Zoekresultaten voor gedragsproblemen (49 artikels)

Kinderen die veel TV kijken hebben meer gedragsproblemen

20/09/2012 - Kinderen die tussen hun tweede en derde levensjaar overmatig televisie kijken, namelijk meer dan 1 uur per dag, ontwikkelen vaker gedragsproblemen dan kinderen die met mate of geen televisie kijken.

Tabaksrook maakt kinderen hyperactief

Tabaksrook maakt kinderen hyperactief 2/01/2010 - Blootstelling aan tabaksrook kan bij veel kinderen tot tien jaar tot gedragsproblemen leiden. Zij worden hyperactief, krijgen concentratieproblemen of missen sociale vaardigheden bij de omgang met andere kinderen van hun leeftijd.

Gedragsproblemen door slaaptekort

25/04/2002 - Tieners hebben structureel meer slaap nodig dan jonge kinderen en volwassenen. Chronisch slaaptekort kan leiden tot leermoeilijkheden en gedragsproblemen.

GSM gevaarlijk tijdens zwangerschap?

4/06/2008 - Volgens een nieuw onderzoek aan de universiteit van Los Angeles hebben vrouwen die tijdens hun zwangerschap een GSM gebruiken een verhoogde kans (gemiddeld +54%) dat hun kinderen later gedragsproblemen (hyperactiviteit, gedrags- en relatieproblemen...) zullen vertonen.

Baby op slaapkamer ouders leidt niet tot gedragsproblemen later

Baby op slaapkamer ouders leidt niet tot gedragsproblemen later 1/10/2019 - Als een baby op de slaapkamer bij de ouders slaapt, leidt dat niet tot slaap- of gedragsproblemen op latere leeftijd. Sterker nog: het zou zelfs positieve effecten kunnen hebben, zoals een verbeterde slaapkwaliteit en meer pro-sociaal gedrag.

Gedragsproblemen door paracetamol tijdens zwangerschap?

Gedragsproblemen door paracetamol tijdens zwangerschap? 21/09/2016 - Kinderen wiens moeder tijdens de zwangerschap paracetamol slikte, hebben vaker gedragsproblemen zoals hyperactiviteit. Dat schrijven wetenschappers van de Universiteit van Bristol in JAMA Pediatrics. Tijdens het derde trimester van een zwangerschap zou het risico van paracetamol het grootst zijn.

Prenataal GSM-gebruik schadelijk voor kind

3/09/2008 - Kinderen van moeders die tijdens hun zwangerschap veel een GSM gebruikten, en die zelf grote GSM-gebruikers zijn, hebben een verhoogde kans op gedragsproblemen.

Kenmerken Prader-Willi syndroom (PWS): lichamelijke symptomen, leer- en gedragsproblemen

Kenmerken Prader-Willi syndroom (PWS): lichamelijke symptomen, leer- en gedragsproblemen 16/12/2021 - Het Prader-Willi syndroom of HHHO (Hypotonie, Hypomentie, Hypogonadisme, Obesitas), is een zeldzame aangeboren genetische afwijking op het chromosoom 15. Typische kenmerken zijn onder meer spierslapte, groeistoornissen, onverzadigbare eetlust vanaf kleuterleeftijd, zwaarlijvigheid, verstandelijke beperking en gedragsproblemen.

Cannabisgebruik tijdens zwangerschap vergroot kans op gedragsproblemen kind

Cannabisgebruik tijdens zwangerschap vergroot kans op gedragsproblemen kind 27/02/2019 - Er bestaat een direct relatie tussen prenatale blootstelling aan cannabis door moeders en gedragsproblemen van hun kinderen op latere leeftijd. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 6000 Rotterdamse kinderen tussen 7 en 10 jaar.

Onregelmatige beduren leiden tot gedragsproblemen bij kinderen

Onregelmatige beduren leiden tot gedragsproblemen bij kinderen 5/02/2014 - Kinderen die op onregelmatige tijden slapen hebben vaker last van gedragsproblemen. Een onregelmatig slaapritme kan leiden tot verstoring van processen die te maken hebben met de ontwikkeling van het brein.

Koffie tijdens zwangerschap maakt kind niet hyperactief

Koffie tijdens zwangerschap maakt kind niet hyperactief 8/09/2012 - Het drinken van koffie, thee en cafeïnehoudende frisdranken tijdens de zwangerschap zorgt niet voor een toename in gedragsproblemen bij kleuters.

Gsm-gebruik tijdens zwangerschap gevaarlijk?

18/01/2011 - Volgens een nieuw Deens-Amerikaans onderzoek (Journal of Epidemiology and Community Health) verhoogt GSM-gebruik van de moeder tijdens de zwangerschap en tijdens de eerste levensjaren de kans op gedragsproblemen bij kinderen op 7-jarige leeftijd.

Te klein geboren kinderen hebben meer leer- en gedragsproblemen

Te klein geboren kinderen hebben meer leer- en gedragsproblemen 6/05/2012 - De hersenen van te klein geboren kinderen zien er anders uit en werken ook anders dan bij kinderen met een normaal geboortegewicht.

Prenatale blootstelling aan BPA beïnvloedt gedrag

Prenatale blootstelling aan BPA beïnvloedt gedrag 6/01/2012 - Kinderen van vrouwen die tijdens hun zwangerschap werden blootgesteld aan Bisphenol A (BPA) hebben op latere leeftijd meer kans op gedragsproblemen.

