Zoekresultaten voor koffie (249 artikels)

Drie koppen koffie per dag goed voor mentale gezondheid

Drie koppen koffie per dag goed voor mentale gezondheid 23/07/2007 - Mannen die dagelijks drie koppen koffie per dag drinken, blijven mentaal in een betere conditie dan leeftijdgenoten die helemaal geen koffie drinken.

Koffie verkleint kans op prostaatkanker en borstkanker

Koffie verkleint kans op prostaatkanker en borstkanker 2/07/2011 - Mannen die koffie drinken hebben een kleiner risico op het krijgen van prostaatkanker dan niet-koffiedrinkers. Vrouwen die koffie drinken hebben minder kans op borstkanker.

Verhoogt koffie het cholesterolgehalte?

Verhoogt koffie het cholesterolgehalte? 13/08/2008 - Koffiebonen bevatten een kleine hoeveelheid plantaardige vetten die in beperkte mate het cholesterolgehalte van het bloed verhogen. Veel hangt echter af van de manier waarop de koffie wordt bereid.

Is ongefilterde koffie ongezond?

Is ongefilterde koffie ongezond? 19/12/2015 - In de nieuwe 'Richtlijnen Gezonde Voeding' raadt de Nederlandse Gezondheidsraad het gebruik van ongefilterde koffie af.

Koffie verkleint de kans op beroertes bij vrouwen

Koffie verkleint de kans op beroertes bij vrouwen 19/04/2011 - Vrouwen die dagelijks meer dan één kopje koffie drinken, hebben tot 25 procent minder kans op een beroerte dan vrouwen die geen of minder koffie drinken.

Koffie beschermt 40-plussers tegen jicht

11/09/2007 - Mannen die vier of meer tassen koffie per dag drinken, hebben veel minder kans op jicht dan leeftijdsgenoten die minder koffie drinken.

Caffeïnevrije koffie verhoogt cholesterol

14/12/2005 - Caffeïnevrije koffie verhoogt het gehalte van de ‘slechte’ LDL-cholesterol in het bloed en dus het risico op hartziekten, zeggen onderzoekers van de Amerikaanse National Institutes of Health.

Veel koffie, kleine borsten?

8/12/2008 - Vrouwen die meer dan 3 koppen koffie per dag drinken, krijgen kleinere borsten. Hoe meer koffie ze drinken, hoe kleiner hun borsten. Dat zou althans blijken uit een Zweedse studie gepubliceerd in het British Journal of Cancer.

Verhogen hete dranken kans op slokdarmkanker?

Verhogen hete dranken kans op slokdarmkanker? 18/07/2016 - Mensen die zeer hete dranken als koffie, thee of water drinken, hebben mogelijk een verhoogde kans op slokdarmkanker. Anderzijds blijkt koffie het risico op kanker niet te verhogen.

Koffie geen oorzaak van onregelmatige hartslag

Koffie geen oorzaak van onregelmatige hartslag 22/10/2015 - Koffie veroorzaakt geen boezem- of atriumfibrillatie, een veel voorkomende oorzaak van een onregelmatige hartslag. Dat schrijven Zweedse onderzoekers in het vakblad BMC Medicine.

Koffie beschermt tegen endometriumkanker

Koffie beschermt tegen endometriumkanker 23/01/2012 - Vrouwen die minstens vier koppen koffie per dag drinken hebben tot 25% minder kans op endometriumkanker dan vrouwen die minder dan één kop per dag drinken.

Koffie soms gezond

1/09/2000 - Koffie wordt meestal afgeraden voor mensen die lijden aan een hartziekte of die geplaagd worden door maag- en darmklachten. Voor verstokte koffiedrinkers kan

Koffie houdt darmkanker onder controle

Koffie houdt darmkanker onder controle 6/02/2016 - Dagelijks koffie drinken zou het risico op een recidief van darmkanker verbazingwekkend veel verminderen!

Hoe houd je wespen uit je buurt?

Hoe houd je wespen uit je buurt? 25/08/2020 - Een gemakkelijke en natuurlijke remedie, met een heerlijk aroma...

Koffie voorkomt depressie en beroerte

Koffie voorkomt depressie en beroerte 29/11/2011 - Vrouwen die twee of meer kopjes koffie per dag drinken hebben minder kans om depressief te worden. Dat stellen Amerikaanse onderzoekers van de universiteit Harvard,

Koffie niet kankerverwekkend

Koffie niet kankerverwekkend 25/07/2016 - Lange tijd werd koffie door het IARC beschouwd als mogelijk kankerverwekkend. Het zou o.m. de kans op blaaskanker kunnen verhogen. Door de jaren heen toonden meer dan 1000 studies dat dit niet klopte. Ook voor pancreas, borst- en prostaatkanker blijkt koffie het risico niet te verhogen.

