Zoekresultaten voor mondmasker (34 artikels)

Hoe vermijd je dat je bril bedampt als je een mondmasker draagt?

Hoe vermijd je dat je bril bedampt als je een mondmasker draagt? 16/02/2021 - Een bril en een mondmasker, het is geen ideale combinatie. Binnen de paar seconden doet je adem de glazen beslaan. Wat kan je doen om die vervelende condens op je brilglazen te voorkomen?

Mondmaskers zeer efficiënt in voorkomen van griep

1/02/2009 - Mondmaskers zijn zeer effectief in het voorkomen van griep (en andere luchtweginfecties), zo blijkt uit onderzoek in Australië (gepubliceerd in Emerging Infectious Diseases).

Nationale Naaiactie stimuleert de creatie van zelfgemaakte mondmaskers

Nationale Naaiactie stimuleert de creatie van zelfgemaakte mondmaskers 30/04/2020 - Mondmaskers zullen een cruciale rol spelen in de exitstrategie, die ons langzaam uit de coronacrisis moet brengen. Burgerinitiatieven Maakjemondmasker.be lanceren daarom de Nationale Naaiactie, die moet zoveel mogelijk mensen stimuleren om zelf mondmaskers te maken.

Help mee de broodnodige mondmaskers voor zorgverleners maken via maakjemondmasker.be

Help mee de broodnodige mondmaskers voor zorgverleners maken via maakjemondmasker.be 20/03/2020 - Om het tekort aan mondmaskers voor de zorgsector aan te pakken, wordt maakjemondmasker.be gelanceerd. Op deze site vind je het correcte patroon en handleiding om de broodnodige mondmaskers te naaien, nagekeken door spoedartsen en virologen.

Waarom krijgen we het benauwd met een mondmasker op?

Waarom krijgen we het benauwd met een mondmasker op? 20/08/2020 - Naast onze portefeuille en smartphone hebben we nu ook allemaal een mondmasker op zak. Het nieuwe normaal, heet dat dan, maar voor velen is het toch niet zo evident om een mondmasker te dragen. Ze voelen zich benauwd. Hoe komt dat? Katrien Geeraerts, auteur van Blijven Ademen, geeft uitleg.

Medische uitzonderingen op de mondmaskerplicht

Medische uitzonderingen op de mondmaskerplicht 15/12/2020 - In de Belgische regelgeving is ruimte om een vrijstelling aan te vragen voor het dragen van een mondmasker om medische redenen. Afhankelijk van de situatie van de patiënt, zal deze persoon in plaats daarvan een gelaatsmasker of helemaal geen masker hoeven te dragen.

COVID-19: Gezichten herkennen lastiger door mondmaskers

COVID-19: Gezichten herkennen lastiger door mondmaskers 11/01/2021 - Volgens een nieuwe studie kunnen we door mondmaskers in zo’n 15% van de gevallen mensen niet correct identificeren. Dat kan een aanzienlijke impact hebben op onze sociale interacties tijdens de coronacrisis.

5 tips om duidelijk verstaanbaar te praten met een mondmasker

5 tips om duidelijk verstaanbaar te praten met een mondmasker 20/10/2020 - Ondertussen is het mondmasker niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Maar hoe zit het dan met de spraakverstaanbaarheid? Het is voor velen nog steeds wennen om te communiceren met zo’n mond-en-neus-bedekking. Hoe maak je je duidelijk met zo’n kapje op?

Is corona dodelijker dan de griep?

Is corona dodelijker dan de griep? 20/11/2020 - 2020. Het jaar dat we allemaal voor een virus in lockdown gingen, mondmaskers begonnen te dragen en onze vrienden minder zagen. Was dit allemaal echt nodig? Waarom doen we dit wel bij covid en niet jaarlijks bij de griep?

Coronavirus: correct gebruik van een mondmasker

Coronavirus: correct gebruik van een mondmasker 24/04/2020 - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) raadt mensen aan om een mondmasker te dragen als ze zelf symptomen vertonen of als ze in contact komen met iemand die vermoedelijk het coronavirus heeft. Het is wel van belang om deze op een correcte manier aan te brengen, anders krijg je een vals gevoel van bescherming.

Mondmasker kan droge ogen veroorzaken

Mondmasker kan droge ogen veroorzaken 15/09/2020 - Sinds de introductie van het mondmasker in het dagelijks leven klagen meer en meer patiënten over geïrriteerde en branderige ogen. Hoe komt dat nu juist, en wat kan je eraan doen?

Te weinig Belgen wassen herbruikbaar mondmasker voldoende

Te weinig Belgen wassen herbruikbaar mondmasker voldoende 1/09/2020 - Meer dan drie op vijf Belgen wast zijn of haar mondmasker te weinig volgens de aanbevolen standaard. Dat blijkt uit de resultaten van de nieuwste coronastudie die de Universiteit Antwerpen publiceerde.

‘Mondmaskers in de vriezer steken, werkt niet’

‘Mondmaskers in de vriezer steken, werkt niet’ 10/04/2020 - In de zoektocht naar manieren om het nieuwe coronavirus op gebruikte kledij en maskers te doden, duiken berichten op die beweren dat het werkt om die in de diepvriezer te plaatsen. ‘Maar dat is geen goede strategie’, zegt viroloog Steven Van Gucht.

Wat gaat er mis als je afweersysteem je eigen cellen kapotmaakt?

Wat gaat er mis als je afweersysteem je eigen cellen kapotmaakt? 18/06/2019 - Je immuunsysteem is net een leger. De rekruten in het leger krijgen een speciale opleiding, waarbij ze leren om lichaamsvreemde cellen te herkennen. Maar soms gaat het helemaal mis en keert je lichaam zich tegen je eigen cellen.

