Zoekresultaten voor mondmasker (33 artikels)
1/02/2009 - Mondmaskers zijn zeer effectief in het voorkomen van griep (en andere luchtweginfecties), zo blijkt uit onderzoek in Australië (gepubliceerd in Emerging Infectious Diseases).
30/04/2020 - Mondmaskers zullen een cruciale rol spelen in de exitstrategie, die ons langzaam uit de coronacrisis moet brengen. Burgerinitiatieven Maakjemondmasker.be lanceren daarom de Nationale Naaiactie, die moet zoveel mogelijk mensen stimuleren om zelf mondmaskers te maken.
20/03/2020 - Om het tekort aan mondmaskers voor de zorgsector aan te pakken, wordt maakjemondmasker.be gelanceerd. Op deze site vind je het correcte patroon en handleiding om de broodnodige mondmaskers te naaien, nagekeken door spoedartsen en virologen.
20/08/2020 - Naast onze portefeuille en smartphone hebben we nu ook allemaal een mondmasker op zak. Het nieuwe normaal, heet dat dan, maar voor velen is het toch niet zo evident om een mondmasker te dragen. Ze voelen zich benauwd. Hoe komt dat? Katrien Geeraerts, auteur van Blijven Ademen, geeft uitleg.
15/12/2020 - In de Belgische regelgeving is ruimte om een vrijstelling aan te vragen voor het dragen van een mondmasker om medische redenen. Afhankelijk van de situatie van de patiënt, zal deze persoon in plaats daarvan een gelaatsmasker of helemaal geen masker hoeven te dragen.
11/01/2021 - Volgens een nieuwe studie kunnen we door mondmaskers in zo’n 15% van de gevallen mensen niet correct identificeren. Dat kan een aanzienlijke impact hebben op onze sociale interacties tijdens de coronacrisis.
20/10/2020 - Ondertussen is het mondmasker niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Maar hoe zit het dan met de spraakverstaanbaarheid? Het is voor velen nog steeds wennen om te communiceren met zo’n mond-en-neus-bedekking. Hoe maak je je duidelijk met zo’n kapje op?
20/11/2020 - 2020. Het jaar dat we allemaal voor een virus in lockdown gingen, mondmaskers begonnen te dragen en onze vrienden minder zagen. Was dit allemaal echt nodig? Waarom doen we dit wel bij covid en niet jaarlijks bij de griep?
24/04/2020 - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) raadt mensen aan om een mondmasker te dragen als ze zelf symptomen vertonen of als ze in contact komen met iemand die vermoedelijk het coronavirus heeft. Het is wel van belang om deze op een correcte manier aan te brengen, anders krijg je een vals gevoel van bescherming.
15/09/2020 - Sinds de introductie van het mondmasker in het dagelijks leven klagen meer en meer patiënten over geïrriteerde en branderige ogen. Hoe komt dat nu juist, en wat kan je eraan doen?
1/09/2020 - Meer dan drie op vijf Belgen wast zijn of haar mondmasker te weinig volgens de aanbevolen standaard. Dat blijkt uit de resultaten van de nieuwste coronastudie die de Universiteit Antwerpen publiceerde.
10/04/2020 - In de zoektocht naar manieren om het nieuwe coronavirus op gebruikte kledij en maskers te doden, duiken berichten op die beweren dat het werkt om die in de diepvriezer te plaatsen. ‘Maar dat is geen goede strategie’, zegt viroloog Steven Van Gucht.
18/06/2019 - Je immuunsysteem is net een leger. De rekruten in het leger krijgen een speciale opleiding, waarbij ze leren om lichaamsvreemde cellen te herkennen. Maar soms gaat het helemaal mis en keert je lichaam zich tegen je eigen cellen.
21/08/2020 - Krijg je het soms benauwd met een mondmasker op? Katrien Geeraerts, auteur van Blijven Ademen, vertelde ons eerder al hoe het komt dat we ons niet comfortabel voelen, en geeft nu ook enkele tips om je ademhaling te reguleren en het gevoel van angst te verminderen.
