Zoekresultaten voor spijsvertering (40 artikels)

Wat eten en drinken voor een betere spijsvertering?

Wat eten en drinken voor een betere spijsvertering? 22/05/2020 - Heb je last van een opgeblazen gevoel, zure oprispingen, moeilijke stoelgang? Met een paar kleine aanpassingen in je drink- en eetpatroon help je je spijsvertering al een eind op weg!

Doe de vezeltest

21/10/2010 - Onze dagelijkse voeding bevat te weinig vezels. Voor een gezonde spijsvertering en ontlasting is het belangrijk om genoeg vezels te eten.

Constipatie: het belang van een gezond darmmicrobioom

Constipatie: het belang van een gezond darmmicrobioom 7/01/2022 - De meesten van ons kennen de basisregels van een goede darmhygiëne: meer water drinken, vezels eten, lichaamsbeweging... Maar soms volstaat dit niet om van chronische constipatie af te komen. Door deze basisgewoonten aan te vullen met probiotica bijvoorbeeld, kan je je spijsvertering weer op gang brengen.

Welke rol speelt kalium in je lichaam?

Welke rol speelt kalium in je lichaam? 8/10/2021 - Kalium is een mineraal dat een belangrijke functie vervult in ons lichaam. Het helpt bij een aantal essentiële lichaamsfuncties, zoals bloeddruk, spijsvertering, hartritme en pH-balans. Heb je een tekort of een overschot aan kalium, dan kunnen er klachten ontstaan.

Video: Werking van het spijsverteringsstelsel

Video: Werking van het spijsverteringsstelsel 9/07/2014 - Wat gebeurt er met het voedsel nadat je het hebt opgegeten? Deze informatie legt uit welke weg je voedsel aflegt, van mond tot anus.

De gezondheidsvoordelen van komijn

De gezondheidsvoordelen van komijn 28/05/2021 - Komijn wordt al duizenden jaren gewaardeerd als specerij en als geneesmiddel. Het wordt gebruikt in onder andere kerrie, chili en kip tandoori. Volgens de traditionele geneeskunde bevordert het zaad de spijsvertering, maar komijn heeft nog andere deugden.

Hoe gezond is groene thee?

24/07/2011 - Aan groene thee worden heel wat positieve effecten toegeschreven, van het tegengaan van kanker en hart- en vaatziekten, over stimuleren van de spijsvertering.

Gefermenteerde zuivelproducten

Gefermenteerde zuivelproducten 19/06/2013 - In onze darmen leven zo’n 100.000 miljard bacteriën van wel 400 verschillende soorten. Daaronder zitten zowel nuttige als schadelijke bacteriën. Samen noemen we ze de darmflora.

Vragen over Functionele Voeding

11/07/2007 - Er verschijnen op de markt steeds meer functionele voedingsmiddelen. Dit zijn producten met een mogelijk gezondheidsvoordeel.

Wat te doen als je baby last heeft van reflux of oprispingen?

Wat te doen als je baby last heeft van reflux of oprispingen? 16/10/2020 - Oprisping is het terugvloeien van voedsel uit de slokdarm of maag. Dit komt heel vaak voor bij zuigelingen en jonge kinderen. Alle zuigelingen geven wel eens melk terug, de ene meer dan de andere. Soms is er echter meer aan de hand en kan een behandeling nodig zijn.

Mucovereniging lanceert campagne ‘koop tijd voor mensen met muco’.

Mucovereniging lanceert campagne ‘koop tijd voor mensen met muco’. 8/12/2015 - De Mucovereniging lanceert de campagne ‘Koop tijd voor mensen met muco’. Hiermee wil ze aandacht vragen voor de dromen en plannen van mensen met mucoviscidose en een steunoproep lanceren voor het wetenschappelijk onderzoek.

Voedingtips voor zwangeren

30/11/2010 -

Over spijsvertering: Leven met langdurige darmziekten

23/02/2004 -

Wat kan je best (niet) eten en drinken voor het slapen?

Wat kan je best (niet) eten en drinken voor het slapen? 4/05/2021 - Bepaalde voedingsmiddelen of dranken kunnen de slaap verstoren of de rust belemmeren. Het is vooral belangrijk om de juiste porties in te nemen, zodat je een hongergevoel kan vermijden en anderzijds toch geen zwaar gevoel op de maag krijgt.

Kan je best voor of tijdens de maaltijd drinken?

Kan je best voor of tijdens de maaltijd drinken? 3/02/2021 - Veel mensen zeggen dat je beter niet kan drinken bij het eten, om een opgeblazen gevoel of zure oprispingen te voorkomen. Maar klopt dat wel? En drink je dan beter vóór of tijdens de maaltijd?