Koffie verkleint de kans op diabetes

Koffie verkleint de kans op diabetes 31/05/2014 - Koffie verkleint de kans op diabetes type 2 en hoe meer je ervan drinkt, hoe beter. Dat wordt bevestigd in een nieuw onderzoek van de Harvard Universiteit in het vakblad Diabetologia.

Koffie tijdens zwangerschap maakt kind niet hyperactief

Koffie tijdens zwangerschap maakt kind niet hyperactief 8/09/2012 - Het drinken van koffie, thee en cafeïnehoudende frisdranken tijdens de zwangerschap zorgt niet voor een toename in gedragsproblemen bij kleuters.

Langer leven dankzij koffie?

Langer leven dankzij koffie? 9/08/2017 - Verschillende media berichtten de afgelopen tijd dat koffie de kans op een langer leven vergroot. Ze baseerden zich daarvoor op twee grootschalige onderzoeken gepubliceerd in het vakblad Annals of Internal Medicine.

Koffie en vakantie

12/04/2004 - Drinkt u tijdens uw werk of thuis veel koffie, en tijdens uw vakantie veel minder of niet, dan kan het zijn dat u tijdens uw vakantie last van hoofdpijn heeft als ontwenningsverschijnsel.

Thee en koffie verlagen kans op hartziekte

21/07/2010 - Het drinken van thee verlaagt de kans op hartaandoeningen. Ook matig koffie drinken is mogelijk zelfs gunstig.

Koffie slecht voor osteoporose

11/12/2001 - Oudere vrouwen die meer dan 3 à 4 kopjes koffie per dag drinken, zouden een verhoogd risico lopen op osteoporose. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie die de botdichtheid van 96 vrouwen van gemiddeld 71 jaar mat en die vergeleek met hun dagelijkse koffieconsumptie.

Is koffie goed voor het hart?

Is koffie goed voor het hart? 19/04/2015 - Drie tot vijf kopjes koffie per dag kunnen helpen verstopte aderen en een hartaanval te voorkomen. Dat blijkt uit onderzoek in Zuid-Korea gepubliceerd in het tijdschrift Heart.

Koffie is niet verkeerd

Koffie is niet verkeerd 4/03/2019 - Vers gezette geurige koffie is veel meer dan een heerlijke oppepper met een rijk en prikkelend aroma. Zo’n bakje troost blijkt ook een weldaad te zijn voor je gezondheid en een garantie op lang leven!

Koffie leidt misschien niet tot uitdroging (dehydratie)

Koffie leidt misschien niet tot uitdroging (dehydratie) 8/04/2014 - In tegenstelling tot wat velen denken leidt (matige) consumptie van koffie niet tot uitdroging, maar draagt het, net zoals bijvoorbeeld water, bij tot de vochtbalans.

Apfelstrudel met rozijnen

Apfelstrudel met rozijnen 4/11/2019 - Wat is er lekkerder dan een lauwe apfelstrudel bij een heerlijk kopje koffie wanneer het buiten herfst of wintert?

WHO: ‘Hete dranken vergroten mogelijk kans op kanker, koffie niet’

1/07/2016 - Goed nieuws voor de koffiedrinkers: koffie wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) niet langer beschouwd als kankerverwekkend. Te hete dranken vormen volgens de WHO wel een gevaar: ze verhogen mogelijk de kans op kanker.

Dagelijks kopje koffie lijkt kans op Alzheimer te verkleinen

Dagelijks kopje koffie lijkt kans op Alzheimer te verkleinen 18/07/2012 - Nieuw onderzoek in het Journal of Alsheimer Disease wijst erop dat regelmatig een kopje koffie drinken ervoor kan zorgen dat Alzheimer niet of later optreedt.

Kopje koffie verbetert rijprestaties

Kopje koffie verbetert rijprestaties 25/05/2012 - Zelfs één kopje koffie verbetert de rijprestaties tijdens een lange autorit, zo blijkt uit onderzoek in Nederland, gepubliceerd in Psychofarmacology.

Matig koffieverbruik: meer voor- dan nadelen

Matig koffieverbruik: meer voor- dan nadelen 12/03/2012 - Te veel koffie (of liever: te veel cafeïne, het belangrijkste ‘actieve’ ingrediënt in koffie) kan schadelijk zijn voor de gezondheid, zo zegt de Hoge Gezondheidsraad in een recent rapport waarover we het gisteren uitgebreid hadden.pub