Zoekresultaten voor sperma (111 artikels)

Maakt u zich zorgen over de kwaliteit van uw sperma?

27/01/2016 - Maakt u zich zorgen over de kwaliteit van uw sperma? Denkt u dat u te weinig sperma produceert? Gaat de spermakwaliteit achteruit met de jaren? En kunt u zelf iets doen aan de kwaliteit van uw sperma. Op deze en vele andere vragen over sperma vindt u hier een antwoord.

Is het inslikken van sperma gevaarlijk?

Is het inslikken van sperma gevaarlijk? 28/01/2016 - Sperma is enigszins te vergelijken met rauw eiwit. Het bestaat voor 90 procent uit water en de andere 10 procent bevat eiwitten, fructose, koolhydraten en mineralen zoals zink, calcium, kalium en magnesium. De eiwitten uit sperma zijn bovendien licht verteerbaar.

Betere slaagkansen zwangerschap dankzij sperma-DNA-test

5/01/2015 - Het fertiliteitslabo van het UZA voert als enig labo in België een techniek uit die de DNA-beschadiging in het sperma accuraat meet. DNA-beschadiging in het sperma is een belangrijke oorzaak van mannelijke onvruchtbaarheid,

Kwaliteit van sperma neemt af met ouderdom

Kwaliteit van sperma neemt af met ouderdom 15/01/2015 - De kwaliteit van het sperma loopt terug als een man ouder wordt. Dat blijkt uit een zogenaamde meta-analyse van meer dan 90 studies over dit onderwerp wereldwijd in het vakblad Ageing Research Reviews.

Je zal het maar hebben: allergisch voor sperma

19/01/2012 - Het is zeldzaam maar het bestaat: vrouwen die allergisch zijn voor sperma en, misschien nog erger, mannen die allergisch zijn voor hun eigen sperma.

Is cola slecht voor de sperma-kwaliteit?

28/05/2010 - Volgens Deense onderzoekers vermindert de kwaliteit van het sperma bij mannen die minstens één liter cola per dag drinken. Met name vermindert het aantal zaadcellen in hun sperma met ongeveer 30%.

Moet u zich zorgen maken over bloed in het sperma?

Moet u zich zorgen maken over bloed in het sperma? 19/01/2016 - Bloed in het sperma (hemospermie of hematospermie) kan onrustwekkend lijken, maar het is gelukkig meestal niet ernstig en gaat meestal ook vanzelf over.

Wi-Fi tast misschien sperma aan

16/02/2012 - Nieuw onderzoek van Argentijnse en Amerikaanse wetenschappers in het vakblad Fertility and Sterility wijst erop dat werken met een laptop die via Wi-Fi met het internet is verbonden,

Milieuvervuiling bedreigt spermakwaliteit

14/11/2005 - Een nieuwe Europese studie bevestigt PCB’s die aanwezig zijn in het milieu, de kwaliteit van het sperma bedreigt en kan leiden tot onvruchtbaarheid bij mannen waarvan het sperma op zich al van mindere kwaliteit is.

Britse wetenschappers doen opvallende oproep: “Maak spermadonatie mogelijk na overlijden”

Britse wetenschappers doen opvallende oproep: “Maak spermadonatie mogelijk na overlijden” 24/01/2020 - Zoals we een lever, nier of hart doneren bij onze dood, moet het ook moreel toegelaten zijn om sperma te doneren. Althans als het van twee Britse wetenschappers afhangt.

Zonnevakantie is slecht voor sperma

29/06/2007 - Een zonnevakantie is slecht voor het sperma, zeggen fertiliteitsexperts van de Bourn Hall Clinic in Cambridgeshire (GB).

Antidepressiva kunnen sperma beschadigen

7/10/2008 - Antidepressiva kunnen het sperma beschadigen en de vruchtbaarheid verminderen, zeggen Amerikaanse onderzoekers in het wetenschappelijke weekblad The New Scientist.

Cannabis verdubbelt kans op onvruchtbaarheid

11/07/2014 - Cannabis gebruiken verdubbelt het risico op onvruchtbaarheid bij mannen jonger dan dertig. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de universiteiten van Sheffield en Manchester over levensstijl en cannabisgebruik.

Onderzoek: Is het coronavirus aanwezig in sperma?

Onderzoek: Is het coronavirus aanwezig in sperma? 7/09/2020 - Het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde (CRG) van het Universitair Ziekenhuis Brussel zoekt mannen die hun sperma willen laten testen op SARS-CoV-2, het virus dat verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van covid-19.

