Zoekresultaten voor lopen (953 artikels)

Hoe gezond is lopen?

Hoe gezond is lopen? 6/09/2015 - Inactieve mensen zijn na 1 jaar lopen minder zwaar, en hebben minder lichaamsvet, een lagere rusthartslag, een betere zuurstofopname, minder triglyceriden en meer HDL-cholesterol in het bloed. Meer lopen zorgt voor meer verbetering.

Gouden tips voor beginnende joggers

Gouden tips voor beginnende joggers 24/11/2012 - De Nederlandse Vereniging voor Sportgeneeskunde heeft in samenwerking met diverse experts op het gebied van lopen een handleiding opgesteld om beginnende joggers op weg te helpen,

Gouden tips voor beginnende lopers

Gouden tips voor beginnende lopers 8/10/2012 - De Nederlandse Vereniging voor Sportgeneeskunde heeft in samenwerking met diverse experts op het gebied van lopen een handleiding opgesteld om beginnende joggers op weg te helpen,

Vlaamse overheid lanceert warmteactieplan

Vlaamse overheid lanceert warmteactieplan 19/05/2017 - De meeste mensen lopen geen risico met extreme warmte indien ze verstandig omgaan met de zon, maar alert blijven is de boodschap.

Meer prostaatkanker bij ploegarbeiders

27/11/2006 - Ploegarbeiders die werken in wisselende shifts, lopen tot vier keer meer risico op prostaatkanker dan mensen die alleen overdag of alleen ’s nachts werken, zeggen Japanse onderzoekers.

Roken kan mannen een zwarte, harige tong geven

7/09/2006 - Mannen die roken lopen veel risico op het ontwikkelen van een zwarte tong.

7 minuten lopen halveert sterfterisico

7 minuten lopen halveert sterfterisico 25/08/2014 - Wie wil lopen voor zijn gezondheid, hoeft zich niet af te matten: het volstaat om dagelijks 7 minuten (of 51 minuten per week) te lopen. Het heeft ook geen belang hoe vaak en hoe snel u loopt.

Daarom komen schoenveters altijd los bij het lopen

21/04/2017 - Hoe stevig je ze ook strikt, veters lijken altijd op de een of andere manier los te komen als je aan het lopen bent. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er wel degelijk een verklaring is voor dat fenomeen.

Besnijdenis vermindert risico op SOA

14/02/2007 - Jongeren die zijn besneden lopen tot de helft minder kans op een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) in vergelijking met hun niet-besneden leeftijdgenoten.

Begindatum postnatale rust gewijzigd

26/06/2009 - De postnatale rust duurt verplicht 9 weken en begint normaal gezien te lopen op de dag van de bevalling.

Schreeuwen is goed voor gezondheid vrouw

16/04/2005 - Vrouwen die tijdens een echtelijke ruzie tegen hun man schreeuwen, lopen minder kans op hartklachten dan vrouwen die hun woede opkroppen.

Waarom zouden ouderen vaker moeten lopen?

Waarom zouden ouderen vaker moeten lopen? 1/10/2019 - Bewegen is goed voor je motoriek en je geheugen. Volgens neuropsychoolg professor Scherder zouden ouderen dan ook meer moeten worden gestimuleerd om te bewegen.

Meer risico op legionella na terugkeer van vakantie

Meer risico op legionella na terugkeer van vakantie 19/08/2019 - Terugkerende vakantiegangers lopen een verhoogde kans op een legionella-infectie in eigen huis. Veel mensen miskennen de gevaren van kranen die langer dan een week niet worden gebruikt.

Test: hoe gezond is de schoolcomputer?

Test: hoe gezond is de schoolcomputer? 18/03/2019 - Beoordeel of leerlingen op school het risico lopen op klachten. Het aantal goed- of fout-punten geeft aan hoe het gesteld is met ‘gezond computeren’ op school.

Fietsen in warm weer

15/07/2007 - Elke inspanning gaat gepaard met warmteproductie. Slechts een vijfde van de energie die bij een inspanning vrijkomt, wordt omgezet in beweging (lopen, fietsen, gewichten heffen,...). De overige 4/5 gaan verloren als warmte.

