Zoekresultaten voor aderverkalking (40 artikels)

Verhoogt ontbijt overslaan de kans op aderverkalking ?

Verhoogt ontbijt overslaan de kans op aderverkalking ? 27/10/2017 - Mensen die geregeld het ontbijt overslaan, hebben een verhoogde kans op aderverkalking. Dat blijkt althans uit onderzoek in Spanje dat gepubliceerd werd in het Journal of the American College of Cardiology.

Vaatziekten een belangrijke oorzaak van dementie.

Vaatziekten een belangrijke oorzaak van dementie. 24/08/2011 - In een gezamenlijk wetenschappelijk rapport zeggen de American Heart Association/American Stroke Association dat aderverkalking of atherosclerose die hart- en vaatziekten veroorzaakt,

Tandinfecties kunnen leiden tot hartproblemen

16/05/2001 - Bacteriële tandinfecties (zoals parodontitis) kunnen niet alleen een acute ontsteking van de hartspier (endocarditis) veroorzaken, maar ze kunnen op termijn ook leiden tot aderverkalking (arteriosclerose) en de vorming van bloedklontertjes (thromboemlische aandoeningen).

Dagelijks gebruik van aspirine geeft risico’s bij gezonde personen

27/11/2009 - Gezonde mensen of mensen met asymptomatische aderverkalking (dus zonder klachten) die dagelijks aspirine innemen om het risico op hartaanvallen te verkleinen, berokkenen zichzelf mogelijk meer schade dan dat het ze goed doet.

Vitamines hebben weinig zin om hartziekten te voorkomen

3/04/2001 - Bepaalde vitamines (A, C, E, en beta-caroteen) worden vaak aangeprezen omdat ze hartziekten zouden helpen voorkomen. Deze vitamines worden ook anti-oxydantia genoemd omdat ze het proces waarbij LDL-cholesterol bijdraagt tot de vorming van aderverkalking zouden kunnen afremmen.

Psoriasis verhoogt risico op hart- en vaatziekten

Psoriasis verhoogt risico op hart- en vaatziekten 7/11/2016 - Patiënten met psoriasis hebben mogelijk een even groot risico op hart- en vaatziekten als patiënten met diabetes type 2. Uit onderzoek gepubliceerd in het vakblad JAMA Dermatology blijkt dat mensen met psoriasis net als diabetespatiënten vijf keer zo vaak ernstige aderverkalking hebben dan gezonde mensen, en dus een grotere kans op hart- en vaatziekten.

Zeer actieve sporters hebben vaker verkalkte kransslagader

Zeer actieve sporters hebben vaker verkalkte kransslagader 28/05/2017 - Zeer actieve sporters hebben vaker verkalking van de kransslagaders van het hart dan leeftijdsgenoten die minder sporten. Daar staat tegenover dat het type aderverkalking bij hen gunstiger is dan verwacht.

Buikvet schadelijker voor vrouwen

Buikvet schadelijker voor vrouwen 2/07/2016 - Veel buikvet is ongezond: het verhoogt de kans op type 2 diabetes en hart- en vaatziekten.

Eigeel even slecht voor hart als roken

Eigeel even slecht voor hart als roken 22/10/2012 - Eieren zijn bijna net zo slecht voor de aderen als roken, stellen Canadese onderzoekers in het vakblad Atherosclerosis. De aderen verkalken sneller door het eten van eigeel;

Spruitjes en broccoli verminderen risico op hartaanval

Spruitjes en broccoli verminderen risico op hartaanval 21/09/2020 - We weten allemaal dat groenten gezond zijn, maar die uit de familie van de kruisbloemen – zoals broccoli, spruitjes, kolen en radijzen – lijken zeer specifieke kwaliteiten te hebben. Een Australische studie suggereert dat het eten ervan goed is tegen hartaanvallen en beroertes.

Infecties kunnen leiden tot hartziekten

12/04/2002 - Niet alleen erfelijke factoren en leefwijze (dieet, gebrek aan beweging, roken…) liggen aan de basis van hart- en vaatziekten, ook bepaalde infecties kunnen leiden tot aderverkalking (atherosclerose) en bloedklontervorming dus tot hartziekten.

Pech speelt belangrijke rol bij hartinfarct door aderverkalking

Pech speelt belangrijke rol bij hartinfarct door aderverkalking 31/12/2018 - Pech lijkt een belangrijke rol te spelen bij het krijgen van een hartinfarct. Dat schrijven onderzoekers van het universitair ziekenhuis van Leiden LUMC en de Nederlandse Hartkleppenbank in het vakblad PLOS ONE.

Dikke billen zijn gezond

18/02/2010 - Vrouwen met volle heupen, billen en dijen hebben minder kans op hart- en stofwisselingsziekten zoals diabetes.

Voedingsvezels goed voor het mannenhart

20/12/2008 - Mannelijke veertigplussers die veel vezels eten, hebben minder kans op een hartaanval.

