Zoekresultaten voor covid (97 artikels)

Tuberculose dodelijkste infectieziekte na covid-19

Tuberculose dodelijkste infectieziekte na covid-19 1/04/2021 - Tuberculose (tbc) was afgelopen jaar de dodelijkste infectieziekte na covid-19 in Europa en Centraal-Azië.

Word je zieker van COVID als je astma hebt?

Word je zieker van COVID als je astma hebt? 22/03/2021 - België telt iets meer dan een half miljoen astmalijders. Veel van hen maken zich zorgen over wat de eventuele gevolgen zouden zijn van een besmetting met het coronavirus: lopen zij een groter risico op ernstige verwikkelingen of is hun overlijdenskans ten gevolge van COVID-19 groter omdat ze problemen hebben met hun luchtwegen?

Afvalwater verraadt besmetting met COVID-19 nog voor de eerste symptomen

Afvalwater verraadt besmetting met COVID-19 nog voor de eerste symptomen 17/08/2021 - Het afvalwaterscreeningprogramma van UC San Diego heeft 85% van de COVID-19-gevallen op de campus vroegtijdig opgespoord. Dat maakt het mogelijk om vroegtijdig te testen, waardoor ook snel gestart kan worden met contact tracing en quarantaine of isolatie.

COVID-19

COVID-19 11/03/2020 - Welkom op gezondheid.be waar je heel wat informatie over COVID-19 vindt, via de link bovenaan in de groene balk. Ben je op zoek naar jouw persoonlijk gezondheidsportaal, waar je afspraken voor een corona-test kan maken en je uitslag kan bekijken? Dan moet je bij www.mijngezondheid.be zijn.

Deelnemers gezocht voor studie naar langdurige COVID-19

Deelnemers gezocht voor studie naar langdurige COVID-19 1/02/2021 - Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE), een overheidsinstelling voor wetenschappelijk onderzoek, wil de ervaringen van mensen met langdurige COVID in kaart brengen, om zo een beter beeld te krijgen van de specifieke behoeften van patiënten.

Waar gaat covid-19 naartoe in de zomer?

Waar gaat covid-19 naartoe in de zomer? 12/06/2020 - Af en toe hoor je dat het COVID-19 vanzelf zal verdwijnen als het warmer wordt. Maar in het najaar weer terugkeert. Maar... waar zit dat virus dan tijdens de zomer? Marc Van Ranst geeft uitleg.

UGent zoekt proefpersonen en medewerkers voor covid-19-vaccinstudies

UGent zoekt proefpersonen en medewerkers voor covid-19-vaccinstudies 9/10/2020 - CEVAC, het Centrum voor vaccinologie van het UZ Gent, maakt zich op voor de laatste fase in de ontwikkeling van een vaccin tegen covid-19. Naast proefpersonen rekruteren de onderzoekers ook medewerkers voor de nieuwe unit voor covid-19-studies, die zopas is opgericht.

Type 1 diabetes zorgt niet voor verhoogd risico op ziekenhuisopname voor COVID-19

Type 1 diabetes zorgt niet voor verhoogd risico op ziekenhuisopname voor COVID-19 16/07/2020 - De voorbije maanden werd aangenomen dat patiënten met diabetes een hoger risico lopen op een ziekenhuisopname voor COVID-19. Onderzoekers van UZ Leuven en OLV Aalst hebben nu voor het eerst objectief aangetoond dat patiënten met type 1 diabetes geen verhoogd risico lopen.

Zo wordt een vaccin ontwikkeld en getest

Zo wordt een vaccin ontwikkeld en getest 25/01/2021 - Wat zijn de stappen die de vaccinmakers en het EMA nemen om de veiligheid en werkzaamheid van de COVID-19 vaccins te garanderen? En zijn er bij het goedkeuren van de corona-vaccins stappen overgeslagen, omdat de nood aan een werkzaam vaccin zo hoog is?

Bizarre symptomen van Covid-19

Bizarre symptomen van Covid-19 2/11/2021 - Wat als Covid-19 niet enkel de neus, keel en longen aantast, zoals algemeen bekend is, maar ook tenen, tong, penis of anus? Meer en meer duiken andere symptomen of gevolgen van de ziekte op, die op zijn zachtst gezegd bizar zijn. Een overzicht.

