Zoekresultaten voor keizersnede (77 artikels)

Keizersnede na stuitligging ongewenst

Keizersnede na stuitligging ongewenst 2/08/2011 - Een keizersnede bij een baby in stuitligging is helemaal niet nodig. Dat zeggen gynaecologen in het vakblad Medisch Contact. Volgens hen is een keizersnede nadelig voor moeder en kind.

Wijze van bevallen heeft geen invloed op risico postnatale depressie

31/03/2005 - Door een keizersnede daalt het risico op een postnatale depressie niet en een bevalling door een keizersnede als noodingreep of met gebruik van vacuümextractor of tang neemt het risico niet toe.

Keizersnede verhoogt kans op allergie

Keizersnede verhoogt kans op allergie 10/11/2013 - Kinderen die via een keizersnede worden geboren, hebben een verhoogde kans op allergieën. Dat schrijven Zweedse onderzoekers in het tijdschrift Gut.

Ingeleide bevallingen gehalveerd

3/05/2004 - Bijna één baby op de vijf wordt met een keizersnede geboren en het aantal keizersneden blijft toenemen. Een verontrustende trend....

Keizersnede verhoogt kans op autisme en ADHD

Keizersnede verhoogt kans op autisme en ADHD 11/10/2019 - Kinderen die met een keizersnede geboren zijn hebben meer kans op autisme en ADHD dan kinderen die via de natuurlijke weg geboren zijn. Dat blijkt uit een Zweedse studie gepubliceerd in het vakblad JAMA.

Keizersnede verhoogt kans op diabetes

20/09/2008 - Kinderen die met een keizersnede zijn geboren, hebben 20 procent meer kans op diabetes type 1 dan kinderen die via een natuurlijke bevalling ter wereld komen.

Verhoogt een keizersnede het risico op overgewicht?

Verhoogt een keizersnede het risico op overgewicht? 27/03/2014 - Kinderen die met een keizersnede op de wereld worden gezet, hebben op volwassen leeftijd vaker te kampen met overgewicht. Dat blijkt uit een nieuwe studie in het online wetenschappelijke tijdschrift PLOS One.

Keizersnede om niet-medische redenen: gevolgen voor moeder en kind

Keizersnede om niet-medische redenen: gevolgen voor moeder en kind 8/02/2017 - Het aantal geboorten met keizersnede is de voorbije dertig jaar zowat overal ter wereld fors toegenomen. In 1985 raadde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan om het aantal keizersneden te beperken tot 10 tot 15% van de geboorten, maar in 2010 was dat percentage in een aantal Europese landen al opgelopen tot meer dan 30%.

Keizersnede veroorzaakt slechte darmbacteriën

Keizersnede veroorzaakt slechte darmbacteriën 20/09/2019 - Baby’s die via een keizersnede ter wereld worden gebracht, hebben vaker ziekteverwekkende bacteriën in hun darmen dan baby’s die op natuurlijke wijze zijn geboren.

Meer incontinentie na gewone geboorte dan na keizersnede

Meer incontinentie na gewone geboorte dan na keizersnede 26/04/2012 - Vrouwen hebben 10 jaar na een gewone bevalling tot drie keer meer kans op incontinentie dan na een keizersnede. Dat blijkt uit onderzoek aan de University of Gothenburg in Zweden.

Bevallen: een dure grap

Bevallen: een dure grap 24/09/2012 - Uit een studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen blijkt dat bevalling in België duur zijn, zeker als de bevalling via een keizersnede verloopt.

Vertragen keizersnedes de ontwikkeling van baby’s?

Vertragen keizersnedes de ontwikkeling van baby’s? 7/12/2020 - Zweedse onderzoekers suggereren dat kindjes geboren met een keizersnede een achterstand oplopen in hun vroege ontwikkeling. Een Amerikaanse studie werpt op dat potentiële nadelen van een keizersnede gelinkt kunnen worden aan een mindere stimulatie door hormonen.

Gezond eten en bewegen vermindert kans op keizersnede

Gezond eten en bewegen vermindert kans op keizersnede 25/08/2017 - Vrouwen die tijdens hun zwangerschap voldoende bewegen en gezond eten, beperken hun gewichtstoename en lopen mogelijk een verminderd risico van 10 procent op een keizersnede. Dat schrijven Britse onderzoekers in het BMJ.

Opnieuw meer keizersnedes

1/08/2015 - Een keizersnede is zowel voor moeder als kind een risicovolle onderneming. Toch stijgt het aantal jaar na jaar.

Vaginaal bevallen na keizersnede

Vaginaal bevallen na keizersnede 10/03/2014 - Twee derde van de vrouwen die bij hun eerste kind een keizersnede ondergingen kunnen bij een tweede zwangerschap veilig vaginaal bevallen.

