Zoekresultaten voor ademhaling (186 artikels)

Ademhaling te vroeg geboren baby liever stimuleren dan overnemen

Ademhaling te vroeg geboren baby liever stimuleren dan overnemen 16/12/2019 - Het overnemen van de ademhaling van te vroeg geboren baby’s kan schadelijk zijn. De betere keuze is het stimuleren van de spontane ademhaling. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek.

Snurkers lopen grotere kans op hartaanval en beroerte

24/03/2008 - Mensen die luid snurken in combinatie met slaapapneu (waarbij de ademhaling gedurende korte tijd stilvalt) hebben tot 34% meer kans op een hartaanval en 67% meer kans op een beroerte

Door rookverbod snelle verbetering gezondheid van cafépersoneel

4/11/2006 - Cafépersoneel in Schotland heeft binnen twee maanden van het rookverbod in publieke binnenruimten een significante verbetering van de ademhaling en longfunctie vertoond. Dat meldt de Nederlandse Hartstichting op grond van onderzoek in de Journal of the American Medical Association.

Philips introduceert persoonlijke app om hartslag en ademhaling te meten

Philips introduceert persoonlijke app om hartslag en ademhaling te meten 18/02/2012 - Philips introduceert een persoonlijke app voor de iPad 2 die met behulp van de iPad-camera op afstand iemands hartslag en ademhaling kan meten.

Groep B Streptokokken (GBS) : gevaarlijk tijdens de zwangerschap

Groep B Streptokokken (GBS) : gevaarlijk tijdens de zwangerschap 25/08/2016 - Naar schatting is één op vijf (20 %) e zwangere vrouwen draagster van de groep-B-streptokokken (GBS)-bacterie in de vagina.

De toestand van een slachtoffer beoordelen

De toestand van een slachtoffer beoordelen 12/02/2009 - Hoe beoordeel je de toestand van het slachtoffer ? Door middel van een snelle evaluatie van het bewustzijn en de ademhaling kan je vlot en effectief nagaan of een slachtoffer in levensgevaar is.

Wat is de beste lichaamsbeweging: de trap of de stepper?

Wat is de beste lichaamsbeweging: de trap of de stepper? 16/04/2016 - Meerdere keren per dag de trap op- en aflopen… niets is beter voor je hartritme, je fysieke conditie, de training van je bil- en beenspieren en je ademhaling.

Geliefden stemmen hartslag op elkaar af

Geliefden stemmen hartslag op elkaar af 24/04/2013 - Wetenschappers hebben ontdekt dat de harten van twee geliefden met dezelfde snelheid slaan. Het wijst erop dat geliefden niet alleen hun emoties, maar ook bepaalde fysieke kenmerken delen.

Wiegendood: is thuismonitoring zinvol?

Wiegendood: is thuismonitoring zinvol? 23/08/2011 - Bij kinderen met een verhoogd risico op wiegendood wordt soms een thuismonitor gebruikt om hun ademhaling voortdurend te controleren.

Betere ademhaling is een betere gezondheid

Betere ademhaling is een betere gezondheid 16/07/2020 - Ademhalen doe je meestal onbewust, daarom gebeurt het soms dat we op een verkeerde manier ademhalen. Maar wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam als je ademt? En hoe kan je de ademhaling optimaliseren?

Wanneer moet u met hoest naar de dokter?

Wanneer moet u met hoest naar de dokter? 15/01/2012 - Meestal moet u niet naar de dokter wanneer u of uw kind hoest. Het gaat meestal na enkele weken vanzelf over. Toch kan het soms aangewezen zijn om een arts te raadplegen:

Slaapproblemen kunnen lijken op ADHD

5/03/2001 - Een aantal volwassenen waarbij ADHD (attention-deficit/hyperactivity disorder of aandachtsstoornis met hyperactiviteit) wordt vastgesteld, lijden in werkelijkheid aan slaapapnea, een aandoening die gepaard gaat met herhaalde korte onderbrekingen van de ademhaling, onderbroken slaap en daardoor slecht functioneren overdag.

Plastic bouwmaterialen veroorzaken ademhalingsproblemen bij kinderen

1/09/2000 - Volgens een Skandinavische studie waarvan de resultaten zopas verschenen in het American Journal of Public Health zouden plastic bouwmaterialen die binnenshuis worden gebruikt ademhalingsproblemen (zoals een piepende ademhaling, hardnekkige hoest en fluimen) veroorzaken bij kinderen.