Waarom we beter moeten kauwen

Waarom we beter moeten kauwen 5/02/2013 - Smoothies en andere vruchten- en groentensapjes, drinkontbijten en proteïne- of eiwitdranken zijn enorm populair en hebben een supergezond imago.

Is er een verschil tussen amandelmeel en amandelpoeder?

Is er een verschil tussen amandelmeel en amandelpoeder? 18/06/2020 - Tegenwoordig wordt er in recepten vaak gebruik gemaakt van amandelmeel. Het is een dankbaar ingrediënt bij koolhydraat-arm gebak of brood. In de meeste supermarkten zie je vooral amandelpoeder staan, is dat hetzelfde?

Patiëntenorganisatie vraagt terugbetaling van nieuwe geneesmiddelen tegen mucoviscidose

Patiëntenorganisatie vraagt terugbetaling van nieuwe geneesmiddelen tegen mucoviscidose 16/03/2020 - De Mucovereniging, een organisatie van voornamelijk patiënten en hun familieleden die zich inzet voor mensen met mucoviscidose, vraagt aan de beleidsmakers in ons land om “onverwijld” over te gaan tot de terugbetaling van nieuwe “levensreddende” geneesmiddelen voor mucopatiënten.

Wasmachine kan resistente bacteriën verspreiden

Wasmachine kan resistente bacteriën verspreiden 10/10/2019 - Wetenschappers van het Universitair ziekenhuis in Bonn hebben ontdekt dat wasmachines mogelijke broeihaarden kunnen worden van bacteriën.

In vitro kinderen gezond

8/08/2003 - Een grote Europese studie waaraan ook België deelnam en die vorige week werd voorgesteld op het jaarlijks congres van de European Society of Human Reproduction and Embryology toont aan dat kinderen die geboren worden via in vitro

Zo houd je je adem fris

Zo houd je je adem fris 3/08/2021 - Een onfris ruikende adem is niet alleen storend voor de omgeving. Wie er last van heeft en niet meteen redding ziet, zet ook zijn zelfvertrouwen zwaar onder druk.

Is het een goed idee om je lichaam te detoxen?

Is het een goed idee om je lichaam te detoxen? 2/07/2020 - Vooral citroensap drinken zou volgens sommigen een goede detoxkuur zijn voor het lichaam. Maar is dat inderdaad zo?

Waarom rijst beter koud eten?

Waarom rijst beter koud eten? 23/12/2015 - De beste rijst kookt u kort en eet u koud. Dat schrijven Nederlandse onderzoekers. Zij ontdekten een ingewikkelde relatie tussen rijst en bloedsuiker. Witte rijst verhoogt de kans op diabetes type 2 meer dan bruine rijst.

Hoe laat je het bittertje uit witloof verdwijnen ?

Hoe laat je het bittertje uit witloof verdwijnen ? 3/04/2016 - Witloof is een zeer gezonde groente, maar veel kinderen – volwassenen ook – houden er niet van omdat het bitter smaakt. Gelukkig bestaan er een paar trucjes om die smaak te camoufleren…

Hoge Gezondheidsraad vraagt uitbreiding allergiewetgeving tot niet voorverpakte voedingswaren

10/10/2009 - Bezorgd door de bestaande verwarring tussen voedselallergie en niet-allergische voedselovergevoeligheidsreacties (“pseudoallergieën”) heeft de Hoge Gezondheidsraad een aantal aanbevelingen opgesteld.

Afvallen door water drinken?

Afvallen door water drinken? 18/11/2013 - Om af te vallen moet u veel water drinken. Die boodschap is op tal van internetsites over afvallen te lezen. Maar klopt dat ook?

Enkel rauw eten niet gezond.

5/09/2011 - Raw-foodisme of crudivorisme - uitsluitend rauw voedsel eten - is de laatste tijd opnieuw populair. De vermeende voordelen van deze eetwijze wegen bij lange na niet op tegen de nadelen.

5 vezelrijke tips om gezond te blijven

9/12/2013 - Uit een recent Amerikaans onderzoek blijkt dat een tekort aan vezels eerder leidt tot ernstig overgewicht en andere welvaartziekten. Dit onderzoek bevestigt daarmee het belang van voldoende vezel in onze voeding.

De vezel top 5: zo krijg je voldoende vezels in je lijf

De vezel top 5: zo krijg je voldoende vezels in je lijf 27/02/2013 - Veel vezels eten is gezond. Sommige vezels hebben een gunstig effect op je cholesterolgehalte. Daarmee verklein je het risico op hart- en vaatziekten.

Tips voor een gezond ontbijt

Tips voor een gezond ontbijt 30/01/2020 - Een ontbijt mag dan misschien niet de belangrijkste maaltijd van de dag zijn, maar dat een gezond ontbijt belangrijk is, wordt in feite door niemand betwist.

volgopfacebook

volgopinstagram