Zoekresultaten voor bloedkanker (14 artikels)

Niet-invasieve prenatale test (NIPT) spoort bloedkankers op

Niet-invasieve prenatale test (NIPT) spoort bloedkankers op 21/12/2018 - Met de niet-invasieve prenatale test (NIPT) kunnen bloedkankers opgespoord worden. En dat niet alleen bij zwangere vrouwen, maar bij iedereen.

Nieuw geneesmiddel tegen Multipel Myeloom (ziekte van Kahler)

25/02/2005 - Sinds 1 februari is in ons land een nieuw geneesmiddel verkrijgbaar voor de behandeling van Kahlerpatiënten. De ziekte van Kahler of multipel myeloom is een vorm van bloedkanker.

Lymfoom of lymfeklierkanker: wat zijn de symptomen?

Lymfoom of lymfeklierkanker: wat zijn de symptomen? 2/03/2023 - Lymfoom of lymfeklierkanker is een bloedkanker die ontstaat wanneer er iets fout gaat in de manier waarop bepaalde witte bloedlichaampjes, de lymfocyten, worden aangemaakt. Wat zijn de symptomen?

Informatiedag Bloedkankers

30/11/2010 -

Bloedkankers: mogelijke behandelingen

Bloedkankers: mogelijke behandelingen 21/02/2023 - Er bestaan meerdere behandelingsmethoden van leukemie en lymfoom die apart of samen worden toegepast, in functie van het type kanker, hoe de abnormale cellen er precies uitzien, de hoeveelheid abnormale cellen, het stadium waarin de kanker zich bevindt, de leeftijd en de algemene conditie van de patiënt, enz.

Een vaccin tegen bloedkanker

Een vaccin tegen bloedkanker 6/12/2017 - Een allogene stamceltransplantatie is voor patiënten met bloedkanker een potentieel levensreddende behandeling. Hierbij krijgt een patiënt als het ware een nieuw afweersysteem. Toch komt de ziekte soms terug, of er ontstaat een afstotingsreactie tegen lichaamseigen cellen.

Bloedkanker: Ziekte van Kahler (of Multipel myeloom)

19/06/2003 - De ziekte van Kahler (of multiple myeloom) is een aandoening van plasmacellen in het beenmerg met nog steeds onbekende oorzaak.De ziekte van Kahler komt meer bij mannen dan bij vrouwen voor en begint meestal boven de leeftijd van 50 jaar.

Soorten bloedkanker en kankers van het lymfestelsel

Soorten bloedkanker en kankers van het lymfestelsel 23/03/2023 - Kankers van de bloedcellen (leukemie en ziekte van Kahler) en van het lymfestelsel (Ziekte van Hodgkin en non-Hodgkin lymfomen) ontstaan niet ter hoogte van een orgaan: de kanker ontstaat in een systeem van waaruit de kankercellen zich onmiddellijk in het hele lichaam kunnen verspreiden.

Bloedkanker: leukemie

Bloedkanker: leukemie 13/06/2023 - Leukemie is een verzamelterm voor een groep van beenmergkankers gekenmerkt door een ontregelde groei van verschillende soorten witte bloedcellen. Vanuit het beenmerg gaat de ziekte meestal over op het circulerende bloed en op andere organen (lymfeklieren, milt en lever).

Twaalf nieuwe geneesmiddelen voor zeldzame ziekten erkend

Twaalf nieuwe geneesmiddelen voor zeldzame ziekten erkend 10/04/2018 - In België werden in 2017 twaalf nieuwe innovatieve behandelingen voor terugbetaling goedgekeurd die specifiek bestemd zijn voor patiënten met zeldzame ziekten.

NIPT-test spoort ook kanker op

5/07/2015 - Van de 6.000 vrouwen die een prenatale NIPT-test lieten doen in het centrum menselijke erfelijkheid van UZ Leuven, werd bij drie vrouwen ook kanker vastgesteld.

Niet meer leukemie rond kerncentrale

Niet meer leukemie rond kerncentrale 9/11/2013 - Kinderen die dichtbij een kerncentrale wonen hebben geen grotere kans om leukemie of Non-Hodgkin lymfoom te krijgen dan kinderen die niet naast een kerncentrale wonen.

Pneumokokken: wie moet zich laten vaccineren?

Pneumokokken: wie moet zich laten vaccineren? 23/11/2016 - De pneumokok (Streptococcus pneumoniae) is een gevreesde bacterie die vooral bij zuigelingen en ouderen onder meer long – en hersenvliesontstekingen en bloedvergiftigingen kan veroorzaken.

Eerste Belgische patiënt met zeldzame beenmergkanker behandeld met nieuwe vorm van immuuntherapie

Eerste Belgische patiënt met zeldzame beenmergkanker behandeld met nieuwe vorm van immuuntherapie 12/09/2018 - UZ Leuven behandelde voor het eerst een kankerpatiënt met een gloednieuwe vorm van immuuntherapie. De behandeling gebruikt afweercellen van de patiënt zelf, die genetisch gemodificeerd worden om de kankercel te herkennen en aan te vallen.

Rubrieken

bloedziekten

volgopfacebook

volgopinstagram