Zoekresultaten voor vitamine d (164 artikels)

Preventief gebruik van vitamine D

3/04/2007 - Regelmatige blootstelling aan zonlicht waarborgt bij de meeste personen een goede vitamine D-reserve; toch kan in bepaalde situaties vitamine D-deficiëntie optreden.

Hebt u extra vitamine D nodig?

Hebt u extra vitamine D nodig? 20/11/2014 - Nu de dagen opnieuw korter worden, denken hel wat mensen dat zij of hun kinderen extra vitamine D moeten krijgen. We maken immers vitamine D aan onder invloed van het zonlicht op onze huid, en hoe minder licht, hoe minder vitamine D.

Campagne tegen tekort vitamine D

26/11/2006 - In België lijden 630.000 vrouwen aan osteoporose, van wie een groot deel een tekort aan vitamine D heeft. Een tekort aan vitamine D kan niet opgelost worden door de voeding, in tegenstelling tot calcium.

Vitamine D supplementen soms nodig

Vitamine D supplementen soms nodig 7/01/2019 - Vitamine D is van belang voor een goede botopbouw. Een gebrek aan vitamine D veroorzaakt rachitis bij kinderen. Bij volwassenen leidt een ernstig gebrek aan vitamine D tot osteomalacie. Bij deze aandoeningen is het bot zwak en pijnlijk. We bekijken het vitamine D-advies van De Nederlandse Gezondheidsraad.

Zonnebank kan oorzaak zijn van overdosis vitamine D

21/02/2017 - Een tekort aan vitamine D kan het risico op botontkalking (osteoporose) verhogen. Maar ook te veel vitamine D kan schadelijk zijn voor het bot. De meest frequente oorzaak van een overdosis is buitensporig gebruik van vitamine D-supplementen.

Nederlandse Gezondheidsraad adviseert vitamine D supplementen voor ouderen, zwangere vrouwen en mensen die weinig in zon komen

20/10/2012 - De Nederlandse Gezondheidsraad heeft een nieuw vitamine D-advies uitgewerkt.

Mogelijk verband tussen vitamine D-tekort en allergie bij kinderen

Mogelijk verband tussen vitamine D-tekort en allergie bij kinderen 21/04/2011 - Kinderen tussen 11 en 17 jaar oud met een te laag vitamine D-gehalte in het bloed zijn vaker allergisch dan kinderen met voldoende vitamine D

Vitamine D tekort bij 80 procent jongeren

Vitamine D tekort bij 80 procent jongeren 6/10/2011 - Zo'n 80 procent van de jongeren in Europa heeft een tekort aan vitamine D. Dat blijkt uit onderzoek in 9 EU-landen in het kader van het EU-onderzoeksproject Helena.

Nieuw geneesmiddel voor de behandeling van osteoporose

16/08/2006 - De nieuwe behandeling FOSAVANCE, koppelt 2 actieve en complementaire bestanddelen aan elkaar; Natriumalendronaat 70 mg (FOSAMAX Wekelijks) en vitamine D (colecalciferol, 2800 UI) worden gecombineerd in één wekelijks in te nemen tablet.

Gezondheidsraad: Vitamine D toevoegen aan melk en olie

19/11/2008 - De Nederlandse Gezondheidsraad pleit in een advies voor het verrijken van melkproducten en olie met vitamine D.

Kinderen hebben vitamine D supplement nodig

Kinderen hebben vitamine D supplement nodig 24/10/2013 - Alle kinderen hebben vanaf de geboorte tot de leeftijd van zes jaar elke dag een supplement vitamine D nodig. Dat zeggen Kind & Gezin en de Vlaamse Vereniging voor Kindergeneeskunde in een nieuwe aanbeveling.

Vitamine D voor iedereen nodig

15/10/2008 - In Nederland adviseert de Gezondheidsraad bepaalde groepen mensen om een vitamine D supplement in te nemen. Sommige mensen krijgen momenteel onvoldoende vitamine D binnen.

Vitamine D vermindert risico op sterfte door kanker

Vitamine D vermindert risico op sterfte door kanker 2/04/2021 - Wie lijdt aan kanker, maar voldoende vitamine D in het bloed heeft, zou minder risico lopen om te sterven aan de ziekte. Dat blijkt uit een Duitse studie die onderzoeken naar het nut van suppletie met vitamine D evalueerde, met name bij volwassenen boven de 50.

Nieuwe vitamine D-aanbeveling voor vrouwen

Nieuwe vitamine D-aanbeveling voor vrouwen 12/07/2013 - De European Society for Clinical and Economic Aspects of Osteoporosis and Osteoarthritis (ESCEO) heeft een nieuwe richtlijn gepubliceerd met betrekking tot vitamine D-supplementen bij oudere en postmenopauzale vrouwen.

Vitamine D noodzakelijk tijdens zwangerschap

Vitamine D noodzakelijk tijdens zwangerschap 24/05/2011 - Ruim een kwart van de pasgeboren baby's heeft bij de geboorte een tekort aan vitamine D. Hierdoor hebben ze een verhoogd risicoop luchtweginfecties in het eerste levensjaar.

Helpt vitamine D om griep en verkoudheid te voorkomen?

