Zoekresultaten voor condoom (110 artikels)

Condooms zonder latex scheuren gemakkelijker dan latexcondooms

21/08/2012 - Volgens een onderzoek van het Franse vakblad Prescrire scheuren condooms zonder latex gemakkelijker dan latexcondooms:

Tijd voor condooms op maat

22/04/2010 - Slecht passende condooms scheuren en knappen niet alleen sneller, ze zorgen ook voor minder seksueel genot bij mannen en vrouwen.

Seks met condoom is even prettig als zonder

19/06/2013 - Veel mannen denken nog altijd dat seks met een condoom minder prettig is dan zonder omdat ze met een condoom minder gevoelig zijn.

Wat is een goed condoom?

14/02/2012 - Het condoom is het enige voorbehoedmiddel dat beschermt tegen zowel zwangerschap als tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA).

Veilig vrijen na 50 jaar

30/11/2010 -

Tips voor een correct en veilig condoomgebruik

Tips voor een correct en veilig condoomgebruik 24/03/2020 - Een mens kan niet genoeg geïnformeerd zijn! Een paar tips voor veilig en correct condoomgebruik.

Zijn pil en condoom pretbedervers?

30/01/2015 - Leidt de anticonceptiepil tot libidoverlies? En zet vrijen met een condoom een domper op het seksgenot? Geen van beide vragen is met ja of neen te beantwoorden.

Zuid-Afrika deelt massaal condooms uit op Wereldbeker voetbal

29/04/2010 - De regering van Zuid-Afrika heeft ruim 1 miljard condooms besteld in aanloop tot de komende Wereldbeker Voetbal, zo meldt de BBC.

Gebruik geen massageolie samen met een condoom

30/01/2009 -

Hiv-besmet, en toch geen condoom: het kan (soms)

Hiv-besmet, en toch geen condoom: het kan (soms) 9/03/2019 - Koppels van wie één van de twee besmet is met hiv, mogen - onder strikte voorwaarden - het condoom achterwege laten.

Wat doen als het condoom scheurt?

15/02/2012 - Het kan gebeuren dat het condoom tijdens de seks kapot gaat of afglijdt. De meeste condoomongelukjes zijn het gevolg van een verkeerd gebruik. Check dus je condoomgebruik.

Ouderen vrijen onveilig

14/09/2009 - Ouderen hebben in toenemende mate seksuele relaties buiten het huwelijk, maar gebruiken nauwelijks condooms.

Sommige HIV-patiënten mogen vrijen zonder condoom

Sommige HIV-patiënten mogen vrijen zonder condoom 11/08/2014 - HIV-koppels die een duurzame relatie hebben mogen onder bepaalde voorwaarden vrijen zonder condoom. Dat zegt de Hoge Gezondheidsraad in een recent advies. Mensen met hiv die combinatietherapie volgen zijn immers nog nauwelijks ‘besmettelijk'.

Zeven op 10 jongeren gebruikt condoom bij eerste seks

Zeven op 10 jongeren gebruikt condoom bij eerste seks 29/08/2017 - Bij de eerste keer seks gebruikt 70 procent van de jongeren een condoom. Daarna neemt het condoomgebruik sterk af. Bij een one night stand gebruikt 60 procent van de jongeren een condoom.

Anticonceptie: welke methode past het beste bij jou?

Anticonceptie: welke methode past het beste bij jou? 17/09/2015 - Er bestaan veel verschillende anticonceptiemethodes en -middelen. Welke methode en welk middel voor jou het beste is, hangt af van tal van factoren.

Falend anticonceptiegebruik vaak oorzaak abortus

7/12/2008 - Twee derde van alle vrouwen die abortus heeft laten plegen, had ook de pil of een condoom gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Een derde heeft zich niet beschermd.

Opgepast voor seksueel overdraagbare infecties op reis

30/06/2008 -

Condoom tegen baarmoederhalskanker

19/07/2006 - Binnenkort zullen er twee vaccins op de markt komen tegen het humaan papillomavirus (HPV). Dit virus is een noodzakelijke voorwaarde voor het ontstaan van baarmoederhalskanker.

