Zoekresultaten voor hoest (87 artikels)

Wat kan je doen tegen een droge hoest en slijmhoest?

Wat kan je doen tegen een droge hoest en slijmhoest? 11/11/2022 - Hoest wordt vaak veroorzaakt door een (virus)infectie van de luchtwegen, door de aanwezigheid van slijm, rook, stof, droge lucht of door een allergie. Meestal is een behandeling niet nodig, maar een hoest kan wel vervelend zijn. Zeker 's nachts.

Minst antibiotica tegen acute hoest in België

4/08/2009 - Tussen Europese landen verschilt het voorschrijfgedrag van huisartsen bij acute hoest enorm.

Helpt honing tegen hoest bij kinderen?

Helpt honing tegen hoest bij kinderen? 26/01/2015 - Acute hoest bij kinderen is een frequente en vervelende klacht. Het verstoort de slaap van zowel de kinderen als van hun ouders.

Wat kan je doen als je baby of peuter vaak hoest?

Wat kan je doen als je baby of peuter vaak hoest? 13/10/2022 - Heeft je baby of peuter last van een (droge) hoest? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar tips of middeltjes die verlichting kunnen brengen. Maar wat werkt en wat niet? Wij zochten het uit.

Verbod hoestsiroop met codeïne voor kinderen onder 12 jaar

14/07/2015 - De Europese Unie heeft beslist om de reglementering van geneesmiddelen tegen hoest en verkoudheid die codeïne bevatten, te verstrengen. Het risico op (ernstige) bijwerkingen zoals ademhalingsproblemen, weegt namelijk niet op tegen de voordelen.

Acute hoest bij kinderen kan 25 dagen duren

Acute hoest bij kinderen kan 25 dagen duren 6/04/2014 - Bij kinderen kan oorpijn tot 9 dagen duren en een verkoudheid tot wel 15 dagen, en van keelpijn kunnen kinderen tot 7 dagen last hebben. Acute hoest, pseudokroep en bronchiolitis kunnen respectievelijk 25, 3 en 15 dagen aanhouden.

Wat kan je doen als je kind ’s nachts blijft hoesten?

Wat kan je doen als je kind ’s nachts blijft hoesten? 21/10/2022 - Door te hoesten probeert ons lichaam slijmen, virussen en bacteriën uit onze luchtwegen te krijgen. Het is dus een nuttige reflex die we beter niet onderdrukken. Al kan een hoest natuurlijk wel vervelend zijn. Zeker 's nachts. Wat kan je op zo’n moment doen om het hoesten te stoppen?

Plastic bouwmaterialen veroorzaken ademhalingsproblemen bij kinderen

1/09/2000 - Volgens een Skandinavische studie waarvan de resultaten zopas verschenen in het American Journal of Public Health zouden plastic bouwmaterialen die binnenshuis worden gebruikt ademhalingsproblemen (zoals een piepende ademhaling, hardnekkige hoest en fluimen) veroorzaken bij kinderen.

Voorlopig erg zwakke griepactiviteit

Voorlopig erg zwakke griepactiviteit 29/10/2019 - Tussen 14 en 20 oktober 2019 hebben slechts 17 personen per 100.000 inwoners hun huisarts geraadpleegd voor griepklachten (koorts, hoest, spierpijn, vermoeidheid, enz.). Dit komt overeen met een erg zwakke griepactiviteit, die nog ver onder de epidemische drempel ligt in België.

Griepepidemie officieel begonnen

Griepepidemie officieel begonnen 7/02/2019 - Tussen 28 januari en 3 februari 2019 hebben 365 personen per 100.000 inwoners een huisarts geraadpleegd voor griepsymptomen (koorts, hoest, loopneus, keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid, enz.).

Meer astma op school

14/01/2001 - Een Nederlandse studie heeft vastgesteld dat het aantal kinderen op de lagere school met astma tussen 1985 en 1995 met liefst 120% is gestegen. De toename van chronische hoest bedraagt zelfs 265%.

Voorzichtig met hoestwerende middelen

7/12/2013 - Veel mensen denken nog altijd dat ze meteen naar een hoestsiroop moeten grijpen om de kwaal zo snel mogelijk te verhelpen. De meeste geneesmiddelen tegen hoest hebben echter weinig of geen zin en kunnen zelfs gevaarlijk zijn.

Bij welke symptomen houd je je kind ziek thuis?

14/01/2019 - De schoolvakantie is voorbij en dat betekent dat virussen zich weer snel zullen verspreiden onder scholieren. Niezen, snotneusjes, een zware hoest, … De griep komt er weer aan. Maar bij welke symptomen houd je je kind ziek thuis?

Wat kan u doen tegen kriebelhoest?

30/11/2010 -

Hoe moet je het neusje van een baby spoelen met fysiologisch water?

