Zoekresultaten voor griepvaccin (35 artikels)

Griepvaccin met korte naald voor 60-plussers

21/12/2010 - Naast de klassieke griepvaccins, die via een inspuiting in de spier worden toegediend, komt er dit winterseizoen ook een intradermaal toe te dienen vaccin op de markt: Intanza.

Griepvaccin voor zwangere vrouwen

Griepvaccin voor zwangere vrouwen 10/10/2008 - De Britse regering overweegt, na een nieuwe studie in Bangladesh, gepubliceerd in het gezaghebbende New England Journal of Medicine, om het griepvaccin ter beschikking te stellen voor zwangere vrouwen.

Bedrijven kopen massaal griepvaccins op

Bedrijven kopen massaal griepvaccins op 17/07/2020 - Werkgevers bestellen nu al volop griepvaccins voor hun werknemers: het aantal bestellingen ligt maar liefst vier keer hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldde dienstengroep Liantis donderdag. De apothekers maken zich zorgen

Griepvaccins zonder voorschrift verkrijgbaar bij apotheker sinds 1 oktober

Griepvaccins zonder voorschrift verkrijgbaar bij apotheker sinds 1 oktober 5/10/2021 - Wie zich wil laten vaccineren tegen griep kan sinds 1 oktober bij de apotheker een griepvaccin afhalen zonder voorschrift van de huisarts. Dat moet het traject om je te laten vaccineren tegen griep korter maken, zegt de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) woensdag.

Nieuwe griepvaccins: welke kiezen?

Nieuwe griepvaccins: welke kiezen? 2/10/2015 - Dit jaar zijn er enkele nieuwe griepvaccins op de markt. Naast de gewone 'trivalente' vaccins (die twee componenten van het Influenza A-virus en één van het Influenza B-virus bevatten), twee nieuwe 'tetravalente' vaccins (die één extra component van Influenza-virus bevatten).

Kan je toch griep krijgen als je gevaccineerd bent?

Kan je toch griep krijgen als je gevaccineerd bent? 8/11/2016 - Het griepvaccin heeft een algemene efficiëntie van 70%; de doeltreffendheid varieert volgens de leeftijd: bij oudere mensen neemt de werking af. Gevaccineerde personen kunnen dus toch nog de griep krijgen, maar meestal gaat het dan om een minder zware vorm.

Griepvaccinatie in het grootwarenhuis

24/10/2002 - In Engeland organiseert een grootwarenhuisketen griepvaccinaties voor de klanten. Gediplomeerde verpleegsters dienen het griepvaccin toe dat in het grootwarenhuis kan worden aangekocht tegen £11.97, wat £8 goedkoper is dan bij een arts.

Waarom vaccineren tegen griep?

24/10/2016 - Griep is een acute luchtweginfectie. Symptomen zijn koorts en rillingen, hoofdpijn, spierpijn, keelpijn, droge hoest, neusloop en vermoeidheid. Bij ongeveer 10% zijn er complicaties zoals een longontsteking. Bij 5% hiervan is hospitalisatie nodig.

Griepprik kan ook risico hartaanval beperken

26/11/2012 - De jaarlijkse griepprik verkleint niet alleen tegen de griep maar beschermt ook tegen een hartaanval, beroerte en sterfte door hart- en vaatziekten.

Gezocht: vrijwilligers voor studie rond combinatievaccin COVID-19-en griep

Gezocht: vrijwilligers voor studie rond combinatievaccin COVID-19-en griep 22/10/2021 - Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) Antwerpen start in november een studie naar de gelijktijdige toediening van een goedgekeurd COVID-19-vaccin en een griepvaccin. Met deze studie wil het ITG onderzoeken of je even goed beschermd bent als beide vaccins samen worden toegediend.

Huidig griepvaccin voorkomt bijna 40 procent van griepgevallen

Huidig griepvaccin voorkomt bijna 40 procent van griepgevallen 11/03/2017 - De griepvirussen die nu bij patiënten met griepachtige klachten worden aangetroffen, komen redelijk overeen met de virussen in het vaccin. Dit blijkt uit tussentijdse onderzoeksresultaten van het Europese project I-MOVE naar vaccineffectiviteit van de griepprik.

Griepvaccinatie 2022-2023: voor wie, wanneer en waarom?

Griepvaccinatie 2022-2023: voor wie, wanneer en waarom? 26/09/2022 - Als je bent gevaccineerd, is de kans dat je griep krijgt veel kleiner. En als je toch griep krijgt, dan word je minder ziek en is de kans op complicaties zoals longontsteking veel kleiner. We zetten alle info rond griepvaccinatie voor komend winterseizoen op een rij.

Ouderen hebben lagere sterftekans met griepvaccin

13/12/2005 - Ouderen die elk jaar een griepprik halen blijken een 15% lagere kans te hebben om te overlijden ten opzichte van ouderen die voor het eerst een griepprik halen.

Helft ziekenhuispersoneel niet gevaccineerd tegen griep

21/06/2016 - Ongeveer de helft van het personeel van ziekenhuiszen en woonzorgcentra laat zich niet vaccineren tegen de seizoensgriep, alhoewel dat sterk wordt aangeraden door de Hoge Gezondheidsraad omdat zij in nauw contact staan met de risicogroepen voor griep: zwangere vrouwen, ouderen en chronisch zieken.

Belang van de griepprik tijdens coronacrisis

Belang van de griepprik tijdens coronacrisis 2/11/2020 - Dit jaar is de griepprik voor risicogroepen nog belangrijker dan anders, want als mensen door griep in het ziekenhuis belanden, zet dat onze gezondheidssector nog meer onder druk. Het griepvaccin maakt je trouwens op geen enkele manier kwetsbaarder voor het covid-19-virus.