Forse toename van baby's met ademhalingsproblemen

Forse toename van baby's met ademhalingsproblemen 9/07/2013 - Het aantal baby's en kleuters dat genees- of hulpmiddelen neemt om een probleem met de ademhaling aan te pakken, is in vijf jaar met de helft toegenomen. Dat blijkt uit een studie aan het UZA in Antwerpen

Welke klachten kunnen wijzen op astma?

Welke klachten kunnen wijzen op astma? 4/05/2011 - Astma is een chronische ontsteking van de luchtwegen waardoor ze op allerlei prikkels overdreven reageren en vernauwen en prikkelbaar worden.

Cara-test: heb je last van je ademhaling?

Cara-test: heb je last van je ademhaling? 28/09/2020 - Veel mensen hebben vaak of voortdurend last met ademhalen. Het kan beginnen met hooikoorts, of een verkoudheid waar je een hoestje aan overhoudt. Heb je klachten en twijfel je of je naar de huisarts moet, dan kan deze test daarbij helpen.

Zo breng je via je ademhaling je lichaam en geest tot rust

Zo breng je via je ademhaling je lichaam en geest tot rust 26/03/2020 - Wanneer je gestresseerd bent, gaat je hart sneller kloppen. Ook je ademhaling wordt onregelmatig en kan zelfs helemaal op hol slaan. Er is dus wel degelijk een link tussen beide. Via deze ademtechniek kom je weer tot rust of kan je op zijn minst toch je emoties wat reguleren.

Wat is astma?

Wat is astma? 30/11/2010 - Astma is een chronische ontsteking van de luchtwegen, wat leidt tot overdreven prikkelbaarheid van de luchtwegen (bronchiale hyperreactiviteit).

Minder verstopte neus door minder verkeer

24/04/2004 - Volgens een Britse studie leidt een vermindering van het verkeer tot minder problemen met een verstopte of lopende neus en pikkende of tranende ogen.

Help, de hik! : nuttige tips van onze bezoekers

1/12/2001 -

Geen oorzakelijk verband RSV-infectie en astma

Geen oorzakelijk verband RSV-infectie en astma 24/04/2018 - Volgens een studie aan het universitair ziekenhuis UMC Utrecht bestaat er waarschijnlijk geen oorzakelijke verband tussen een infectie met het respiratoir syncytieel virus (RSV) en het ontstaan van astma op de leeftijd van zes.

Nieuwe app helpt bij vliegangst

3/06/2013 - Het Nederlandse Vliegangstinstituut VALK, verbonden aan de Leidse universiteit, heeft een nieuwe app ontwikkeld die angstige reizigers moet bijstaan tijdens de vlucht.

Hoe herken je een hartstilstand?

30/11/2010 -

Waarom stress vermijden?

30/11/2010 -

Leer buikademhaling bij stress

5/05/2009 -

Jonger dan 65 jaar? Pas ook je gedrag aan tijdens pieken van luchtvervuiling

Jonger dan 65 jaar? Pas ook je gedrag aan tijdens pieken van luchtvervuiling 19/07/2018 - In de zomer verhoogt blootstelling aan luchtvervuiling het risico op sterfte door ademhalings- of hart- en vaatziekten, zo blijkt uit onderzoek van Sciensano.

Ademtest voorspelt astma bij jonge kinderen

Ademtest voorspelt astma bij jonge kinderen 13/02/2015 - Wetenschappers van het Universitair medisch Centrum Maastricht UMC+ hebben aangetoond dat een nieuwe ademtest nauwkeurig kan vaststellen of jonge kinderen astma ontwikkelen of niet.

Hoesten: wanneer naar de dokter?

8/12/2013 - Hoesten komt bij vrijwel alle problemen van de luchtwegen voor. Het is meestal een beschermingsmechanisme van het lichaam om slijm, ziektekiemen of irriterende stoffen uit de luchtwegen te blazen.

Welke klachten kunnen wijzen op astma?

Welke klachten kunnen wijzen op astma? 1/05/2012 - Astma is een chronische ontsteking van de luchtwegen waardoor ze op allerlei prikkels overdreven reageren en vernauwen en prikkelbaar worden.

COPD: wat kan je doen als je kortademig bent?

COPD: wat kan je doen als je kortademig bent? 11/12/2020 - Bij COPD (chronische bronchitis en longemfyseem) vernauwen de luchtwegen steeds meer. Tegelijk wordt het longweefsel errond afgebroken. Dat is een traag, maar onomkeerbaar proces.

volgopfacebook

volgopinstagram

pub