Zoekresultaten voor hoest (98 artikels)

Wat doen tegen hoest

30/11/2010 -

Minst antibiotica tegen acute hoest in België

4/08/2009 - Tussen Europese landen verschilt het voorschrijfgedrag van huisartsen bij acute hoest enorm.

Tips bij hoest

30/11/2010 -

Hoest en hoestsiropen

Hoest en hoestsiropen 1/09/2000 - In de meeste gevallen heeft het geen enkele zin om een hoestend kind hoestsiroop te geven. Wel moet een arts de oorzaak van de hoest opsporen.

Waarom vaccineren tegen griep?

24/10/2016 - Griep is een acute luchtweginfectie. Symptomen zijn koorts en rillingen, hoofdpijn, spierpijn, keelpijn, droge hoest, neusloop en vermoeidheid. Bij ongeveer 10% zijn er complicaties zoals een longontsteking. Bij 5% hiervan is hospitalisatie nodig.

Wanneer moet u met hoest naar de dokter?

Wanneer moet u met hoest naar de dokter? 15/01/2012 - Meestal moet u niet naar de dokter wanneer u of uw kind hoest. Het gaat meestal na enkele weken vanzelf over. Toch kan het soms aangewezen zijn om een arts te raadplegen:

Helpt honing tegen hoest bij kinderen?

Helpt honing tegen hoest bij kinderen? 26/01/2015 - Acute hoest bij kinderen is een frequente en vervelende klacht. Het verstoort de slaap van zowel de kinderen als van hun ouders.

Verbod hoestsiroop met codeïne voor kinderen onder 12 jaar

14/07/2015 - De Europese Unie heeft beslist om de reglementering van geneesmiddelen tegen hoest en verkoudheid die codeïne bevatten, te verstrengen. Het risico op (ernstige) bijwerkingen zoals ademhalingsproblemen, weegt namelijk niet op tegen de voordelen.

Acute hoest bij kinderen kan 25 dagen duren

Acute hoest bij kinderen kan 25 dagen duren 6/04/2014 - Bij kinderen kan oorpijn tot 9 dagen duren en een verkoudheid tot wel 15 dagen, en van keelpijn kunnen kinderen tot 7 dagen last hebben. Acute hoest, pseudokroep en bronchiolitis kunnen respectievelijk 25, 3 en 15 dagen aanhouden.

Acute bronchitis

Acute bronchitis 13/10/2016 - Bronchitis is een ontsteking van het slijmvlies in de luchtwegen (de vertakkingen van de luchtpijp en longblaasjes, bronchiën). Het is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen waar er een ontstekingsreactie is van de luchtwegen.

Honing helpt tegen hoest bij kinderen

Honing helpt tegen hoest bij kinderen 6/09/2012 - Twee nieuwe onderzoeken bevestigen dat een lepeltje honing voor het slapengaan effectief helpt tegen nachtelijk hoesten bij kinderen.

Wat kan u doen tegen kriebelhoest?

30/11/2010 -

Griepepidemie officieel begonnen

Griepepidemie officieel begonnen 7/02/2019 - Tussen 28 januari en 3 februari 2019 hebben 365 personen per 100.000 inwoners een huisarts geraadpleegd voor griepsymptomen (koorts, hoest, loopneus, keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid, enz.).

Geneesmiddelen bij hoest

Geneesmiddelen bij hoest 16/01/2003 - In de British Medical Journal verscheen een overzicht van recente studies naar de doeltreffendheid van vrij te verkrijgen geneesmiddelen bij hoest. De volgende hoestmiddelen worden in België aanbevolen.

Meer astma op school

14/01/2001 - Een Nederlandse studie heeft vastgesteld dat het aantal kinderen op de lagere school met astma tussen 1985 en 1995 met liefst 120% is gestegen. De toename van chronische hoest bedraagt zelfs 265%.

Plastic bouwmaterialen veroorzaken ademhalingsproblemen bij kinderen

1/09/2000 - Volgens een Skandinavische studie waarvan de resultaten zopas verschenen in het American Journal of Public Health zouden plastic bouwmaterialen die binnenshuis worden gebruikt ademhalingsproblemen (zoals een piepende ademhaling, hardnekkige hoest en fluimen) veroorzaken bij kinderen.

Welke klachten kunnen wijzen op astma?

Welke klachten kunnen wijzen op astma? 4/05/2011 - Astma is een chronische ontsteking van de luchtwegen waardoor ze op allerlei prikkels overdreven reageren en vernauwen en prikkelbaar worden.

