Zoekresultaten voor mondmasker (35 artikels)

Nationale Naaiactie stimuleert de creatie van zelfgemaakte mondmaskers

Nationale Naaiactie stimuleert de creatie van zelfgemaakte mondmaskers 30/04/2020 - Mondmaskers zullen een cruciale rol spelen in de exitstrategie, die ons langzaam uit de coronacrisis moet brengen. Burgerinitiatieven Maakjemondmasker.be lanceren daarom de Nationale Naaiactie, die moet zoveel mogelijk mensen stimuleren om zelf mondmaskers te maken.

Waarom krijgen we het benauwd met een mondmasker op?

Waarom krijgen we het benauwd met een mondmasker op? 20/08/2020 - Naast onze portefeuille en smartphone hebben we nu ook allemaal een mondmasker op zak. Het nieuwe normaal, heet dat dan, maar voor velen is het toch niet zo evident om een mondmasker te dragen. Ze voelen zich benauwd. Hoe komt dat? Katrien Geeraerts, auteur van Blijven Ademen, geeft uitleg.

Mondmaskers zeer efficiënt in voorkomen van griep

1/02/2009 - Mondmaskers zijn zeer effectief in het voorkomen van griep (en andere luchtweginfecties), zo blijkt uit onderzoek in Australië (gepubliceerd in Emerging Infectious Diseases).

Medische uitzonderingen op de mondmaskerplicht

Medische uitzonderingen op de mondmaskerplicht 15/12/2020 - In de Belgische regelgeving is ruimte om een vrijstelling aan te vragen voor het dragen van een mondmasker om medische redenen. Afhankelijk van de situatie van de patiënt, zal deze persoon in plaats daarvan een gelaatsmasker of helemaal geen masker hoeven te dragen.

Hoe voorkom je maskne?

Hoe voorkom je maskne? 4/06/2021 - Al gehoord van maskne? Het is een soort acne die veroorzaakt wordt door het dragen van een mondmasker. Vooral mensen met een gevoelige huid hebben er last van. Een aantal tips om maskne te voorkomen.

COVID-19: Gezichten herkennen lastiger door mondmaskers

COVID-19: Gezichten herkennen lastiger door mondmaskers 11/01/2021 - Volgens een nieuwe studie kunnen we door mondmaskers in zo’n 15% van de gevallen mensen niet correct identificeren. Dat kan een aanzienlijke impact hebben op onze sociale interacties tijdens de coronacrisis.

Help mee de broodnodige mondmaskers voor zorgverleners maken via maakjemondmasker.be

Help mee de broodnodige mondmaskers voor zorgverleners maken via maakjemondmasker.be 20/03/2020 - Om het tekort aan mondmaskers voor de zorgsector aan te pakken, wordt maakjemondmasker.be gelanceerd. Op deze site vind je het correcte patroon en handleiding om de broodnodige mondmaskers te naaien, nagekeken door spoedartsen en virologen.

Coronavirus: correct gebruik van een mondmasker

Coronavirus: correct gebruik van een mondmasker 24/04/2020 - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) raadt mensen aan om een mondmasker te dragen als ze zelf symptomen vertonen of als ze in contact komen met iemand die vermoedelijk het coronavirus heeft. Het is wel van belang om deze op een correcte manier aan te brengen, anders krijg je een vals gevoel van bescherming.

Hoe vermijd je dat je bril bedampt als je een mondmasker draagt?

Hoe vermijd je dat je bril bedampt als je een mondmasker draagt? 3/12/2021 - Een bril en een mondmasker, het is geen ideale combinatie. Binnen de paar seconden doet je adem de glazen beslaan. Wat kan je doen om die vervelende condens op je brilglazen te voorkomen?

5 tips om duidelijk verstaanbaar te praten met een mondmasker

5 tips om duidelijk verstaanbaar te praten met een mondmasker 20/10/2020 - Ondertussen is het mondmasker niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Maar hoe zit het dan met de spraakverstaanbaarheid? Het is voor velen nog steeds wennen om te communiceren met zo’n mond-en-neus-bedekking. Hoe maak je je duidelijk met zo’n kapje op?

Is corona dodelijker dan de griep?

Is corona dodelijker dan de griep? 20/11/2020 - 2020. Het jaar dat we allemaal voor een virus in lockdown gingen, mondmaskers begonnen te dragen en onze vrienden minder zagen. Was dit allemaal echt nodig? Waarom doen we dit wel bij covid en niet jaarlijks bij de griep?

Mondmasker kan droge ogen veroorzaken

Mondmasker kan droge ogen veroorzaken 15/09/2020 - Sinds de introductie van het mondmasker in het dagelijks leven klagen meer en meer patiënten over geïrriteerde en branderige ogen. Hoe komt dat nu juist, en wat kan je eraan doen?

Te weinig Belgen wassen herbruikbaar mondmasker voldoende

Te weinig Belgen wassen herbruikbaar mondmasker voldoende 1/09/2020 - Meer dan drie op vijf Belgen wast zijn of haar mondmasker te weinig volgens de aanbevolen standaard. Dat blijkt uit de resultaten van de nieuwste coronastudie die de Universiteit Antwerpen publiceerde.

Hoe breng je je immuunsysteem in vorm na een periode van maatregelen?

Hoe breng je je immuunsysteem in vorm na een periode van maatregelen? 12/10/2021 - Hoewel de vele maatregelen, zoals handgel, mondmaskers,…, hun doeltreffendheid bewezen hebben in de afgelopen periode, hebben ze ook hun sporen nagelaten op ons immuunsysteem. Met de winter in aantocht doe je er dus goed aan om je afweersysteem in optimale conditie te brengen.

