Zoekresultaten voor bloedgroep (27 artikels)

Heb je bloedgroep O:

6/09/2004 -

Grotere kans op overlijden met bloedgroep O na ongeval

Grotere kans op overlijden met bloedgroep O na ongeval 30/05/2018 - Mensen met bloedgroep type O hebben een grotere kans op een ernstige bloeding en overlijden na een ernstig ongeval. Dat blijkt uit onderzoek in Japan gepubliceerd in het tijdschrift Critical Care.

Een paar weetjes over bloedgroepen

Een paar weetjes over bloedgroepen 8/09/2020 - Er zijn 4 bloedgroepen: A, B, AB en O. Minuscule proteïnen, namelijk de antigenen A en B die zich op het oppervlak van de rode bloedcellen bevinden, bepalen welke bloedgroep je hebt.

Bloedgroep van invloed op risico cardiovasculaire aandoening

8/09/2012 - Volgens nieuw onderzoek zouden artsen niet alleen bloeddruk, cholesterol en gewicht moeten kijken om te bepalen of iemand een verhoogd risico loopt op hart- en vaatziekten.

Geen enkel wetenschappelijk bewijs voor bloedgroependieet

Geen enkel wetenschappelijk bewijs voor bloedgroependieet 28/07/2013 - Er bestaat geen enkel wetenschappelijk bewijs voor de werkzaamheid van het zogenaamde bloedgroependieet. Meer zelfs, de theorie over de ontwikkeling van de bloedgroepen die aan de basis ligt van het bloedgroependieet, klopt niet met de huidige wetenschappelijke kennis over bloedgroepen.

Bloedgroep beïnvloedt de vruchtbaarheid

Bloedgroep beïnvloedt de vruchtbaarheid 30/11/2010 - Vrouwen met bloedgroep A kunnen makkelijker op latere leeftijd zwanger raken dan vrouwen die bloedgroep O hebben. Dat blijkt uit een studie van de Amerikaanse Albert Einstein College of Medicine in New York en Yale University die werd voorgesteld op de American Society of Reproductive Medicine conference in Denver.

Heb je bloedgroep B:

6/09/2004 -

Heb je bloedgroep A:

6/09/2004 -

Heb je bloedgroep AB:

6/09/2004 -

Bloedgroependieet is wetenschappelijke onzin

Bloedgroependieet is wetenschappelijke onzin 12/02/2014 - Nieuw onderzoek van de Universiteit van Toronto gepubliceerd in het gereputeerde PLoS One bevestigt dat het zogenaamde bloedgroependieet wetenschappelijk onzin is.

Bloedgroepen

Bloedgroepen 9/02/2014 - Er bestaan verschillende bloedgroepen. De bloedgroepen worden bepaald door de bloedgroepantigenen, dit zijn eiwitten op de buitenkant van de rode bloedcellen.

Griep zorgt voor druk op bloedvoorraad

Griep zorgt voor druk op bloedvoorraad 12/02/2019 - Ieder jaar opnieuw merkt het Rode Kruis een structurele daling van de bloedvoorraad met gemiddeld 18 procent als er een griepepidemie rondwaart. Wordt u getroffen door de griep, dan mag u pas opnieuw doneren vanaf het moment dat u twee weken symptoomvrij bent.

Waarom heeft de ene persoon meer last van muggen dan de andere?

Waarom heeft de ene persoon meer last van muggen dan de andere? 30/11/2010 - Sommige mensen trekken muggen aan. Zij staan vol beten, terwijl anderen er nauwelijks last van hebben.

Vlaams bloeddonorenbestand blijft op peil

Vlaams bloeddonorenbestand blijft op peil 1/03/2013 - Rode Kruis-Vlaanderen kon in 2012 op 191.651 donoren rekenen voor het geven van bloed, bloedplaatjes en plasma. In het afgelopen jaar meldden zich 36.817 nieuwe donoren aan.

Website stimuleert het goed gebruik van geneesmiddelen

12/06/2009 - Pharma.be, de Algemene Vereniging van de Geneesmiddelenindustrie, lanceert goedgebruik.be.

Wereld bloeddonor dag: Negatieve bloedgroep? Geef bloed

14/06/2014 - Dagelijks hebben mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig. Na een ongeval, bevalling of operatie bijvoorbeeld. Dit jaar focust Wereld Bloeddonordag op ‘Safe blood for saving mothers’

20 dingen die je moet weten als je bloed wil geven

20 dingen die je moet weten als je bloed wil geven 14/06/2019 - Dagelijks hebben honderden mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig. In deze gevallen worden mensen geholpen door transfusie van bloedcomponenten die uit één bloedgift kunnen worden bereid.

Hemolytische ziekte van de pasgeborene

Hemolytische ziekte van de pasgeborene 5/11/2015 - Hemolytische ziekte van de foetus en de pasgeborene is een aandoening waarbij de rode bloedcellen van de foetus en de baby sneller afgebroken of vernietigd worden dan normaal.

Rode Kruis zoekt plasmadonoren

Rode Kruis zoekt plasmadonoren 22/01/2016 - Rode Kruis-Vlaanderen zet in 2016 vooral in op het vinden van nieuwe plasmadonoren. Dat bloed geven nodig is en mensenlevens redt, weet ondertussen bijna iedereen. Maar weet je ook wat plasma is? Wat bloedplaatjes doen? Hoeveel nood eraan is? Wie je daarmee kan helpen?

Onderzoekers maken voor het eerst succesvol kunstmatig bloed

15/04/2014 - Onderzoekers van de Schotse National Blood Transfusion Service hebben in hun laboratoria voor het eerst kunstmatig menselijk bloed vervaardigd dat aan de juiste kwaliteits- en veiligheidseisen voldoet om het bij mensen in te brengen.

Levende orgaandonatie vandaag meer dan ooit een goede keuze

Levende orgaandonatie vandaag meer dan ooit een goede keuze 21/04/2012 - De resultaten van levende nierdonatie overtreffen de al gunstige uitkomst van een transplantatie met de nier van een overleden donor.

Mens heeft niet alleen bloedgroep maar ook darmbacterie-groep

Mens heeft niet alleen bloedgroep maar ook darmbacterie-groep 10/06/2011 - Het darmstelsel van elke mens behoort tot één van drie duidelijk te onderscheiden types darmflora, vergelijkbaar met bloedgroepen.

Overheid sponsort kwakzalverij bij opleidingen gezondheids- en voedingsconsulenten

Overheid sponsort kwakzalverij bij opleidingen gezondheids- en voedingsconsulenten 20/05/2015 - Wie een opleiding tot gezondheids- of voedingsconsulent wil volgen, kan daarvoor financiële steun krijgen van de overheid. Die opleidingen zijn vaak in strijd met de voedingswetenschap.

Voorzichtig met seks op reis

30/06/2009 -

Opgepast voor seksueel overdraagbare infecties op reis

30/06/2008 -

Wereld bloeddonordag: waarom bloeddonor worden?

Wereld bloeddonordag: waarom bloeddonor worden? 14/06/2011 - Dagelijks hebben honderden mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig, bv. slachtoffers van een verkeersongeval, leukemiepatiënten, brandwondenpatiënten, bij een bevalling of operatie.

Wereld bloeddonordag

30/11/2010 -

volgopfacebook

volgopinstagram