Zoekresultaten voor vagina (110 artikels)

Wat is een blinde vagina?

Wat is een blinde vagina? 15/04/2022 - Vrouwen met een blinde vagina hebben een verticale of horizontale wand van weefsel die de vagina blokkeert. Daardoor wordt het vaginakanaal ingekort, wat niet enkel problemen veroorzaakt tijdens het vrijen, maar ook andere klachten geeft.

Waarom verliest u bloed na het vrijen?

Waarom verliest u bloed na het vrijen? 23/10/2014 - Heel wat vrouwen verliezen wat bloed na het vrijen. Men noemt dit een contactbloeding of een postcoïtale bloeding. Het bloed kan direct of enkele uren na de seks uit uw vagina komen.

G-spot bij vrouw is niet te bewijzen

6/03/2012 - Er is geen bewijs voor het bestaan dat de zogeheten Grafenberg– of G-plek, een erogene zone in de vagina.

Vaginale douche werkt soa in de hand

16/02/2009 - Vaginaal douchen verhoogt de kans op een geslachtsziekte met 50 procent. Het spoelen van de vagina voor of na geslachtsgemeenschap moet daarom worden ontraden.

Er bestaat niet zoiets als een normale vagina

27/07/2018 - Nee, zoiets als een 'normale' vagina bestaat niet. Zo luidt het eindbesluit van een team van Zwitserse onderzoekers dat 650 exemplaren onder de loep heeft genomen en er de meetlat heeft naast gelegd.

Video: Hoe diep is de vagina?

4/04/2016 - Weet jij hoe diep de vagina is? Deze vraag is op straat gesteld en hier kwamen heel uiteenlopende en verrassende antwoorden op...

Wanneer moet u zich laten testen op hiv?

Wanneer moet u zich laten testen op hiv? 25/11/2016 - Hiv kan zich bevinden in bloed, sperma en voorvocht, vaginaal vocht en moedermelk. Als deze lichaamsvochten in contact komen met iemands bloedbaan of slijmvliezen, is er kans op een hiv-overdracht. Dit kunnen de slijmvliezen zijn in de mond, anus, vagina en op de penis.

Vaginale afscheiding: wat te doen?

Vaginale afscheiding: wat te doen? 18/12/2016 - Vaginaal vochtverlies of vaginale afscheiding (fluor vaginalis) is een veel voorkomende klacht die vaak voor heel wat ongerustheid zorgt door angst voor SOA, kanker enzovoorts.

Vestibulitis of vulvodynie: oorzaken en behandeling

Vestibulitis of vulvodynie: oorzaken en behandeling 2/03/2020 - Vrouwen met vulvair vestibulitis syndroom (VVS), ook wel vestibulitis, vestibulodynie of vulvodynie genaamd, hebben tijdens seks last van een branderig, prikkend en rauw gevoel rond de vagina-opening. De aandoening komt veel voor, maar wordt zelden juist gediagnosticeerd.

Onnodig gynaecologisch onderzoek is te voorkomen

10/01/2007 - Gynaecologen verrichten soms extra of onnodig belastend en duur onderzoek bij vrouwen met vaginaal bloedverlies in de overgang.

10 vragen over het pessarium of diafragma

10 vragen over het pessarium of diafragma 3/12/2015 - Het pessarium of diafragma is een rond kapje uit rubber of siliconen dat over de baarmoederhals in de vagina wordt geplaatst voor het vrijen. Als anticonceptiemiddel is het minder betrouwbaar dan de hormonale voorbehoedsmiddelen.

Cervicitis: ontsteking van de baarmoederhals

31/08/2016 - Cervicitis is een veel voorkomende ontsteking van de baarmoederhals (cervix). De baarmoederhals is het onderste deel van de baarmoeder die uitkomt in de vagina.

Video: Hysteroscopie

14/03/2016 - Is een hysteroscopie pijnlijk? Hoe ziet een hysteroscoop waarmee ze via je vagina naar binnen gaan, eruit. En wat voel je wel en niet tijdens het baarmoederonderzoek?

Groep B Streptokokken (GBS) : gevaarlijk tijdens de zwangerschap

Groep B Streptokokken (GBS) : gevaarlijk tijdens de zwangerschap 25/08/2016 - Naar schatting is één op vijf (20 %) e zwangere vrouwen draagster van de groep-B-streptokokken (GBS)-bacterie in de vagina.

Vaginaal bevallen na keizersnede

Vaginaal bevallen na keizersnede 10/03/2014 - Twee derde van de vrouwen die bij hun eerste kind een keizersnede ondergingen kunnen bij een tweede zwangerschap veilig vaginaal bevallen.

