Zoekresultaten voor plasma (25 artikels)

Plasma geven, hoe gaat dat in zijn werk?

Plasma geven, hoe gaat dat in zijn werk? 6/01/2023 - Wat is plasma? Hoe kan een plasmadonor levens redden? Wat houdt het eigenlijk in, plasma geven? Alle info, aangevuld met een getuigenis van gezondheid.be-collega Chantal.

Plasma en bloedplaatjes geven kan nu tot 71 jaar

14/05/2013 - De maximumleeftijd voor donoren van plasma en bloedplaatjes is met vijf jaar opgetrokken. Wie de afgelopen drie jaar al een bloedproduct afleverde, mag vanaf nu ook tot 71 jaar bloedplaatjes en plasma doneren.

PRP: Haargroei stimuleren met plasma-injecties in de hoofdhuid

PRP: Haargroei stimuleren met plasma-injecties in de hoofdhuid 7/11/2023 - Bloedplaatjesrijk plasma (PRP) is een relatief nieuwe behandeling die artsen gebruiken bij haaruitval. Een PRP-behandeling zou weefselherstel versnellen en zo nieuwe haargroei bevorderen, al is het wetenschappelijk bewijs voor deze behandeling nog vrij beperkt.

Wist u dat het tijdstip van uw maaltijd én ook wat u eet belangrijk is wanneer u bloed geeft?

Wist u dat het tijdstip van uw maaltijd én ook wat u eet belangrijk is wanneer u bloed geeft? 18/06/2018 - Het tijdstip van uw maaltijd én ook wat u eet, kan een effect hebben op uw donatie. In sommige gevallen kan het plasma uit uw bloed hierdoor zelfs niet gebruikt worden.

Geen maximumleeftijd meer om bloed te geven

Geen maximumleeftijd meer om bloed te geven 17/02/2019 - De leeftijdsgrens om bloed te kunnen geven is sinds begin februari 2019 afgeschaft. Wie ouder is dan 71 jaar mag bloed, plasma of bloedplaatjes blijven geven. Tot nu toe liet de wet dit niet toe.

Rode Kruis zoekt plasmadonoren

Rode Kruis zoekt plasmadonoren 22/01/2016 - Rode Kruis-Vlaanderen zet in 2016 vooral in op het vinden van nieuwe plasmadonoren. Dat bloed geven nodig is en mensenlevens redt, weet ondertussen bijna iedereen. Maar weet je ook wat plasma is? Wat bloedplaatjes doen? Hoeveel nood eraan is? Wie je daarmee kan helpen?

Wereld bloeddonordag: waarom bloeddonor worden?

14/06/2011 - Dagelijks hebben honderden mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig, bv. slachtoffers van een verkeersongeval, leukemiepatiënten, brandwondenpatiënten, bij een bevalling of operatie.

Onderzoekers testen plasma van genezen coronapatiënten op antistoffen

Onderzoekers testen plasma van genezen coronapatiënten op antistoffen 18/05/2020 - Midden april riep het Rode Kruis op om bloedplasma te doneren. Ziekenhuizen verspreid over heel het land gaan nu onderzoeken of het plasma antistoffen bevat. Die kunnen mogelijk het immuunsysteem van coronapatiënten versterken en hen zo te helpen in de strijd tegen covid-19.

Wat is Platelet Rich Plasma Therapie of PRP?

Wat is Platelet Rich Plasma Therapie of PRP? 30/06/2020 - Platelet Rich Plasma (PRP) is plasma met een rijke concentratie aan bloedplaatjes. Deze bloedplaatjes geven bepaalde stoffen vrij, ook wel groeifactoren genaamd. Het idee is dat een inspuiting met PRP in beschadigd weefsel het lichaam zal stimuleren tot de groei van nieuwe gezonde cellen.

Wereld bloeddonordag

30/11/2010 -

Injectie in hamstringblessure werkt niet

Injectie in hamstringblessure werkt niet 22/07/2014 - Voor de behandeling van acute hamstringblessures zijn prikken met een placebo net zo effectief als injecties met plaatjesrijk plasma (PRP-injecties). Dat blijkt uit een studie van Erasmus MC, het UMC Utrecht en de KNVB in het New England Journal of Medicine.

