Zoekresultaten voor isolatie (31 artikels)

Hunker naar sociaal contact gelijkaardig aan honger

Hunker naar sociaal contact gelijkaardig aan honger 20/04/2020 - Een nieuwe Amerikaanse studie toont nogmaals wetenschappelijk aan dat sociaal contact een menselijke basisbehoefte is, door te laten zien hoe de hersenen gelijkaardig reageren op sociale isolatie en honger.

Lopen jongeren risico op een Facebookdepressie?

Lopen jongeren risico op een Facebookdepressie? 17/02/2020 - Ongeveer tien jaar geleden waarschuwden Amerikaanse kinderartsen voor zogenaamde Facebookdepressies bij jongeren, doordat de sociale netwerksite paradoxaal genoeg gevoelens van sociale isolatie zou versterken.

De ideale manier om bananen te bewaren

De ideale manier om bananen te bewaren 22/05/2016 - Dit zijn een paar trucjes die ervoor zorgen dat bananen langer geel en vast blijven.

Ebola in 10 vragen (update!)

Ebola in 10 vragen (update!) 13/10/2014 - Wat is Ebola? Ebola is een zeldzame maar ernstige infectieziekte die in Afrika voorkomt en gepaard gaat met bloedingen in het lichaam (hemorragische koorts).

Meer aandacht voor buikgriepvirus op cruiseschepen

Meer aandacht voor buikgriepvirus op cruiseschepen 8/06/2011 - Het Nederlandse RIVM pleit voor meer controle op cruiseschepen op voedsel dat besmet is met het norovirus dat buikgriep veroozaakt. Op cruiseschepen komen zeer geregeld uitbraken van norovirus voor.

Wonen & gezondheid (2/14): Thermisch Comfort

Wonen & gezondheid (2/14): Thermisch Comfort 1/12/2004 - Thermisch comfort draait rond de behaaglijkheid van de woning, te warm, te koud.

Meer astma op school

14/01/2001 - Een Nederlandse studie heeft vastgesteld dat het aantal kinderen op de lagere school met astma tussen 1985 en 1995 met liefst 120% is gestegen. De toename van chronische hoest bedraagt zelfs 265%.

Wat moet u doen als u op bezoek gaat bij een familielid met de ziekenhuisbacterie MRSA?

12/08/2012 - MRSA of Methicilline Resistente Staphylococcus Aureus is een variant van de stafylokok die niet meer gevoelig is voor de gewone antibiotica.

Wetenschappelijk bewezen: je kan vroeger doodgaan als je eenzaam bent

18/06/2018 - Eenzaamheid is slecht voor het hart en een sterke indicator voor een vroegtijdige dood. Dat nieuws werd bekendgemaakt op het medische congres EuroHeartCare in Dublin.

Over postnatale depressie: Vlinder van verdriet

22/05/2003 -

UZ Brussel start met Sport & Diabetes pilootproject voor kinderen met diabetes type 1

UZ Brussel start met Sport & Diabetes pilootproject voor kinderen met diabetes type 1 25/10/2018 - Het UZ Brussel stelt in de Brusselse multiculturele omgeving een toename vast van jonge kinderen met diabetes type 1. Om de gezondheid van die kinderen te verbeteren en de sociale isolatie door de ziekte te doorbreken start het kinderdiabetesteam van het UZ Brussel vanaf oktober, dankzij de steun van een heel aantal partners, een ambulant programma voor wekelijks sporten onder medische begeleiding.

Stigma nog steeds probleem bij mensen met hiv

Stigma nog steeds probleem bij mensen met hiv 11/10/2019 - Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, bevroeg 505 mensen met hiv in Vlaanderen en Brussel. Daarmee wilde ze de kwaliteit van leven in kaart brengen, noden detecteren en lessen trekken voor preventie.

Gevreeën? Dan voel je je de volgende dag beter

2/09/2018 - Als je seks hebt gehad, dan voel je je de dag erna beter op emotioneel vlak. Dat blijkt uit een nieuwe studie aan de George Mason-universiteit in Washington, gepubliceerd in het wetenschappelijk vakblad Emotion.

Thermisch ondergoed in de winter

Thermisch ondergoed in de winter 3/01/2017 - Wie veel sport of zware handenarbeid verricht, kent ongetwijfeld het fenomeen: je raakt bezweet, je katoenen onderhemdje wordt nat en als je even stopt, sta je te rillen van de kou. Met thermisch ondergoed kan je dat euvel voorkomen.

Sanatorium voor tbc-patiënten in Brussel

Sanatorium voor tbc-patiënten in Brussel 27/07/2013 - Om de toename van besmettingen met tuberculose in de grootsteden een halt toe te roepen, slaan de federale overheid en de gemeenschappen de handen in elkaar.

Hoe rechtkomen na een val?

