Zoekresultaten voor vitamine d (178 artikels)

Vitamine D supplementen soms nodig

Vitamine D supplementen soms nodig 7/01/2019 - Vitamine D is van belang voor een goede botopbouw. Een gebrek aan vitamine D veroorzaakt rachitis bij kinderen. Bij volwassenen leidt een ernstig gebrek aan vitamine D tot osteomalacie. Bij deze aandoeningen is het bot zwak en pijnlijk. We bekijken het vitamine D-advies van De Nederlandse Gezondheidsraad.

Zonnebank kan oorzaak zijn van overdosis vitamine D

21/02/2017 - Een tekort aan vitamine D kan het risico op botontkalking (osteoporose) verhogen. Maar ook te veel vitamine D kan schadelijk zijn voor het bot. De meest frequente oorzaak van een overdosis is buitensporig gebruik van vitamine D-supplementen.

Mogelijk verband tussen vitamine D-tekort en allergie bij kinderen

21/04/2011 - Kinderen tussen 11 en 17 jaar oud met een te laag vitamine D-gehalte in het bloed zijn vaker allergisch dan kinderen met voldoende vitamine D

Helpt vitamine D tegen het ontstaan van dikkedarmkanker?

Helpt vitamine D tegen het ontstaan van dikkedarmkanker? 30/04/2019 - Dat is op dit moment nog onduidelijk. Er zijn studies, waaronder het overzichtsrapport van het World Cancer Research Fund uit 2018, die aantonen dat een hoge hoeveelheid vitamine D in het bloed samenhangt met een lager risico op het krijgen van dikkedarmkanker. Er zijn ook studies waarbij dit effect niet gevonden wordt.

Gezondheidsraad: Vitamine D toevoegen aan melk en olie

19/11/2008 - De Nederlandse Gezondheidsraad pleit in een advies voor het verrijken van melkproducten en olie met vitamine D.

Vitamine D voor iedereen nodig

15/10/2008 - In Nederland adviseert de Gezondheidsraad bepaalde groepen mensen om een vitamine D supplement in te nemen. Sommige mensen krijgen momenteel onvoldoende vitamine D binnen.

Beschermt vitamine D tegen astma-aanvallen?

Beschermt vitamine D tegen astma-aanvallen? 28/10/2017 - Vitamine D zou bescherming bieden tegen een zware astma-aanval. Astmapatiënten kunnen een bezoekje aan de spoedeisende hulp als gevolg van een astma-aanval mogelijk voorkomen door het slikken van vitamine-D-supplementen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek gepubliceerd in The Lancet: Respiratory Medicine.

Moet iedereen in de winter vitamine D slikken?

Moet iedereen in de winter vitamine D slikken? 22/12/2022 - Spoiler: vitamine D is geen vitamine, maar een hormoon. Het gevolg is dat we zelf vitamine D aanmaken. Maar... we hebben er wel iets voor nodig: zon. Véééél zon. Moeten we in de winter dan extra vitamine D slikken? Prof. dr. Chantal Mathieu zet alle do's en dont's en nog veel meer op een rijtje.

Kinderen hebben vitamine D supplement nodig

24/10/2013 - Alle kinderen hebben vanaf de geboorte tot de leeftijd van zes jaar elke dag een supplement vitamine D nodig. Dat zeggen Kind & Gezin en de Vlaamse Vereniging voor Kindergeneeskunde in een nieuwe aanbeveling.

Preventief gebruik van vitamine D

3/04/2007 - Regelmatige blootstelling aan zonlicht waarborgt bij de meeste personen een goede vitamine D-reserve; toch kan in bepaalde situaties vitamine D-deficiëntie optreden.

Draag zorg voor uw gezondheid met vitamine D

Draag zorg voor uw gezondheid met vitamine D 2/02/2023 - Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Nieuwe vitamine D-aanbeveling voor vrouwen

12/07/2013 - De European Society for Clinical and Economic Aspects of Osteoporosis and Osteoarthritis (ESCEO) heeft een nieuwe richtlijn gepubliceerd met betrekking tot vitamine D-supplementen bij oudere en postmenopauzale vrouwen.

Vitamine D noodzakelijk tijdens zwangerschap

24/05/2011 - Ruim een kwart van de pasgeboren baby's heeft bij de geboorte een tekort aan vitamine D. Hierdoor hebben ze een verhoogd risicoop luchtweginfecties in het eerste levensjaar.

Vitamine D tekort bij 80 procent jongeren

6/10/2011 - Zo'n 80 procent van de jongeren in Europa heeft een tekort aan vitamine D. Dat blijkt uit onderzoek in 9 EU-landen in het kader van het EU-onderzoeksproject Helena.

Nieuw geneesmiddel voor de behandeling van osteoporose

16/08/2006 - De nieuwe behandeling FOSAVANCE, koppelt 2 actieve en complementaire bestanddelen aan elkaar; Natriumalendronaat 70 mg (FOSAMAX Wekelijks) en vitamine D (colecalciferol, 2800 UI) worden gecombineerd in één wekelijks in te nemen tablet.

