Zoekresultaten voor spijsvertering (51 artikels)

Wat eten en drinken voor een betere spijsvertering?

Wat eten en drinken voor een betere spijsvertering? 22/05/2020 - Heb je last van een opgeblazen gevoel, zure oprispingen, moeilijke stoelgang? Met een paar kleine aanpassingen in je drink- en eetpatroon help je je spijsvertering al een eind op weg!

Doe de vezeltest

21/10/2010 - Onze dagelijkse voeding bevat te weinig vezels. Voor een gezonde spijsvertering en ontlasting is het belangrijk om genoeg vezels te eten.

Misselijk na het eten: 11 mogelijke oorzaken

Misselijk na het eten: 11 mogelijke oorzaken 19/12/2023 - Er zijn heel wat mogelijke oorzaken die misselijkheid na het eten kunnen verklaren. Het gaat vaak om moeilijkheden met de spijsvertering, maar ook infecties, allergieën, medicijnen of voedselvergiftiging kunnen het probleem zijn.

Lelietje-van-dalen (meiklokje): pas op voor vergiftigingsgevaar

Lelietje-van-dalen (meiklokje): pas op voor vergiftigingsgevaar 1/05/2023 - De traditie wil dat we op 1 mei een bosje meiklokjes aan iemand geven als geluksbrenger. Maar wist je dat het per ongeluk inslikken van lelietjes-van-dalen ernstige spijsverterings- en hartklachten kan veroorzaken? Voor welke symptomen moet je waakzaam zijn?

Constipatie: het belang van een gezond darmmicrobioom

Constipatie: het belang van een gezond darmmicrobioom 7/01/2022 - De meesten van ons kennen de basisregels van een goede darmhygiëne: meer water drinken, vezels eten, lichaamsbeweging... Maar soms volstaat dit niet om van chronische constipatie af te komen. Door deze basisgewoonten aan te vullen met probiotica bijvoorbeeld, kan je je spijsvertering weer op gang brengen.

Wat doet eiwitpoeder voor je spieropbouw?

Wat doet eiwitpoeder voor je spieropbouw? 12/01/2023 - Eiwitten (proteïne) helpen bij het onderhoud van botten en spieren, weefselherstel en de spijsvertering. Maar ook als je aan spiermassa wil winnen, zijn eiwitten essentieel. Is eiwitpoeder gezond voor wie vaak aan krachttraining doet? En waarop moet je letten als je eiwitpoeder kiest?

Kurkuma, superfood voor de gewrichten en de... maag!

Kurkuma, superfood voor de gewrichten en de... maag! 3/01/2023 - Belangrijk nieuws voor uw maag en… uw gewrichten ! Wil u weten waarom kurkuma in synergie met andere superfoods zoals gember en artisjok bijdraagt tot een optimale spijsvertering en maagfunctie, maar ook tot soepele gewrichten, lees dan snel verder !

Welke rol speelt kalium in je lichaam?

Welke rol speelt kalium in je lichaam? 26/06/2023 - Kalium is een mineraal dat een belangrijke functie vervult in ons lichaam. Het helpt bij een aantal essentiële lichaamsfuncties, zoals bloeddruk, spijsvertering, hartritme en pH-balans. Heb je een tekort of een overschot aan kalium, dan kunnen er klachten ontstaan.

HRV: wat is hartritmevariabiliteit (heart rate variability)?

HRV: wat is hartritmevariabiliteit (heart rate variability)? 28/05/2024 - Hartritmevariabiliteit kan inzicht geven in de werking van het autonome zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor de regulering van onbewuste lichaamsfuncties zoals ademhaling, hartslag en spijsvertering. Hoe wordt je HRV gemeten?

Video: Werking van het spijsverteringsstelsel

Video: Werking van het spijsverteringsstelsel 9/07/2014 - Wat gebeurt er met het voedsel nadat je het hebt opgegeten? Deze informatie legt uit welke weg je voedsel aflegt, van mond tot anus.

De gezondheidsvoordelen van komijn

De gezondheidsvoordelen van komijn 28/05/2021 - Komijn wordt al duizenden jaren gewaardeerd als specerij en als geneesmiddel. Het wordt gebruikt in onder andere kerrie, chili en kip tandoori. Volgens de traditionele geneeskunde bevordert het zaad de spijsvertering, maar komijn heeft nog andere deugden.

Hoe gezond is groene thee?

24/07/2011 - Aan groene thee worden heel wat positieve effecten toegeschreven, van het tegengaan van kanker en hart- en vaatziekten, over stimuleren van de spijsvertering.

Gefermenteerde zuivelproducten

19/06/2013 - In onze darmen leven zo’n 100.000 miljard bacteriën van wel 400 verschillende soorten. Daaronder zitten zowel nuttige als schadelijke bacteriën. Samen noemen we ze de darmflora.

Tamme kastanjes: voordelen voor je gezondheid

Tamme kastanjes: voordelen voor je gezondheid 27/07/2023 - Naast het feit dat ze een heerlijke herfsttraktatie zijn, zijn tamme kastanjes ook buitengewoon goed voor je gezondheid. Ze verdienen dus zeker hun plaats op jouw bord. Alle gezondheidsvoordelen van de tamme kastanje op een rijtje!

