Zoekresultaten voor paracetamol (112 artikels)

Paracetamol relatief effectief middel tegen migraine

11/07/2011 - Paracetamol als monotherapie voor acute migraine is, in vergelijking met een placebo, een effectieve behandeling. Bovendien levert de toevoeging van metoclopramide op korte termijn ..

Paracetamol op de anti-dopinglijst?

29/01/2014 - Paracetamol verbetert het uithoudingsvermogen tijdens sporten in de hitte. Dat schrijven onderzoekers in het blad Exeperimental Physiology.

Gedragsproblemen door paracetamol tijdens zwangerschap?

Gedragsproblemen door paracetamol tijdens zwangerschap? 21/09/2016 - Kinderen wiens moeder tijdens de zwangerschap paracetamol slikte, hebben vaker gedragsproblemen zoals hyperactiviteit. Dat schrijven wetenschappers van de Universiteit van Bristol in JAMA Pediatrics. Tijdens het derde trimester van een zwangerschap zou het risico van paracetamol het grootst zijn.

Paracetamol is alternatief voor morfine na operatie bij kinderen

1/12/2011 - Paracetamol via het infuus is een goed alternatief voor morfine na grote operaties bij kleine kinderen.

Paracetamol verhoogt risico op astma bij jonge kinderen niet

Paracetamol verhoogt risico op astma bij jonge kinderen niet 5/05/2017 - Er is reeds jaren discussie of gebruik van paracetamol bij jonge kinderen het risico van astma verhoogt. Een recent gepubliceerde studie levert nu goede argumenten dat paracetamol even veilig is als ibuprofen in termen van astmacontrole.

Liever geen paracetamol voor zwangere?

20/01/2013 - Zwangere vrouwen doen er beter aan geen paracetamol te slikken. Nemen ze dit middel regelmatig in, in week 14 tot 22 van de zwangerschap, dan is er een verhoogd risico,

Geen astma door paracetamol

Geen astma door paracetamol 16/02/2015 - De voorbije jaren zijn enkele studies verschenen die aantoonden dat kinderen waarvan de moeder tijdens de zwangerschap het koortswerend middel paracetamol hadden genomen, en kinderen die tijdens hun eerste twee levensjaren paracetamol hadden gekregen, een verhoogde kans op astma hebben.

Waarom beter geen paracetamol voor vaccinatie?

6/08/2014 - Het is beter om kinderen en jongvolwassenen die gevaccineerd worden vooraf geen paracetamol te geven. Paracetamol is een veelgebruikte pijnstiller.

Paracetamol werkt niet bij lage rugpijn

Paracetamol werkt niet bij lage rugpijn 22/09/2014 - Pijnstillers op basis van paracetamol werken bij acute lage rugpijn niet beter of slechter dan een placebo, een neppil. Ook leidt het gebruik van het geneesmiddel niet tot een sneller herstel.

Apothekers willen beperking vrije verkoop paracetamol

30/08/2010 - In Nederland wil de beroepsbond van apothekers, KNMP, om de vrije verkoop van pijnstillers op basis van paracetamol aan banden te leggen.

Beter geen koortswerend middel na vaccinatie

13/11/2009 - Koortswerende middelen zoals paracetamol worden bij vaccinaties soms toegediend om koorts te voorkomen. Mogelijk heeft dit echter een negatief effect op de werkzaamheid van de vaccins.

Verminderde testosteronproductie door paracetamol

Verminderde testosteronproductie door paracetamol 15/07/2015 - Langdurig gebruik van paracetamol tijdens de zwangerschap vermindert mogelijk de testosteronproductie bij ongeboren jongens.

Consumenten onderschatten risico pijnstillers

Consumenten onderschatten risico pijnstillers 24/08/2018 - Consumenten overschatten de eigen kennis en onderschatten de risico’s bij het gebruik van paracetamol en ibuprofen. Dat concludeert het Nederlandse Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) uit onderzoek bij zeshonderd mensen. In het onderzoek lag de focus op de meest gebruikte pijnstillers paracetamol en ibuprofen.

Verhoogt paracetamol tijdens zwangerschap kans op hyperactiviteit kind?

Verhoogt paracetamol tijdens zwangerschap kans op hyperactiviteit kind? 17/08/2016 - Volgens onderzoek in Spanje zou het gebruik van paracetamol tijdens de zwangerschap de kans op hyperactiviteit bij kinderen verhogen, zo meldt de Nederlandse medische website doktermedia.nl.

Pijnstillers: wat is ibuprofen?

Pijnstillers: wat is ibuprofen? 7/02/2023 - Ibuprofen is een pijnstiller die behoort tot de NSAID’s. Dit type pijnstiller remt koorts, verlicht pijn en vermindert ontstekingen. Men gebruikt het vaak als paracetamol onvoldoende helpt. Maar ibuprofen geeft ook meer bijwerkingen dan paracetamol.

