Zoekresultaten voor isolatie (36 artikels)

Hunker naar sociaal contact gelijkaardig aan honger

Hunker naar sociaal contact gelijkaardig aan honger 20/04/2020 - Een nieuwe Amerikaanse studie toont nogmaals wetenschappelijk aan dat sociaal contact een menselijke basisbehoefte is, door te laten zien hoe de hersenen gelijkaardig reageren op sociale isolatie en honger.

Lopen jongeren risico op een Facebookdepressie?

Lopen jongeren risico op een Facebookdepressie? 17/02/2020 - Ongeveer tien jaar geleden waarschuwden Amerikaanse kinderartsen voor zogenaamde Facebookdepressies bij jongeren, doordat de sociale netwerksite paradoxaal genoeg gevoelens van sociale isolatie zou versterken.

Afvalwater verraadt besmetting met COVID-19 nog voor de eerste symptomen

Afvalwater verraadt besmetting met COVID-19 nog voor de eerste symptomen 17/08/2021 - Het afvalwaterscreeningprogramma van UC San Diego heeft 85% van de COVID-19-gevallen op de campus vroegtijdig opgespoord. Dat maakt het mogelijk om vroegtijdig te testen, waardoor ook snel gestart kan worden met contact tracing en quarantaine of isolatie.

Coronavirus: wat als je (omgeving) besmet raakt?

Coronavirus: wat als je (omgeving) besmet raakt? 23/10/2020 - Wanneer moet je je laten testen? Wat moet je doen in afwachting van het resultaat, en wat als jij óf iemand uit je nauwe omgeving besmet blijkt? Een overzicht van de meest voorkomende vragen.

Vaccinatie tegen mpox (apenpokken): voor wie?

Vaccinatie tegen mpox (apenpokken): voor wie? 31/01/2023 - Apenpokken, het virus dat later mpox werd gedoopt, wordt bijna uitsluitend via nauw lichamelijk en seksueel contact overgedragen en circuleert vooral bij mannen die seks hebben met mannen. Er bestaat een vaccin tegen mpox. Voor wie is dat vaccin aangeraden?

UZ Brussel start met Sport & Diabetes pilootproject voor kinderen met diabetes type 1

UZ Brussel start met Sport & Diabetes pilootproject voor kinderen met diabetes type 1 25/10/2018 - Het UZ Brussel stelt in de Brusselse multiculturele omgeving een toename vast van jonge kinderen met diabetes type 1. Om de gezondheid van die kinderen te verbeteren en de sociale isolatie door de ziekte te doorbreken start het kinderdiabetesteam van het UZ Brussel vanaf oktober, dankzij de steun van een heel aantal partners, een ambulant programma voor wekelijks sporten onder medische begeleiding.

5 babygadgets waarvan je niet wist dat ze bestaan

3/12/2020 -

De ideale manier om bananen te bewaren

De ideale manier om bananen te bewaren 22/05/2016 - Dit zijn een paar trucjes die ervoor zorgen dat bananen langer geel en vast blijven.

Meer astma op school

14/01/2001 - Een Nederlandse studie heeft vastgesteld dat het aantal kinderen op de lagere school met astma tussen 1985 en 1995 met liefst 120% is gestegen. De toename van chronische hoest bedraagt zelfs 265%.

Wat moet u doen als u op bezoek gaat bij een familielid met de ziekenhuisbacterie MRSA?

12/08/2012 - MRSA of Methicilline Resistente Staphylococcus Aureus is een variant van de stafylokok die niet meer gevoelig is voor de gewone antibiotica.

Wat is Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS)?

Wat is Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS)? 20/06/2023 - Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een dodelijke zenuw-spierziekte die alle spiergroepen, met uitzondering van de autonoom aangestuurde spieren, kan aantasten. Een ALS-patiënt overlijdt gemiddeld 33 maand na de diagnose door verlamming van de ademhalings- of slikspieren.

Meer aandacht voor buikgriepvirus op cruiseschepen

8/06/2011 - Het Nederlandse RIVM pleit voor meer controle op cruiseschepen op voedsel dat besmet is met het norovirus dat buikgriep veroozaakt. Op cruiseschepen komen zeer geregeld uitbraken van norovirus voor.

Wonen & gezondheid (2/14): Thermisch Comfort

1/12/2004 - Thermisch comfort draait rond de behaaglijkheid van de woning, te warm, te koud.

Wetenschappelijk bewezen: je kan vroeger doodgaan als je eenzaam bent

18/06/2018 - Eenzaamheid is slecht voor het hart en een sterke indicator voor een vroegtijdige dood. Dat nieuws werd bekendgemaakt op het medische congres EuroHeartCare in Dublin.

Over postnatale depressie: Vlinder van verdriet

22/05/2003 -

Depressie: waarom zo'n lange lijdensweg?

