Zoekresultaten voor afvallen (90 artikels)

Acht feiten en fabels over afvallen

Acht feiten en fabels over afvallen 4/01/2021 - Over afvallen bestaan veel fabels. Geloven in dit soort fabels kan er voor zorgen dat afvallen lang duurt of zelfs helemaal niet lukt. Het Nederlandse Voedingscentrum zet de acht meest voorkomende op een rij.

Hebben mannen meer succes bij afvallen dan vrouwen?

Hebben mannen meer succes bij afvallen dan vrouwen? 6/05/2015 - Nieuw onderzoek in het tijdschrift Obesity Reviews heeft gekeken of mannen en vrouwen verschillen in hoe succesvol ze zijn in afvallen. Zowel mannen als vrouwen verloren gewicht tijdens verschillende dieetprogramma’s.

Meer bewegen en afvallen goed bij heupslijtage

20/07/2012 - Huisartsen zouden patiënten met overgewicht en slijtage van het heupgewricht door artrose moeten aanzetten tot afvallen en bewegen.

Gezonde leefwijze goed voor erectie

25/07/2004 - Afvallen is niet alleen goed voor het hart, maar kan ook een gunstig effect hebben op de seksuele prestaties van dikke mannen.

'Geen bewijs' dat stappentellers helpen afvallen

8/10/2016 - Alle populariteit van stappentellers ten spijt, het zou in elk geval niet helpen als je wilt afvallen. Dat blijkt een studie waarbij twee jaar lang mensen met overgewicht werden gevolgd. De ene groep kreeg een stappenteller en de andere niet. En wat bleek, die laatsten waren meer afgevallen dan die van de eerste groep.

Wat is het beste dieet?

Wat is het beste dieet? 7/12/2021 - Een eiwit-, paleo- of keto-dieet, Atkins, Montignac of Pascal Naessens, crashdiëten of langzaam afvallen... Wat is nu eigenlijk het beste dieet? Wat werkt echt? Prof. dr. ir. Christophe Matthys is voedingsexpert aan de KU Leuven vertelt er alles over in een online college van Universiteit van Vlaanderen.

Waarom zwaar ontbijt en licht avondmaal helpt om af te vallen

9/05/2018 - Wil je afvallen? Ontbijt dan als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar, zo luidt het gezegde.

5 kg minder in 5 weken

5 kg minder in 5 weken 23/03/2017 - Wil je spelenderwijs en op een gezonde manier 5 kilo afvallen voor de zomer eraan komt? Maar toch lekker blijven eten zonder al te veel gedoe en poespas? Dan kunnen wij je dit boekje ‘5 kg minder in 5 weken’ warm aanbevelen!

Afvallen door water drinken?

Afvallen door water drinken? 18/11/2013 - Om af te vallen moet u veel water drinken. Die boodschap is op tal van internetsites over afvallen te lezen. Maar klopt dat ook?

Nieuw voedingsadvies voor mensen met diabetes

5/02/2011 - De Nederlandse Diabetes Federatie heeft een nieuwe Voedingsrichtlijn voor mensen met diabetes opgesteld met nieuwe informatie over afvallen voor mensen met diabetes en mensen met een verhoogd risico op diabetes.

Minder koolhydraten of minder vet maakt weinig verschil om af te vallen

Minder koolhydraten of minder vet maakt weinig verschil om af te vallen 3/04/2018 - Minder koolhydraten of minder vet eten: het maakt weinig verschil als het gaat om afvallen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek naar zogenaamde gepersonaliseerde diëten dat verscheen in het medisch vakblad JAMA.

Hoe houd jij je goede voornemens dit jaar wél vol?

Hoe houd jij je goede voornemens dit jaar wél vol? 8/01/2021 - Stoppen met roken, minder drinken, afvallen; aan goede voornemens vaak geen gebrek in het nieuwe jaar. Maar volhouden blijkt keer op keer lastig. Waarom is dat zo moeilijk? Dr. Marieke Adriaanse (Utrecht Universiteit) legt het uit én vertelt je hoe het je dit jaar wél gaat lukken.

Wat kan je doen om het metabool syndroom te voorkomen of te behandelen?

Wat kan je doen om het metabool syndroom te voorkomen of te behandelen? 18/03/2019 - Om het metabool syndroom te voorkomen en te behandelen is het belangrijk om een aantal leefstijlveranderingen door te voeren, zoals meer bewegen, een gezonde, evenwichtige voeding, afvallen, alcoholgebruik matigen en stoppen met roken.

Expert Michaël Sels over diëten en gezonde voeding

Expert Michaël Sels over diëten en gezonde voeding 7/03/2022 - Wat is nu eigenlijk het beste dieet als je blijvend wilt afvallen? En wat is de grootste misvatting over gezonde voeding? Kun je je metabolisme boosten en zijn verzadigde vetten ongezond? We vroegen het aan voedingsexpert Michaël Sels.

