Zoekresultaten voor black-out (104 artikels)

Waarom krijg je van veel alcohol een black-out?

Waarom krijg je van veel alcohol een black-out? 10/03/2020 - Wie een avond stevig doordrinkt, kan ’s anderendaags opstaan met enkele ‘gaten’ in z’n geheugen. Maar wat gebeurt er precies bij zo’n black-out? En waarom heeft de ene persoon er meer last van dan de andere?

Plots en voorbijgaand geheugenverlies: kenmerken en oorzaken

Plots en voorbijgaand geheugenverlies: kenmerken en oorzaken 6/03/2020 - Plots herinner je je absoluut niets meer van wat er de voorbije uren of dagen is gebeurd. Een complete black-out... Na een paar uur is alles weer normaal. Moet je je daar zorgen over maken?

Engelse overheid waarschuwt voor kruidenpreparaat tegen menopauze

4/08/2006 - Het Britse Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) waarschuwt tegen het gebruik van produkten op basis van zilverkaars (black cohosh) ...

Waarschuwing tegen gebruik zilverkaars bij menopauzale klachten

10/09/2006 - Zilverkaars (Cimicifuga racemosa rhizoma of black cohosh root) bevat isopropanol en wordt als fyto-oestrogeen gebruikt voor de behandeling van menopausale klachten. In België zijn enkele voedingssupplementen op basis van deze plant beschikbaar.

Bingedrinken minderjarigen veel groter probleem dan gedacht

Bingedrinken minderjarigen veel groter probleem dan gedacht 12/03/2014 - Elk jaar worden zowat 1000 jongeren tussen twaalf en zeventien jaar in het ziekenhuis opgenomen met een alcoholintoxicatie ten gevolge van bingedrinken of comazuipen.

Waarom alcohol en energiedrank beter niet mixen?

Waarom alcohol en energiedrank beter niet mixen? 26/12/2017 - Energiedrankjes (bijv. Red Bull, Black booster ...) gecombineerd met wodka, whisky of een andere alcoholische drank zijn de laatste jaren populair in het uitgaansleven. Uit recent onderzoek blijkt echter dat die combinatie gevaarlijk kan zijn. Gezien de vele risico’s ontraden veel experts het gebruik van energiedranken, zeker in combinatie met alcohol.

WHO erkent burn-out officieel als ziekte

WHO erkent burn-out officieel als ziekte 1/07/2019 - Burn-out is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) officieel erkend als een zelfstandige beroepsziekte. Het gevoel van burn-out komt voort uit chronische stress op de werkplek.

Een bore-out: symptomen en behandeling

Een bore-out: symptomen en behandeling 11/11/2022 - Een bore-out is een aandoening die je ontwikkelt bij extreme verveling op het werk. Hoewel de klachten bij een bore-out sterk lijken op die van een burn-out, is de oorzaak verschillend. Sommige mensen zijn vatbaarder dan andere, maar er bestaan gelukkig ook oplossingen.

Burn-outs teisteren 3 op 10 bedrijven

14/05/2013 - Bijna drie op de tien (28 procent) hr-managers geeft aan dat burn-outs gangbaar zijn binnen de organisatie.

Hoe herken je ‘zwarte’ henna?

30/11/2010 -

Is burn-out een ingebeelde ziekte?

Is burn-out een ingebeelde ziekte? 13/08/2021 - Elke dag vermoeid zijn, een rollercoaster aan emoties beleven en daarbovenop nog eens psychosomatische klachten ervaren... Burn-out expert Erik Franck (UAntwerpen) legt je haarfijn uit hoe de vicieuze cirkel die leidt tot burn-out in gang wordt gezet en wat je daaraan kan doen.

Hoe vermijd je dat stress ontaardt in een burn-out?

Hoe vermijd je dat stress ontaardt in een burn-out? 3/02/2023 - Wanneer wordt stress problematisch en kan die ontaarden in een burn-out? En hoe kan je gevaarlijke stress aanpakken of beter nog voorkomen? We vroegen het aan Hilde Mariën, die gespecialiseerd is in het coachen van mensen met een burn-out.

Burn-out is werkgerelateerde ziekte

Burn-out is werkgerelateerde ziekte 23/01/2017 - Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) wil een burn-out erkennen als beroepsgerelateerde ziekte. Op die manier kunnen preventiecampagnes opgezet worden en begeleiding voorzien worden om mensen terug aan het werk te krijgen.

Video: Burn-out

Video: Burn-out 4/01/2018 - In deze animatie zie je wat stress is en hoe dit kan uitmonden in een burn-out.

Podcast over stress en burn-out: hoe voorkomen en behandelen?

Podcast over stress en burn-out: hoe voorkomen en behandelen? 24/11/2022 - Een beetje stress is helemaal niet erg, en zelfs gezond. Maar wanneer spreek je van chronische stress, en hoe kan dit uiteindelijk leiden tot een burn-out? Psycholoog Yuna van den Adel legt dit haarfijn uit en vertelt ook hoe je chronische stress en een burn-out kan voorkomen en behandelen.