‘Mondmaskers in de vriezer steken, werkt niet’

‘Mondmaskers in de vriezer steken, werkt niet’ 10/04/2020 - In de zoektocht naar manieren om het nieuwe coronavirus op gebruikte kledij en maskers te doden, duiken berichten op die beweren dat het werkt om die in de diepvriezer te plaatsen. ‘Maar dat is geen goede strategie’, zegt viroloog Steven Van Gucht.

Tips om je comfortabel te voelen met een mondmasker op

Tips om je comfortabel te voelen met een mondmasker op 21/08/2020 - Krijg je het soms benauwd met een mondmasker op? Katrien Geeraerts, auteur van Blijven Ademen, vertelde ons eerder al hoe het komt dat we ons niet comfortabel voelen, en geeft nu ook enkele tips om je ademhaling te reguleren en het gevoel van angst te verminderen.

Coronavirus: Over het verschil met griep, mondmaskers en sterftecijfers

Coronavirus: Over het verschil met griep, mondmaskers en sterftecijfers 3/03/2020 - Het aantal besmettingen met het nieuwe Coronavirus loopt ook in ons land op. Huisartsen worden overspoeld met vragen, dus lijsten we graag nog eens enkele belangrijke feiten en symptomen op.

Rode Kruis zoekt crisisvrijwilligers voor sneltestcentra voor onderwijs

Rode Kruis zoekt crisisvrijwilligers voor sneltestcentra voor onderwijs 23/02/2021 - Het Rode Kruis zet samen met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding een 60-tal sneltestcentra op poten verspreid over heel Vlaanderen zodat kinderen en onderwijspersoneel zich kunnen laten testen, en roept vrijwilligers op om daarbij te helpen.

Wat gaat er mis als je afweersysteem je eigen cellen kapotmaakt?

Wat gaat er mis als je afweersysteem je eigen cellen kapotmaakt? 18/06/2019 - Je immuunsysteem is net een leger. De rekruten in het leger krijgen een speciale opleiding, waarbij ze leren om lichaamsvreemde cellen te herkennen. Maar soms gaat het helemaal mis en keert je lichaam zich tegen je eigen cellen.

Protest tegen bevallen met mondmasker

30/09/2020 -

Waarom overlijden meer mannen dan vrouwen aan het coronavirus?

Waarom overlijden meer mannen dan vrouwen aan het coronavirus? 24/04/2020 - Hoe kan het dat er meer mannen dan vrouwen doodgaan aan het coronavirus? Dat heeft alles te maken met hoe hun immuunsysteem werkt.

Heeft het zin om een neus-mondmasker te dragen tegen de Mexicaanse griep?

30/11/2010 -

Longaandoeningen bij varkenshouders

Longaandoeningen bij varkenshouders 15/03/2002 - Varkenshouders, maar ook mensen die in intensieve pluimveehouderijen werken, veeartsen en mensen die met proefdieren werken, ervaren meer longklachten.

Is het coronavirus extra gevaarlijk voor zwangere vrouwen, baby’s en kinderen?

5/03/2020 -

Nieuw burgerplatform om hulp voor zorgverleners te centraliseren

Nieuw burgerplatform om hulp voor zorgverleners te centraliseren 24/03/2020 - Via wijhelpenmee.be - een nieuw burgerplatform - wordt alle burgerhulp gecentraliseerd om DIY beschermingsmaterialen te maken, medische materialen te doneren en bij zorgverleners te krijgen die hun noden ook via wijhelpenmee.be bekend kunnen maken.

#hoopdoetleven-challenge zet coronahelden in de kijker

#hoopdoetleven-challenge zet coronahelden in de kijker 7/07/2020 - De Coronadenktank, het burgerinitiatief dat tijdens de voorbije maanden onder andere maakjemondmasker.be, wijrouwenmee.be en #kopjetroost lanceerde, heeft een platform opgestart waarop iedereen z’n coronaheld(en) in de bloemetjes kan zetten.

Waarom beter geen waterdichte spray binnenshuis gebruiken?

Waarom beter geen waterdichte spray binnenshuis gebruiken? 21/10/2016 - Waterdichte sprays of impregneersprays om schoenen of kleding waterdicht te maken, zijn giftig. Ze bevatten meestal fluorhoudende harsen en een oplosmiddel. Als zij in een gesloten ruimte gebruikt worden, kunnen er bij het inademen heel kleine druppeltjes tot diep in de longen doordringen en een chemische longontsteking of chemische pneumonitis veroorzaken.

Coronavirus: wat als je (omgeving) besmet raakt?

Coronavirus: wat als je (omgeving) besmet raakt? 23/10/2020 - Wanneer moet je je laten testen? Wat moet je doen in afwachting van het resultaat, en wat als jij óf iemand uit je nauwe omgeving besmet blijkt? Een overzicht van de meest voorkomende vragen.

10 tips voor huis-en-tuin-activiteiten in tijden van Covid-19

10 tips voor huis-en-tuin-activiteiten in tijden van Covid-19 17/03/2020 - Nu het coronavirus ons in de ban houdt, nu het sociale en culturele leven in lockdown gaan, zijn we genoodzaakt om de vrije tijd thuis door te brengen. Tien tips om een lang verblijf in eigen huis en tuin aangenaam te maken.

Overheid geeft update over coronavirus op nieuwe website

Overheid geeft update over coronavirus op nieuwe website 11/02/2020 - Om de Belgische bevolking correct te informeren over de laatste stand van zaken over het coronavirus en verspreiding van fake news tegen te gaan, heeft de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid (FOD Volksgezondheid) een website opgestart.

volgopfacebook

volgopinstagram