Zoekresultaten voor hartslag (156 artikels)

Wat is je ideale hartslag bij het sporten?

Wat is je ideale hartslag bij het sporten? 7/10/2018 - Om je ideale hartslag bij benadering zelf te berekenen ga je als volgt te werk.

Hartritmestoornis bij kinderen: bradycardie (te trage hartslag in rust)

Hartritmestoornis bij kinderen: bradycardie (te trage hartslag in rust) 29/03/2024 - Bij een kind ligt de hartslag in rust meestal tussen de 60 en 100 slagen per minuut. Bij een inspanning kan de hartslag oplopen tot 200 slagen per minuut, en tijdens de slaap kan de hartslag wel dalen tot 30-40 slagen per minuut. Wanneer spreken we van bradycardie?

Bij welke hartslag ga je dood?

Bij welke hartslag ga je dood? 1/02/2024 - Hoewel de gemiddelde hartslag van persoon tot persoon kan verschillen, is er een ideaal bereik waarbinnen deze zou moeten liggen. Een hartslag die buiten dit "normale" bereik valt, kan een teken zijn van onderliggende gezondheidsproblemen.

Wat is de gemiddelde hartslag in rust?

Wat is de gemiddelde hartslag in rust? 14/05/2024 - De hartslag in rust is een cruciale indicator van onze algemene gezondheid en conditie. Maar wat is nu precies een 'normale' hartslag in rust? We geven de gemiddelde rusthartslag per leeftijd.

Hogere hartslag in rust gelinkt aan slechter functioneren bij ouderen

Hogere hartslag in rust gelinkt aan slechter functioneren bij ouderen 14/09/2015 - Bij ouderen hangen een hogere hartslag in rust en een vrij constante hartslag samen met slechter functioneren in het dagelijks leven. Dat publiceren onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in het Canadian Medical Association Journal.

Hoe kan je zelf je hartslag meten?

Hoe kan je zelf je hartslag meten? 28/02/2022 - Een normale hartslag ligt voor de meeste volwassenen tussen de 60 en 100 slagen per minuut, maar dit kan verschillen per persoon. Bepalende factoren zijn onder andere leeftijd, lichaamslengte, hartconditie en medicijngebruik.

Zelf uw maximale hartslag berekenen

30/11/2010 -

Hartslag voorspelt risico plotse dood

29/06/2005 - Gezonde mannen van middelbare leeftijd zonder hartklachten die sporten, doen er goed aan om op hun hartslag te letten.

Koffie geen oorzaak van onregelmatige hartslag

Koffie geen oorzaak van onregelmatige hartslag 22/10/2015 - Koffie veroorzaakt geen boezem- of atriumfibrillatie, een veel voorkomende oorzaak van een onregelmatige hartslag. Dat schrijven Zweedse onderzoekers in het vakblad BMC Medicine.

Voetbal kijken is belastend voor het hart

Voetbal kijken is belastend voor het hart 18/06/2014 - Wie in de komende dagen en weken vastgekluisterd zit aan het TV-scherm om het WK-voetbal te volgen, moet beseffen dat dit belastend is voor het hart.

Wat is de maximale hartslag-test?

Wat is de maximale hartslag-test? 19/04/2021 - Om te weten of een bepaalde hartslag bij een gegeven inspanning hoog of laag is, kan je in een sportlaboratorium een test afleggen waarbij de inspanning gradueel tot het maximum opgedreven wordt.

Philips introduceert persoonlijke app om hartslag en ademhaling te meten

18/02/2012 - Philips introduceert een persoonlijke app voor de iPad 2 die met behulp van de iPad-camera op afstand iemands hartslag en ademhaling kan meten.

Trainen op basis van hartslag

3/09/2000 - De hartslag is een zeer bruikbaar gegeven om de intensiteit van de inspanning in te schatten voor sporten waarbij grote spiergroepen op een ritmische wijze en gedurende langere tijd aan het werk zijn.

