Zoekresultaten voor nekpijn (6 artikels)

Nekpijn: een (chronische) whiplash

Nekpijn: een (chronische) whiplash 15/05/2023 - Veel slachtoffers van een verkeersongeval waarbij het hoofd met grote heftigheid achterover en voorover wordt geslingerd, hebben een whiplash. Vooral bij een kop-staartbotsing is de kans op een whiplash groot. Wat zijn de klachten? En wat kan je eraan doen?

Onderzoek naar verband tussen slaapproblemen en chronische pijn

Onderzoek naar verband tussen slaapproblemen en chronische pijn 18/08/2020 - Slapeloosheid is een veelvoorkomend probleem bij mensen met chronische rug- of nekpijn. Het is echter niet altijd duidelijk wat nu juist de oorzaak en wat het gevolg is. Een onderzoek van UGent en de VUB moet duidelijkheid brengen, en daarvoor zoeken ze vrijwilligers.

Beknelde zenuw: oorzaken, symptomen en behandeling

Beknelde zenuw: oorzaken, symptomen en behandeling 10/10/2022 - Een beknelde zenuw is een aandoening waarbij te veel druk wordt uitgeoefend op een zenuw door omliggende weefsels, zoals botten, kraakbeen, spieren of pezen. Door deze druk kan je pijn, tintelingen, gevoelloosheid of zwakte voelen.

Getuigenis: werken met fibromyalgie

Getuigenis: werken met fibromyalgie 18/08/2022 - Patiënten met fibromyalgie hebben onder andere last van chronische pijn, zware vermoeidheid, hoofdpijn, slaapstoornissen, darmklachten, angst en stress en concentratiestoornissen. Kan je werken met fibromyalgie? En hoe gaat dat dan? Tessa vertelt haar verhaal.

Wat kan je doen tegen een stijve nek en schouders?

Wat kan je doen tegen een stijve nek en schouders? 14/01/2022 - Uit onderzoek blijkt dat meer dan zeventien procent van de vrouwen en ruim twaalf procent van de mannen wel eens last heeft van een stijve nek. En dat aantal stijgt nog door het gebruik van elektronische toestellen die je dwingen om je nek in een oncomfortabele positie te houden.

Wat kan een osteopaat doen voor jouw baby?

11/11/2020 -

Rubrieken

zenuwpijn

volgopfacebook

volgopinstagram