Helpt vitamine D om griep en verkoudheid te voorkomen? 19/02/2019 - Een luchtweginfectie zoals griep of een verkoudheid is te voorkomen door één keer per week vitamine D toe te voegen aan brood en melk. Dat schrijven Britse wetenschappers in het BMJ.

Zon verbetert kwaliteit sperma

3/07/2011 - De zon is goed voor de vruchtbaarheid. Mannen die door de zon of onder de zonnebank veel vitamine D aanmaken hebben een betere spermakwaliteit.

Helpt vitamine D tegen het ontstaan van dikkedarmkanker?

Helpt vitamine D tegen het ontstaan van dikkedarmkanker? 30/04/2019 - Dat is op dit moment nog onduidelijk. Er zijn studies, waaronder het overzichtsrapport van het World Cancer Research Fund uit 2018, die aantonen dat een hoge hoeveelheid vitamine D in het bloed samenhangt met een lager risico op het krijgen van dikkedarmkanker. Er zijn ook studies waarbij dit effect niet gevonden wordt.

Vitamine D en heupfracturen

15/09/2008 - Oudere vrouwen met hogere vitamine-D-gehaltes in het bloed lopen minder risico op een heupfractuur.

Calcium en Vitamine D beschermen niet tegen osteoporose

31/05/2005 - Supplementen van Calcium (1000 mg) en Vitamine D (800 IE) vormen bij oudere vrouwen met osteoporose geen bescherming ...

Gebrek vitamine D bij ouderen

Gebrek vitamine D bij ouderen 25/02/2014 - Gezonde voeding en voldoende inname van vitamine D is problematisch bij zelfstandig wonende ouderen boven de 70 jaar.

Vitamine D tekort tijdens zwangerschap heeft geen effect op botdichtheid kind

Vitamine D tekort tijdens zwangerschap heeft geen effect op botdichtheid kind 9/05/2017 - Een tekort aan vitamine D tijdens de zwangerschap heeft geen invloed op de sterkte van de botten van het kind. Dat blijkt uit onderzoek aan het Erasmus Medisch Centrum van Rotterdam, zo meldt Vakblad Vroeg.

Goed gewicht en voldoende vitamine D tijdens zwangerschap belangrijk

Goed gewicht en voldoende vitamine D tijdens zwangerschap belangrijk 1/09/2015 - Zwangere vrouwen doen er goed aan te letten op hun gewicht en te voorkomen dat ze een tekort aan vitamine D hebben. Dan heeft hun kind op vijfjarige leeftijd minder lichaamsvet en een kleinere kans om suikerziekte-type 2 te ontwikkelen.

Elke dag kwartier frisse lucht

Elke dag kwartier frisse lucht 1/04/2011 - Senioren moeten minstens een kwartier per dag buiten doorbrengen en gezonde voeding gebruiken, inclusief margarine. Dit houdt hun vitamine D-gehalte op peil.

Beschermt vitamine D tegen astma-aanvallen?

Beschermt vitamine D tegen astma-aanvallen? 28/10/2017 - Vitamine D zou bescherming bieden tegen een zware astma-aanval. Astmapatiënten kunnen een bezoekje aan de spoedeisende hulp als gevolg van een astma-aanval mogelijk voorkomen door het slikken van vitamine-D-supplementen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek gepubliceerd in The Lancet: Respiratory Medicine.

Dieet en zonlicht verminderen de kans op borstkanker

Dieet en zonlicht verminderen de kans op borstkanker 8/04/2011 - Een dieet rijk aan vitamine D gecombineerd met veel zonlicht kan de kans op borstkanker met 43% verlagen. Dat blijkt uit een 10-jarig onderzoek onder bijna 70.000 vrouwen.

Zonlicht verlaagt kans op borst-, dikke darm- en prostaatkanker

Zonlicht verlaagt kans op borst-, dikke darm- en prostaatkanker 18/09/2010 - Volgens KWF Kankerbestrijding vermindert zonlicht de kans op borst-, dikke darm- en prostaatkanker. Dat heeft mogelijk te maken met de vitamine D die onder invloed van zonlicht in de huid wordt aangemaakt.

Vitamine D werkt niet tegen depressies (bij ouderen)

Vitamine D werkt niet tegen depressies (bij ouderen) 31/08/2020 - Vitamine D lijkt niet te werken tegen depressies. Dat stelt een grootschalige Amerikaanse studie, waarbij de gegevens van meer dan 18.000 50-plussers werden geanalyseerd. De studie zegt wel niks over personen met een tekort aan vitamine D.

Vermindert vitamine D tijdens zwangerschap kans op allergie?

Vermindert vitamine D tijdens zwangerschap kans op allergie? 19/04/2016 - Een voeding met veel vitamine D, zoals vis, eieren, zuivel, paddenstoelen en noten, tijdens de zwangerschap beschermt kinderen mogelijk een beetje tegen allergische rhinitis ('hooikoorts') en allergie.

We krijgen te weinig vitamine A en D via onze voeding

We krijgen te weinig vitamine A en D via onze voeding 15/02/2019 - Onderzoek van de Universiteit Gent samen met het federale onderzoekscentrum Sciensano toont dat de Belgische bevolking te weinig vitamine A en D binnenkrijgt via voeding.

volgopfacebook

volgopinstagram