Zoekresultaten voor hartritme (56 artikels)

Week van het hartritme Moet u uw hartritme laten testen als u gezond bent?

31/05/2016 - Tijdens de jaarlijkse Week van het Hartritme kunt u gratis uw hartritme laten testen in een aantal ziekenhuizen. De deelnemende ziekenhuizen nemen gratis een hartfilmpje of een elektrocardiogram (ECG) nemen met een hartritmemonitor.

Hoe werkt een AED of defibrillator?

Hoe werkt een AED of defibrillator? 27/09/2022 - Een AED is een toestel dat een abnormaal hartritme kan corrigeren door een elektrische shock toe te dienen. Je ziet ze in publieke ruimtes en iedereen mag hem gebruiken bij een noodgeval. Maar hoe moet dat dan precies? Dit filmpje toont het.

Wat is de beste lichaamsbeweging: de trap of de stepper?

16/04/2016 - Meerdere keren per dag de trap op- en aflopen… niets is beter voor je hartritme, je fysieke conditie, de training van je bil- en beenspieren en je ademhaling.

Week van het hartritme: Laat uw hartritme testen

7/03/2014 - Op donderdag 27 maart kunt u uw hartritme gratis gaan laten testen in een aantal ziekenhuizen die deelnemen aan de Week van het Hartritme. De ziekenhuizen zullen gratis een hartfilmpje of een elektrocardiogram (ECG)nemen.

Welke rol speelt kalium in je lichaam?

Welke rol speelt kalium in je lichaam? 26/06/2023 - Kalium is een mineraal dat een belangrijke functie vervult in ons lichaam. Het helpt bij een aantal essentiële lichaamsfuncties, zoals bloeddruk, spijsvertering, hartritme en pH-balans. Heb je een tekort of een overschot aan kalium, dan kunnen er klachten ontstaan.

Onregelmatig hartritme: Hoe kan je zelf je hartritme meten?

Onregelmatig hartritme: Hoe kan je zelf je hartritme meten? 7/03/2018 - Voorkamerfibrillatie (VKF) is de meest voorkomende hartritmestoornis. Bij VFK slaat het hart bij wijze van spreken op hol en is de hartslag onregelmatig en veel te hoog.

Hartritmestoornissen en sport

29/03/2001 - Hartritmestoornissen bij sporters moeten steeds ernstig onderzocht te worden aangezien die stoornissen niet alleen een efficiënte behandeling vereisen maar in sommige gevallen levensbedreigend kunnen zijn.

Medische zorg op afstand: we zijn er niet klaar voor

27/12/2010 - Geneeskundige zorg op afstand zit in de lift: opvolgen van de suikerspiegel bij diabetespatiënten, van het zuurstofgehalte bij een longlijder, van het hartritme bij een hartpatiënt,...De arts krijgt de gegevens doorgestuurd en treedt op als de zaken fout gaan.

Moet je je ongerust maken als je hartkloppingen hebt?

Moet je je ongerust maken als je hartkloppingen hebt? 22/09/2020 - Normaal gesproken voel je je hart niet kloppen. Maar onder bepaalde omstandigheden, bij gezonde mensen bijvoorbeeld bij zware inspanning of bij een hevige psychische schok, kan het gebeuren dat ze hun hartslag plots voelen.

'Wait and see’ methode is effectief bij boezemfibrilleren

'Wait and see’ methode is effectief bij boezemfibrilleren 17/05/2019 - 48 uur afwachten bij recent geconstateerd boezemfibrilleren is net zo effectief als het acuut toepassen van cardioversie met een elektroshock of infuusmedicatie. Het hartritme herstelt in bijna 70 procent van de gevallen namelijk spontaan.

Week van het Hartritme (29 mei-2 juni 2017): Hoe herkent u een hartstilstand en wat kunt u eraan doen?

Week van het Hartritme (29 mei-2 juni 2017):  Hoe herkent u een hartstilstand en wat kunt u eraan doen? 28/05/2017 - Naar schatting worden er in België dagelijks zo’n 30 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand of plotse dood. Zonder snelle hulp overleeft slechts zo’n 5 à 10 procent ervan. Jaarlijks sterven er in ons land bijgevolg tussen de 10.000 en de 15.000 personen aan een plotse dood.

België is Europees kampioen pacemakers

13/11/2010 - Na Duitsland heeft België het hoogste aantal pacemakerimplantaties in West-Europa: 11 per 10.000 inwoners. Hiermee ligt het Belgische jaarlijkse implantatiecijfer 25% hoger dan het West-Europese gemiddelde.

Hartritmestoornissen: moet u vanaf 40 jaar regelmatig uw polsslag meten?

Hartritmestoornissen: moet u vanaf 40 jaar regelmatig uw polsslag meten? 6/03/2018 - De nieuwe patiëntenorganisatie OveRRslag, die zich inzet voor mensen met de hartritmestoornis VKF (voorkamerfibrillatie), heeft een sensibiliseringscampagne gelanceerd om mensen ertoe aan te sporen meer aandacht te schenken aan hun hartritme.

Hoe herken je een hartstilstand?

Hoe herken je een hartstilstand? 17/06/2021 - Hartstilstand of plotse dood is meestal het gevolg van hartritmestoornissen waarbij de pompfunctie van het hart – bloed doorheen het lichaam circuleren – stopt.

