Zoekresultaten voor hoest (83 artikels)

Wat kan je doen tegen een droge hoest en slijmhoest?

Wat kan je doen tegen een droge hoest en slijmhoest? 19/11/2021 - Hoest wordt vaak veroorzaakt door een (virus)infectie van de luchtwegen, door de aanwezigheid van slijm, rook, stof, droge lucht of door een allergie. Meestal is een behandeling niet nodig, maar een hoest kan wel vervelend zijn. Zeker 's nachts.

Minst antibiotica tegen acute hoest in België

4/08/2009 - Tussen Europese landen verschilt het voorschrijfgedrag van huisartsen bij acute hoest enorm.

Helpt honing tegen hoest bij kinderen?

Helpt honing tegen hoest bij kinderen? 26/01/2015 - Acute hoest bij kinderen is een frequente en vervelende klacht. Het verstoort de slaap van zowel de kinderen als van hun ouders.

Verbod hoestsiroop met codeïne voor kinderen onder 12 jaar

14/07/2015 - De Europese Unie heeft beslist om de reglementering van geneesmiddelen tegen hoest en verkoudheid die codeïne bevatten, te verstrengen. Het risico op (ernstige) bijwerkingen zoals ademhalingsproblemen, weegt namelijk niet op tegen de voordelen.

Acute hoest bij kinderen kan 25 dagen duren

Acute hoest bij kinderen kan 25 dagen duren 6/04/2014 - Bij kinderen kan oorpijn tot 9 dagen duren en een verkoudheid tot wel 15 dagen, en van keelpijn kunnen kinderen tot 7 dagen last hebben. Acute hoest, pseudokroep en bronchiolitis kunnen respectievelijk 25, 3 en 15 dagen aanhouden.

Plastic bouwmaterialen veroorzaken ademhalingsproblemen bij kinderen

1/09/2000 - Volgens een Skandinavische studie waarvan de resultaten zopas verschenen in het American Journal of Public Health zouden plastic bouwmaterialen die binnenshuis worden gebruikt ademhalingsproblemen (zoals een piepende ademhaling, hardnekkige hoest en fluimen) veroorzaken bij kinderen.

Voorlopig erg zwakke griepactiviteit

Voorlopig erg zwakke griepactiviteit 29/10/2019 - Tussen 14 en 20 oktober 2019 hebben slechts 17 personen per 100.000 inwoners hun huisarts geraadpleegd voor griepklachten (koorts, hoest, spierpijn, vermoeidheid, enz.). Dit komt overeen met een erg zwakke griepactiviteit, die nog ver onder de epidemische drempel ligt in België.

Is het gebruik van een luchtbevochtiger gezond?

Is het gebruik van een luchtbevochtiger gezond? 25/11/2021 - Luchtbevochtigers kunnen onder andere helpen bij een hoest en een verkoudheid. Maar welk toestel je ook hebt, als je het niet correct gebruikt en onderhoudt, loop je het risico dat schadelijke micro-organismen zich ontwikkelen en verspreiden binnenshuis.

Griepepidemie officieel begonnen

Griepepidemie officieel begonnen 7/02/2019 - Tussen 28 januari en 3 februari 2019 hebben 365 personen per 100.000 inwoners een huisarts geraadpleegd voor griepsymptomen (koorts, hoest, loopneus, keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid, enz.).

Meer astma op school

14/01/2001 - Een Nederlandse studie heeft vastgesteld dat het aantal kinderen op de lagere school met astma tussen 1985 en 1995 met liefst 120% is gestegen. De toename van chronische hoest bedraagt zelfs 265%.

Voorzichtig met hoestwerende middelen

7/12/2013 - Veel mensen denken nog altijd dat ze meteen naar een hoestsiroop moeten grijpen om de kwaal zo snel mogelijk te verhelpen. De meeste geneesmiddelen tegen hoest hebben echter weinig of geen zin en kunnen zelfs gevaarlijk zijn.

Bij welke symptomen houd je je kind ziek thuis?

14/01/2019 - De schoolvakantie is voorbij en dat betekent dat virussen zich weer snel zullen verspreiden onder scholieren. Niezen, snotneusjes, een zware hoest, … De griep komt er weer aan. Maar bij welke symptomen houd je je kind ziek thuis?

Wat kan u doen tegen kriebelhoest?

30/11/2010 -

Welke klachten kunnen wijzen op astma?

Welke klachten kunnen wijzen op astma? 4/05/2021 - Astma is een chronische ontsteking van de luchtwegen waardoor ze op allerlei prikkels overdreven reageren en vernauwen en prikkelbaar worden.

Hoogstens één patiënt op vijf met acute hoest heeft baat bij antibiotica'

4/12/2018 - Mensen met acute hoest trekken massaal naar de huisarts, die vervolgens bijna even massaal antibiotica voorschrijft. Uit een grootschalig onderzoek, waaraan de Universiteit Antwerpen meewerkte, blijkt dat hoogstens één op de vijf patiënten baat kan hebben bij antibiotica.