Ontstaan kawasaki-achtige kinderziekte gelinkt aan covid-19

Ontstaan kawasaki-achtige kinderziekte gelinkt aan covid-19 28/05/2020 - Sinds de uitbraak van covid-19 wordt een aantal kinderen in Europa en de Verenigde Staten opgenomen met symptomen die gelijkaardig zijn aan die van de zeldzame ziekte van Kawasaki. Hoewel de kinderziekte in het algemeen goed te behandelen valt, kostte ze al het leven aan enkele kinderen.

Onderzoek: Is het coronavirus aanwezig in sperma?

Onderzoek: Is het coronavirus aanwezig in sperma? 7/09/2020 - Het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde (CRG) van het Universitair Ziekenhuis Brussel zoekt mannen die hun sperma willen laten testen op SARS-CoV-2, het virus dat verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van covid-19.

FAQ COVID-19: bijwerkingen van het coronavaccin, het gemuteerde virus en volgorde van vaccinatie

FAQ COVID-19: bijwerkingen van het coronavaccin, het gemuteerde virus en volgorde van vaccinatie 8/01/2021 - Terwijl de vaccinatiecampagne wordt uitgerold, rijzen ook de vragen: Zijn de vaccins wel veilig? Zijn er bijwerkingen of gevolgen op lange termijn? Werken ze ook tegen het gemuteerde coronavirus? En wie wordt wanneer gevaccineerd tegen COVID-19? Een overzicht.

Kunnen we het coronavirus ooit overwinnen?

Kunnen we het coronavirus ooit overwinnen? 17/07/2020 - Het coronavirus hoeft geen introductie meer. Maar hoe kunnen we in godsnaam vermijden dat covid-19 ook de volgende jaren overschaduwt? Filip Lardon, fysioloog aan de UAntwerpen, over de strijd van vandaag en morgen, in een nieuw college van Universiteit van Vlaanderen.

Waarom wordt de ene mens veel zieker dan de andere van corona?

Waarom wordt de ene mens veel zieker dan de andere van corona? 10/04/2020 - Heel wat mensen hebben COVID-19 zonder dat ze het weten. Ze zijn niet of nauwelijks ziek. Anderen zijn wekenlang doodziek, en sommigen overlijden er zelfs aan. Waarom wordt de ene mens zoveel zieker dan de andere? Marc Van Ranst geeft uitleg.

UZ Leuven onderzoekt wisselwerking kanker en COVID-19

UZ Leuven onderzoekt wisselwerking kanker en COVID-19 1/06/2020 - UZ Leuven start met een nieuwe klinische studie om te achterhalen hoe het immuunsysteem reageert wanneer een kankerpatiënt COVID-19 krijgt. De onderzoekers hopen te weten te komen of behandelingen en immunotherapie doeltreffend blijven en of het ziekteverloop wijzigt.

Gezocht: vrijwilligers voor studie rond combinatievaccin COVID-19-en griep

Gezocht: vrijwilligers voor studie rond combinatievaccin COVID-19-en griep 22/10/2021 - Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) Antwerpen start in november een studie naar de gelijktijdige toediening van een goedgekeurd COVID-19-vaccin en een griepvaccin. Met deze studie wil het ITG onderzoeken of je even goed beschermd bent als beide vaccins samen worden toegediend.

Is corona dodelijker dan de griep?

Is corona dodelijker dan de griep? 20/11/2020 - 2020. Het jaar dat we allemaal voor een virus in lockdown gingen, mondmaskers begonnen te dragen en onze vrienden minder zagen. Was dit allemaal echt nodig? Waarom doen we dit wel bij covid en niet jaarlijks bij de griep?

Britse corona-variant besmettelijker dan gedacht

Britse corona-variant besmettelijker dan gedacht 11/01/2021 - In november 2020 kwam de ontdekking van een nieuwe variant van het corona-virus in het nieuws. Er werd toen al vermoed dat deze variant tot meer besmettingen leidt. Twee recente wetenschappelijke publicaties bevestigen dit vermoeden nu.

Belang van de griepprik tijdens coronacrisis

Belang van de griepprik tijdens coronacrisis 2/11/2020 - Dit jaar is de griepprik voor risicogroepen nog belangrijker dan anders, want als mensen door griep in het ziekenhuis belanden, zet dat onze gezondheidssector nog meer onder druk. Het griepvaccin maakt je trouwens op geen enkele manier kwetsbaarder voor het covid-19-virus.