Depressie: waarom zo'n lange lijdensweg? 23/11/2023 - Niet uitgenodigd worden voor een verjaardagsfeest, afgewezen worden voor een job, een relatiebreuk meemaken... Sociale afwijzing is voor iedereen moeilijk, maar voor mensen met een depressie is het nog veel pijnlijker. De negatieve ervaring komt veel harder binnen en blijft langer hangen. Hoe komt dat? Waarom kunnen depressieve mensen zich niet gewoon 'herpakken'?

Gevreeën? Dan voel je je de volgende dag beter

2/09/2018 - Als je seks hebt gehad, dan voel je je de dag erna beter op emotioneel vlak. Dat blijkt uit een nieuwe studie aan de George Mason-universiteit in Washington, gepubliceerd in het wetenschappelijk vakblad Emotion.

Hoe rechtkomen na een val?

Hoe rechtkomen na een val? 28/06/2013 - Veel oudere mensen lukt het niet om uit zichzelf overeind te komen wanneer ze gevallen zijn. Na een val kunt u als volgt overeind komen:

“Kwaliteit van opladers is zorgwekkend”

“Kwaliteit van opladers is zorgwekkend” 14/08/2020 - 65% van de USB-laders, laptop- en tabletladers en opladers voor herbruikbare batterijen voldoen niet aan de veiligheidsnormen. Dat staat in het rapport rond de veiligheid van consumentenproducten, dat de Europese Commissie vorige maand publiceerde.

Stigma nog steeds probleem bij mensen met hiv

Stigma nog steeds probleem bij mensen met hiv 11/10/2019 - Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, bevroeg 505 mensen met hiv in Vlaanderen en Brussel. Daarmee wilde ze de kwaliteit van leven in kaart brengen, noden detecteren en lessen trekken voor preventie.

Thermisch ondergoed in de winter

Thermisch ondergoed in de winter 3/01/2017 - Wie veel sport of zware handenarbeid verricht, kent ongetwijfeld het fenomeen: je raakt bezweet, je katoenen onderhemdje wordt nat en als je even stopt, sta je te rillen van de kou. Met thermisch ondergoed kan je dat euvel voorkomen.

Sanatorium voor tbc-patiënten in Brussel

Sanatorium voor tbc-patiënten in Brussel 27/07/2013 - Om de toename van besmettingen met tuberculose in de grootsteden een halt toe te roepen, slaan de federale overheid en de gemeenschappen de handen in elkaar.

Niet kamperen tijdens onweer

Niet kamperen tijdens onweer 3/08/2012 - Een tent biedt, in tegenstelling tot wat soms gezegd en geschreven wordt, geen enkele bescherming tegen blikseminslag. De kans bestaat zelfs dat het metalen buizenframe de bliksem aantrekt.

Zijn gewone TV-toestellen gevaarlijk?

3/02/2011 - Rusthuisbewoners mogen binnenkort geen televisie meer kijken op een beeldbuis. Enkel flatscreens zijn nog toegelaten.

Actieplan hittegolf

1/08/2004 - Naar aanleiding van de hittegolf van vorig jaar heeft de federale regering een actieplan afgekondigd indien ook dit of volgende jaren een dergelijke hittegolf zou optreden.

Studie toont mentale impact van lockdown

Studie toont mentale impact van lockdown 28/08/2020 - Het mag niet verbazen, maar is nu ook bewezen door Britse onderzoekers: de covid-19-crisis met de lockdown heeft zijn weerslag op de mentale gezondheid van mensen, zeker op kwetsbare groepen.

Polshorloge-achtig toestel onderdrukt Tourette-tics

Polshorloge-achtig toestel onderdrukt Tourette-tics 16/06/2020 - Britse onderzoekers hebben een polshorloge-achtig toestel ontwikkeld dat de tics van mensen met het syndroom van Gilles de la Tourette doet afnemen.

FAQ’s over COVID-19 en het coronavaccin bij kinderen

8/01/2021 -

Belang van de griepprik tijdens coronacrisis

Belang van de griepprik tijdens coronacrisis 2/11/2020 - Dit jaar is de griepprik voor risicogroepen nog belangrijker dan anders, want als mensen door griep in het ziekenhuis belanden, zet dat onze gezondheidssector nog meer onder druk. Het griepvaccin maakt je trouwens op geen enkele manier kwetsbaarder voor het covid-19-virus.

Zijn gearomatiseerde waters een alternatief voor light frisdrank?

Zijn gearomatiseerde waters een alternatief voor light frisdrank? 8/04/2017 - Gearomatiseerde waters zijn in ons land aan een opmars bezig. Waterproducenten spelen hier gretig op in, verschillende merken beschikken al over een heel gamma van bruiswaters met smaken zoals citroen, pompelmoes of munt.

volgopfacebook

volgopinstagram