Zoekresultaten voor kindersterfte (11 artikels)

Zwaarlijvigheid is risico voor voortijdige dood baby

19/07/2005 - Obese vrouwen hebben een tweemaal verhoogd risico op een doodgeboren kind of kindersterfte binnen de eerste maand na de geboorte.

“Miljoenen extra kinderlevens op het spel door coronapandemie” (Unicef)

“Miljoenen extra kinderlevens op het spel door coronapandemie” (Unicef) 17/09/2020 - Unicef waarschuwt dat de Covid-19-pandemie decennia van vooruitgang in de strijd tegen kindersterfte ongedaan kan maken. De kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties vraagt daarom dringende investeringen om de verstoorde gezondheidssystemen en -diensten weer op gang te brengen.

2 miljoen minder doden door verhoging tabaksprijs

2 miljoen minder doden door verhoging tabaksprijs 2/10/2017 - Een verhoging van de prijs van tabak met 10 procent zou het aantal overlijdens door tabak in Europa met bijna twee miljoen kunnen verminderen. Dat blijkt uit een studie gepubliceerd in het tijdschrift BMJ Public Health. Uit een tweede onderzoek in het tijdschrift JAMA Pediatrics blijkt dan weer dat goedkope sigaretten de kindersterfte verhogen.

Risico van kort opeenvolgende zwangerschappen

3/12/2002 - Een kort interval tussen twee zwangerschappen houdt een aantal risico's in voor moeder en kind. Zo blijkt dat kindersterfte het geringst is bij een interval van 3 tot 4 jaar gerekend van geboorte tot geboorte.

Piek in besmettingen met rotavirus

10/03/2005 - De laatste weken is er sprake van een piek in besmettingen met het rotavirus. Dit zeer besmettelijke virus treft vooral jonge kindjes van zes maanden tot twee jaar...

Vrouwen bevallen minder en op steeds oudere leeftijd

21/06/2003 - Vrouwen bevallen op almaar oudere leeftijd en er zijn nog nooit zoveel tweelingen geboren als in 2002. Het aantal baby's dat met een keizersnede op de wereld wordt gezet, is ook vorig jaar weer een beetje gestegen.

Na mazelen sterftekans nog jaren groter

Na mazelen sterftekans nog jaren groter 17/06/2016 - Na het doormaken van mazelen blijft de kans op overlijden aan andere infecties mogelijk tot drie jaar lang verhoogd. Dit concluderen onderzoekers van het Erasmus MC in Rotterdam in het wetenschappelijke tijdschrift Science.

Vlaamse man 12 cm groter in 100 jaar

Vlaamse man 12 cm groter in 100 jaar 17/10/2013 - De gemiddelde Europese man was in 1980 11 centimeter groter dan in 1870. Dat blijkt uit een studie die verschenen is in het Britse wetenschappelijke tijdschrift Oxford Economic Papers.

Vaccin tegen rotavirus wordt terugbetaald

6/09/2006 - Minister van volksgezondheid Demotte heeft aangekondigd dat RotarixTM, het eerste vaccin tegen het rotavirus, zal terugbetaald worden door de ziekteverzekering.

16 ziekenhuizen beloond met label 'babyvriendelijk ziekenhuis'

16 ziekenhuizen beloond met label 'babyvriendelijk ziekenhuis' 14/01/2020 - Kraamafdelingen zijn dé referentieplekken voor een goede start en een degelijke ondersteuning van borstvoeding. Steunend hierop lanceerden de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en Unicef in 1991 het project 'Baby Friendly Hospital Initiative' of BFHI.

Hoe oud kun je worden?

Hoe oud kun je worden? 21/03/2013 - Hoe oud kan een mens worden? Het gemiddelde stijgt al zeker anderhalve eeuw. Blijft dat stijgen, of zit er een bovengrens aan hoe oud we kunnen worden?

volgopfacebook

volgopinstagram