Zoekresultaten voor diarree (193 artikels)

Cola ongeschikt bij diarree

3/06/2009 - Cola (zonder gas), limonade, sportdrinks, enz. wordt nog vaak aangeraden in geval van diarree ten gevolge van een maag- darminfectie (bv. reizigersdiaree). Deze dranken zijn echter ongeschikt in geval van diarree en kunnen de diarree zelfs verergeren.

Probiotica tegen diarree door antibiotica

20/06/2012 - Het gebruik van probiotica leidt tot minder gevallen van diarree na het slikken van antibiotica. Dit blijkt uit een analyse van 63 onderzoeken,

Hoe diarree behandelen

Hoe diarree behandelen 7/08/2020 - Diarree en uitdroging zijn twee termen die meestal in één adem worden genoemd, wat logisch is. Wanneer we diarree hebben, wordt de kans op uitdroging sterk verhoogd, aangezien we zeer veel vocht verliezen en dit maar voor een deel zullen compenseren.

Peuterdiarree: de vier V’s

24/08/2011 - Elk kind krijgt wel eens diarree, maar meestal heeft het er slechts enkele dagen last van. Een infectie met een virus of bacterie is meestal de oorzaak.

E. coli-infecties: van mild tot ernstig

E. coli-infecties: van mild tot ernstig 7/10/2015 - De E. colibacterie (Escherichia coli) is meestal een onschuldige darmbewoner bij de mens en warmbloedige dieren. Normaal gesproken is E. coli gunstig voor het lichaam...

Diarree: wanneer moet je naar de dokter?

Diarree: wanneer moet je naar de dokter? 23/06/2020 - Acute diarree ten gevolge van een maag-darminfectie gaat meestal vanzelf over en kan meestal geen kwaad. Soms is het toch nodig om een arts te raadplegen.

Is de pil nog veilig bij overgeven of diarree?

Is de pil nog veilig bij  overgeven of diarree? 3/11/2020 - Wanneer je de anticonceptiepil neemt en moet overgeven of ernstige diarree hebt gehad door een maag- en darmprobleem, is het mogelijk dat de pil nog niet door het lichaam opgenomen is en je dus niet voldoende beschermd bent tegen zwangerschap.

Meer kans op ziekte in kinderdagverblijf

Meer kans op ziekte in kinderdagverblijf 2/12/2014 - Kinderen op kinderdagverblijven hebben vaker diarree of buikgriep dan andere kinderen. Vaak ook ernstiger. Ze gaan hiervoor vaker naar de huisarts en naar het ziekenhuis.

Diarree? Drink voldoende tegen uitdroging

Diarree? Drink voldoende tegen uitdroging 18/06/2021 - Bij een acute diarree is het belangrijk om veel te drinken. Drink meer en vaker dan normaal, in kleine beetjes.

Geneesmiddelen tegen reizigersdiarree

22/07/2012 - Of je bij reizigersdiarree geneesmiddelen moet gebruiken, is afhankelijk van de ernst van de diarree en de omstandigheden.

Spuitbussen slecht voor moeder en kind

22/12/2004 - Herhaald gebruik van spuitbussen tijdens de zangerschap en kort na de bevalling, leidt tot een toename van diarree en oorpijn bij kinderen en van hoofdpijn en depressie bij moeders.

Pleister voorkomt reizigersdiarree

9/07/2008 - Een pleister met vaccin heeft meer dan 70 procent van de mensen die een bezoek brachten aan Mexico en Guatemala tegen reizigersdiarree beschermd. De vaccinatie voorkomt niet dat mensen diarree krijgen, maar de ziekte verloopt wel minder ernstig en duurt minder lang.

Hoe reizigersdiarree voorkomen?

Hoe reizigersdiarree voorkomen? 7/06/2019 - Heb je dit jaar voor een warme, exotische vakantiebestemming gekozen? Probeer dan te vermijden dat de langverwachte droomreis ter plaatse wordt verstoord door reizigersdiarree of 'turista'.

Een besmettelijk darmvirus trekt door ons land

12/01/2005 - Door heel West-Europa, en dus ook door België, trekt momenteel een erg besmettelijk darmvirus. Hevig braken en zware diarree zijn de onaangename gevolgen van het virus.

Rotavirus (gastroenteritis)

15/10/2015 - Een rotavirusinfectie is de meest voorkomende oorzaak van maag-darminfecties bij baby’s en jonge kinderen.Deze infectie kan ernstige diarree, braken en koorts veroorzaken, met een grote kans op dehydratie (uitdroging).

Cholera bij Belgische toeristen na een reis naar West-Turkije

20/08/2006 - Zes Belgische toeristen werden in september 2005, tijdens een reis naar Turkije besmet met cholera. Ze kregen kort na de terugkeer van hun reis naar Turkije uitgesproken waterige, overvloedige diarree, buik- en maagpijn. Twee patiënten moesten opgenomen worden in het ziekenhuis.