‘Drunkorexia’: gevaarlijke combinatie van alcoholmisbruik en eetstoornis

‘Drunkorexia’: gevaarlijke combinatie van alcoholmisbruik en eetstoornis 5/06/2020 - Bij een nieuwe Australische studie bleek bijna drie op de tien universiteitsstudentes regelmatig maaltijden over te slaan om alcoholcalorieën te compenseren, met verschillende mogelijke gezondheidsproblemen als gevolg.

Hoe voorkom je een burn-out? Tips geïnspireerd op een lezing van Dirk De Wachter

Hoe voorkom je een burn-out? Tips geïnspireerd op een lezing van Dirk De Wachter 26/02/2019 - Vandaag staat de actualiteit bol van berichtgevingen rond burn-out. Jammer genoeg, want het betekent dat almaar meer mensen er last van hebben. Anderzijds is het ook positief dat er zoveel aandacht voor is, want dat betekent dat het makkelijker te detecteren en dus ook te voorkomen is. Want zoals met alles geldt: voorkomen is beter dan genezen.

Fnuiken stress en burn-out ons seksleven?

Fnuiken stress en burn-out ons seksleven? 25/02/2018 - De Vrije Universiteit Brussel lanceert een nieuwe studie naar de invloed van stress en burn-out op de kwaliteit van relaties en seksualiteitsbeleving. Iedereen kan deelnemen op de online survey die loopt tot 31 maart 2018.

1 op de 4 werknemers in burn-out staat in contact met ‘moeilijke’ mensen

1 op de 4 werknemers in burn-out staat in contact met ‘moeilijke’ mensen 13/11/2017 - Mensen die constant in contact staan met ‘moeilijke’ mensen (klanten, patiënten, leerlingen) hebben meer kans op een burn-out. Denk maar aan verzorgend personeel, leerkrachten en medewerkers van klantendiensten. Zij gaan twee keer zo vaak naar een psychiater. De oorzaak?

Druiven als snoep

20/08/2011 - Heb je in de auto een pak snoep liggen om je ergernis over de files weg te kauwen? Vervang die dan in de komende weken door een gezond alternatief: druiven.

Burn-out: symptomen, oorzaken en behandeling

Burn-out: symptomen, oorzaken en behandeling 17/02/2023 - Vroege waarschuwingssignalen zijn onder andere concentratieproblemen, vergeetachtigheid, emotionaliteit, besluiteloosheid, slaapproblemen en onzekerheid, maar wat zijn de symptomen van een burn-out en hoe ga je ermee om?

Pilootprojecten tegen burn-out

Pilootprojecten tegen burn-out 26/05/2018 - In november 2018 start in de ziekenhuis- en banksector een pilootproject voor zo’n 1000 werknemers die kampen met een burn-out of zich in de gevarenzone bevinden. Zij kunnen rekenen op een begeleidingstraject op maat.

7 vroege symptomen van een burn-out

7 vroege symptomen van een burn-out 27/01/2023 - Er zijn mensen die perfect onder langdurige stress kunnen functioneren, maar bij anderen weegt aanhoudende stress zwaarder door. Om een burn-out te voorkomen, is het belangrijk om waakzaam te zijn voor enkele typische vroege symptomen.

Parentale burn-out: wat constante stress met ouders doet

Parentale burn-out: wat constante stress met ouders doet 22/03/2021 - Stress hoort uiteraard bij het ouderschap, maar als ouders continu onder zware druk staan, kan dat leiden tot ouderlijke of parentale burn-out. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor zowel de ouders als hun kinderen.

Burn-out: Bedrijven riskeren boetes bij niet naleving reglementering

Burn-out: Bedrijven riskeren boetes bij niet naleving reglementering 20/12/2016 - Nu het aantal burn-outgevallen in België toeneemt, wil de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg zich ervan vergewissen dat werkgevers voldoende ondernemen om psychosociale risico's in hun bedrijf in te perken.

Checklist: wat mag er niet ontbreken in de ziekenhuistas van papa

17/04/2019 -

Waarom zitten zoveel millennials thuis met een burn-out?

Waarom zitten zoveel millennials thuis met een burn-out? 20/01/2022 - Thijs Launspach Msc. psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam legt je haarfijn uit waarom al die millennials uitgeblust thuis zitten.

Hoe versla je stress ?

Hoe versla je stress ? 16/07/2019 - Nooit eerder liepen zoveel mensen het risico op een burn-out of andere stressgerelateerde ziekte. Daarom is een een beetje hulp bij het omgaan met stress zeker niet verkeerd.

Dubbel zo snel weer aan het werk na burn-out dankzij traumatechnieken

Dubbel zo snel weer aan het werk na burn-out dankzij traumatechnieken 14/06/2019 - Het aantal mensen dat langer dan een jaar thuiszit door een psychische aandoening blijft alarmerend hoog. VUB-professor Elke Van Hoof ontwikkelde daarom een nieuwe, unieke burn-out-therapie.

Wat maakt yoga zo gezond?

Wat maakt yoga zo gezond? 21/02/2023 - Yoga is een totale work-out die alle hypes heeft overleefd. Een archaïsch monument van meer dan 5000 jaar oud, maar nog steeds trendy en efficiënt. We zetten de verschillende soorten én de gezondheidsvoordelen op een rij.

Rubrieken

werken

stress

yoga

volgopfacebook

volgopinstagram