Dieet niet voldoende voor meeste zwaarlijvigen

19/03/2005 - Een dieet helpt niet voor de meeste zwaarlijvigen die willen afvallen, zegt de Nederlandse onderzoeker P. Ouwens.

Helft mensen met overgewicht wil afvallen

6/08/2014 - Ruim de helft van de mensen met overgewicht wil afvallen. De meesten willen dat zelf doen, slechts een klein gedeelte zoekt daarvoor medische of diëtetische hulp. De andere helft is er nog níet aan toe wat aan zijn gewicht te doen.

Minder gewichtsverlies met bewegingsmeter

Minder gewichtsverlies met bewegingsmeter 11/02/2017 - Het gebruik van een bewegingsmeter zorgt niet voor succesvoller afvallen. Integendeel zelfs, mensen die een bewegingsmeter gebruiken, vallen minder af. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie gepubliceerd in het medisch tijdschrift JAMA.

Veel afvallen loont, mits goed begeleid

26/08/2010 - Veel dokters en diëtisten denken dat mensen die tijdens een eet- en beweegprogramma veel afvallen na afloop relatief meer aankomen dan mensen die minder gewicht verliezen.

Klassiek regime van dieet en bewegen helpt om af te vallen

18/11/2010 - Nieuw onderzoek wijst uit dat een regime van dieet en bewegen inderdaad helpt bij afvallen, ook bij ernstig obese patiënten.

Bewegen goed voor overleven na baarmoederkanker

Bewegen goed voor overleven na baarmoederkanker 15/04/2014 - Gezonde voeding, meer bewegen en afvallen tot een normaal lichaamsgewicht zijn belangrijke factoren die de overleving bij baarmoederkanker beïnvloeden.

Tips voor blijvend gewichtsverlies

Tips voor blijvend gewichtsverlies 3/12/2021 - Afvallen is één ding. Op je nieuwe gewicht blijven, dat is andere koek. Als je meteen weer je oude eetgewoontes hervat, komen de verloren kilo’s er zo weer bij en ze brengen vaak een paar extra ‘maatjes’ mee: het jojo-effect! Een aantal tips voor een blijvend maatje minder.

Gedragstherapie voor het hele gezin effectief tegen obesitas bij kinderen en tieners

21/02/2009 - Programma’s voor gezinnen die niet alleen verandering van voedings- en bewegingspatronen beogen, maar waarin ook gedragstherapie wordt aangeboden, kunnen kinderen met overgewicht helpen afvallen en ervoor zorgen dat ze hun gewicht tenminste een half jaar op peil houden.

Internationale Anti-Dieet Dag: Jojo en Jojo-plus

6/05/2012 - Dieetkuren werken niet en hebben zelfs schadelijke gevolgen voor de gezondheid. De kans dat een dieet op lange termijn resulteert in een blijvend verlaagd lichaamsgewicht is slechts 5%.

Wil je afvallen? Zet de thermostaat iets lager

Wil je afvallen? Zet de thermostaat iets lager 3/01/2019 - Als je het koud hebt, moet je lichaam meer energie verbranden om warm te blijven. Na enige training voelt een lagere omgevingstemperatuur net zo comfortabel aan, terwijl het lichaam meer calorieën verbrandt.

Meer gewichtsverlies door koolhydraatarm dieet

Meer gewichtsverlies door koolhydraatarm dieet 14/10/2014 - Mensen die willen afvallen boeken betere resultaten met het volgen van een koolhydraatarm dieet dan wanneer ze zich houden aan een dieet met weinig vet. Het is ook beter om hart- en vaatziekten te voorkomen.

Tips voor wie start met joggen

Tips voor wie start met joggen 1/05/2023 - Duursporten zijn een aanrader als je jouw conditie op peil wilt houden of wat wilt afvallen. Joggen heeft als voordeel dat het gratis is en dat het altijd en overal kan beoefend worden. Om blessures te vermijden, zijn er wel enkele zaken waarmee je best rekening houdt.

Sport helpt minder afvallen dan je denkt’

12/01/2015 - Met sporten verbrand je calorieën, maar je valt er minder van af dan je misschien zou denken. Onder meer het overschatten van de sportprestaties en het compenseren met te veel eten zijn daar de oorzaak van, schrijft De Morgen.

Maken light chips en light dranken dik?

16/07/2011 - Volgens Amerikaanse onderzoekers zouden vetvervangers in light chips eerder dik maken dan dat ze helpen bij het afvallen.

Risicofactoren borstkanker lager door dieet én lichaamsbeweging

10/03/2015 - Vrouwen die afvallen door een combinatie van lichaamsbeweging én minder eten, verlagen het risico op borstkanker meer dan vrouwen die evenveel gewicht verliezen met alleen een dieet.

Beste vermageringsdieet: veel eiwit, weinig suikers

11/01/2011 - Wie wil afvallen en niet meer wil aankomen, moet een dieet volgen met veel mager vlees, bonen en magere zuivelproducten, terwijl suikerrijke producten als witbrood en witte rijst zoveel mogelijk moeten worden vermijden.

volgopfacebook

volgopinstagram