Zoekresultaten voor kinderkanker (10 artikels)

Kanker bij kinderen: meer onderzoek nodig

Kanker bij kinderen: meer onderzoek nodig 4/03/2021 - Omdat kinderkanker relatief zeldzaam is, wordt er volgens veel experten nog te weinig onderzoek gedaan naar de oorzaken van de ziekte en naar specifieke behandelingen. Ze roepen daarom op tot grotere investeringen in dit domein.

Bloedvaten van mensen met kinderkanker verouderen sneller

Bloedvaten van mensen met kinderkanker verouderen sneller 7/03/2014 - De bloedvaten van inmiddels volwassen overlevers van kinderkanker verouderen sneller dan de vaten van mensen die geen kinderkanker hebben gehad. Opvallend is dat niet alleen de bloedvaten die in het bestralingsgebied liggen sneller verouderen, maar ook de bloedvaten buiten dit gebied.

Van kinderkanker genezen mannen zijn vaker kinderloos

Van kinderkanker genezen mannen zijn vaker kinderloos 15/04/2016 - Mannen die genezen zijn van kinderkanker hebben later minder kans op het krijgen van kinderen en maken vaker gebruik van voortplantingstechnieken. Dat blijkt uit een Noorse studie bij ruim 2.600 mannen die voor hun 25e jaar kanker hadden gekregen en hiervan waren genezen.

Vermindert borstvoeding de kans op leukemie?

Vermindert borstvoeding de kans op leukemie? 23/06/2015 - Leukemie is de meest voorkomende kanker bij kinderen en jongeren. Ongeveer 30% van alle kinderkankers is leukemie. Bovendien stijgt het aantal leukemiegevallen met bijna 1% per jaar. de oorzaak hiervan is niet bekend.

Sponsorloop moet geld inzamelen voor onderzoek naar behandelingen voor kinderkanker

Sponsorloop moet geld inzamelen voor onderzoek naar behandelingen voor kinderkanker 10/09/2020 - Deze maand vindt opnieuw de Run to Kick solidariteitsloop plaats. De derde editie ziet er door het coronavirus een beetje anders uit, maar het doel van organisator KickCancer is ook nu weer om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor structureel en innovatief onderzoek naar kinderkanker.

Door IVF geen verhoogde kans op kinderkanker

12/11/2013 - Kinderen die geboren zijn na IVF hebben geen verhoogd risico om kanker te krijgen. Dat blijkt uit een groot onderzoek in het Verenigd Koninkrijk.

Vroege menopauze bij overlevers kinderkanker

12/09/2006 - Vrouwen die in hun kinderjaren kanker hebben gehad, hebben een verhoogde kans om vroeg in de menopauze (- 40 jaar) te komen. Dat blijkt uit een studie bij 2819 ex-kankerpatiënten en ruim 1000 gezonde zussen.

Mysterieuze toename van autisme schokt medische wereld

4/06/2003 - Het aantal kinderen in Californië dat lijdt aan autisme is in vier jaar tijd verdubbeld, zo blijkt uit een door de Sunday Telegraph gepubliceerde studie. En niemand weet welke factoren verantwoordelijk zijn voor die dramatische toename.

Informatiedag Bloedkankers

30/11/2010 -

Kankerverwekkende stoffen in voeding tijdens de zwangerschap mogelijke oorzaak kinderkanker

Kankerverwekkende stoffen in voeding tijdens de zwangerschap mogelijke oorzaak kinderkanker 28/09/2015 - Een Europees onderzoeksproject aan 26 Europese universiteiten onderzocht de relatie tussen kankerverwekkende stoffen in de voeding van de moeder tijdens de zwangerschap en het risico op het ontstaan van kanker bij kinderen.

volgopfacebook

volgopinstagram