Zoekresultaten voor afvallen (86 artikels)

Rookverbod op het werk

30/11/2010 -

Hebben mannen meer succes bij afvallen dan vrouwen?

Hebben mannen meer succes bij afvallen dan vrouwen? 6/05/2015 - Nieuw onderzoek in het tijdschrift Obesity Reviews heeft gekeken of mannen en vrouwen verschillen in hoe succesvol ze zijn in afvallen. Zowel mannen als vrouwen verloren gewicht tijdens verschillende dieetprogramma’s.

Gezonde leefwijze goed voor erectie

25/07/2004 - Afvallen is niet alleen goed voor het hart, maar kan ook een gunstig effect hebben op de seksuele prestaties van dikke mannen.

Soep om te vermageren

11/06/2007 - Voor de maaltijd een bord soep eten is een goed idee voor mensen die willen afvallen of alleszins niet willen verdikken. Dat blijkt uit onderzoek aan de Amerikaanse Pennsylvania State University.

Hoe zwaarder, hoe vaker borstkanker

Hoe zwaarder, hoe vaker borstkanker 16/07/2015 - Hoe hoger de BMI van postmenopauzale vrouwen, hoe hoger de kans op borstkanker in vergelijking met vrouwen met een normaal BMI (minder dan 25). Afvallen verlaagt deze kans helaas niet. Dit blijkt uit een studie in JAMA Oncology.

Afvallen vermindert kans op artrose

Afvallen vermindert kans op artrose 24/01/2014 - Als te zware vrouwen tussen de 50 en 60 jaar 5 kilo afvallen, verminderen zij de kans op knie-artrose met 25%. Dat blijkt uit onderzoek aan het Erasmus MC in Rotterdam.

Meer bewegen en afvallen goed bij heupslijtage

Meer bewegen en afvallen goed bij heupslijtage 20/07/2012 - Huisartsen zouden patiënten met overgewicht en slijtage van het heupgewricht door artrose moeten aanzetten tot afvallen en bewegen.

'Geen bewijs' dat stappentellers helpen afvallen

8/10/2016 - Alle populariteit van stappentellers ten spijt, het zou in elk geval niet helpen als je wilt afvallen. Dat blijkt een studie waarbij twee jaar lang mensen met overgewicht werden gevolgd. De ene groep kreeg een stappenteller en de andere niet. En wat bleek, die laatsten waren meer afgevallen dan die van de eerste groep.

Afvallen door water drinken?

Afvallen door water drinken? 18/11/2013 - Om af te vallen moet u veel water drinken. Die boodschap is op tal van internetsites over afvallen te lezen. Maar klopt dat ook?

Waarom zwaar ontbijt en licht avondmaal helpt om af te vallen

Waarom zwaar ontbijt en licht avondmaal helpt om af te vallen 9/05/2018 - Wil je afvallen? Ontbijt dan als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar, zo luidt het gezegde.

Minder koolhydraten of minder vet maakt weinig verschil om af te vallen

Minder koolhydraten of minder vet maakt weinig verschil om af te vallen 3/04/2018 - Minder koolhydraten of minder vet eten: het maakt weinig verschil als het gaat om afvallen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek naar zogenaamde gepersonaliseerde diëten dat verscheen in het medisch vakblad JAMA.

Minder gewichtsverlies met bewegingsmeter

Minder gewichtsverlies met bewegingsmeter 11/02/2017 - Het gebruik van een bewegingsmeter zorgt niet voor succesvoller afvallen. Integendeel zelfs, mensen die een bewegingsmeter gebruiken, vallen minder af. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie gepubliceerd in het medisch tijdschrift JAMA.

Veel afvallen loont, mits goed begeleid

26/08/2010 - Veel dokters en diëtisten denken dat mensen die tijdens een eet- en beweegprogramma veel afvallen na afloop relatief meer aankomen dan mensen die minder gewicht verliezen.

5 kg minder in 5 weken

5 kg minder in 5 weken 23/03/2017 - Wil je spelenderwijs en op een gezonde manier 5 kilo afvallen voor de zomer eraan komt? Maar toch lekker blijven eten zonder al te veel gedoe en poespas? Dan kunnen wij je dit boekje ‘5 kg minder in 5 weken’ warm aanbevelen!

Nieuw voedingsadvies voor mensen met diabetes

Nieuw voedingsadvies voor mensen met diabetes 5/02/2011 - De Nederlandse Diabetes Federatie heeft een nieuwe Voedingsrichtlijn voor mensen met diabetes opgesteld met nieuwe informatie over afvallen voor mensen met diabetes en mensen met een verhoogd risico op diabetes.

Klassiek regime van dieet en bewegen helpt om af te vallen

18/11/2010 - Nieuw onderzoek wijst uit dat een regime van dieet en bewegen inderdaad helpt bij afvallen, ook bij ernstig obese patiënten.

