Zoekresultaten voor nekpijn (25 artikels)

Spieroefeningen helpen niet bij chronische nekpijn

14/10/2003 - Spieroefeningen helpen niet tegen chronische nekpijn, zeggen Finse artsen die onderzoek deden bij vrouwelijke kantoorbedienden met dergelijke klachten.

Soorten rugpijn (2): Aspecifieke nekpijn en whiplash

13/09/2010 - Net zoals lage rugpijn kan nekpijn tal van oorzaken hebben: een wervelprobleem, een discus-hernia, een spierletsel, reumatoïde artritis, enz.

Bestrijd spierpijn op bureau met halters

12/01/2013 - Heb je na een lange dag op kantoor wel eens last van nekpijn of pijnlijke schouders? Dan zijn halters de ideale bestrijders.

Is lang op de computer werken ongezond voor je ogen ?

Is lang op de computer werken ongezond voor je ogen ? 22/11/2013 - Ongezond is veel gezegd. Maar wie lang onafgebroken naar een beeldscherm staart, kan last krijgen van vermoeide, branderige of tranende ogen en een (tijdelijk) verminderd of wazig zicht, en van hoofd- en/of nekpijn.

Aspecifieke nekpijn: gecombineerde behandeling de beste

29/12/2009 -

Onderzoek naar verband tussen slaapproblemen en chronische pijn

Onderzoek naar verband tussen slaapproblemen en chronische pijn 18/08/2020 - Slapeloosheid is een veelvoorkomend probleem bij mensen met chronische rug- of nekpijn. Het is echter niet altijd duidelijk wat nu juist de oorzaak en wat het gevolg is. Een onderzoek van UGent en de VUB moet duidelijkheid brengen, en daarvoor zoeken ze vrijwilligers.

Oefeningen tegen rugpijn

8/09/2016 - Bij acute rug- of nekpijn zijn oefeningen meestal tegenaangewezen. Vaak zijn ze ook niet mogelijk omdat elke beweging te veel pijn doet.

Beknelde zenuw: oorzaken, symptomen en behandeling

Beknelde zenuw: oorzaken, symptomen en behandeling 10/10/2022 - Een beknelde zenuw is een aandoening waarbij te veel druk wordt uitgeoefend op een zenuw door omliggende weefsels, zoals botten, kraakbeen, spieren of pezen. Door deze druk kan je pijn, tintelingen, gevoelloosheid of zwakte voelen.

Getuigenis: werken met fibromyalgie

Getuigenis: werken met fibromyalgie 18/08/2022 - Patiënten met fibromyalgie hebben onder andere last van chronische pijn, zware vermoeidheid, hoofdpijn, slaapstoornissen, darmklachten, angst en stress en concentratiestoornissen. Kan je werken met fibromyalgie? En hoe gaat dat dan? Tessa vertelt haar verhaal.

Chronische whiplash: verstoring in de pijnverwerking

Chronische whiplash: verstoring in de pijnverwerking 26/04/2018 - Whiplash is het meest voorkomende trauma ten gevolge van aanrijdingen tussen motorvoertuigen, en een significant probleem voor de volksgezondheid.

Muziek als pijnstiller

22/06/2006 - Muziek – zowel klassiek als jazz – heeft een gunstige invloed bij chronische pijnpatiënten.

Wat kan je doen tegen een stijve nek en schouders?

Wat kan je doen tegen een stijve nek en schouders? 14/01/2022 - Uit onderzoek blijkt dat meer dan zeventien procent van de vrouwen en ruim twaalf procent van de mannen wel eens last heeft van een stijve nek. En dat aantal stijgt nog door het gebruik van elektronische toestellen die je dwingen om je nek in een oncomfortabele positie te houden.

Kine bij whiplash geen meerwaarde

12/03/2006 - Patiënten die een whiplash hebben opgelopen, zijn voor hun behandeling even goed af bij de huisarts als bij de kinesist. Voorwaarde is dat de huisarts de patiënt volgens een specifiek whiplashprotocol behandelt.

Nekhernia: halskraag meest effectief

12/11/2009 - Een recent ontstane nekhernia kan het beste behandeld worden met een halskraag in combinatie met rust en kinesitherapie. Ook alleen kine leidt tot een snellere afname van pijnklachten dan een afwachtend beleid (niets doen).

Nek- of rugpijn? Beweeg zonder zorgen!

Nek- of rugpijn? Beweeg zonder zorgen! 6/05/2018 - Juist om minder pijn te hebben, moeten rug- en nekpatiënten leren vrijuit te bewegen en niet bang te zijn voor pijn. Dat blijkt uit een grootschalige studie van de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent.

Schoenen kunnen nekpijn veroorzaken!

17/04/2016 - Om nek- en rugpijn te vermijden moet je absoluut schoenen met hoge hakken vermijden. Een type ‘standaard laarshak’ daarentegen is ideaal omdat hij breed en stabiel is.

Koffie voorkomt fysieke kantoorklachten

21/01/2013 - Wetenschappers uit Oslo hebben mogelijk goed nieuws voor fervente koffiedrinkers. Een kop koffie kan typische kantoorklachten doen verminderen.

Oogreflex verhoogd bij Whiplashpatiënten

8/11/2006 - Patiënten met een whiplashtrauma hebben een verhoogde cervico-oculaire reflex (COR) (een oogbeweging die is op te wekken door draaiing van de nek), zo blijkt uit een onderzoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

’s Werelds heetste chilipeper doet man op spoed belanden

17/04/2018 - Een man die deelnam aan een chilipeper-eetwedstrijd, moest wegens ‘donderslaghoofdpijn’ naar de spoedafdeling van een nabijgelegen ziekenhuis.

Wat doe je tegen nekpijn als gevolg van computergebruik?

Wat doe je tegen nekpijn als gevolg van computergebruik? 10/07/2016 - Veel mensen klagen over pijn aan de bovenrug, vooral ter hoogte van de nek, als ze te lang voor het computerscherm hebben gezeten. De wervelkolom lijdt onder die houding, maar je kunt er iets aan doen!

Wat kan een osteopaat doen voor jouw baby?

11/11/2020 -

Een kwart van Belgen lijdt aan chronische pijn

31/03/2011 - Eén op de vijf Europeanen lijdt aan chronische pijn en in België ligt dat cijfer zelfs nog hoger: niet minder dan 2,9 miljoen Belgen of 27,2% zegt aan chronische pijn te lijden. 73% van hen ervaart zelfs pijn iedere dag.

Is mijn werkgever verplicht om een laptopverhoger te voorzien?

30/11/2010 -

Osteopathie en chiropraxie: (alleen) werkzaam bij nek- en lage rugpijn

3/03/2011 - Het afgelopen jaar bezocht 7% van de volwassen Belgen een osteopaat en 2% een chiropractor, vooral voor spier –en gewrichtsklachten. Osteopaten behandelen ook huilbaby’s en baby’s met refluxproblemen

Homeopathie: geen bewijs dat het werkt

13/06/2011 - Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat homeopathie werkt. Dat zegt het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) in een nieuwe studie over homeopathie.

Rubrieken

zenuwpijn

volgopfacebook

volgopinstagram