45-plussers moeten oppassen voor SOA bij nieuwe relatie

18/04/2009 - 45-plussers die vreemd gaan of een nieuwe seksuele relatie beginnen, moeten de nodige voorzorgen nemen om seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) te voorkomen, en gebruiken dus het best een condoom.

Preventieve behandeling van hiv of behandeling na blootstelling (Post Exposure Prophylaxe of PEP)

3/12/2013 - Indien u een ernstig risico hebt gelopen met een persoon die hiv-positief is of waarvan u dat vermoedt – bijvoorbeeld onbeschermde seks zonder condoom of een gescheurd condoom – dan moet u in de uren die op het risicogedrag volgen naar een arts gaan die verbonden is aan een aids referentiecentrum

Seropositieve personen moeten altijd een condoom gebruiken

30/11/2010 -

Sensoa herneemt campagne 'Share love, geen Soa'

Sensoa herneemt campagne 'Share love, geen Soa' 25/10/2016 - Met deze campagne wil Sensoa jongvolwassenen sensibiliseren om zich te laten testen op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) voor ze in een nieuwe relatie het condoom willen weglaten. Want soa’s en dan vooral de soa chlamydia komt vaak voor in de leeftijdsgroep van 15 tot 35 jaar.

Hiv-preventie is meer dan alleen condooms

Hiv-preventie is meer dan alleen condooms 22/06/2018 - Het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid Sensoa startte een campagne over PrEP (pre-exposure profylaxis of profylaxe vóór blootstelling) voor HIV-preventie.

Negatieve uitslag chlamydiatest moedigt seksueel risicogedrag aan

Negatieve uitslag chlamydiatest moedigt seksueel risicogedrag aan 27/05/2015 - Jongeren die zich laten testen op chlamydia veranderen hun seksueel gedrag op basis van de uitslag. Mensen met een positieve testuitslag gebruiken nadien vaker een condoom, mensen die negatief testen juist minder vaak.

Aantal seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) stijgt

Aantal seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) stijgt 6/12/2013 - Het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) blijft stijgen. Dat blijkt uit het jaarlijkse SOA-rapport van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV-ISP).

Sensoa: 'Irrationale angst voor hiv wegnemen'

18/09/2013 - Hopelijk neemt het advies van de Hoge Gezondheidsraad (HGR) over het vrijen zonder condoom de irrationale angst voor mensen met hiv weg. Dat zegt Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid.

Sensoa wil jongvolwassenen testen op SOA

Sensoa wil jongvolwassenen testen op SOA 24/10/2016 - Met een nieuwe campagne sensibiliseert Sensoa jongvolwassenen om zich te laten testen op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) voor ze in een nieuwe relatie het condoom willen weglaten. Want soa’s en dan vooral de soa chlamydia komt vaak voor in de leeftijdsgroep van 15 tot 35 jaar.

16 vragen over het mannencondoom

16 vragen over het mannencondoom 23/11/2015 - Een condoom is een elastisch hoesje, meestal van dun rubber dat u om de stijve penis doet. Het vangt het sperma op en beschermt zo tegen een zwangerschap en seksueel overdraagbare infecties (soi of soa).

‘Je hoeft geen slet te zijn om chlamydia te krijgen’

3/11/2015 - Sensoa, het Vlaamse expertisecentrum voor seksuele gezondheid, focust in haar nieuwe campagne op jongvolwassenen binnen een relatie. Het condoom wordt bij hen geregeld - zonder testen - weggelaten, waardoor soa’s zoals chlamydia kunnen rondgaan. Men roept jongeren daarom op om zich te laten testen. Ook aan artsen wordt gevraagd om het gesprek aan te knopen.

Wanneer moet je je laten testen op een SOA?

Wanneer moet je je laten testen op een SOA? 10/03/2020 - Jonge Europeanen maken zich steeds minder zorgen over het risico om een soa op te lopen. In België vertaalt zich dit in een sterke toename van het aantal soa’s, die een reëel probleem voor de volksgezondheid blijven.

Rubrieken

SOA

volgopfacebook

volgopinstagram