Zoekresultaten voor lopen (936 artikels)

Hoe gezond is lopen?

6/09/2015 - Inactieve mensen zijn na 1 jaar lopen minder zwaar, en hebben minder lichaamsvet, een lagere rusthartslag, een betere zuurstofopname, minder triglyceriden en meer HDL-cholesterol in het bloed. Meer lopen zorgt voor meer verbetering.

Gouden tips voor beginnende lopers

Gouden tips voor beginnende lopers 8/10/2012 - De Nederlandse Vereniging voor Sportgeneeskunde heeft in samenwerking met diverse experts op het gebied van lopen een handleiding opgesteld om beginnende joggers op weg te helpen,

7 minuten lopen halveert sterfterisico

25/08/2014 - Wie wil lopen voor zijn gezondheid, hoeft zich niet af te matten: het volstaat om dagelijks 7 minuten (of 51 minuten per week) te lopen. Het heeft ook geen belang hoe vaak en hoe snel u loopt.

Wat u best (niet) eet voor, tijdens en na het lopen

25/04/2015 - Aan het trainen voor de 10 miles? Toch wat zure oprispingen tijdens een kort loopparcours rond het blokje? Deze vier eet- en drinktips zorgen ervoor dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Mag je blijven joggen tijdens je zwangerschap?

9/03/2020 -

Loopschoenen slecht voor gewrichten?

11/02/2010 - Lopen met loopschoenen zorgt voor meer stress op het knie-, heup- en enkelgewricht dan lopen op blote voeten.

Schreeuwen is goed voor gezondheid vrouw

16/04/2005 - Vrouwen die tijdens een echtelijke ruzie tegen hun man schreeuwen, lopen minder kans op hartklachten dan vrouwen die hun woede opkroppen.

10 redenen waarom elke vrouw moet lopen

10 redenen waarom elke vrouw moet lopen 21/03/2016 - Alle redenen die je kunt bedenken waarom ‘lopen niets voor jou is’ maakt Sam Murphy één voor één met de grond gelijk. Deze Amerikaanse loopcoach wil alle valide vrouwen over de streep trekken. De excuustruzen probeert ze met bikkelharde argumenten in de loopschoenen te lokken. Lees waarom ook jij moet lopen voor je leven, voor een gezond leven!

Een uur per week lopen volstaat om het risico op vroegtijdig sterven aanzienlijk te verminderen

Een uur per week lopen volstaat om het risico op vroegtijdig sterven aanzienlijk te verminderen 15/09/2020 - Wekelijks 150 minuten stappen op een fiks tempo is gezond. Maar een uur per week lopen, is eveneens een weldaad voor je gezondheid.

Daarom komen schoenveters altijd los bij het lopen

21/04/2017 - Hoe stevig je ze ook strikt, veters lijken altijd op de een of andere manier los te komen als je aan het lopen bent. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er wel degelijk een verklaring is voor dat fenomeen.

Begindatum postnatale rust gewijzigd

26/06/2009 - De postnatale rust duurt verplicht 9 weken en begint normaal gezien te lopen op de dag van de bevalling.

Waarom lopen steken in uw zij kan veroorzaken (en wat u ertegen kunt doen)

10/04/2015 - Pijnlijke steken in de zij tijdens het lopen kunnen de pret flink bederven. Sportfysiotherapeut Janet Hamilton geeft tips om de pijnscheuten te vermijden.

Besnijdenis vermindert risico op SOA

14/02/2007 - Jongeren die zijn besneden lopen tot de helft minder kans op een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) in vergelijking met hun niet-besneden leeftijdgenoten.

Roken kan mannen een zwarte, harige tong geven

7/09/2006 - Mannen die roken lopen veel risico op het ontwikkelen van een zwarte tong.

Zelfs fitte mensen lijken risico te lopen bij te veel zitten

Zelfs fitte mensen lijken risico te lopen bij te veel zitten 6/10/2018 - Zelfs fitte mensen lijken gezondheidsrisico’s te lopen bij veel zitten. Ook bij hen is er een relatie tussen sedentair gedrag (veel zitten) en diabetes type 2. Die relatie was al eerder aangetoond, maar blijkt nu dus ook te gelden voor mensen die regelmatig sporten en die als fit worden beschouwd.

