Zoekresultaten voor supplementen (168 artikels)

Ziekenhuis-supplementen zorgen voor onaangename verrassingen

16/03/2007 - In België betaalt de patiënt zelf remgelden en supplementen. Die supplementen nemen de laatste jaren toe. Het Federaal Kenniscentrum voor de gezondheidszorg (KCE) stelde vast dat naast de kamerkeuze vooral de duur en de frequentie van ziekenhuisopnames grote verschillen in supplementen veroorzaken.

Grote verschillen bij echinacea supplementen

21/01/2013 - Supplementen die het plantje echinacea bevatten, zouden beschermen tegen griep en verkoudheid. Maar de concentratie echinacea extract in supplementen verschilt enorm per merk,

Omega 3 helpt niet tegen dementie of hartziekten

16/07/2012 - Omega 3-supplementen helpen niet om dementie te voorkomen. Dat zeggen wetenschappers die de resultaten van drie grote studies hebben bestudeerd,

Voedingssupplementen kunnen gevaarlijk zijn in combinatie met geneesmiddelen

21/11/2012 - Kruiden- en andere supplementen op basis van Echinacea, Ginkgo biloba en Sint-Janskruid kunnen gevaarlijke bijwerkigen veroorzaken bij mensen die bepaalde geneesmiddelen moeten innemen.

Vitaminen en mineralen goed voor ongeboren kind

20/04/2012 - Wanneer een zwangere vrouw voedingssupplementen neemt met micronutriënten (vitaminen en mineralen), groeit haar ongeboren kind beter. Hoe vroeger in de zwangerschap met supplementen begonnen wordt, hoe beter.

Foliumzuur en vitamine B voorkomen geen hartziekten

22/02/2007 - In tegenstelling met wat vaak wordt beweerd, hebben supplementen van foliumzuur en van vit. B6 en B12 geen effect op het voorkomen van hartziekten bij vrouwen.

Vitamine E vermindert luchtweginfecties bij ouderen

10/09/2004 - Vitamine E-supplementen zouden het risico op bovenste lichtweginfecties bij oudere mensen verminderen.

Sportsupplementen zijn onzinnige miljoenenbusiness

23/04/2012 - Extra eiwit, carnitine, NO-boosters of antioxidanten: sportsupplementen zijn een miljoenenbusiness. Toch werken deze supplementen niet, zo zegt het Nederlandse Voedingscentrum.

Beschermen vitamine-supplementen vrouwen tegen hart- en vaatziekten?

Beschermen vitamine-supplementen vrouwen tegen hart- en vaatziekten? 20/03/2015 - Meer en meer onderzoek toont aan dat multivitamine-supplementen voor gezonde mensen met een normaal voedingspatroon geen zin hebben en soms zelfs schadelijk kunnen zijn.

Calcium en Vitamine D beschermen niet tegen osteoporose

31/05/2005 - Supplementen van Calcium (1000 mg) en Vitamine D (800 IE) vormen bij oudere vrouwen met osteoporose geen bescherming ...

Omega-3-vetzuursupplementen geen effect op hart- en vaatziekten

Omega-3-vetzuursupplementen geen effect op hart- en vaatziekten 13/03/2018 - Mensen met een hoog risico op hart- en vaatziekten verlagen hun kans op cardiovasculaire aandoeningen of voortijdige sterfte niet door supplementen met omega-3-vetzuur (op basis van visolie) te slikken. Dat blijkt uit een studie in JAMA Cardiology.

Meer prostaatkanker door vitamine E

3/01/2012 - Volgens een nieuwe Canadese studie in het Journal of the American Medical Association hebben mannen die supplementen van vitamine E slikken ene verhoogde kans op prostaatkanker.

Overdreven fitness-supplementen: nieuwe eetstoornis?

Overdreven fitness-supplementen: nieuwe eetstoornis? 7/09/2015 - Steeds meer mannen slikken supplementen om er beter of 'mannelijker' uit te zien of om hun prestaties in de fitnessclub te verbeteren. Geen illegale anabole steroïden, maar vrij te verkrijgen bodybuildingsupplementen, zoals wei-eiwitten, creatine en L-cartinine.

Vitaminesupplementen: alleen bij vitaminetekorten

21/11/2011 - Het heeft weinig zin, het kan zelfs schadelijk zijn, om vitaminesupplementen en extra mineralen zoals ijzer of koper te slikken, als u ze niet echt nodig hebt.

Probiotica helpen een klein beetje om verkoudheid te voorkomen

11/11/2011 - Mensen die gedurende minstens één week preventief yoghurt of andere supplementen nemen die probiotica (zoals bifidobacteria) bevatten, hebben iets minder kans om in de winter een verkoudheid te krijgen.

