Zoekresultaten voor mondmasker (25 artikels)

Een mondmasker dragen zonder huidproblemen?

Een mondmasker dragen zonder huidproblemen? 23/06/2020 - Mondmaskers: onmisbaar voor onze gezondheid, maar niet zonder gevolgen voor onze huid.

Mondmaskers zeer efficiënt in voorkomen van griep

1/02/2009 - Mondmaskers zijn zeer effectief in het voorkomen van griep (en andere luchtweginfecties), zo blijkt uit onderzoek in Australië (gepubliceerd in Emerging Infectious Diseases).

Nationale Naaiactie stimuleert de creatie van zelfgemaakte mondmaskers

Nationale Naaiactie stimuleert de creatie van zelfgemaakte mondmaskers 30/04/2020 - Mondmaskers zullen een cruciale rol spelen in de exitstrategie, die ons langzaam uit de coronacrisis moet brengen. Burgerinitiatieven Maakjemondmasker.be lanceren daarom de Nationale Naaiactie, die moet zoveel mogelijk mensen stimuleren om zelf mondmaskers te maken.

Help mee de broodnodige mondmaskers voor zorgverleners maken via maakjemondmasker.be

Help mee de broodnodige mondmaskers voor zorgverleners maken via maakjemondmasker.be 20/03/2020 - Om het tekort aan mondmaskers voor de zorgsector aan te pakken, wordt maakjemondmasker.be gelanceerd. Op deze site vind je het correcte patroon en handleiding om de broodnodige mondmaskers te naaien, nagekeken door spoedartsen en virologen.

5 tips om duidelijk verstaanbaar te praten met een mondmasker

5 tips om duidelijk verstaanbaar te praten met een mondmasker 28/04/2020 - Wanneer we straks weer uit ons kot komen, zullen we op sommige plaatsen een mondmasker moeten dragen. Het zal wennen zijn om te communiceren met zo’n mond-en-neus-bedekking. Hoe maak je je duidelijk met zo’n kapje op?

Coronavirus: correct gebruik van een mondmasker

Coronavirus: correct gebruik van een mondmasker 24/04/2020 - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) raadt mensen aan om een mondmasker te dragen als ze zelf symptomen vertonen of als ze in contact komen met iemand die vermoedelijk het coronavirus heeft. Het is wel van belang om deze op een correcte manier aan te brengen, anders krijg je een vals gevoel van bescherming.

‘Mondmaskers in de vriezer steken, werkt niet’

‘Mondmaskers in de vriezer steken, werkt niet’ 10/04/2020 - In de zoektocht naar manieren om het nieuwe coronavirus op gebruikte kledij en maskers te doden, duiken berichten op die beweren dat het werkt om die in de diepvriezer te plaatsen. ‘Maar dat is geen goede strategie’, zegt viroloog Steven Van Gucht.

Wat gaat er mis als je afweersysteem je eigen cellen kapotmaakt?

Wat gaat er mis als je afweersysteem je eigen cellen kapotmaakt? 18/06/2019 - Je immuunsysteem is net een leger. De rekruten in het leger krijgen een speciale opleiding, waarbij ze leren om lichaamsvreemde cellen te herkennen. Maar soms gaat het helemaal mis en keert je lichaam zich tegen je eigen cellen.

Mondkapjes helpen tegen griep

30/11/2010 - Luchtweginfecties zoals influenza worden namelijk vooral verspreid door spatten van kleine druppeltjes (‘droplets’) op de slijmvliezen van de ogen en de luchtwegen bij niezen en hoesten. Die druppeltjes kunnen zich verspreiden over een straal van ± 1 meter.

Waarom overlijden meer mannen dan vrouwen aan het coronavirus?

Waarom overlijden meer mannen dan vrouwen aan het coronavirus? 24/04/2020 - Hoe kan het dat er meer mannen dan vrouwen doodgaan aan het coronavirus? Dat heeft alles te maken met hoe hun immuunsysteem werkt.

Coronavirus: Over het verschil met griep, mondmaskers en sterftecijfers

Coronavirus: Over het verschil met griep, mondmaskers en sterftecijfers 3/03/2020 - Het aantal besmettingen met het nieuwe Coronavirus loopt ook in ons land op. Huisartsen worden overspoeld met vragen, dus lijsten we graag nog eens enkele belangrijke feiten en symptomen op.

Heeft het zin om een neus-mondmasker te dragen tegen de Mexicaanse griep?

30/11/2010 -

Nieuw burgerplatform om hulp voor zorgverleners te centraliseren

Nieuw burgerplatform om hulp voor zorgverleners te centraliseren 24/03/2020 - Via wijhelpenmee.be - een nieuw burgerplatform - wordt alle burgerhulp gecentraliseerd om DIY beschermingsmaterialen te maken, medische materialen te doneren en bij zorgverleners te krijgen die hun noden ook via wijhelpenmee.be bekend kunnen maken.