Vragen over Functionele Voeding

11/07/2007 - Er verschijnen op de markt steeds meer functionele voedingsmiddelen. Dit zijn producten met een mogelijk gezondheidsvoordeel.

De invloed van de nervus vagus op onze gezondheid

De invloed van de nervus vagus op onze gezondheid 8/08/2023 - De nervus vagus is een complexe zenuw die loopt vanuit de hersenen naar verschillende organen in de borst- en buikholte en zo een sleutelrol speelt bij het reguleren van verschillende lichaamsfuncties. Het activeren en versterken van deze zenuw kan je gezondheid aanzienlijk verbeteren.

Wat te doen als je baby last heeft van reflux of oprispingen?

Wat te doen als je baby last heeft van reflux of oprispingen? 16/10/2020 - Oprisping is het terugvloeien van voedsel uit de slokdarm of maag. Dit komt heel vaak voor bij zuigelingen en jonge kinderen. Alle zuigelingen geven wel eens melk terug, de ene meer dan de andere. Soms is er echter meer aan de hand en kan een behandeling nodig zijn.

Mucovereniging lanceert campagne ‘koop tijd voor mensen met muco’.

Mucovereniging lanceert campagne ‘koop tijd voor mensen met muco’. 8/12/2015 - De Mucovereniging lanceert de campagne ‘Koop tijd voor mensen met muco’. Hiermee wil ze aandacht vragen voor de dromen en plannen van mensen met mucoviscidose en een steunoproep lanceren voor het wetenschappelijk onderzoek.

Hoe weet je of je genoeg water drinkt?

Hoe weet je of je genoeg water drinkt? 10/07/2024 - Je kan een aantal dagen overleven zonder eten, maar je kunt niet meer dan één à twee dagen zonder drinken. Water is dan ook onze belangrijkste energiebron, maar hoe weet je of je genoeg water binnenkrijgt?

Voedingtips voor zwangeren

30/11/2010 -

Over spijsvertering: Leven met langdurige darmziekten

23/02/2004 -

Portfoliodieet voor cholesterol

Portfoliodieet voor cholesterol 4/11/2023 - Het portfoliodieet is een voedingspatroon dat gericht is op het verlagen van je cholesterolgehalte. Er zijn geen strikte regels of beperkingen over welke voedingsmiddelen je moet eten of vermijden. In plaats daarvan richt het zich op een paar belangrijke ingrediënten waarvan is aangetoond dat ze een gezond cholesterolgehalte ondersteunen.

Wat kan je best (niet) eten en drinken voor het slapen?

Wat kan je best (niet) eten en drinken voor het slapen? 4/05/2021 - Bepaalde voedingsmiddelen of dranken kunnen de slaap verstoren of de rust belemmeren. Het is vooral belangrijk om de juiste porties in te nemen, zodat je een hongergevoel kan vermijden en anderzijds toch geen zwaar gevoel op de maag krijgt.

Gezond ouder worden

Gezond ouder worden 8/01/2024 - We worden steeds ouder, maar met een hogere leeftijd komen ook gezondheidskwalen zoals spijsverteringsproblemen, diabetes, osteoporose en hart- en vaatziekten. Wil je als zestigplusser zo vitaal mogelijk door het leven gaan? Dan is je levensstijl de sleutel.

Kan je best voor of tijdens de maaltijd drinken?

Kan je best voor of tijdens de maaltijd drinken? 3/02/2021 - Veel mensen zeggen dat je beter niet kan drinken bij het eten, om een opgeblazen gevoel of zure oprispingen te voorkomen. Maar klopt dat wel? En drink je dan beter vóór of tijdens de maaltijd?

Is er een verschil tussen amandelmeel en amandelpoeder?

Is er een verschil tussen amandelmeel en amandelpoeder? 18/06/2020 - Tegenwoordig wordt er in recepten vaak gebruik gemaakt van amandelmeel. Het is een dankbaar ingrediënt bij koolhydraat-arm gebak of brood. In de meeste supermarkten zie je vooral amandelpoeder staan, is dat hetzelfde?

Patiëntenorganisatie vraagt terugbetaling van nieuwe geneesmiddelen tegen mucoviscidose

Patiëntenorganisatie vraagt terugbetaling van nieuwe geneesmiddelen tegen mucoviscidose 16/03/2020 - De Mucovereniging, een organisatie van voornamelijk patiënten en hun familieleden die zich inzet voor mensen met mucoviscidose, vraagt aan de beleidsmakers in ons land om “onverwijld” over te gaan tot de terugbetaling van nieuwe “levensreddende” geneesmiddelen voor mucopatiënten.

Wasmachine kan resistente bacteriën verspreiden

Wasmachine kan resistente bacteriën verspreiden 10/10/2019 - Wetenschappers van het Universitair ziekenhuis in Bonn hebben ontdekt dat wasmachines mogelijke broeihaarden kunnen worden van bacteriën.

Baby spa: verwennerij voor je baby

25/09/2019 -

In vitro kinderen gezond

8/08/2003 - Een grote Europese studie waaraan ook België deelnam en die vorige week werd voorgesteld op het jaarlijks congres van de European Society of Human Reproduction and Embryology toont aan dat kinderen die geboren worden via in vitro

volgopfacebook

volgopinstagram