Elke dag kwartier frisse lucht

1/04/2011 - Senioren moeten minstens een kwartier per dag buiten doorbrengen en gezonde voeding gebruiken, inclusief margarine. Dit houdt hun vitamine D-gehalte op peil.

Vitamine D en heupfracturen

15/09/2008 - Oudere vrouwen met hogere vitamine-D-gehaltes in het bloed lopen minder risico op een heupfractuur.

Vitamine D vermindert risico op sterfte door kanker

Vitamine D vermindert risico op sterfte door kanker 2/04/2021 - Wie lijdt aan kanker, maar voldoende vitamine D in het bloed heeft, zou minder risico lopen om te sterven aan de ziekte. Dat blijkt uit een Duitse studie die onderzoeken naar het nut van suppletie met vitamine D evalueerde, met name bij volwassenen boven de 50.

Campagne tegen tekort vitamine D

26/11/2006 - In België lijden 630.000 vrouwen aan osteoporose, van wie een groot deel een tekort aan vitamine D heeft. Een tekort aan vitamine D kan niet opgelost worden door de voeding, in tegenstelling tot calcium.

Goed gewicht en voldoende vitamine D tijdens zwangerschap belangrijk

Goed gewicht en voldoende vitamine D tijdens zwangerschap belangrijk 1/09/2015 - Zwangere vrouwen doen er goed aan te letten op hun gewicht en te voorkomen dat ze een tekort aan vitamine D hebben. Dan heeft hun kind op vijfjarige leeftijd minder lichaamsvet en een kleinere kans om suikerziekte-type 2 te ontwikkelen.

Vitamine D werkt niet tegen depressies (bij ouderen)

Vitamine D werkt niet tegen depressies (bij ouderen) 31/08/2020 - Vitamine D lijkt niet te werken tegen depressies. Dat stelt een grootschalige Amerikaanse studie, waarbij de gegevens van meer dan 18.000 50-plussers werden geanalyseerd. De studie zegt wel niks over personen met een tekort aan vitamine D.

Mannen met vitamine D tekort gevoelig voor osteoporose

13/03/2009 - Mannen die in de loop der jaren door hun voedingspatroon steeds minder vitamine D binnenkrijgen hebben op 36-jarige leeftijd al een mindere botdichtheid en daardoor een grotere kans op botontkalking.

Wat zijn de symptomen van een tekort aan vitamine D?

Wat zijn de symptomen van een tekort aan vitamine D? 17/11/2023 - In België komt een tekort aan vitamine D heel vaak voor. We worden namelijk niet genoeg blootgesteld aan zonlicht en ook voeding verrijkt men niet systematisch. Het gevolg is dat zeven op de tien Belgen een tekort heeft aan vitamine D, en dat brengt bepaalde risico’s met zich mee.

Te weinig vitamine D in multivitamines peuters

Te weinig vitamine D in multivitamines peuters 23/12/2019 - Bijna de helft van multivitamines voor peuters bevat (veel) te weinig vitamine D en drie producten hebben een onaanvaardbaar hoge dosis vitamine A of foliumzuur. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond van 37 multivitamines bedoeld voor kinderen tot 4 jaar.

We krijgen te weinig vitamine A en D via onze voeding

We krijgen te weinig vitamine A en D via onze voeding 15/02/2019 - Onderzoek van de Universiteit Gent samen met het federale onderzoekscentrum Sciensano toont dat de Belgische bevolking te weinig vitamine A en D binnenkrijgt via voeding.

Calcium en vitamine D tegen PMS

6/09/2005 - Vrouwen die last hebben van pijn voor de menstruaties (premenstrueel syndroom) moeten meer calcium- en vitamine D-rijke voeding eten.

Vitamine D-tekort werkt chronische longziekte in de hand

Vitamine D-tekort werkt chronische longziekte in de hand 14/02/2016 - Een tekort aan vitamine D doet de longziekte COPD, ook gekend als ‘rokerslong’, sneller ontstaan. Dat blijkt uit onderzoek van UZ Leuven. COPD of chronisch obstructief longlijden is een chronische longaandoening waarbij de capaciteit van de luchtwegen geleidelijk vermindert.

Gebrek vitamine D bij ouderen

Gebrek vitamine D bij ouderen 25/02/2014 - Gezonde voeding en voldoende inname van vitamine D is problematisch bij zelfstandig wonende ouderen boven de 70 jaar.

Helpt vitamine D om griep en verkoudheid te voorkomen?

Helpt vitamine D om griep en verkoudheid te voorkomen? 19/02/2019 - Een luchtweginfectie zoals griep of een verkoudheid is te voorkomen door één keer per week vitamine D toe te voegen aan brood en melk. Dat schrijven Britse wetenschappers in het BMJ.

Zon verbetert kwaliteit sperma

3/07/2011 - De zon is goed voor de vruchtbaarheid. Mannen die door de zon of onder de zonnebank veel vitamine D aanmaken hebben een betere spermakwaliteit.

volgopfacebook

volgopinstagram