Zoekresultaten voor koffie (250 artikels)

Hoe (on)gezond zijn de verschillende varianten van koffie?

Hoe (on)gezond zijn de verschillende varianten van koffie? 7/04/2023 - Een dampende kop koffie is een van de dagelijkse geneugten. Er is bovendien voor ieder wat wils: een zwarte koffie zonder meer of de meer royale koffiedrankjes met melk of slagroom. Maar hoe ongezond zijn die verschillende koffies?

Drie koppen koffie per dag goed voor mentale gezondheid

Drie koppen koffie per dag goed voor mentale gezondheid 23/07/2007 - Mannen die dagelijks drie koppen koffie per dag drinken, blijven mentaal in een betere conditie dan leeftijdgenoten die helemaal geen koffie drinken.

Koffie verkleint de kans op beroertes bij vrouwen

Koffie verkleint de kans op beroertes bij vrouwen 19/04/2011 - Vrouwen die dagelijks meer dan één kopje koffie drinken, hebben tot 25 procent minder kans op een beroerte dan vrouwen die geen of minder koffie drinken.

Is koffie kankerverwekkend?

Is koffie kankerverwekkend? 19/01/2021 - Lange tijd werd beweerd dat koffie kankerverwekkend zou zijn, maar meer dan 1000 studies hebben dat intussen weerlegd. Al is er wel een nuance.

Koffie beschermt 40-plussers tegen jicht

11/09/2007 - Mannen die vier of meer tassen koffie per dag drinken, hebben veel minder kans op jicht dan leeftijdsgenoten die minder koffie drinken.

Veel koffie, kleine borsten?

8/12/2008 - Vrouwen die meer dan 3 koppen koffie per dag drinken, krijgen kleinere borsten. Hoe meer koffie ze drinken, hoe kleiner hun borsten. Dat zou althans blijken uit een Zweedse studie gepubliceerd in het British Journal of Cancer.

Koffie houdt darmkanker onder controle

Koffie houdt darmkanker onder controle 6/02/2016 - Dagelijks koffie drinken zou het risico op een recidief van darmkanker verbazingwekkend veel verminderen!

Koffie voorkomt depressie en beroerte

Koffie voorkomt depressie en beroerte 29/11/2011 - Vrouwen die twee of meer kopjes koffie per dag drinken hebben minder kans om depressief te worden. Dat stellen Amerikaanse onderzoekers van de universiteit Harvard,

Koffie verkleint de kans op diabetes

Koffie verkleint de kans op diabetes 31/05/2014 - Koffie verkleint de kans op diabetes type 2 en hoe meer je ervan drinkt, hoe beter. Dat wordt bevestigd in een nieuw onderzoek van de Harvard Universiteit in het vakblad Diabetologia.

Hoeveel koffie moet je drinken om wakker te blijven?

Hoeveel koffie moet je drinken om wakker te blijven? 26/08/2021 - Dat koffie drinken helpt om wakker te blijven, weten we intussen allemaal. Maar een recente studie toonde aan dat één kopje koffie met 80 mg cafeïne al volstaat om chauffeurs alert te houden aan het stuur.

Is ongefilterde koffie ongezond?

Is ongefilterde koffie ongezond? 19/12/2015 - In de nieuwe 'Richtlijnen Gezonde Voeding' raadt de Nederlandse Gezondheidsraad het gebruik van ongefilterde koffie af.

Koffie is niet verkeerd

Koffie is niet verkeerd 4/03/2019 - Vers gezette geurige koffie is veel meer dan een heerlijke oppepper met een rijk en prikkelend aroma. Zo’n bakje troost blijkt ook een weldaad te zijn voor je gezondheid en een garantie op lang leven!

Koffie leidt misschien niet tot uitdroging (dehydratie)

Koffie leidt misschien niet tot uitdroging (dehydratie) 8/04/2014 - In tegenstelling tot wat velen denken leidt (matige) consumptie van koffie niet tot uitdroging, maar draagt het, net zoals bijvoorbeeld water, bij tot de vochtbalans.

Verhoogt koffie het cholesterolgehalte?

Verhoogt koffie het cholesterolgehalte? 13/08/2008 - Koffiebonen bevatten een kleine hoeveelheid plantaardige vetten die in beperkte mate het cholesterolgehalte van het bloed verhogen. Veel hangt echter af van de manier waarop de koffie wordt bereid.

Koffie geen oorzaak van onregelmatige hartslag

Koffie geen oorzaak van onregelmatige hartslag 22/10/2015 - Koffie veroorzaakt geen boezem- of atriumfibrillatie, een veel voorkomende oorzaak van een onregelmatige hartslag. Dat schrijven Zweedse onderzoekers in het vakblad BMC Medicine.

Koffie voorkomt fysieke kantoorklachten

21/01/2013 - Wetenschappers uit Oslo hebben mogelijk goed nieuws voor fervente koffiedrinkers. Een kop koffie kan typische kantoorklachten doen verminderen.

