Zoekresultaten voor immunotherapie (29 artikels)

Hoe werkt immunotherapie tegen hooikoorts?

Hoe werkt immunotherapie tegen hooikoorts? 28/03/2013 - Er bestaan twee methoden: - via inspuiting (subcutane immunotherapie of SCIT), - via druppels of tabletten die men onder de tong laat smelten (sublinguale immunotherapie of SLIT)

Sublinguale immunotherapie (SLIT) niet werkzaam tegen huisstofmijt

26/09/2012 - Volgens een studie gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde is sublinguale immunotherapie (SLIT) met huisstofmijtallergeen niet werkzaam bij kinderen,

Nieuwe generatie immunotherapie voor kanker wordt sneller terugbetaald

Nieuwe generatie immunotherapie voor kanker wordt sneller terugbetaald 13/02/2017 - In ons land was de tegemoetkoming voor de nieuwe types immunotherapie tot eind 2016 voorbehouden voor patiënten met een vergevorderd melanoom. Sinds 1 januari 2017 werd een versnelde procedure ingevoerd die tegemoetkoming voor immunotherapie ook mogelijk maakt voor patiënten met long- en nierkanker en met een Hodgkin-lymfoom.

Laat je vaccineren tegen hooikoorts

Laat je vaccineren tegen hooikoorts 27/03/2013 - Immunotherapie, ook desensibilisatie of hyposensibilisatie genoemd, is een relatief nieuwe behandelingsvorm voor hooikoorts of seizoensgebonden allergische rhinitis/conjunctivitis en allergische astma.

Nieuwe studie bevestigt werkzaamheid immunotherapie tegen graspollen

12/05/2012 - Een nieuwe Amerikaanse studie bevestigt de werkzaamheid van orale immunotherapie tegen graspollen. De studie werd voorgesteld op het jaarcongres van de American Academy of Allergy,

Immuno-T, de eerste motion comic over immunotherapie

Immuno-T, de eerste motion comic over immunotherapie 1/11/2017 - UZ Gent lanveert een 'motion comic', een animatieverhaal dat mensen op een interactieve manier meeneemt in de wereld van immunotherapie bij kanker.

Immunotherapie tegen kanker: hoe werkt het?

Immunotherapie tegen kanker: hoe werkt het? 17/12/2021 - Immunotherapie is een verzamelnaam voor behandelingen die het afweersysteem van de patiënt stimuleren om kanker aan te vallen. De therapie richt zich dus niet rechtstreeks tot de kankercellen zelf, zoals chemo- of radiotherapie, maar werkt samen met het eigen immuunsysteem.

Kan je genezen van een huisstofmijtallergie?

Kan je genezen van een huisstofmijtallergie? 26/10/2016 - Een allergie voor huisstofmijt kan niet genezen worden. Indien saneringsmaatregelen voor je slaapkamer en huis onvoldoende effect hebben en jij of je kind(eren) toch nog altijd last hebben, kan een behandeling met geneesmiddelen helpen.

Immunotherapie bij pollen-, huisstofmijt- en dierenallergie

Immunotherapie bij pollen-, huisstofmijt- en dierenallergie 23/04/2019 - Een immunotherapie houdt in dat men het afweersysteem minder gevoelig maakt door de stof waarvoor iemand allergisch is, bv. graspollen, in toenemende hoeveelheden toe te dienen zodat het immuunsysteem daarop gaat reageren.

UZ Leuven onderzoekt wisselwerking kanker en COVID-19

UZ Leuven onderzoekt wisselwerking kanker en COVID-19 1/06/2020 - UZ Leuven start met een nieuwe klinische studie om te achterhalen hoe het immuunsysteem reageert wanneer een kankerpatiënt COVID-19 krijgt. De onderzoekers hopen te weten te komen of behandelingen en immunotherapie doeltreffend blijven en of het ziekteverloop wijzigt.

Immunotherapie verandert de prognose van melanoom

Immunotherapie verandert de prognose van melanoom 6/06/2018 - Naar schatting zal 1 op 5 personen tijdens zijn leven een vorm van huidkanker ontwikkelen. Melanoom, de meest agressieve huidkanker, neemt voortdurend toe in België, met ruim 2500 gevallen per jaar, ondanks de vele preventiecampagnes die waarschuwen voor te veel blootstelling aan UV-stralen – de grootste risicofactor.

Hoe verloopt desensibilisatie voor bijen- en wespengif?

Hoe verloopt desensibilisatie voor bijen- en wespengif? 8/04/2019 - Mensen die na een bijen- of wespensteek een ernstige veralgemeende reactie vertonen, kunnen een zogeheten desensibilisatie of hyposensibilisatie toepassen.

Immunotherapie bij insectenallergie

Immunotherapie bij insectenallergie 12/07/2019 - Een immunotherapie houdt in dat men het afweersysteem minder gevoelig maakt door de stof waarvoor iemand allergisch is, in toenemende hoeveelheden toe te dienen zodat het immuunsysteem daarop gaat reageren.

Welke geneesmiddelen kan je gebruiken als je hooikoorts hebt?

Welke geneesmiddelen kan je gebruiken als je hooikoorts hebt? 7/04/2016 - Bij een eerste aanval van hooikoorts, overleg je het best met je arts of en zo ja welke geneesmiddelen je eventueel kan nemen. Er bestaan verschillende types van geneesmiddelen: pilletjes om in te nemen, producten om in de neus te spuiten enz.

App Allergy Track helpt allergiepatiënten

App Allergy Track helpt allergiepatiënten 30/08/2013 - In samenwerking met de «Europese Federatie van Astma en Allergieverenigingen» (EFA), stelt Stallergenes, die sublinguale immunotherapie van allergie produceertt, gratis een app voor smartphone of tablet ter beschikking van de betrokken patiënten.