Paracetamol helpt mogelijk bij herstel na beroerte

8/06/2009 - Patiënten met een beroerte (herseninfarct of hersenbloeding) kunnen baat hebben bij een heel simpel en goedkoop middel, namelijk paracetamol.

Paracetamol voor kinderen: alleen bij koorts én pijn

12/03/2014 - Paracetamol is wereldwijd het meest gebruikte koortswerend middel bij kinderen en in de meeste richtlijnen het middel van eerste keuze om koorts te bestrijden.

Paracetamol net zo goed bij artritis als nieuw middel

5/02/2005 - De goedkope en relatief onschadelijke pijnstiller paracetamol verlicht de chronische pijn van artritis (gewrichtsontsteking) net zo goed als en veiliger dan nieuwere en duurdere ontstekingsremmers.

Paracetamol vermindert mogelijk vruchtbaarheid ongeboren dochter

Paracetamol vermindert mogelijk vruchtbaarheid ongeboren dochter 5/02/2018 - Vrouwen waarvan de moeder tijdens de zwangerschap paracetamol nam, zijn mogelijk minder vruchtbaar.

Pijnstiller Algophene® wordt afgeraden

23/02/2005 - De combinatie van dextropropoxyfeen + paracetamol (in Belgiê gecommercialiseerd onder de merknaam Algophene®) als pijnstiller is in het Verenigd Koninkrijk van de markt gehaald.

Paracetamol beter bij lage rugpijn

18/03/2010 - Mensen die last hebben van lage rugpijn, kunnen beter paracetamol slikken dan ontstekingsremmers als ibuprofen, die in 80 procent van de gevallen worden voorgeschreven.

Ken jij de aanbevolen dosis paracetamol en de gevaren van een overdosis?

Ken jij de aanbevolen dosis paracetamol en de gevaren van een overdosis? 21/05/2021 - Paracetamol is het meest gebruikte vrij verkrijgbare geneesmiddel in België. Bij de aanbevolen doses is het risico op bijwerkingen gering, maar veel mensen hebben geen weet van die limiet. Nochtans kan een teveel de lever ernstige schade toebrengen.

Patiënten met tandpijn: risicogroep voor paracetamolvergiftiging

Patiënten met tandpijn: risicogroep voor paracetamolvergiftiging 10/03/2018 - Patiënten met tandpijn blijken een belangrijke risicogroep te zijn voor accidentele vergiftiging met paracetamol. Te frequente inname van paracetamol aan te hoge dosering kan ernstige leverschade veroorzaken, zeker in aanwezigheid van risicofactoren.

Borstonderzoek minder pijnlijk als vooraf paracetamol wordt geslikt

Borstonderzoek minder pijnlijk als vooraf paracetamol wordt geslikt 9/11/2016 - Een mammografie is voor vrouwen vaak onprettig en pijnlijk. Maar die pijn kan eenvoudig verminderd worden als vrouwen simpelweg een paracetamol innemen voorafgaand aan het borstonderzoek.

Riziv-comité wil terugbetaling paracetamol

14/09/2008 - Het Comité voor de evaluatie van de medische praktijk inzake geneesmiddelen van het Riziv pleit in een recent consensusrapport over pijnstillers om paracetamol voor iedereen terug te betalen (in plaats van het huidige hybride systeem voor de chronische zieken).

Nieuw bewijs dat paracetamol toch niet 100% veilig is tijdens de zwangerschap

1/06/2021 -

Kwart van Nederlanders heeft maag-darmklachten

18/02/2014 - Eén op de vier Nederlanders heeft klachten van maag of darmen die de kwaliteit van leven nadelig beïnvloeden. Mogelijke oorzaak is het gebruik van medicijnen, zoals paracetamol, maagzuurremmers en antidepressiva.

Nieuwe richtlijnen voor gebruik van Paracetamol

Nieuwe richtlijnen voor gebruik van Paracetamol 19/08/2014 - Het Federaal Geneesmiddelagentschap (Fagg) heeft nieuwe richtlijnen opgesteld voor geneesmiddelen die paracetamol voor orale toediening bevatten. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op recente wetenschappelijke gegevens en op Europese aanbevelingen en moeten op de patiëntenbijsluiter worden vermeld.

Pijnstillers kunnen leiden tot gehoorverlies bij vrouwen

19/10/2012 - Langdurig en veelvuldig gebruik van niet-steroïdale ontstekingsremmers (NSAID’s) of pijnstillers zoals ibuprofen en paracetamol verhogen mogelijk de kans op gehoorverlies bij vrouwen.

Hoe wordt clusterhoofdpijn behandeld?

Hoe wordt clusterhoofdpijn behandeld? 17/08/2017 - Eens clusterhoofdpijn is vastgesteld, zijn verschillende behandelingen mogelijk om aanvallen te voorkomen en adequaat te bestrijden. Gewone pijnstillers, zoals paracetamol of diclofenac zijn niet werkzaam.

volgopfacebook

volgopinstagram