20 dingen die je moet weten als je bloed wil geven

20 dingen die je moet weten als je bloed wil geven 14/06/2019 - Dagelijks hebben honderden mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig. In deze gevallen worden mensen geholpen door transfusie van bloedcomponenten die uit één bloedgift kunnen worden bereid.

Populair middel heeft geen effect bij klachten achillespees

9/05/2010 - Bij achillespeesklachten is een injectie met plaatjesrijk plasma (PRP) net zo effectief als een injectie met een placebo.

Waarom mogen transgenders geen bloed geven?

Waarom mogen transgenders geen bloed geven? 13/12/2019 - Wie bloed of plasma doneert bij het Rode Kruis moet op de medische vragenlijst voortaan ook invullen of hij of zij van geslacht veranderd is. Transgenders worden zo uitgesloten als donor.

Wereld bloeddonor dag: Negatieve bloedgroep? Geef bloed

14/06/2014 - Dagelijks hebben mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig. Na een ongeval, bevalling of operatie bijvoorbeeld. Dit jaar focust Wereld Bloeddonordag op ‘Safe blood for saving mothers’

Vlaams bloeddonorenbestand blijft op peil

1/03/2013 - Rode Kruis-Vlaanderen kon in 2012 op 191.651 donoren rekenen voor het geven van bloed, bloedplaatjes en plasma. In het afgelopen jaar meldden zich 36.817 nieuwe donoren aan.

Wanneer mag je geen bloed geven?

Wanneer mag je geen bloed geven? 8/01/2024 - Sommige mensen mogen geen bloed geven: omdat ze te jong of te oud zijn, of omdat er een risico bestaat dat hun bloed besmet zou kunnen zijn. Je kunt online berekenen of je bloed mag geven, maar wij sommen de voorwaarden al eens op.

Mag je bloed geven na een buitenlandse reis?

Mag je bloed geven na een buitenlandse reis? 20/08/2021 - Ging je de voorbije maanden op reis buiten België? Afhankelijk van waar je verbleef, is er geen wachttijd of kan je wachtperiode oplopen tot 6 maanden.

Leeftijdgrens van bloeddonoren verhoogd tot 70 jaar

27/09/2011 - De leeftijdsgrens om bloed te geven is verhoogd van 65 naar 70 jaar. In een advies pleitte de Hoge Gezondheidsraad voor een verhoging van de leeftijdsgrens.

Golfarm: oorzaak, symptomen en behandeling

Golfarm: oorzaak, symptomen en behandeling 12/08/2021 - Een golfarm, golfersarm of golferselleboog is een niet-bacteriële ontsteking van de pezen van de onderarmspieren. De aandoening veroorzaakt pijn en stijfheid van de elleboog en is het gevolg van chronische overbelasting. De meeste golfarmen genezen met rust en geneesmiddelen.

Kans op litteken- of pigmentvorming bij behandeling in schoonheidssalons

Kans op litteken- of pigmentvorming bij behandeling in schoonheidssalons 18/06/2019 - Sommige behandelingen in schoonheidssalons brengen risico’s met zich mee, waardoor bijvoorbeeld roodheid, zwelling of littekenvorming kan ontstaan. Dit blijkt uit een onderzoek van het RIVM.

Alcoholvrije rode wijn verlaagt bloeddruk

15/10/2012 - Dat (een klein beetje) rode wijn goed is voor het hart, is al langer bekend. Nieuw onderzoek in Spanje laat nu zien dat het wellicht niet de alcohol in de wijn is die daarvoor zorgt, maar andere stoffen.

Waarom mogen homo’s geen bloed geven?

15/06/2011 - Mannen die seks hebben met een andere man mogen in België geen bloed geven, ongeacht of ze veilig vrijen of niet. Daarmee wil het Rode Kruis een maximale veiligheid van het bloed garanderen.

Zijn gewone TV-toestellen gevaarlijk?

3/02/2011 - Rusthuisbewoners mogen binnenkort geen televisie meer kijken op een beeldbuis. Enkel flatscreens zijn nog toegelaten.

‘Man met gouden arm’ redde ruim 2 miljoen kinderen, maar houdt er nu mee op

1/06/2018 - De Australiër James Harrison stopt op 81-jarige leeftijd noodgedwongen als bloeddonor. Omdat zijn bloed een zeer zeldzaam antilichaam bevat, konden dankzij zijn jarenlange donaties naar schatting 2,4 miljoen baby’s gered worden.

volgopfacebook

volgopinstagram