Blaaskanker / Terugbetaling van immunotherapie

Blaaskanker / Terugbetaling van immunotherapie 6/09/2017 - Met 2.200 nieuwe gevallen per jaar, is blaaskanker de vijfde meest voorkomende kanker bij mannen in België en komt vier maal vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.

Doorbraak in behandeling longkanker

Doorbraak in behandeling longkanker 14/04/2022 - De combinatie van immunotherapie en chemotherapie vóór de operatie zou het risico op overlijden, maar ook op terugkeer van longkanker bij patiënten zonder uitzaaiingen aanzienlijk verminderen. Dat blijkt uit een internationale studie, uitgevoerd door het Curie-Montsouris Thorax Instituut in Parijs.

Ultrasnelle behandeling tegen wespengifallergie

1/08/2019 - Een allergie voor het gif van insecten kan levensbedreigend zijn. Wie één keer een veralgemeende allergische reactie heeft gehad, kan een tweede voorkomen met behulp van immunotherapie.

Melanoom genezen na kortere behandeling mogelijk voor bepaalde patiënten

Melanoom genezen na kortere behandeling mogelijk voor bepaalde patiënten 24/07/2017 - Melanoom, de meest dodelijke vorm van huidkanker, kan sinds kort beter worden behandeld met immunotherapie (antlichamen die de PD-1 receptor op de afweercellen blokkeren).

54 procent Belgen vreest ooit kanker te krijgen

54 procent Belgen vreest ooit kanker te krijgen 4/06/2017 - 54 procent van de Belgen vreest ooit geconfronteerd te worden met kanker. Het gevolg van kanker waarvoor ze het meeste schrik hebben – overlijden buiten beschouwing gelaten – is de fysieke pijn (24 %), gevolgd door de consequenties voor familie en naasten (22 %) en vermindering van de levenskwaliteit (21 %).

Lokale immunotherapie via implantparels bestrijdt kanker in amper 6 dagen

Lokale immunotherapie via implantparels bestrijdt kanker in amper 6 dagen 10/03/2022 - Onderzoekers hebben een nieuw type kankerbehandeling ontwikkeld die eierstok- en colorectale kanker in een vergevorderd stadium in slechts zes dagen geneest. Tegen het eind van het jaar zouden klinische proeven op mensen kunnen worden uitgevoerd.

Hoe verloopt immunotherapie tegen luchtwegallergie?

Hoe verloopt immunotherapie tegen luchtwegallergie? 15/04/2015 - In de instelfase, die twee tot vier maanden duurt, worden er elke week één of meerdere onderhuidse injecties gegeven (in bovenarm of bovenbeen), afhankelijk van het aantal te behandelen allergieën.

Voedingsvezels mogelijk bruikbaar bij allergie

Voedingsvezels mogelijk bruikbaar bij allergie 6/01/2019 - Niet-verteerbare voedingsvezels, zoals die onder meer in groente voorkomen, lijken behulpzaam te zijn voor mensen met een voedselallergie. Onderzoek aan het universitair medisch centrum UMC Utrecht wijst er op dat deze vezels het ontregelde afweersysteem sneller weer in balans brengen.

UGent krijgt 500.000 euro financiering voor onderzoek naar Alzheimer

UGent krijgt 500.000 euro financiering voor onderzoek naar Alzheimer 4/05/2021 - De Stichting Alzheimer Onderzoek belooft 500.000 euro voor innovatief onderzoek aan de UGent. Onderzoekers zullen onder meer onderzoeken of het mogelijk is een therapie te ontwikkelen die het immuunsysteem in staat stelt om de ziekte van Alzheimer te stoppen of te vertragen.

85.000 extra levens gered door kankeronderzoek

85.000 extra levens gered door kankeronderzoek 12/03/2018 - De sterftecijfers door kanker zijn tussen 2004 en 2008 met 4,16 procent gedaald en het lijkt erop dat de neerwaartse trend doorzet. Minder sterftes betekent meer genezingen en betere overlevingskansen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Stichting tegen Kanker.

Immuuntherapie bij kanker versterken met goedkope 'standaard' medicatie

Immuuntherapie bij kanker versterken met goedkope 'standaard' medicatie 19/09/2017 - Kom op tegen Kanker slaat samen met het Antikankerfonds en vier grote ziekenhuizen de handen in elkaar om een studie mogelijk te maken naar een nieuwe vorm van immuuntherapie bij baarmoeder- en baarmoederhalskanker.

UAntwerpen pioniert met celtherapie voor MS-patiënten

UAntwerpen pioniert met celtherapie voor MS-patiënten 1/08/2017 - Er is mogelijk hoop voor MS- patiënten. Het Centrum voor Celtherapie en Regeneratieve Geneeskunde (CCRG) en de Dienst Neurologie van het UZA testen in samenwerking met UAntwerpen als eerste een nieuw type celtherapie voor MS-patiënten.

Sponsorloop moet geld inzamelen voor onderzoek naar behandelingen voor kinderkanker

Sponsorloop moet geld inzamelen voor onderzoek naar behandelingen voor kinderkanker 10/09/2020 - Deze maand vindt opnieuw de Run to Kick solidariteitsloop plaats. De derde editie ziet er door het coronavirus een beetje anders uit, maar het doel van organisator KickCancer is ook nu weer om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor structureel en innovatief onderzoek naar kinderkanker.

Nieuwe website voor vragen over het afweersysteem

Nieuwe website voor vragen over het afweersysteem 24/10/2019 - De Nederlandse Vereniging voor Immunologie (NVVI) legt op de website mijnafweer.nl op een eenvoudige én wetenschappelijk betrouwbare manier uit hoe het afweersysteem werkt.

volgopfacebook

volgopinstagram