Inleiden bevalling verhoogt kans op complicaties en keizersnede

Inleiden bevalling verhoogt kans op complicaties en keizersnede 28/05/2012 - Het vroegtijdig inleiden van de bevalling zonder dat daarvoor een medische noodzaak bestaat, verhoogt de kans dat de bevalling langer duurt, de kans op complicaties en op een keizersnede,

Beter keizersnede voor tweelingen

8/11/2002 - Volgens een Brits onderzoek loopt de laatstgeborene van een tweeling een verhoogd risico op soms ernstige complicaties bij een natuurlijke geboorte, in vergelijking met de eerstgeborene en met tweelingen die via een keizersnede ter wereld komen.

Meer kans op astma en diabetes na een keizersnede?

30/05/2016 - Wie geboren wordt met een keizersnede heeft later 20 procent meer kans om ziekten als astma en diabetes te ontwikkelen. Dat zou te maken hebben met de eerste bacteriën die zich na de geboorte van een baby in de darm vestigen en die cruciaal zijn voor de ontwikkeling van het immuunsysteem.

Twintig procent van kinderen komt ter wereld via keizersnede

22/08/2014 - Het aantal keizersnedes heeft in Vlaanderen een symbolische kaap genomen. Meer vrouwen vragen er zelf om, zo staat in de ochtendkrant van De Standaard.

Acht redenen waarom u beter niet kiest voor een keizersnede

Acht redenen waarom u beter niet kiest voor een keizersnede 1/03/2017 - De laatste dertig jaar is het aantal keizersneden in ons land sterk toegenomen. Wegen de voordelen dan nog op tegen de nadelen?

Moederdag : dit jaar schenk ik haar een keizersnede

7/05/2014 - Meestal geven we pralines, een mooi boeket bloemen of een mooi juweel aan onze mama. Wij roepen iedereen op om dit jaar eens origineel te zijn en te kiezen voor een buitengewoon en solidair Moederdag cadeau: een keizersnede,

Keizersnede nog maar zelden nodig bij herpes

11/12/2004 - Wie gaat bevallen maar een uitbraak heeft van genitale herpes kan voortaan gewoon gaan bevallen.

Inleiding bevalling op 39 weken voorkomt keizersnede

Inleiding bevalling op 39 weken voorkomt keizersnede 17/09/2018 - Het inleiden van de bevalling op 39 weken bij gezonde vrouwen met een eerste kind vermindert de kans op preeclampsie en een keizersnede. Dat blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in het New England Journal of Medicine.

Slechtere gezondheid kind na medisch ingrijpen bij bevalling

Slechtere gezondheid kind na medisch ingrijpen bij bevalling 12/04/2018 - Kinderen die zijn geboren na medisch ingrijpen, bijvoorbeeld met weeënopwekkers, een vacuümpomp of een keizersnede, hebben vaker gezondheidsproblemen.

Te veel keizersneden in België

17/07/2006 - Sinds de jaren zeventig stijgt het percentage keizersneden in de meeste geïndustrialiseerde landen, zonder dat dit bijkomend voordeel oplevert voor de gezondheid van moeder of kind.

Astma vergroot risico op zwangerschapsvergiftiging

Astma vergroot risico op zwangerschapsvergiftiging 30/10/2017 - Vrouwen met astma hebben vaker last van zwangerschapsvergiftiging (Preeclampsie). Ook is er een groter risico op een keizersnede, een vroeggeboorte en een baby met ondergewicht.

Aantal keizersneden varieert sterk van ziekenhuis tot ziekenhuis

Aantal keizersneden varieert sterk van ziekenhuis tot ziekenhuis 18/02/2018 - Het aandeel keizersneden in België schommelt rond de 21 procent. Dit is een aanvaardbaar cijfer in Europa. Er zijn echter grote verschillen tussen de Belgische ziekenhuizen: het cijfer varieert van 11,8 procent tot 32,9 procent.

Grote verschillen tussen kraamklinieken

8/11/2016 - Het maakt wel degelijk verschil in welke kraamkliniek je bevalt. In sommige is de kans dat je wordt ingeleid of een keizersnede krijgt tot drie keer groter dan in andere.

Darmbacteriën voorkomen allergieën

Darmbacteriën voorkomen allergieën 18/12/2011 - Kinderen met weinig verschillende bacteriën in de darmflora hebben meer kans om een allergie te ontwikkelen.

Spontane bevallingen na baarmoederhalskanker

16/10/2006 - Vrouwen bij wie omwille van baarmoederhalskanker een operatie noodzakelijk is, kunnen normaal bevallen dank zij nieuwe baarmoedersparende operatietechnieken (radicale trachelectomie).

volgopfacebook

volgopinstagram

pub