Ken jij het verschil tussen een griep en een verkoudheid? Doe de test!

Ken jij het verschil tussen een griep en een verkoudheid? Doe de test! 25/11/2019 - Griep en verkoudheid zijn aandoeningen waarmee we in ons klimaat regelmatig te maken hebben. In de koude, vochtige jaargetijden, als onze weerstand extra wordt beproefd, komen deze aandoeningen het meest voor.

Voorzichtig met hoestwerende middelen

Voorzichtig met hoestwerende middelen 7/12/2013 - Veel mensen denken nog altijd dat ze meteen naar een hoestsiroop moeten grijpen om de kwaal zo snel mogelijk te verhelpen. De meeste geneesmiddelen tegen hoest hebben echter weinig of geen zin en kunnen zelfs gevaarlijk zijn.

Voorlopig erg zwakke griepactiviteit

Voorlopig erg zwakke griepactiviteit 29/10/2019 - Tussen 14 en 20 oktober 2019 hebben slechts 17 personen per 100.000 inwoners hun huisarts geraadpleegd voor griepklachten (koorts, hoest, spierpijn, vermoeidheid, enz.). Dit komt overeen met een erg zwakke griepactiviteit, die nog ver onder de epidemische drempel ligt in België.

Pijnstillers met codeïne verslavend

14/01/2010 - Pijnstillers die codeïne bevatten werken zeer verslavend. Na drie dagen zouden gebruikers reeds verslavingsverschijnselen kunnen vertonen.

Bij welke symptomen houd je je kind ziek thuis?

14/01/2019 - De schoolvakantie is voorbij en dat betekent dat virussen zich weer snel zullen verspreiden onder scholieren. Niezen, snotneusjes, een zware hoest, … De griep komt er weer aan. Maar bij welke symptomen houd je je kind ziek thuis?

Hoogstens één patiënt op vijf met acute hoest heeft baat bij antibiotica'

4/12/2018 - Mensen met acute hoest trekken massaal naar de huisarts, die vervolgens bijna even massaal antibiotica voorschrijft. Uit een grootschalig onderzoek, waaraan de Universiteit Antwerpen meewerkte, blijkt dat hoogstens één op de vijf patiënten baat kan hebben bij antibiotica.

Hoesten: wanneer naar de dokter?

8/12/2013 - Hoesten komt bij vrijwel alle problemen van de luchtwegen voor. Het is meestal een beschermingsmechanisme van het lichaam om slijm, ziektekiemen of irriterende stoffen uit de luchtwegen te blazen.

Welke klachten kunnen wijzen op astma?

Welke klachten kunnen wijzen op astma? 1/05/2012 - Astma is een chronische ontsteking van de luchtwegen waardoor ze op allerlei prikkels overdreven reageren en vernauwen en prikkelbaar worden.

Wat moet u doen bij bronchitis?

30/11/2010 - Bronchitis is een ontsteking van het slijmvlies in de luchtwegen (de vertakkingen van de luchtpijp en longblaasjes, bronchiën). Het is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen waar er een ontstekingsreactie is van de luchtwegen.

Dus daarom is je hoest altijd honderd keer erger ‘s nachts

27/12/2018 - Als je ziek bent, kijk je er naar uit om ‘s avonds eindelijk in je bed te kruipen. Weer een rotdag overleefd én je geeft je lichaam de tijd om te herstellen. In theorie dan toch. In de praktijk ben je aan het hoesten vanaf je op je matras ploft. Heb je je ook altijd afgevraagd hoe dat komt? Hierom dus.

Waarom beter geen antibiotica tegen hoest?

5/12/2018 - Hoesten komt bij vrijwel alle problemen van de luchtwegen voor. Het is meestal een beschermingsmechanisme van het lichaam om slijm, ziektekiemen of irriterende stoffen uit de luchtwegen te blazen.

Humaan metapneumovirus: belangrijke oorzaak van luchtweginfecties

Humaan metapneumovirus: belangrijke oorzaak van luchtweginfecties 29/01/2014 - Het humaan metapneumovirus (HMPV) kan ernstige luchtweginfecties veroorzaken, vooral bij jonge kinderen en bij mensen met een verminderde weerstand, zoals ouderen, chronisch zieken enz.

Het bronchiolitis-seizoen gaat terug van start

Het bronchiolitis-seizoen gaat terug van start 25/10/2011 - Bronchiolitis is de meest voorkomende ontsteking van de onderste luchtwegen bij kinderen. Elk jaar van oktober tot maart treft bronchiolitis in België tot 6.000 baby’s.pub