‘Vaginale douches kunnen gezondheid schaden’

19/07/2015 - Dames die de binnenkant van hun vagina regelmatig spoelen, kunnen hun gezondheid schaden. Dat is al langer bekend, maar nu levert nieuw onderzoek, verschenen in het wetenschappelijk blad The Journal of Environmental Health, nieuw en concreet bewijs dat de handeling gezondheidsrisico’s inhoudt.

Vermindert seksueel verlangen met de leeftijd?

10/02/2011 - Seks kan tot op hoge leeftijd. Lichamelijke en hormonale veranderingen kunnen wel een invloed hebben op de seksualiteit.

Hoe verloopt een soa-onderzoek?

Hoe verloopt een soa-onderzoek? 9/08/2013 - Een soa-onderzoek is een combinatie van een onderzoek van de geslachtsorganen, een uitstrijkje van de afscheiding uit de vagina, penis of anus, een bloedonderzoek en urineonderzoek.

Beter geen vaginale douche

Beter geen vaginale douche 30/11/2010 - Vaginale douches met een spuit of klysma worden nog altijd gebruikt in de overtuiging dat dit de hygiëne ten goede komt of om vervelende geurtjes weg te spoelen.

Lichen sclerosus: een hardnekkige genitale huidaandoening

17/07/2014 - Lichen sclerosus is een relatief vaak voorkomende hardnekkige chronische huidafwijking die meestal op de schaamlippen, vagina, anus, eikel of voorhuid optreedt.

HPV vergroot ook kans op enkele andere kankers

26/08/2017 - Baarmoederhalskanker wordt bijna altijd veroorzaakt door het humane papillomavirus (HPV). Wetenschappers van het Radboudumc in Nijmegen onderzochten of vrouwen met een ernstige afwijking in cellen van de baarmoederhals ook meer kans hebben op andere deels HPV gerelateerde tumoren, zoals kanker van de mond-keelholte , schaamlippen, vagina en anus. Dit lijkt inderdaad het geval.

Kan Groep B streptokokken ziekte voorkomen worden?

6/07/2016 - Naar schatting is één op vijf (20 %) zwangere vrouwen draagster van de groep-B-streptokokken (GBS)-bacterie in de vagina.

Menstruatiecups: een veilig alternatief voor tampons of maandverband

Menstruatiecups: een veilig alternatief voor tampons of maandverband 9/09/2019 - De menstruatiecup is een soort kuipje uit (meestal) siliconen dat tijdens de maandstonden in de vagina wordt ingebracht en het menstruatiebloed opvangt. Ze zijn een veilig alternatief voor tampons of maandverband.

Waarom zijn Groep B streptokokken (GBS) gevaarlijk tijdens de zwangerschap?

Waarom zijn Groep B streptokokken (GBS) gevaarlijk tijdens de zwangerschap? 5/07/2016 - Naar schatting is één op vijf (20 %) zwangere vrouwen draagster van de groep-B-streptokokken (GBS)-bacterie in de vagina.

Wat zijn de oorzaken van vaginale droogheid en wat kan je eraan doen?

Wat zijn de oorzaken van vaginale droogheid en wat kan je eraan doen? 10/12/2018 - Vaginale droogheid komt veel voor rond de overgang of menopauze, maar ook jongere vrouwen kunnen er last van hebben.

Baby-gunstige vrijposities

2/05/2005 -

Yoghurt zinloos tegen vaginale ontstekingen

10/02/2006 - Het is een tijdje mode geweest: het eten of insmeren van de vagina met yoghurt (of lactobacillen) om een vulvovaginitis (ontsteking van de schaamspleet en de schede) te behandelen.

11 vragen over het vrouwencondoom

11 vragen over het vrouwencondoom 20/02/2017 - Het vrouwencondoom ('Femidom') is een 'zakje' van polyurethaan of latex met twee buigzame ringen, dat u inbrengt in de vagina. De kleine binnenring heeft een doorsnede van 3- 6 cm en is bedoeld om het inbrengen makkelijker te maken.

Uw seksuele leven weer oppakken na gynaecologische kanker

Uw seksuele leven weer oppakken na gynaecologische kanker 14/05/2017 - Een Nederlandse studie aan de universiteit van Leiden onderzocht hoe vrouwen die daar behoefte aan hebben na behandeling van een gynaecologische kanker hun seksuele relatie weer op kunnen pakken.

Gebruik geen massageolie samen met een condoom

30/01/2009 -

volgopfacebook

volgopinstagram