Honing bestrijdt hoest beter dan geneesmiddelen

Honing bestrijdt hoest beter dan geneesmiddelen 24/09/2020 - Het is een simpele tip bij een hoest of verkoudheid: drink een kop warme melk met honing of eet gewoon een lepel honing. Maar volgens wetenschappers van de University of Oxford zou dat wel eens beter kunnen werken dan klassieke medicijnen tegen milde luchtweginfecties.

Pijnstillers met codeïne verslavend

14/01/2010 - Pijnstillers die codeïne bevatten werken zeer verslavend. Na drie dagen zouden gebruikers reeds verslavingsverschijnselen kunnen vertonen.

Griep is nu echt in het land

4/02/2016 - Wachtzalen van dokters zitten vol zieken. ‘We zitten met een beginnende griepepidemie en het aantal zieken zal alleen nog stijgen, verwachten we’, luidt het bij het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV).

Hoe merk je het verschil tussen hooikoorts en corona?

Hoe merk je het verschil tussen hooikoorts en corona? 12/05/2022 - De symptomen van een pollenallergie lopen deels gelijk met die van het coronavirus, wat voor verwarring en ongerustheid kan zorgen. Gelukkig zijn er ook belangrijke verschillen tussen de twee aandoeningen.

Wat moet u doen bij bronchitis?

30/11/2010 - Bronchitis is een ontsteking van het slijmvlies in de luchtwegen (de vertakkingen van de luchtpijp en longblaasjes, bronchiën). Het is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen waar er een ontstekingsreactie is van de luchtwegen.

Laat uw longen testen

30/11/2010 -

Waarom beter geen antibiotica tegen hoest?

5/12/2018 - Hoesten komt bij vrijwel alle problemen van de luchtwegen voor. Het is meestal een beschermingsmechanisme van het lichaam om slijm, ziektekiemen of irriterende stoffen uit de luchtwegen te blazen.

Covid-19: wat zijn de symptomen van de ziekte bij wie gevaccineerd is?

Covid-19: wat zijn de symptomen van de ziekte bij wie gevaccineerd is? 27/08/2021 - Vaccins beschermen ons tegen virussen zoals griep of corona en voorkomen ernstige vormen van de ziekte, maar kunnen helaas geen 100% bescherming garanderen. Welke symptomen wijzen op COVID-19 bij gevaccineerden?

Hoe krijg je griep of een verkoudheid?

Hoe krijg je griep of een verkoudheid? 4/03/2017 - Hoe komt het dat je door de griep wordt geveld of dat je een verkoudheid oploopt? Wat kan je doen om je beter te beschermen en waarom precies word je ziek?

De pneumokok: een gevreesde bacterie

De pneumokok: een gevreesde bacterie 1/09/2000 - Een pneumonie of longontsteking: het woord alleen al jaagt ons schrik aan. En terecht, want de pneumokok, de bacterie die voor de meeste longontstekingen verantwoordelijk is, kan bijzonder agressief uit de hoek komen.

Herhalingsinenting tegen kinkhoest in het derde jaar secundair onderwijs

7/02/2009 - Vanaf dit jaar krijgen alle kinderen in het derde jaar van het secundair onderwijs (of van het geboortejaar 1994 in het Bijzonder Onderwijs) gratis het nieuwe gecombineerde vaccin tegen difterie, tetanus en kinkhoest (Boostrix®).

Ken de 9 signalen van kanker

29/02/2008 -

Meestal geen antibiotica nodig bij acute bronchitis

Meestal geen antibiotica nodig bij acute bronchitis 3/10/2017 - Bij een acute bronchitis zijn meestal geen antibiotica nodig. Mogelijke uitzondering op die regel zijn oudere of kwetsbare patiënten, al bestaat er ook bij hen onvoldoende bewijs dat antibiotica zinvol zijn. Dat blijkt uit een recente Cochrane Review.

Moeten we ons immuunsysteem boosten als een virus rondgaat?

Moeten we ons immuunsysteem boosten als een virus rondgaat? 9/06/2020 - Als een virus om de hoek loert, kiezen sommige mensen ervoor om hun immuunsysteem een boost te geven, bijvoorbeeld met voedingssupplementen. Maar is dat wel een goed idee?

Helpen zinksupplementen echt tegen een verkoudheid?

Helpen zinksupplementen echt tegen een verkoudheid? 8/12/2016 - Er bestaat meer en meer wetenschappelijk bewijs dat zinktabletten en zinksiroop een verkoudheid kunnen voorkomen, de symptomen (in beperkte mate) kunnen milderen en de duur van een verkoudheid met gemiddeld één dag kunnen verkorten. Normaal duurt een verkoudheid ongeveer 7 dagen.

Rubrieken

COVID-19

volgopfacebook

volgopinstagram