24/04/2020 - Hoe kan het dat er meer mannen dan vrouwen doodgaan aan het coronavirus? Dat heeft alles te maken met hoe hun immuunsysteem werkt.
3/03/2020 - Het aantal besmettingen met het nieuwe Coronavirus loopt ook in ons land op. Huisartsen worden overspoeld met vragen, dus lijsten we graag nog eens enkele belangrijke feiten en symptomen op.
30/11/2010 -
24/03/2020 - Via wijhelpenmee.be - een nieuw burgerplatform - wordt alle burgerhulp gecentraliseerd om DIY beschermingsmaterialen te maken, medische materialen te doneren en bij zorgverleners te krijgen die hun noden ook via wijhelpenmee.be bekend kunnen maken.
15/03/2002 - Varkenshouders, maar ook mensen die in intensieve pluimveehouderijen werken, veeartsen en mensen die met proefdieren werken, ervaren meer longklachten.
17/11/2020 - Wie kampt met een gehoorbeperking wordt vaak gedeeltelijk geïsoleerd van de mondelinge communicatie en gesproken interacties. Zelfs met een hoortoestel gaan bepaalde geluiden verloren want zo’n apparaat kan het gehoorverlies nooit 100% herstellen. Enkele tips voor een vlotte communicatie met een slechthorende.
21/10/2016 - Waterdichte sprays of impregneersprays om schoenen of kleding waterdicht te maken, zijn giftig. Ze bevatten meestal fluorhoudende harsen en een oplosmiddel. Als zij in een gesloten ruimte gebruikt worden, kunnen er bij het inademen heel kleine druppeltjes tot diep in de longen doordringen en een chemische longontsteking of chemische pneumonitis veroorzaken.
5/11/2020 - Meer dan 130 Vlaamse zorginstellingen komen momenteel handen tekort en vragen extra hulp via het platform voor crisisvrijwilligers van het Rode Kruis. 1400 mensen registreerden zich al, maar dat is lang niet voldoende, zo staat in een persbericht.
7/07/2020 - De Coronadenktank, het burgerinitiatief dat tijdens de voorbije maanden onder andere maakjemondmasker.be, wijrouwenmee.be en #kopjetroost lanceerde, heeft een platform opgestart waarop iedereen z’n coronaheld(en) in de bloemetjes kan zetten.
16/07/2011 - Kunstnagels zijn een belangrijke bron van allergische contactdermatitis. Dat uit zich in de vorm van eczeem (jeuk, roodheid, zwelling, papels,
11/06/2020 - Een verblijf op intensieve zorgen is een bijzonder ingrijpende ervaring. Vele mensen krijgen nadien te maken met aanslepende fysieke en mentale klachten, wat het post intensive care syndroom (PICS) genoemd wordt.
23/10/2020 - Wanneer moet je je laten testen? Wat moet je doen in afwachting van het resultaat, en wat als jij óf iemand uit je nauwe omgeving besmet blijkt? Een overzicht van de meest voorkomende vragen.
11/02/2020 - Om de Belgische bevolking correct te informeren over de laatste stand van zaken over het coronavirus en verspreiding van fake news tegen te gaan, heeft de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid (FOD Volksgezondheid) een website opgestart.
23/11/2014 - De gemiddelde Vlaming brengt twintig uur per dag binnenshuis door. Vijftien uur per dag brengen we in onze eigen woning door. Uit onderzoek blijkt dat de lucht in gebouwen meestal slechter is dan de buitenlucht.
18/11/2007 - Artsen in Antwerpen en Limburg signaleerden deze zomer veel patiënten die besmet zijn met het hantavirus. Tot nu toe kwam deze ziekte vooral in de Ardennen voor.
17/03/2020 - Nu het coronavirus ons in de ban houdt, nu het sociale en culturele leven in lockdown gaan, zijn we genoodzaakt om de vrije tijd thuis door te brengen.
Tien tips om een lang verblijf in eigen huis en tuin aangenaam te maken.