Longaandoeningen bij varkenshouders

Longaandoeningen bij varkenshouders 15/03/2002 - Varkenshouders, maar ook mensen die in intensieve pluimveehouderijen werken, veeartsen en mensen die met proefdieren werken, ervaren meer longklachten.

Waarom beter geen waterdichte spray binnenshuis gebruiken?

Waarom beter geen waterdichte spray binnenshuis gebruiken? 21/10/2016 - Waterdichte sprays of impregneersprays om schoenen of kleding waterdicht te maken, zijn giftig. Ze bevatten meestal fluorhoudende harsen en een oplosmiddel. Als zij in een gesloten ruimte gebruikt worden, kunnen er bij het inademen heel kleine druppeltjes tot diep in de longen doordringen en een chemische longontsteking of chemische pneumonitis veroorzaken.

#hoopdoetleven-challenge zet coronahelden in de kijker

#hoopdoetleven-challenge zet coronahelden in de kijker 7/07/2020 - De Coronadenktank, het burgerinitiatief dat tijdens de voorbije maanden onder andere maakjemondmasker.be, wijrouwenmee.be en #kopjetroost lanceerde, heeft een platform opgestart waarop iedereen z’n coronaheld(en) in de bloemetjes kan zetten.

Contactallergie door kunstnagels

Contactallergie door kunstnagels 16/07/2011 - Kunstnagels zijn een belangrijke bron van allergische contactdermatitis. Dat uit zich in de vorm van eczeem (jeuk, roodheid, zwelling, papels,

Covid-19-patiënten lopen hoger risico op post intensive care syndroom

Covid-19-patiënten lopen hoger risico op post intensive care syndroom 11/06/2020 - Een verblijf op intensieve zorgen is een bijzonder ingrijpende ervaring. Vele mensen krijgen nadien te maken met aanslepende fysieke en mentale klachten, wat het post intensive care syndroom (PICS) genoemd wordt.

Overheid geeft update over coronavirus op nieuwe website

Overheid geeft update over coronavirus op nieuwe website 11/02/2020 - Om de Belgische bevolking correct te informeren over de laatste stand van zaken over het coronavirus en verspreiding van fake news tegen te gaan, heeft de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid (FOD Volksgezondheid) een website opgestart.

Woelmuizen verspreiden hantavirus

18/11/2007 - Artsen in Antwerpen en Limburg signaleerden deze zomer veel patiënten die besmet zijn met het hantavirus. Tot nu toe kwam deze ziekte vooral in de Ardennen voor.

10 tips voor huis-en-tuin-activiteiten in tijden van Covid-19

10 tips voor huis-en-tuin-activiteiten in tijden van Covid-19 17/03/2020 - Nu het coronavirus ons in de ban houdt, nu het sociale en culturele leven in lockdown gaan, zijn we genoodzaakt om de vrije tijd thuis door te brengen. Tien tips om een lang verblijf in eigen huis en tuin aangenaam te maken.

Hoe zorg je voor het mentaal welbevinden van schoolkinderen?

Hoe zorg je voor het mentaal welbevinden van schoolkinderen? 8/06/2020 - Dokter Veerle Soyez, stafmedewerker Geestelijke Gezondheidsbevordering bij het Vlaams Instituut Gezond Leven, geeft leerkrachten (en ouders) 6 tips om het mentaal welbevinden bij leerlingen te versterken, wanneer die onder druk komt te staan.

Tien tips om griep te voorkomen of niet verder te verspreiden

11/01/2018 - Griepcommissaris Marc Van Ranst waarschuwt: “Vanaf vandaag verspreiden we de griep. Over drie weken kan één op de tien Vlamingen besmet zijn.” Geen handen geven en niet kussen, voorkomt dat je ziek wordt of de griep verspreidt. Maar kent u ook deze tips?

Wat zijn de gevaren van insectenbestrijdende middelen binnenshuis?

Wat zijn de gevaren van insectenbestrijdende middelen binnenshuis? 18/04/2016 - Het gebruik van bestrijdingsmiddelen binnenshuis kan aanleiding geven tot blootstelling van de gebruiker van de bewoners. Dit kan zowel dermaal (via huidcontact), oraal (via mond) als inhalatoir (via ademhaling) zijn.

Wie kan tuberculose (TBC) krijgen?

Wie kan tuberculose (TBC)  krijgen? 28/05/2013 - Iedereen die in contact komt met een besmet persoon, kan tuberculose krijgen. Tuberculose wordt gewoonlijk overgebracht via de lucht. Als iemand met besmettelijke longtuberculose hoest, niest, lacht, of zelfs praat komen bacteriën vrij in de lucht.pub