Bieden COVID-19 antilichamen bescherming tegen nieuwe infecties?

Bieden COVID-19 antilichamen bescherming tegen nieuwe infecties? 5/06/2020 - Onderzoekers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde, de Universiteit Antwerpen en Sciensano slaan de handen in elkaar. Met een nieuwe test willen ze achterhalen in hoeverre COVID-19 antilichamen in staat zijn om het virus te neutraliseren én ons te beschermen.

Campagne #voorelkaar accentueert belang van contactopvolging

Campagne #voorelkaar accentueert belang van contactopvolging 13/08/2020 - De overheid haalt dezer dagen alles uit de kast om verspreiding van covid-19 tegen te gaan. Met de campagne #voorelkaar wil ze iedereen oproepen om mee te werken aan contactopvolging.

Waarom je voor het doorspoelen best het toiletdeksel sluit

Waarom je voor het doorspoelen best het toiletdeksel sluit 3/07/2020 - Bij het doorspoelen zouden er partikels van het covid-19-virus in de lucht kunnen komen, met besmettingsgevaar als gevolg. Hoewel het risico op besmetting op deze manier eerder klein lijkt, toont onderzoek dat het toch geen slecht idee is om eerst het toiletdeksel te sluiten.

Coronavirus: Burgerinitiatief helpt familieleden bij afscheid nemen en rouwen

Coronavirus: Burgerinitiatief helpt familieleden bij afscheid nemen en rouwen 17/04/2020 - Normaal zoeken we elkaar op als we iemand verliezen, maar in tijden van social distancing lijken we er alleen voor te staan. Het online platform wijrouwenmee.be steekt familieleden en vrienden van COVID-19-slachtoffers een hart onder de riem.

6 tips om spanningen in je relatie te vermijden tijdens de corona-quarantaine

6 tips om spanningen in je relatie te vermijden tijdens de corona-quarantaine 16/04/2020 - In China is een recordaantal scheidingen aangevraagd sinds de COVID-19-uitbarsting. Dat je relatie in quarantainetijden meer onder spanning staat, is normaal, maar met deze tips haal je weer wat druk van de ketel.

Wel gediagnosticeerd, niet getest. Een Skype met een collega die in afzondering ging.

Wel gediagnosticeerd, niet getest. Een Skype met een collega die in afzondering ging. 19/03/2020 - En dan komt corona plots heel dichtbij. Journalist Korneel Delbeke van De Standaard kreeg afgelopen zondag flink wat koorts en voelde een druk op zijn longen die hij nooit eerder gevoeld had. Hij kreeg – zonder test – de diagnose covid-19.

Covid-19-patiënten lopen hoger risico op post intensive care syndroom

Covid-19-patiënten lopen hoger risico op post intensive care syndroom 11/06/2020 - Een verblijf op intensieve zorgen is een bijzonder ingrijpende ervaring. Vele mensen krijgen nadien te maken met aanslepende fysieke en mentale klachten, wat het post intensive care syndroom (PICS) genoemd wordt.

Covid-19: wat zijn de symptomen van de ziekte bij wie gevaccineerd is?

Covid-19: wat zijn de symptomen van de ziekte bij wie gevaccineerd is? 27/08/2021 - Vaccins beschermen ons tegen virussen zoals griep of corona en voorkomen ernstige vormen van de ziekte, maar kunnen helaas geen 100% bescherming garanderen. Welke symptomen wijzen op COVID-19 bij gevaccineerden?

Covid-patiënten worden thuis opgevolgd via zorg-app Telecovid

Covid-patiënten worden thuis opgevolgd via zorg-app Telecovid 22/01/2021 - Na de eerste golf lanceerde Universitair Ziekenhuis Antwerpen Telecovid, een telemonitoringsysteem voor COVID-19-patiënten met milde klachten, zodat ze thuis kunnen uitzieken en revalideren en medisch nauwkeurig worden opgevolgd.

Kan melatonine ingezet worden in de strijd tegen het coronavirus?

Kan melatonine ingezet worden in de strijd tegen het coronavirus? 15/04/2021 - Volgens een studie van de Amerikaanse Cleveland Clinic die in november 2020 gepubliceerd werd in PLOS Biology zou het toedienen van melatonine een mogelijke behandeling kunnen zijn voor wie het coronavirus (sars-CoV-2) heeft opgelopen.

Rubrieken

COVID-19

volgopfacebook

volgopinstagram