'Geef dementerenden minder antipsychotica'

'Geef dementerenden minder antipsychotica' 21/10/2017 - Antipsychotica doen meer kwaad dan goed bij demente ouderen met gedragsproblemen. Zorgverleners in verpleeghuizen zouden daarom meer moeten weten van de bijwerkingen, het beperkte effect van medicatie bij deze indicatie, en van de niet-medicamenteuze opties zoals cognitieve gedragstherapie.

Vaker gedragsproblemen bij huilbaby’s

Vaker gedragsproblemen bij huilbaby’s 9/12/2018 - De stress en de zware zorg die een moeder van een huilbaby ervaart, kunnen de ontwikkeling van haar kind beïnvloeden. Dat toonde psychiater Laetitia Smarius van het universitair ziekenhuis AMC in Amsterdam aan.

Aandachtsproblemen genetisch bepaald

8/11/2010 - Psychische klachten bij kinderen worden voor een deel door erfelijke aanleg en voor een deel door de omgeving bepaald, zo blijkt uit onderzoek aan de Vrije Universiteit van Amsterdam op basis van het Nederlandse Tweelingenregister.

Jongeren die flink genotsmiddelen gebruiken, hebben vaak psychische problemen

14/06/2009 - Jongeren die stevig roken, drinken of drugs gebruiken, zijn vaak niet ‘alleen maar’ verslaafd, maar hebben ook psychische problemen. Vooral bij jonge adolescenten (12 tot 15) is de kans groot, dat het middelengebruik niet het enige probleem is.

Hoe omgaan met verlatings- of scheidingsangst bij kinderen?

Hoe omgaan met verlatings- of scheidingsangst bij kinderen? 28/12/2014 - Een veelvoorkomende angst bij jonge kinderen is verlatings- of scheidingsangst. Rond de leeftijd van 8 maanden begint je kind voor het eerst verdrietig te reageren als vertrouwde mensen uit zijn omgeving weggaan.

Gedragsproblemen door inhalatiecorticosteroïden

Gedragsproblemen door inhalatiecorticosteroïden 5/08/2012 - Inhalatiecorticosteroïden (ICS) kunnen gedragsveranderingen bij kinderen veroorzaken. Deze verdwijnen weer als deze medicatie wordt gestopt.

Groene omgeving heeft positief effect op intelligentie en gedrag van kinderen

Groene omgeving heeft positief effect op intelligentie en gedrag van kinderen 2/09/2020 - Kinderen die opgroeien in een groene omgeving hebben een hoger IQ en minder concentratie- en agressieproblemen. Dat blijkt uit een studie van UHasselt en UGent waarbij onderzoekers IQ-metingen analyseerden van meer dan 600 Oost-Vlaamse tweelingen tussen de 8 en 15 jaar.

ADHD: Nieuwe aanbevelingen Hoge Gezondheidsraad

ADHD: Nieuwe aanbevelingen Hoge Gezondheidsraad 6/11/2013 - De Hoge Gezondheidsraad heeft aanbevelingen uitgebracht over de herkenning, de diagnose en de behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD).

Ook vaders krijgen postnatale depressie

3/08/2005 - Ook vaders kunnen het slachtoffer worden van een postnatale depressie, wat een invloed kan hebben op het gedrag en de ontiwkkeling van de baby’s.

Dyspraxie: coördinatie-ontwikkelingsstoornis

Dyspraxie: coördinatie-ontwikkelingsstoornis 20/07/2021 - Dyspraxie is een ontwikkelingsstoornis van het motorische systeem in de hersenen, waardoor informatie niet correct wordt verwerkt. Het plannen, coördineren en uitvoeren van bewegingen is bij opgroeiende kinderen daardoor verstoord. Ook het aanleren van nieuwe vaardigheden verloopt moeizamer.

Aanleg alcoholgebruik deels genetisch

Aanleg alcoholgebruik deels genetisch 17/03/2013 - Vroeg beginnen met drinken leidt niet tot verhoogde alcoholconsumptie op volwassen leeftijd. Er is eerder sprake van erfelijke aanleg tot alcoholgebruik die het verband veroorzaakt.

Weinig beweging in jeugd vergroot risico Chronisch Vermoeidheidssyndroom

26/10/2004 - Weinig beweging tijdens de kindertijd vergroot de kans op het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS), ook aangeduid als myalgische encefalomyelitis (ME), zo blijkt uit Brits onderzoek onder 11.000 kinderen die vanaf 1970 zijn gevolgd.

Invloed alcohol tijdens zwangerschap en gedrag kinderen

18/08/2001 - Zelfs heel lage alcoholinnames tijdens de zwangerschap zijn gerelateerd aan gedragsmoeilijkheden bij kinderen rond 6 à 7 jaar.

Vormen van psychotherapie: wat is systeemtherapie?

Vormen van psychotherapie: wat is systeemtherapie? 11/10/2021 - Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie die ook wel relatie- en gezinstherapie wordt genoemd. Het belangrijkste kenmerk van systeemtherapie is dat belangrijke naasten zoals de partner, kinderen, broer, zus, ouders, buren, vrienden of collega's betrokken worden bij de therapie.

Kinderartsen pleiten voor later begin schooldag tieners

Kinderartsen pleiten voor later begin schooldag tieners 10/10/2014 - De Amerikaanse Vereniging van Kinderartsen pleit in het vakblad Pediatrics ervoor dat middelbare scholen pas om half negen beginnen en rekening te houden met de tijd die kinderen erover doen om naar school te komen.

Honderden doden door antipsychotica

Honderden doden door antipsychotica 7/07/2011 - In Nederland overlijden ieder jaar 550 tot 760 dementerende ouderen voortijdig door de medicijnen die ze krijgen. Dit blijkt uit onderzoek in Nederland.

volgopfacebook

volgopinstagram