Gedragstherapie voor het hele gezin effectief tegen obesitas bij kinderen en tieners

21/02/2009 - Programma’s voor gezinnen die niet alleen verandering van voedings- en bewegingspatronen beogen, maar waarin ook gedragstherapie wordt aangeboden, kunnen kinderen met overgewicht helpen afvallen en ervoor zorgen dat ze hun gewicht tenminste een half jaar op peil houden.

Dieet niet voldoende voor meeste zwaarlijvigen

19/03/2005 - Een dieet helpt niet voor de meeste zwaarlijvigen die willen afvallen, zegt de Nederlandse onderzoeker P. Ouwens.

Helft mensen met overgewicht wil afvallen

6/08/2014 - Ruim de helft van de mensen met overgewicht wil afvallen. De meesten willen dat zelf doen, slechts een klein gedeelte zoekt daarvoor medische of diëtetische hulp. De andere helft is er nog níet aan toe wat aan zijn gewicht te doen.

Meer gewichtsverlies door koolhydraatarm dieet

Meer gewichtsverlies door koolhydraatarm dieet 14/10/2014 - Mensen die willen afvallen boeken betere resultaten met het volgen van een koolhydraatarm dieet dan wanneer ze zich houden aan een dieet met weinig vet. Het is ook beter om hart- en vaatziekten te voorkomen.

Afvallen na je zwangerschap? Experte sportvoeding Stephanie Scheirlynck vertelt je hoe

Afvallen na je zwangerschap? Experte sportvoeding Stephanie Scheirlynck vertelt je hoe 4/11/2018 - Stephanie Scheirlynck helpt sporters van elk niveau om hun prestaties te verbeteren door middel van de juiste sportvoeding. Of jij nu traint voor de Ten Miles of je zwangerschapkilo’s wilt kwijtraken; ook als amateursporter wil je een bepaald doel bereiken.

Veel gezondheidssupplementen bevatten verboden farmaceutische stoffen

Veel gezondheidssupplementen bevatten verboden farmaceutische stoffen 18/06/2017 - Ruim 60 procent van de voedingssupplementen op de Nederlandse markt bevat één of meer (verboden) farmacologisch actieve stoffen, zoals sildenafil en sibutramine en amfetamine-achtige stoffen zoals synefrine.

Bewegen goed voor overleven na baarmoederkanker

Bewegen goed voor overleven na baarmoederkanker 15/04/2014 - Gezonde voeding, meer bewegen en afvallen tot een normaal lichaamsgewicht zijn belangrijke factoren die de overleving bij baarmoederkanker beïnvloeden.

Internationale Anti-Dieet Dag: Jojo en Jojo-plus

Internationale Anti-Dieet Dag: Jojo en Jojo-plus 6/05/2012 - Dieetkuren werken niet en hebben zelfs schadelijke gevolgen voor de gezondheid. De kans dat een dieet op lange termijn resulteert in een blijvend verlaagd lichaamsgewicht is slechts 5%.

Verband tussen astma en zwaarlijvigheid

30/07/2001 - Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention bestaat er een verband tussen astma en zwaarlijvigheid.

Wat kan je doen om het metabool syndroom te voorkomen of te behandelen?

Wat kan je doen om het metabool syndroom te voorkomen of te behandelen? 18/03/2019 - Om het metabool syndroom te voorkomen en te behandelen is het belangrijk om een aantal leefstijlveranderingen door te voeren, zoals meer bewegen, een gezonde, evenwichtige voeding, afvallen, alcoholgebruik matigen en stoppen met roken.

Wil je afvallen? Zet de thermostaat iets lager

Wil je afvallen? Zet de thermostaat iets lager 3/01/2019 - Als je het koud hebt, moet je lichaam meer energie verbranden om warm te blijven. Na enige training voelt een lagere omgevingstemperatuur net zo comfortabel aan, terwijl het lichaam meer calorieën verbrandt.

Vijf kilo minder in vijf weken – het concept

Vijf kilo minder in vijf weken – het concept 1/02/2016 - Wil je gezond afvallen met lekker eten en zonder hongergevoel? Dan nodigen wij je graag uit om mee te stappen in onze afslanksessie en dag na dag samen met ons te koken. Eerst nog wat tekst en uitleg, volgende week beginnen we eraan!

De grootste fabels over afvallen

De grootste fabels over afvallen 21/02/2013 - Over afvallen bestaan veel fabels. Citroensap helpt om vet af te breken bijvoorbeeld. En zes keer per dag eten is beter dan drie keer.

Risicofactoren borstkanker lager door dieet én lichaamsbeweging

Risicofactoren borstkanker lager door dieet én lichaamsbeweging 10/03/2015 - Vrouwen die afvallen door een combinatie van lichaamsbeweging én minder eten, verlagen het risico op borstkanker meer dan vrouwen die evenveel gewicht verliezen met alleen een dieet.pub