Test uw hartritme online

Test uw hartritme online 2/07/2015 - Ontdek hoeveel risico u loopt om voorkamerfibrillatie te krijgen, alsook uw kans op een trombose of beroerte. De BeHRA (Belgian Heart Rhythm Association) heeft een online risicotest ontwikkeld, die de kans op voorkamerfibrillatie (VKF) berekent.

Laat uw hartritme testen

30/05/2015 - Vanaf 40 jaar hebt u 1 kans op 4 om ooit voorkamerfibrillatie te krijgen. Bij deze hartritmestoornis slaat het hart op hol en klopt het onregelmatig, waardoor het risico op een trombose of beroerte vervijfvoudigt.

Waarom is roken slecht voor het hart?

19/01/2011 - Als iemand rookt, komen er via de longen een groot aantal chemische stoffen in het bloed terecht, waaronder nicotine en koolmonoxide. Nicotine en koolmonoxide zijn de voornaamste verantwoordelijken voor de negatieve weerslag van roken op hart en bloedvaten.

Apneu eerder oorzaak dan gevolg van hartfalen

1/03/2003 - De onderbreking van het normale ademhalingsritme tijdens de slaap, die vaak voorkomt bij hartpatiënten, kan een oorzaak zijn van hartfalen en niet een gevolg ervan, zoals nu wordt aangenomen.

De BeHRA initieert parlementariërs in reanimatie

De BeHRA initieert parlementariërs in reanimatie 30/05/2018 - Ter voorbereiding van de Week van het Hartritme, die plaatsvindt van 28 mei tot 1 juni 2018, bezoeken de cardiologen van de Belgian Heart Rhythm Association (BeHRA) het Federaal Parlement om meer dan 300 parlementaire beleidsmakers en medewerkers te initiëren en te sensibiliseren in de levensreddende handelingen.

Voorkamerfibrillatie: als je hart op hol slaat

18/08/2020 - Voorkamerfibrillatie is de meest voorkomende hartritmestoornis, waarbij het hart op hol slaat en onregelmatig begint te slaan.

Belgische app FibriCheck goedgekeurd door Amerikaanse FDA

Belgische app FibriCheck goedgekeurd door Amerikaanse FDA 30/10/2018 - Het Amerikaans egeneesmiddelenagentschap FDA heeft de Belgische app FibriCheck een FDA-goedkeuring toegekend. FibriCheck, een medische smartphone applicatie die hartritmestoornissen detecteert. Het is de allereerste keer dat een medische smartphone applicatie voor hartritmestoornissen door de FDA wordt goedgekeurd.

Rustpols - Waardoor wordt de rustpols geregeld ?

3/09/2000 - De polsslag kan gebruikt worden om de intensiteit van de training optimaal vast te leggen.

Hartbewaking op afstand

25/11/2002 - In Rotterdam houdt de dienstdoende cardioloog zijn patiënten sinds kort op afstand in de gaten. Met draadloze zakcomputers zijn alle benodigde gegevens in een mum van tijd voorhanden. Vierentwintig uur per dag.

Week van het hartritme-Voorkamerfibrillatie

Week van het hartritme-Voorkamerfibrillatie 23/03/2014 - Voorkamerfibrillatie: wanneer uw hart op hol slaat Voorkamerfibrillatie (VKF) is een hartritmestoornis waarbij het hart op hol slaat en zeer onregelmatig begint te kloppen.

Hartinfarct: herken de signalen

Hartinfarct: herken de signalen 20/09/2021 - Pijn in de borstkas betekent niet noodzakelijk dat ons hart het dreigt te begeven. In de borstkas zitten immers ook nog andere organen, zoals de longen en de maag, en ook ribben en spieren. Toch mogen we pijn in de borstkas nooit verwaarlozen of als "onbelangrijk" afdoen.

Geen bewijs voor ernstige bijwerkingen hpv-vaccins

25/01/2016 - Het vaccin tegen humaan papillomavirus (HPV) verhoogt niet het risico op twee zeldzame syndromen bij jonge vrouwen: complex regionaal pijnsyndroom (CRPS, een chronischepijnsyndroom dat een ledemaat treft) en posturaal orthostatisch tachycardiesyndroom,

Denemarken wil EU-waarschuwing op energy drinks

25/10/2010 - Denemarken wil dat er in de hele Europese Unie een waarschuwing op energy drinks komt. De Deense overheid pleit voor een waarschuwing dat volwassenen niet meer dan 50 centiliter per dag moeten consumeren.

iPod kan pacemaker storen

30/12/2008 - De magneten die in hoofdtelefoons en oordopjes van walkmans, iPods en en mp3-spelers zitten, kunnen problemen veroorzaken bij pacemakers.

De week van het Hart

De week van het Hart 13/09/2018 - De Week van het Hart (24 – 28 september) is een initiatief van de Belgische Cardiologische Liga. Ter ere van de 50 ste verjaardag van de Belgische Cardiologische Liga zal de Belgian Heart Rhythm Association een campagne lanceren bestaande uit gratis hartritmetesten in zo veel mogelijk Belgische ziekenhuizen om de Belgische bevolking te sensibiliseren voor voorkamerfibrillatie (VKF).

Smartphone kan werking pacemaker beïnvloeden

Smartphone kan werking pacemaker beïnvloeden 12/08/2015 - Mensen die een pacemaker hebben wordt aangeraden om hun smartphone niet te dichtbij te bewaren. Het signaal dat de telefoon afgeeft, kan de werking van de pacemaker namelijk beïnvloeden.

volgopfacebook

volgopinstagram