Diverticulose en diverticulitis: Zijn divertikels van de darm gevaarlijk?

Diverticulose en diverticulitis: Zijn divertikels van de darm gevaarlijk? 5/05/2022 - Heb je geregeld pijn in de buik, of erge pijn links in de onderbuik, en soms ook last van krampen en van diarree en/of verstopping? Zit er soms een beetje bloed in je ontlasting? Dan bestaat de kans dat je divertikels in de dikke darm hebt.

Reizigersdiarree: oorzaken, symptomen en behandeling

Reizigersdiarree: oorzaken, symptomen en behandeling 30/06/2020 - Gemiddeld 30 tot 40 procent van de toeristen die hun vakantie in een tropisch of subtropisch gebied doorbrengen, krijgen last van reizigersdiarree of 'turista'. In de meeste gevallen is de aandoening vrij onschuldig, maar ze kan een vakantie wel behoorlijk vergallen.

Alledaagse ontstekingsklachten verhogen risico op trombose

27/04/2012 - Alledaagse, relatief onschuldige ontstekingsklachten zoals luchtweginfecties, diarree of een grieperig gevoel, brengen een verhoogde kans op trombose met zich mee.

Wat kan je zelf doen bij een prikkelbare darm (PDS)?

Wat kan je zelf doen bij een prikkelbare darm (PDS)? 1/04/2019 - PBS is een erg vervelende maar relatief onschuldige aandoening. Het is aangetoond dat emotionele spanning, stress, sommige voedingsgewoonten en bepaalde geneesmiddelen de darmgevoeligheid kunnen verhogen.

Obesitaschirurgie: 10 veel voorkomende problemen en wat je eraan kan doen

Obesitaschirurgie: 10 veel voorkomende problemen en wat je eraan kan doen 21/11/2018 - Heb je voortdurend honger of helemaal geen trek? Ben je geconstipeerd of heb je daarentegen diarree? Of misschien heb je last van het dumpingssyndroom? Het zijn allemaal problemen die kunnen ontstaan na obesitaschirurgie.

SARS ( Severe Acute Respiratory Syndrome )

SARS ( Severe Acute Respiratory Syndrome ) 2/03/2003 - Dit betekent letterlijk: een ernstige acute luchtwegziekte. Het is een onbekende ziekte die begint met dezelfde symptomen als de griep

Welke voeding geef ik mijn baby op reis?

23/07/2011 - Op vakantie is borstvoeding het gemakkelijkst: altijd bij de hand, altijd klaar, veilig en hygiënisch. Geef je flesvoeding, bereid je dan goed voor.

Verdund appelsap even goed als zoutoplossing (ORS) bij kinderdiarree?

Verdund appelsap even goed als zoutoplossing (ORS) bij kinderdiarree? 24/05/2016 - Om uitdroging bij erge diarree en/of braken door buikgriep of een maag-darminfectie (gastro-enteritis) bij kinderen te voorkomen, wordt meestal aangeraden om het kind een speciale rehydratatieoplossing (ORS) te laten drinken. ORS is een mengsel van zout en suiker en wordt verkocht in kleine zakjes.

Heeft het zin om producten met probiotica te eten?

30/11/2010 -

Cholera: symptomen en behandeling

Cholera: symptomen en behandeling 31/08/2021 - Cholera wordt veroorzaakt door de bacterie Vibrio cholerae en heeft als belangrijkste kenmerk heftige, waterige diarree. Tegenwoordig is cholera een importziekte en zeer zeldzaam in Europa. Het blijft wel een ernstige pathologie in bepaalde landen waar men de hygiëneregels niet respecteert.

Is pikant eten slecht voor de maag?

28/02/2010 - Dat je van pikant eten diarree, een maagzweer of zelfs kanker zou krijgen, is een hardnekkig fabeltje. Dat pikant eten zou helpen om te vermageren of dat het zou beschermen tegen kanker is evenmin aangetoond.

24 mensen besmet door EHEC-bacterie in Limburg door vlees

3/08/2012 - In Limburg zijn de voorbije weken 24 mensen besmet geraakt met de Escherichia coli (EHEC) bacterie. Het gaat om de meer bekende O157 EHEC-variant,

Acute gastro-enteritis kost jaarlijks honderden miljoenen euro’s

Acute gastro-enteritis kost jaarlijks honderden miljoenen euro’s 13/08/2019 - In België worden jaarlijks meer dan 10 miljoen mensen getroffen worden door acute gastro-enteritis (diarree, braken enz.), wat een gemiddelde van ongeveer één episode per inwoner per jaar inhoudt.

Meer maag- en darmklachten bij onervaren lopers

26/03/2012 - Maag-darmklachten als steken in de zij, diarree en buikpijn, zijn een bekend verschijnsel bij recreatieve sporters.

volgopfacebook

volgopinstagram