Zoekresultaten voor zona (12 artikels)

Zona of gordelroos: een pijnlijke huiduitslag

Zona of gordelroos: een pijnlijke huiduitslag 25/02/2021 - Gordelroos of zona is een pijnlijke bandvormige huiduitslag, meestal aan één kant van het lichaam, die veroorzaakt wordt door het varicella zoster virus (HZV). Dat virus veroorzaakt bij kinderen wind- of waterpokken (varicella), maar kan bij het ouder worden weer opflakkeren en zona veroorzaken.

Wie moet zich laten vaccineren tegen zona?

Wie moet zich laten vaccineren tegen zona? 12/09/2017 - De Hoge Gezondheidsraad heeft een nieuw advies uitgebracht over de vaccinatie tegen het varicella-zostervirus (VZV) dat zona veroorzaakt.

Twaalf vragen over zona of gordelroos

16/01/2018 - Gordelroos of zona is een pijnlijke bandvormige huiduitslag, meestal aan één kant van het lichaam, die veroorzaakt wordt door het varicella zoster virus (HZV). Dat virus veroorzaakt bij kinderen wind- of waterpokken (varicella), maar kan bij het ouder worden weer opflakkeren en zona veroorzaken. Iedereen kan gordelroos krijgen, maar de ziekte treedt vooral op boven de zestig.

Mogelijk verband tussen MS en herpes zoster

29/07/2011 - Er bestaat mogelijk een verband tussen een opstoot van herpes zoster (‘zona’) en Multiple Sclerose.

Waterpokken (Varicella) en zona: geen ontstekingsremmers

28/07/2013 - Waterpokken (Varicella) en zona zijn virale aandoeningen die veroorzaakt worden door het herpes zoster virus. Het Belgisch Centrum voor Farmacotherapeutische Informatie (BCFI) raadt het gebruik van niet-steroidale ontstekingsremmers (NSAID’s) ten stelligste af.

Algemene vaccinatie tegen windpokken bij kinderen doet misschien zona bij volwassenen toenemen

6/03/2011 - Een aantal landen (de VS, Australië en Duitsland) is begonnen met het inenten van kinderen tegen windpokken. In België maakt dit vaccin momenteel geen deel uit van de aanbevolen vaccins voor kinderen.

Kan je je laten vaccineren tegen gordelroos of zona?

Kan je je laten vaccineren tegen gordelroos of zona? 12/03/2021 - Gordelroos, ook wel zona genoemd, is een vervelende huidaandoening, die vooral bij ouderen voorkomt. De ziekte wordt veroorzaakt door een infectie met het varicellazoster-virus. Dit virus is één van de acht herpesvirussen. Vaccinatie is mogelijk ter preventie van gordelroos.

Koortsblaasjes of koortslip

Koortsblaasjes of koortslip 2/02/2017 - Eén Belg op vijf heeft regelmatig last van koortsblaasjes die doorgaans verschijnen op of rond de lippen. Deze blaasjes zijn niet alleen esthetisch hinderlijk, maar ook pijnlijk en besmettelijk.

Hoe krijg je gordelroos of zona ?

30/11/2010 - Gordelroos of zona (Herpes zoster in medische termen) is een zeer pijnlijke en plots optredende huidaandoening. Het wordt veroorzaakt door een heractivatie van het waterpokkenvirus.

Gordelroos bestrijden met waterpokken

17/09/2002 - Regelmatig contact met kinderen met waterpokken vermindert bij volwassenen de kans op zona of gordelroos. Dat constateert A. Thomas (London School of Hygiene and Tropical Medicine) in het medische vakblad The Lancet op grond van een onderzoek onder ruim 700 personen.

Varicella of windpokken: symptomen en behandeling

Varicella of windpokken: symptomen en behandeling 19/10/2020 - Windpokken, waterpokken, wijnpokken, varicella zoster, zona... De aandoening kent veel verschillende namen, maar hoe herken je ze? En vooral: wat is de beste manier om ze te behandelen?

Internationale AIDSDAG

1/12/2013 - Wanneer is een HIV-test aan te raden? Indien u zich zorgen maakt over een mogelijke HIV-infectie kunt u best overleggen met uw huisarts of een gespecialiseerd centrum of een hiv-test nodig is.

volgopfacebook

volgopinstagram