Hoe rechtkomen na een val? 28/06/2013 - Veel oudere mensen lukt het niet om uit zichzelf overeind te komen wanneer ze gevallen zijn. Na een val kunt u als volgt overeind komen:

Niet kamperen tijdens onweer

Niet kamperen tijdens onweer 3/08/2012 - Een tent biedt, in tegenstelling tot wat soms gezegd en geschreven wordt, geen enkele bescherming tegen blikseminslag. De kans bestaat zelfs dat het metalen buizenframe de bliksem aantrekt.

Zijn gewone TV-toestellen gevaarlijk?

Zijn gewone TV-toestellen gevaarlijk? 3/02/2011 - Rusthuisbewoners mogen binnenkort geen televisie meer kijken op een beeldbuis. Enkel flatscreens zijn nog toegelaten.

Zijn gearomatiseerde waters een alternatief voor light frisdrank?

Zijn gearomatiseerde waters een alternatief voor light frisdrank? 8/04/2017 - Gearomatiseerde waters zijn in ons land aan een opmars bezig. Waterproducenten spelen hier gretig op in, verschillende merken beschikken al over een heel gamma van bruiswaters met smaken zoals citroen, pompelmoes of munt.

Voorkamer- of atriumfibrillatie: de meest voorkomende hartritmestoornis

Voorkamer- of atriumfibrillatie: de meest voorkomende hartritmestoornis 30/06/2016 - Voorkamerfibrillatie (VKF) of atriumfibrillatie (AF) is de meest voorkomende hartritmestoornis. Bij VFK slaat het hart bij wijze van spreken op hol en is de hartslag onregelmatig en veel te hoog. Ongeveer 1 op de 4 personen zal in zijn leven ooit voorkamerfibrillatie krijgen.

Wat kunt u doen tegen zwartverkleuring of ‘fogging’ in huis?

Wat kunt u doen tegen zwartverkleuring of ‘fogging’ in huis? 17/10/2014 - ‘Fogging’ is het fenomeen waarbij bepaalde materialen in de woning op korte tijd zwart verkleuren. Dit kan heel typisch zichtbaar zijn op verwarmingselementen, gordijnen, kunststof oppervlakken, ruiten en op en in elektrische apparatuur.

Actieplan hittegolf

1/08/2004 - Naar aanleiding van de hittegolf van vorig jaar heeft de federale regering een actieplan afgekondigd indien ook dit of volgende jaren een dergelijke hittegolf zou optreden.

Slaap is cruciaal voor ons immuunsysteem

Slaap is cruciaal voor ons immuunsysteem 26/06/2020 - Een onderzoek toont aan we massaal wakker lagen van het coronavirus. Een aanhoudend slaapgebrek heeft echter wel een impact op ons immuunsysteem, en een sterk afweersysteem is net heel belangrijk als een virus rondgaat.

Polshorloge-achtig toestel onderdrukt Tourette-tics

Polshorloge-achtig toestel onderdrukt Tourette-tics 16/06/2020 - Britse onderzoekers hebben een polshorloge-achtig toestel ontwikkeld dat de tics van mensen met het syndroom van Gilles de la Tourette doet afnemen.

Passief roken erkend als gezondheidsrisico in huis

Passief roken erkend als gezondheidsrisico in huis 30/07/2018 - De Vlaamse Regering heeft beslist om het binnenmilieubesluit te actualiseren. Er zijn er een aantal nieuwe vervuilende factoren opgenomen, zoals PAK’s en tabaksrook. De aandacht gaat uit naar de gezondheidsimpact van chronische of langdurige blootstelling.

Bewustwordingsdag ruggenmergletsels op 5 september 2016

Bewustwordingsdag ruggenmergletsels op 5 september 2016 5/09/2016 - Elk jaar lopen in ons land ± 300 personen een nieuw letsel op van het ruggenmerg met zware gevolgen voor hun gezondheid en hun persoonlijk, maatschappelijk en sociaal leven.

Tips voor veilige kerstverlichting

Tips voor veilige kerstverlichting 8/12/2015 - Zowat 30% van de kerstverlichting die bij ons wordt verkocht, is onveilig. Dat bleek drie jaar geleden uit cijfers van de Europese Commissie.

Hoe weet u dat er asbest in uw woning aanwezig is?

Hoe weet u dat er asbest in uw woning aanwezig is? 27/05/2015 - Asbest is sinds 1998 verboden en mag niet meer gebruikt worden. Maar het is nog in veel huizen aanwezig in asbesthoudende materialen, zoals asbestcement (golfplaten, dakleien, buizen, bloembakken, ...

Wie kan tuberculose (TBC) krijgen?

Wie kan tuberculose (TBC)  krijgen? 28/05/2013 - Iedereen die in contact komt met een besmet persoon, kan tuberculose krijgen. Tuberculose wordt gewoonlijk overgebracht via de lucht. Als iemand met besmettelijke longtuberculose hoest, niest, lacht, of zelfs praat komen bacteriën vrij in de lucht.

Bescherm u tegen de koude

20/12/2007 -pub