Je oren vertellen hoe groot je risico op hart- en vaatziekten is !

Je oren vertellen hoe groot je risico op hart- en vaatziekten is ! 10/11/2015 - Loopt er een diagonale plooi over de breedte van je oorlel, dan moet je extra alert zijn! Het kan duiden op een ontluikend cardiovasculair probleem.

Calciumtabletten verhogen kans op hartaanval

15/02/2008 - Volgens een studie van de Universiteit in Auckland (gepubliceerd in het British Medical Journal online) kan de inname van calciumtabletten door oudere vrouwen na de menopauze om botontkalking te voorkomen, het risico op een hartaanval verdubbelen.

Bloeddruk tijdens zwangerschap voorspelt aderverkalking

24/08/2007 - Vrouwen met een hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap lopen een groter risico op verkalking van de kransslagaderen later in het leven.

Roken slecht voor cognitieve functie

20/12/2005 - Roken versnelt het verval van de cognitieve functie bij ouderen. Deze conclusie van een grootschalig internationaal bevolkingsonderzoek, EURODEM, een Europees samenwerkingsproject gericht op onderzoek naar dementie.

Langer leven door minder eten

4/05/2005 - Een caloriearm dieet beschermt tegen verouderingsziekten, zo blijkt uit een nieuw onderzoek bij mensen aan de Washington University in St. Louis.

Geheim van rode wijn ontrafeld

26/01/2002 - Het is een stelling die vaker door wetenschappers is verkondigd: een glaasje rode wijn is heel gezond en vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Onderzoekers hebben nu ook een verklaring voor die bewering.

Roken verhoogt kans op impotentie

7/06/2001 - Mannen met een verhoogde bloeddruk die roken hebben 26 keer meer kans dat ze impotent worden dan mannen die niet roken. Ook ex-rokers met hoge bloeddruk hebben tot 11 keer meer kans om impotent te worden

Verduisterende gordijnen tegen overgewicht ?

Verduisterende gordijnen tegen overgewicht ? 18/11/2017 - Hoe voorkom je stofwisselingsziekten en overgewicht? Investeer in verduisterende gordijnen in je slaapkamer, slaap minstens zeven uur per nacht en neem een stevig ontbijt. Die aanbevelingen doet onderzoeker Rosa van den Berg van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Juiste behandeling aderverkalking kinderen

Juiste behandeling aderverkalking kinderen 13/03/2015 - Obese kinderen krijgen al op jonge leeftijd te maken met slagaderverkalking, veroorzaakt door het slecht functioneren van de cellen aan de binnenkant van de bloedvaten.

Gezondheidsrisico’s vanaf tien uur schermtijd per week

24/06/2018 - Jonge kinderen die meer dan tien uur per week voor de computer, tablet of tv zitten, lopen later een groter risico op hart- en vaatziekten en diabetes. Dat is het resultaat van een grootschalig onderzoek bij Limburgse kinderen van de UHasselt

Obesitas verslechtert vooruitzicht van jongere nierpatiënt

Obesitas verslechtert vooruitzicht van jongere nierpatiënt 18/09/2017 - Jonge patiënten met obesitas en ernstige nierziekte hebben een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden, vergeleken met nierpatiënten zonder overgewicht. Tevens moeten zwaarlijvige patiënten eerder overstappen op dialyse.

Zeven procent meer hartinfarcten bij koud weer

Zeven procent meer hartinfarcten bij koud weer 9/01/2014 - Een daling van de minimumtemperatuur met tien graden leidt tot 7 procent meer hartinfarcten. Dat blijkt uit een studie aan het UZA in Antwerpen die op het Europese cardiologische congres ESC Congress 2013 werd gepresenteerd.

Statine halveert kans op familiaire hart- en vaatziekte

Statine halveert kans op familiaire hart- en vaatziekte 19/07/2013 - Behandeling met een statine halveert de kans op hart- en vaatziekten bij mensen uit families waar de ziekte al op jonge leeftijd voorkomt. Dit blijkt uit onderzoek aan het Academische Medisch Centrum AMC in Amsterdam.

Hartziekte kan behandeld worden met reuma-medicijn

Hartziekte kan behandeld worden met reuma-medicijn 8/05/2012 - Hartziekte valt te voorkomen door ontstekingsremmende medicijnen. Dat blijkt uit internationaal genetisch onderzoek waar het UMC Utrecht aan meewerkte.

Waarom is roken slecht voor het hart?

Waarom is roken slecht voor het hart? 19/01/2011 - Als iemand rookt, komen er via de longen een groot aantal chemische stoffen in het bloed terecht, waaronder nicotine en koolmonoxide. Nicotine en koolmonoxide zijn de voornaamste verantwoordelijken voor de negatieve weerslag van roken op hart en bloedvaten.

Mannen met laag testosteron leven minder lang

26/11/2007 - Mannen boven de 50 jaar met een laag testosterongehalte leven minder lang dan hun leeftijdsgenoten met een hoog testosterongehalte.pub