Slippers kunnen gevaarlijk zijn

26/07/2006 - Slippers dragen of op je blote voeten lopen kan gevaarlijk zijn. De spoeddiensten van de ziekenhuizen krijgen de laatste weken een opvallende stijging, soms zelfs een verdubbeling, van het aantal botbreuken in voet, teen of enkel.

Bakkers zeven maal meer risico op allergische klachten

8/06/2005 - Bakkers lopen bijna zeven keer meer het risico op allergische klachten dan de gemiddelde Vlaming en hebben dubbel zoveel kans op klachten aan de luchtwegen.

Sommige pijnstillers verhogen kans op miskraam

23/09/2003 - Zwangere vrouwen die een niet-steroidale ontstekingsremmer (NSAID) of aspirine gebruiken, lopen een hogere kans op een miskraam. Paracetamol blijkt daarentegen volkomen veilig te zijn. Dit blijkt uit een Amerikaanse studie bij 1055 zwangere vrouwen.

Vermageringsdiëet verhoogt kans op vroeggeboorte

6/05/2003 - Zwangere vrouwen die op het ogenblik van de conceptie een energiearm dieet volgen, lopen een verhoogd risico op een vroeggeboorte, aldus een onderzoek uit Nieuw-Zeeland.

Zo weinig moet je wekelijks gaan lopen om fit te zijn

25/12/2015 - Uit nieuw onderzoek blijkt dat elke week tien kilometer gaan lopen al een heel grote impact heeft op de gezondheid. Verspreid over enkele dagen is dat dus verrassend weinig. Die lopers zouden in het algemeen minder wegen en maken minder kans op obesitas dan mensen die minder dan tien kilometer per week lopen of liever in hun luie zetel blijven zitten.

Loopschoenen slecht voor gewrichten?

11/02/2010 - Lopen met loopschoenen zorgt voor meer stress op het knie-, heup- en enkelgewricht dan lopen op blote voeten.

10 redenen waarom elke vrouw moet lopen

10 redenen waarom elke vrouw moet lopen 21/03/2016 - Alle redenen die je kunt bedenken waarom ‘lopen niets voor jou is’ maakt Sam Murphy één voor één met de grond gelijk. Deze Amerikaanse loopcoach wil alle valide vrouwen over de streep trekken. De excuustruzen probeert ze met bikkelharde argumenten in de loopschoenen te lokken. Lees waarom ook jij moet lopen voor je leven, voor een gezond leven!

Wat u best (niet) eet voor, tijdens en na het lopen

25/04/2015 - Aan het trainen voor de 10 miles? Toch wat zure oprispingen tijdens een kort loopparcours rond het blokje? Deze vier eet- en drinktips zorgen ervoor dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Pas op met piercings in de vrieskou

Pas op met piercings in de vrieskou 28/12/2012 - Mensen die piercings of oorbellen dragen moeten extra voorzichtig zijn op koude winterdagen. Ze lopen namelijk kans op bevriezing van bijvoorbeeld lippen en neus,

Teleblok helpt studenten met examenzorgen

1/06/2011 - Niet voor alle studenten lopen de examens op rolletjes. Studenten die het tijdens de blok- en examenperiode even niet zien zitten, vinden ondersteuning bij Teleblok.

Longontsteking door vieze lucht

20/02/2010 - Ouderen die langdurig aan hoge concentraties luchtvervuiling hebben blootgestaan, lopen meer kans in het ziekenhuis te belanden met een longontsteking.

Lage consumptie groenten en fruit verhoogt kans op longkanker

27/03/2006 - Rokers die weinig groenten en fruit eten, lopen twee keer zo veel kans op longkanker dan rokers, ex-rokers en niet-rokers met een hoge fruit- en groentenconsumptie.

MP3 gebruikers riskeren gehoorverlies

15/09/2005 - MP3 gebruikers lopen een verhoogd risico op permanente gehoorbeschadiging, vrezen Australische experts.

Leeftijd vader bepaalt mee risico op miskraam

21/06/2005 - Van oudere moeders is bekend dat ze een hoger risico op een miskraam en sommige aangeboren misvormingen lopen

Obesiteit verhoogt kans op dementie

21/05/2005 - Vrouwen die op middelbare leeftijd obees zijn, lopen een verhoogd risico op dementie, zeggen Amerikaanse onderzoekers.pub