Tips om je comfortabel te voelen met een mondmasker op

Tips om je comfortabel te voelen met een mondmasker op 21/08/2020 - Krijg je het soms benauwd met een mondmasker op? Katrien Geeraerts, auteur van Blijven Ademen, vertelde ons eerder al hoe het komt dat we ons niet comfortabel voelen, en geeft nu ook enkele tips om je ademhaling te reguleren en het gevoel van angst te verminderen.

Waarom overlijden meer mannen dan vrouwen aan het coronavirus?

Waarom overlijden meer mannen dan vrouwen aan het coronavirus? 24/04/2020 - Hoe kan het dat er meer mannen dan vrouwen doodgaan aan het coronavirus? Dat heeft alles te maken met hoe hun immuunsysteem werkt.

Coronavirus: Over het verschil met griep, mondmaskers en sterftecijfers

Coronavirus: Over het verschil met griep, mondmaskers en sterftecijfers 3/03/2020 - Het aantal besmettingen met het nieuwe Coronavirus loopt ook in ons land op. Huisartsen worden overspoeld met vragen, dus lijsten we graag nog eens enkele belangrijke feiten en symptomen op.

Rode Kruis zoekt crisisvrijwilligers voor sneltestcentra voor onderwijs

Rode Kruis zoekt crisisvrijwilligers voor sneltestcentra voor onderwijs 23/02/2021 - Het Rode Kruis zet samen met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding een 60-tal sneltestcentra op poten verspreid over heel Vlaanderen zodat kinderen en onderwijspersoneel zich kunnen laten testen, en roept vrijwilligers op om daarbij te helpen.

Een koortslip: hoe voorkomt u dat u anderen besmet?

Een koortslip: hoe voorkomt u dat u anderen besmet? 4/01/2018 - Een koortsblaas is zeer besmettelijk. U kunt het herpesvirus uit de blaasjes overdragen op andere mensen of verspreiden over andere delen van uw eigen lichaam.

Heeft het zin om een neus-mondmasker te dragen tegen de Mexicaanse griep?

30/11/2010 -

Nieuw burgerplatform om hulp voor zorgverleners te centraliseren

Nieuw burgerplatform om hulp voor zorgverleners te centraliseren 24/03/2020 - Via wijhelpenmee.be - een nieuw burgerplatform - wordt alle burgerhulp gecentraliseerd om DIY beschermingsmaterialen te maken, medische materialen te doneren en bij zorgverleners te krijgen die hun noden ook via wijhelpenmee.be bekend kunnen maken.

Longaandoeningen bij varkenshouders

Longaandoeningen bij varkenshouders 15/03/2002 - Varkenshouders, maar ook mensen die in intensieve pluimveehouderijen werken, veeartsen en mensen die met proefdieren werken, ervaren meer longklachten.

Waarom beter geen waterdichte spray binnenshuis gebruiken?

Waarom beter geen waterdichte spray binnenshuis gebruiken? 21/10/2016 - Waterdichte sprays of impregneersprays om schoenen of kleding waterdicht te maken, zijn giftig. Ze bevatten meestal fluorhoudende harsen en een oplosmiddel. Als zij in een gesloten ruimte gebruikt worden, kunnen er bij het inademen heel kleine druppeltjes tot diep in de longen doordringen en een chemische longontsteking of chemische pneumonitis veroorzaken.

#hoopdoetleven-challenge zet coronahelden in de kijker

#hoopdoetleven-challenge zet coronahelden in de kijker 7/07/2020 - De Coronadenktank, het burgerinitiatief dat tijdens de voorbije maanden onder andere maakjemondmasker.be, wijrouwenmee.be en #kopjetroost lanceerde, heeft een platform opgestart waarop iedereen z’n coronaheld(en) in de bloemetjes kan zetten.

Contactallergie door kunstnagels

Contactallergie door kunstnagels 16/07/2011 - Kunstnagels zijn een belangrijke bron van allergische contactdermatitis. Dat uit zich in de vorm van eczeem (jeuk, roodheid, zwelling, papels,

Covid-19-patiënten lopen hoger risico op post intensive care syndroom

Covid-19-patiënten lopen hoger risico op post intensive care syndroom 11/06/2020 - Een verblijf op intensieve zorgen is een bijzonder ingrijpende ervaring. Vele mensen krijgen nadien te maken met aanslepende fysieke en mentale klachten, wat het post intensive care syndroom (PICS) genoemd wordt.

Coronavirus: wat als je (omgeving) besmet raakt?

Coronavirus: wat als je (omgeving) besmet raakt? 23/10/2020 - Wanneer moet je je laten testen? Wat moet je doen in afwachting van het resultaat, en wat als jij óf iemand uit je nauwe omgeving besmet blijkt? Een overzicht van de meest voorkomende vragen.

Overheid geeft update over coronavirus op nieuwe website

Overheid geeft update over coronavirus op nieuwe website 11/02/2020 - Om de Belgische bevolking correct te informeren over de laatste stand van zaken over het coronavirus en verspreiding van fake news tegen te gaan, heeft de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid (FOD Volksgezondheid) een website opgestart.

Waarom is frisse en gezonde lucht in huis belangrijk?

23/11/2014 - De gemiddelde Vlaming brengt twintig uur per dag binnenshuis door. Vijftien uur per dag brengen we in onze eigen woning door. Uit onderzoek blijkt dat de lucht in gebouwen meestal slechter is dan de buitenlucht.

Woelmuizen verspreiden hantavirus

18/11/2007 - Artsen in Antwerpen en Limburg signaleerden deze zomer veel patiënten die besmet zijn met het hantavirus. Tot nu toe kwam deze ziekte vooral in de Ardennen voor.

volgopfacebook

volgopinstagram

pub