Wat alle sporters zouden moeten weten over voedingssupplementen

Wat alle sporters zouden moeten weten over voedingssupplementen 28/04/2015 - Veel amateur- en recreatieve sporters gebruiken allerlei voedingssupplementen. Slechts voor enkele supplementen is er een gedegen wetenschappelijke basis dat het supplement nuttig is.

Zonnebank kan oorzaak zijn van overdosis vitamine D

21/02/2017 - Een tekort aan vitamine D kan het risico op botontkalking (osteoporose) verhogen. Maar ook te veel vitamine D kan schadelijk zijn voor het bot. De meest frequente oorzaak van een overdosis is buitensporig gebruik van vitamine D-supplementen.

Vitamine A supplementen verhogen risico op botbreuken

8/02/2003 - Vitamine A supplementen kunnen leiden tot verzwakking van het bot en een verhoging van het risico op botbreuken, zo zegt een Zweedse studie. De studie werd uitgevoerd bij mannen, maar bevestigt drie gelijkaardige studies bij vrouwen.

Grote verschillen bij echinacea supplementen - reactie

19/02/2013 - Onlangs berichtten we over een onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond waaruit bleek dat de concentratie echinacea extract in supplementen enorm verschilt enorm per merk en de prijzen sterk uiteenlopen.

Vitamine E verhoogt risico op prostaatkanker

Vitamine E verhoogt risico op prostaatkanker 28/05/2012 - Vitamine E-supplementen verhogen de kans op prostaatkanker, zo meldt het Nederlandse Geneesmiddelenbulletin op basis van een onderzoek in de Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico.

Welke voedingssupplementen kunnen doping bevatten?

Welke voedingssupplementen kunnen doping bevatten? 29/04/2015 - Studies hebben aangetoond dat 1 op 4 supplementen die aan atleten te koop worden aangeboden, stoffen bevatten die niet op het etiket vermeld staan, en die tot een positief dopingresultaat kunnen leiden.

Nieuwe vitamine D-aanbeveling voor vrouwen

12/07/2013 - De European Society for Clinical and Economic Aspects of Osteoporosis and Osteoarthritis (ESCEO) heeft een nieuwe richtlijn gepubliceerd met betrekking tot vitamine D-supplementen bij oudere en postmenopauzale vrouwen.

Visolie tijdens de zwangerschap: minder verkoudheden bij kinderen.

19/09/2011 - Baby’s van moeders die tijdens hun zwangerschap supplementen met omega 3 (DHA uit visolie) slikken, hebben tijdens de eerste 6 maanden na de geboorte een kwart minder verkoudheden,

Zoekmachine spoort verdachte supplementen op

Zoekmachine spoort verdachte supplementen op 2/07/2019 - Om voedingssupplementen met onwenselijke ingrediënten op te kunnen sporen, heeft het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu met de Radboud Universiteit een zoekmachine ontwikkeld. Deze zoekmachine kan op basis van berichten op sociale media verdachte producten herkennen.

Welke rol speelt vitamine D bij het ontwikkelen van darmkanker?

Welke rol speelt vitamine D bij het ontwikkelen van darmkanker? 13/05/2022 - De mate waarin je wordt blootgesteld aan de zon, kan een belangrijke rol spelen bij het risico op dikkedarmkanker (colorectale kanker). De reden daarvoor is vitamine D. Zijn supplementen dan nodig als je een tekort hebt?

Webapplicatie over voedingssupplementen tijdens kankerbehandeling

16/08/2013 - Nagenoeg 8 op 10 kankerpatiënten gebruiken voedingssupplementen (vitamines, kruiden, planten …). Hoewel zulke supplementen ongewenste of zelfs gevaarlijke effecten kunnen hebben, melden veel mensen dit niet aan hun zorgteam.

Voedingssupplementen verkorten leven

21/05/2008 - Mensen die voedingssupplementen slikken met vitamine A, bètacaroteen en vitamine E, leven gemiddeld korter dan wie ze niet slikt.

Het gevaar van jodiumsupplementen tijdens de zwangerschap

Het gevaar van jodiumsupplementen tijdens de zwangerschap 13/04/2021 - Aan zwangere vrouwen wordt vaak een jodiumsupplement aangeraden. Maar sommige supplementen bevatten zeer hoge doses, en een te hoge jodiuminname kan gevaarlijk zijn voor het ongeboren kind.

Waarom slaap je beter als je partner er is?

Waarom slaap je beter als je partner er is? 22/12/2020 - “Het slapen met de geur van een partner verbetert de slaapkwaliteit”, aldus Marlise Hofer, professor in de psychologie en hoofdauteur van de studie. "Het effect is vergelijkbaar met wat er gebeurt als je orale melatonine supplementen neemt, vaak gebruikt als slaapmiddel."

Helft bevolking gebruikt supplementen

15/07/2010 - Bijna de helft van de Nederlandse bevolking gebruikt voedingssupplementen als aanvulling op de gewone voeding.

volgopfacebook

volgopinstagram