Wielrennen is slecht voor het zaad

7/08/2009 - Nieuw wetenschappelijk onderzoek in Spanje bevestigt dat te veel fietsen slecht is voor het sperma. Af en toe een stukje fietsen, is geen probleem. Maar wie intensief traint, heeft kans op een verminderde zaadkwaliteit.

HPV komt vaak voor in sperma van gezonde jonge mannen

HPV komt vaak voor in sperma van gezonde jonge mannen 25/09/2015 - Infecties met het humaan papillomavirus (HPV) komen veel voor bij zowel mannen als vrouwen. Infecties met een laag-risico type van het virus kunnen genitale wratten veroorzaken; een langdurige HPV infectie met een hoog-risico type kan bij vrouwen baarmoederhalskanker veroorzaken.

Beter en meer sperma met boxershort?

Beter en meer sperma met boxershort? 14/09/2018 - Mannen die vaker boxershorts dragen, hebben doorgaans meer en beter sperma dan mannen die strak ondergoed dragen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek in de Verenigde Staten, gepubliceerd in het blad Human Reproduction.

Kan je zwanger worden als je sperma inslikt?

Kan je zwanger worden als je sperma inslikt? 15/11/2019 - Neen, via orale seks kan je niet zwanger worden.

Terugbetaling van kunstmatige inseminatie

6/12/2008 - Sinds 1 oktober betaalt de ziekteverzekering de kosten van kunstmatige inseminatie volledig terug. Deze kosten slaan zowel op de behandeling van het sperma als de eigenlijke inseminatie.

Vitamines tegen onvruchtbaarheid?

10/03/2011 - Mannen met een verminderde vruchtbaarheid die veel vitamine-supplementen en andere antioxidanten nemen, hebben sperma van hogere kwaliteit en hebben tot vier keer meer kans om hun vrouw zwanger te maken dan vergelijkbare mannen.

Vijftien tips voor gezonde zaadcellen

Vijftien tips voor gezonde zaadcellen 21/06/2017 - Sommige leefgewoonten kunnen de spermakwaliteit (tijdelijk) verminderen of verbeteren.Vrij minstens om de twee à vier dagen. De hoeveelheid sperma en ook het aantal (rijpe) zaadcellen kan verminderen als u dagelijks ejaculeert.

Contraceptie voor mannen: een antispermagel

Contraceptie voor mannen: een antispermagel 3/12/2015 - Een Amerikaanse Stichting test een nieuw anticonceptiemiddel voor mannen uit. Het is geen pil maar een gel die de passage van het sperma blokkeert.

Regelmatig saunabezoek slecht voor sperma

25/09/2013 - Mannen die regelmatig naar de sauna gaan schaden hun sperma, waarschuwen Italiaanse onderzoekers in het tijdschrift Human Reproduction. De studie is evenwel gebaseerd op een proef met slechts tien vrijwilligers.

Abstinentie verbetert kwaliteit sperma niet

4/09/2003 - Voor een vruchtbaarheidsbehandeling wordt nog vaak aangeraden dan de man zich twee tot zeven dagen moeten onthouden van seks. Uit nieuw onderzoek blijkt dit de kwaliteit van het sperma echter niet ten goede te komen.

Baby-gunstige vrijposities

2/05/2005 -

Moet u uw sperma laten invriezen?

Moet u uw sperma laten invriezen? 27/08/2015 - De Britse onderzoeker Kevin Smith adviseert in het medische vakblad Journal of Medical Ethics alle achttienjarige mannen hun sperma te laten invriezen, want dan is het zaad van topkwaliteit. De kwaliteit van het zaad gaat namelijk achteruit bij het ouder worden.

Minder sperma bij zonen van mannen die roken

Minder sperma bij zonen van mannen die roken 23/12/2018 - Dat roken tijdens de zwangerschap slecht is, is al lang bekend. Een van de mogelijke gevolgen van een rokende moeder is een achteruitgang van het aantal zaadcellen in het sperma. Nu blijkt uit onderzoek in Zweden, gepubliceerd in het vakblad PLOS ONE dat ook kinderen van vaders die tijdens de zwangerschap rookten, later minder zaadcellen produceren.

Soja goed voor spermakwaliteit

22/11/2006 - Isoflavonen in soja zouden een gunstige invloed hebben op de kwaliteit van het sperma en beschadiging van het DNA helpen voorkomen, zeggen onderzoekers van de University of Rochester.

Blijvend tekort spermadonoren

27/03/2013 - De spermabanken van de Belgische ziekenhuizen kampen met een nijpend tekort aan spermadonoren. Nu dient vaak een beroep te worden gedaan op sperma van Deense donoren.

Bloed in het sperma: meestal niet erg

4/01/2010 -

volgopfacebook

volgopinstagram