Koffie tijdens zwangerschap maakt kind niet hyperactief

Koffie tijdens zwangerschap maakt kind niet hyperactief 8/09/2012 - Het drinken van koffie, thee en cafeïnehoudende frisdranken tijdens de zwangerschap zorgt niet voor een toename in gedragsproblemen bij kleuters.

Matig koffieverbruik: meer voor- dan nadelen

Matig koffieverbruik: meer voor- dan nadelen 12/03/2012 - Te veel koffie (of liever: te veel cafeïne, het belangrijkste ‘actieve’ ingrediënt in koffie) kan schadelijk zijn voor de gezondheid, zo zegt de Hoge Gezondheidsraad in een recent rapport waarover we het gisteren uitgebreid hadden.

Dagelijks kopje koffie lijkt kans op Alzheimer te verkleinen

Dagelijks kopje koffie lijkt kans op Alzheimer te verkleinen 18/07/2012 - Nieuw onderzoek in het Journal of Alsheimer Disease wijst erop dat regelmatig een kopje koffie drinken ervoor kan zorgen dat Alzheimer niet of later optreedt.

Langer leven dankzij koffie?

Langer leven dankzij koffie? 9/08/2017 - Verschillende media berichtten de afgelopen tijd dat koffie de kans op een langer leven vergroot. Ze baseerden zich daarvoor op twee grootschalige onderzoeken gepubliceerd in het vakblad Annals of Internal Medicine.

Is koffie goed voor het hart?

Is koffie goed voor het hart? 19/04/2015 - Drie tot vijf kopjes koffie per dag kunnen helpen verstopte aderen en een hartaanval te voorkomen. Dat blijkt uit onderzoek in Zuid-Korea gepubliceerd in het tijdschrift Heart.

Hoe houd je wespen uit je buurt?

Hoe houd je wespen uit je buurt? 25/08/2020 - Een gemakkelijke en natuurlijke remedie, met een heerlijk aroma...

Koffie slecht voor osteoporose

11/12/2001 - Oudere vrouwen die meer dan 3 à 4 kopjes koffie per dag drinken, zouden een verhoogd risico lopen op osteoporose. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie die de botdichtheid van 96 vrouwen van gemiddeld 71 jaar mat en die vergeleek met hun dagelijkse koffieconsumptie.

WHO: ‘Hete dranken vergroten mogelijk kans op kanker, koffie niet’

1/07/2016 - Goed nieuws voor de koffiedrinkers: koffie wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) niet langer beschouwd als kankerverwekkend. Te hete dranken vormen volgens de WHO wel een gevaar: ze verhogen mogelijk de kans op kanker.

Cafeïne en slaap: wanneer drink je best je laatste koffie?

Cafeïne en slaap: wanneer drink je best je laatste koffie? 22/03/2024 - Ochtendkoffie is voor velen van ons een must. Sommigen genieten ook van een kopje in de namiddag of naar de avond toe. Maar welk effect heeft het op onze slaap? Wanneer drink je best je laatste koffie van de dag?

Koffie is geen wondermiddel na een slechte nacht

Koffie is geen wondermiddel na een slechte nacht 10/08/2021 - Verschillende experimentele studies hebben aangetoond dat na een slechte nacht koffie de alertheid bevordert, maar is cafeïne ook nuttig bij het uitvoeren van complexe cognitieve taken?

Koffie slecht voor bloedvaten

1/11/2000 - Koffie kan een negatieve invloed hebben op de bloedvaten en leiden tot een verhoging van de bloeddruk, zo blijkt uit een Australische en een Zwitserse studie die eind augustus werd voorgesteld op het Congress of the European Society of Cardiology in Amsterdam.

Verhoogt koffiedrinken door de man de kans op een miskraam?

Verhoogt koffiedrinken door de man de kans op een miskraam? 28/05/2016 - Dat overdreven koffieconsumptie tijdens de zwangerschap de kans op een miskraam of een te laag geboortegewicht verhoogt, wordt tegenwoordig vrij algemeen aanvaard. Daarom wordt aangeraden dat zwangere vrouwen maximaal twee à drie koppen koffie (of andere cafeïnerijke dranken) per dag drinken.

Lopen koffie- of theedrinkers meer risico op slokdarmkanker?

Lopen koffie- of theedrinkers meer risico op slokdarmkanker? 14/05/2019 - Koffie, thee of andere dranken te warm of heet drinken zou mogelijk het risico kunnen verhogen, aldus de Wereldgezondheidsorganisatie. Dat zou het geval zijn vanaf meer dan 65 °C.

Kopje koffie verbetert rijprestaties

25/05/2012 - Zelfs één kopje koffie verbetert de rijprestaties tijdens een lange autorit, zo blijkt uit onderzoek in Nederland, gepubliceerd in Psychofarmacology.

volgopfacebook

volgopinstagram