Te weinig zwangere vrouwen laten zich vaccineren tegen kinkhoest en griep

Te weinig zwangere vrouwen laten zich vaccineren tegen kinkhoest en griep 19/09/2014 - Sinds 1 juli 2014 kunnen zwangere vrouwen zich gratis laten vaccineren tegen kinkhoest bij hun arts of gynaecoloog. Dat is nodig, toont een Leuvense studie aan.

Vaccineren tegen seizoensgriep is deze winter meer dan ooit nodig

13/10/2009 - Seizoensgriep is de jaarlijks terug opduikende wintergriep die veroorzaakt wordt door gewone, bekende en jaarlijks terugkerende griepvirussen. Doordat de seizoensgriep bijna elk jaar veroorzaakt wordt door een ander griepvirus, wordt het griepvaccin elk jaar aangepast.

Universeel griepvaccin op komst

Universeel griepvaccin op komst 25/01/2014 - Het griepvirus verandert om de haverklap, zodat vaccins als snel nutteloos raken. Elk jaar moeten er daarom weer nieuwe worden gemaakt.

Reizen en vogelgriep

30/11/2010 -

Europees geneesmiddelenbureau onderzoekt verband griepvaccin en narcolepsie

19/09/2010 - Het Europees Geneesmiddelenbureau onderzoekt momenteel een mogelijk verband tussen het vaccin tegen de Mexicaanse griep dat vorig jaar ook in België werd gebruikt (Pandemrix) en narcolepsie.

Het is nu tijd voor de griepvaccinatie

Het is nu tijd voor de griepvaccinatie 2/12/2019 - De Hoge Gezondheidsraad adviseert om de griepvaccinaties uit te voeren tussen half oktober en half december. De antistoffenconcentratie is immers het hoogst in de eerste weken/maanden na vaccinatie, en het griepvirus begint meestal pas echt de ronde te doen rond de jaarwisseling.

Tekort aan bijna 400 geneesmiddelen

Tekort aan bijna 400 geneesmiddelen 19/12/2018 - Bijna vierhonderd geneesmiddelen zijn momenteel tijdelijk niet beschikbaar in de apotheek. In de meeste gevallen vormt de tijdelijke onbeschikbaarheid van geneesmiddelen geen probleem voor de patiënt gezien er vaak alternatieven bestaan.

Bijna helft medewerkers spoeddienst krijgt geen griepprik

Bijna helft medewerkers spoeddienst krijgt geen griepprik 24/10/2018 - 46 procent van de verpleeg- en zorgkundigen van spoedgevallendiensten in Vlaanderen laat zich niet vaccineren tegen griep. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Antwerpen.

Griepvaccinatie voortaan door verpleegkundige Wit-Gele Kruis

Griepvaccinatie voortaan door verpleegkundige Wit-Gele Kruis 15/11/2016 - Artsen kunnen voortaan een beroep doen op de verpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis voor de griepprik. Het Wit-Gele Kruis ondersteunt huisartsen in de aanloop naar het griepseizoen door vaccins toe te dienen bij risicogroepen, met name ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een gezondheidsprobleem (diabetes, hartaandoening, …).

Hoe gevaarlijk is griep?

Hoe gevaarlijk is griep? 14/12/2013 - Voor de meeste mensen is griep een goedaardige ziekte. Bij bepaalde risicopersonen kunnen er echter ernstige complicaties optreden, zoals een longontsteking, die zelfs dodelijk kunnen zijn.

“Vaccin tegen pneumokokken meer dan ooit noodzakelijk”

“Vaccin tegen pneumokokken meer dan ooit noodzakelijk” 3/11/2020 - “Pneumokokkeninfecties veroorzaken elke winter bijna 6000 hospitalisaties en 450 overlijdens. Nochtans zijn ze gemakkelijk te vermijden, wat meer broodnodige bedden zou vrijmaken in ziekenhuizen”, zo meldt Johan Flamaing, professor Geriatrie UZ Leuven in een persmededeling.

Griepvaccinatie bij diabetici: nog werk aan de winkel

Griepvaccinatie bij diabetici: nog werk aan de winkel 4/01/2015 - Uit een studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen blijkt dat slechts vier op de tien mensen men diabets zich laten vaccineren tegen de griep. Nochtans wordt griepvaccinatie ten zeerste aangeraden voor diabetespatiënten

De apotheek van wacht is geen nachtwinkel

De apotheek van wacht is geen nachtwinkel 27/10/2014 - Zonnebrandolie, anti-rimpelcrème, fond de teint, douchegel, deodorant, luizenshampoo, tandpasta, vermageringspillen, mascara, ontwormingsmiddel, nagelknipper, scheerschuim, dissolvant, enz.

Verzorg je kinderen jonger dan 6 maanden? Laat je dan vaccineren tegen de griep

Verzorg je kinderen jonger dan 6 maanden? Laat je dan vaccineren tegen de griep 30/10/2013 - De Hoge Gezondheidsraad beveelt griepvaccinatie aan voor iedereen die kinderen van jonger dan 6 maanden verzorgt. Dit geldt zowel voor ouders, familieleden als professionelen.

Mag een kind met allergie of eczeem worden gevaccineerd?

Mag een kind met allergie of eczeem worden gevaccineerd? 26/11/2013 - Sommige ouders vragen zich af of ze hun kindje met een allergie of atopisch eczeem mogen laten vaccineren. Op diverse websites wordt namelijk beweerd dat vaccinatie een allergie, astma of eczeem kan uitlokken of verergeren.

Rubrieken

griep

vaccinatie

volgopfacebook

volgopinstagram