Hoe moet je het neusje van een baby spoelen met fysiologisch water? 14/10/2022 - Vaak gaan kindjes alweer snotteren nog voor de herfst goed en wel gestart is. Zo'n verkoudheid is meestal onschuldig, maar natuurlijk wel vervelend. Zeker als een verstopte neus de slaap verstoort. Het neusje regelmatig spoelen is veruit de beste remedie, ook bij een hoest trouwens, maar hoe moet dat dan precies?

Acute bronchitis

13/10/2016 - Bronchitis is een ontsteking van het slijmvlies in de luchtwegen (de vertakkingen van de luchtpijp en longblaasjes, bronchiën). Het is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen waar er een ontstekingsreactie is van de luchtwegen.

Welke klachten kunnen wijzen op astma?

Welke klachten kunnen wijzen op astma? 4/05/2021 - Astma is een chronische ontsteking van de luchtwegen waardoor ze op allerlei prikkels overdreven reageren en vernauwen en prikkelbaar worden.

Hoogstens één patiënt op vijf met acute hoest heeft baat bij antibiotica'

4/12/2018 - Mensen met acute hoest trekken massaal naar de huisarts, die vervolgens bijna even massaal antibiotica voorschrijft. Uit een grootschalig onderzoek, waaraan de Universiteit Antwerpen meewerkte, blijkt dat hoogstens één op de vijf patiënten baat kan hebben bij antibiotica.

Honing bestrijdt hoest beter dan geneesmiddelen

Honing bestrijdt hoest beter dan geneesmiddelen 24/09/2020 - Het is een simpele tip bij een hoest of verkoudheid: drink een kop warme melk met honing of eet gewoon een lepel honing. Maar volgens wetenschappers van de University of Oxford zou dat wel eens beter kunnen werken dan klassieke medicijnen tegen milde luchtweginfecties.

Pijnstillers met codeïne verslavend

14/01/2010 - Pijnstillers die codeïne bevatten werken zeer verslavend. Na drie dagen zouden gebruikers reeds verslavingsverschijnselen kunnen vertonen.

Griep is nu echt in het land

4/02/2016 - Wachtzalen van dokters zitten vol zieken. ‘We zitten met een beginnende griepepidemie en het aantal zieken zal alleen nog stijgen, verwachten we’, luidt het bij het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV).

Hoelang duurt een verkoudheid bij baby's en kinderen?

31/12/2021 -

Wat kan je doen als je baby of kind verkouden is?

Wat kan je doen als je baby of kind verkouden is? 17/11/2022 - Wat kan je doen tegen een loopneus, verstopte neus en hoest? Zijn er doeltreffende natuurlijke middeltjes om de verkoudheid van een baby of peuter te behandelen, en wat als die niet volstaan? We zetten alle info op een rij.

Hoe merk je het verschil tussen hooikoorts en corona?

Hoe merk je het verschil tussen hooikoorts en corona? 12/05/2022 - De symptomen van een pollenallergie lopen deels gelijk met die van het coronavirus, wat voor verwarring en ongerustheid kan zorgen. Gelukkig zijn er ook belangrijke verschillen tussen de twee aandoeningen.

Wat moet u doen bij bronchitis?

30/11/2010 - Bronchitis is een ontsteking van het slijmvlies in de luchtwegen (de vertakkingen van de luchtpijp en longblaasjes, bronchiën). Het is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen waar er een ontstekingsreactie is van de luchtwegen.

Laat uw longen testen

30/11/2010 -

Waarom beter geen antibiotica tegen hoest?

5/12/2018 - Hoesten komt bij vrijwel alle problemen van de luchtwegen voor. Het is meestal een beschermingsmechanisme van het lichaam om slijm, ziektekiemen of irriterende stoffen uit de luchtwegen te blazen.

Covid-19: wat zijn de symptomen van de ziekte bij wie gevaccineerd is?

Covid-19: wat zijn de symptomen van de ziekte bij wie gevaccineerd is? 27/08/2021 - Vaccins beschermen ons tegen virussen zoals griep of corona en voorkomen ernstige vormen van de ziekte, maar kunnen helaas geen 100% bescherming garanderen. Welke symptomen wijzen op COVID-19 bij gevaccineerden?

De pneumokok: een gevreesde bacterie

De pneumokok: een gevreesde bacterie 1/09/2000 - Een pneumonie of longontsteking: het woord alleen al jaagt ons schrik aan. En terecht, want de pneumokok, de bacterie die voor de meeste longontstekingen verantwoordelijk is, kan bijzonder agressief uit de hoek komen.

Is het gebruik van een luchtbevochtiger gezond?

Is het gebruik van een luchtbevochtiger gezond? 25/11/2021 - Luchtbevochtigers kunnen onder andere helpen bij een hoest en een verkoudheid. Maar welk toestel je ook hebt, als je het niet correct gebruikt en onderhoudt, loop je het risico dat schadelijke micro-organismen zich ontwikkelen en verspreiden binnenshuis.

Rubrieken

COVID-19

volgopfacebook

volgopinstagram