Zwakke groei verhoogt risico op breuken

7/12/2001 - Mensen die tijdens hun kinderjaren minder snel groeien dan het gemiddelde, lopen een hoger risico om later geconfronteerd te worden met heupfracturen.

Te veel TV verhoogt diabetesrisico bij jongeren

7/07/2001 - Kinderen die meer dan 2 uur per dag TV kijken hebben een veel hoger risico om op latere leeftijd diabetes type 2 op te lopen dan kinderen die weinig TV kijken. Dat blijkt uit een studie die vorige week werd voorgesteld op het jaarcongres van de American Diabetes Association. Kinderen die veel TV kijken lopen namelijk een veel hoger risico om zwaarlijvig te zijn, wat een belangrijke risicofactor is voor type 2 diabetes.

Weet je met een sporthorloge écht hoeveel calorieën je verbrandt?

Weet je met een sporthorloge écht hoeveel calorieën je verbrandt? 1/08/2018 - Sommige mensen lopen een marathon, anderen lopen af en toe naar de koffiemachine op de vierde verdieping. Die laatste categorie verbrandt zo ook een paar calorieën en dat kan je prima meten met een activity tracker of sporthorloge. Maar hoe accuraat zijn die?

6260 besneden vrouwen in België

5/02/2011 - Volgens een studie van het Instituut voor Tropische Geneeskunde van Antwerpen schat dat in ons land 6.260 meisjes besneden zijn en 1975 het risico lopen om daar het slachtoffer van te worden.

Tailleomtrek voorspelt kans op overlijden aan hartziekte ouderen

5/12/2011 - De tailleomtrek blijkt een goede voorspeller van de risico’s die ouderen lopen om te sterven aan hart- en vaatziekten. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Nederlandse RIVM.

Meer kans op hartritmestoornis en beroerte bij psoriasis

15/10/2011 - Mensen met psoriasis lopen bijna drie keer meer risico op hartritmestoornissen en beroertes dan mensen zonder deze huidaandoening.

Besneden mannen hebben minder kans op HIV

31/03/2004 - Onbesneden mannen hebben een bijna zeven keer zo grote kans om een HIV-besmetting op te lopen dan besneden mannen.

Alcohol samen met sigaretten verhoogt kans op longkanker

1/09/2000 - Rokers die geregeld een glaasje drinken, lopen een hoger risico op een bepaalde genenmutatie die mogelijk kan lijden tot een agressievere vorm van longkanker.

Wat is beter: wandelen of lopen?

Wat is beter: wandelen of lopen? 7/03/2023 - Wat is beter voor de gezondheid, wandelen of lopen? Het is een vraag die velen zich stellen, maar die niet eenduidig te beantwoorden valt. Want ze zijn allebei goed voor de gezondheid, alleen hebben beide specifieke voordelen en hangt veel af van je doelstellingen en mogelijkheden.

Obesiteit verhoogt kans op dementie

21/05/2005 - Vrouwen die op middelbare leeftijd obees zijn, lopen een verhoogd risico op dementie, zeggen Amerikaanse onderzoekers.

Levensverzekeringen duurder door overgewicht?

15/10/2004 - Gaan levensverzekeringen duurder worden voor personen die een risico lopen op zwaarlijvigheid?

Lange mensen meer kans op trombose

Lange mensen meer kans op trombose 10/12/2013 - Lange vrouwen lopen twee keer zoveel kans op een bloedprop in hun been dan vrouwen van gemiddelde lengte. Voor lange mannen is het risico zelfs drie keer verhoogd.

Trampolinespringen riskante bezigheid

29/07/2003 - Jaarlijks raken in Nederland zo'n 300 kinderen gewond na een ongeluk met een trampoline in huis of in de tuin. Twintig van hen lopen ernstige verwondingen op.

Rokende vrouwen lopen meer risico op darmkanker

Rokende vrouwen lopen meer risico op darmkanker 28/06/2013 - Uit onderzoek in Noorwegen blijkt dat vrouwen die roken een twee keer zo hoog risico lopen op het ontwikkelen van darmkanker als mannelijke rokers.

Vlaamse overheid lanceert warmteactieplan

Vlaamse overheid lanceert warmteactieplan 19/05/2017 - De meeste mensen lopen geen risico met extreme warmte indien ze verstandig omgaan met de zon, maar alert blijven is de boodschap.

volgopfacebook

volgopinstagram