Apps om hartslag te meten niet accuraat

22/05/2017 - Apps om de hartslag te meten zijn niet accuraat. Dat schrijven onderzoekers van de universiteiten van Zurich en Berlijn in het European Journal of Preventive Cardiology.

Ken je hartslag

30/09/2010 - Onze hartslag is een belangrijke indicator van hoe gezond we al dan niet zijn. Een gezond, jong hart klopt vrij traag: gemiddeld zo’n 60-70 slagen per minuut in rust. Bij sporters is de rustpols vaak zelfs trager.

Muziek heeft een stimulerend effect op hartslag

Muziek heeft een stimulerend effect op hartslag 15/04/2017 - Uit onderzoek blijkt dat luisteren naar muziek je hartslag significant verhoogt, een afname in het tempo van de muziek vermindert dit effect. De resultaten kunnen relevant zijn voor therapeuten, sporters en de doorsnee muziekliefhebber.

Hartritmestoornis bij kinderen: tachycardie (te snelle hartslag in rust)

Hartritmestoornis bij kinderen: tachycardie (te snelle hartslag in rust) 18/03/2024 - Bij pasgeborenen wordt een hartslag in rust van meer dan 200 slagen/minuut als tachycardie beschouwd. Bij kinderen is dat 160 spm en bij tieners 90 spm. Het hart kan dan soms niet meer voldoende bloed rondpompen. Daardoor krijgen onder andere de hersenen, nieren, lever en de hartspier zelf te weinig zuurstof.

Juist ademen: hartcoherentie als antwoord op stress, burn-out en hyperventilatie

Juist ademen: hartcoherentie als antwoord op stress, burn-out en hyperventilatie 26/06/2023 - Hartcoherentie betekent dat het versnellen en vertragen van onze hartslag op elkaar zijn afgestemd. Als we inademen versnelt onze hartslag en als we uitademen vertraagt die. Als we de twee op een regelmatig tempo afwisselen, spreken we van hartcoherentie.

Hartslagmeting toont of iemand depressief is

Hartslagmeting toont of iemand depressief is 28/09/2020 - Zullen artsen in de toekomst op basis van een hartslagmeting kunnen zien of iemand depressief is en of een behandeling aanslaat? Onderzoek suggereert alvast van wel. Wetenschappers bestudeerden daarvoor de effecten van het snelwerkende antidepressivum ketamine.

Is de hartslagmeter van je sporthorloge betrouwbaar?

Is de hartslagmeter van je sporthorloge betrouwbaar? 3/09/2020 - Of ze nu nog maar pas uit de startblokken schoten of al heel wat kilometers in de benen hebben, veel mensen gebruiken een sporthorloge om hun hartslag te monitoren. Maar zijn die wel te vertrouwen?

Hartkloppingen bij kinderen: wat is een normale hartslag?

Hartkloppingen bij kinderen: wat is een normale hartslag? 5/03/2024 - Het hart klopt sneller als je kind actief is en langzamer als het zit of slaapt, maar wanneer is er sprake van een te snelle of te trage hartslag? En wanneer gaat het om een hartritmestoornis?

De hartslagmeter

1/05/2015 - Elke wielertoerist of jogger die zijn hobby een beetje ernstig neemt, loopt of fietst tegenwoordig met een speciaal apparaatje rond de borst en de pols: een hartslagmeter.

Geliefden stemmen hartslag op elkaar af

24/04/2013 - Wetenschappers hebben ontdekt dat de harten van twee geliefden met dezelfde snelheid slaan. Het wijst erop dat geliefden niet alleen hun emoties, maar ook bepaalde fysieke kenmerken delen.

Onregelmatig hartritme: Hoe kan je zelf je hartritme meten?

Onregelmatig hartritme: Hoe kan je zelf je hartritme meten? 7/03/2018 - Voorkamerfibrillatie (VKF) is de meest voorkomende hartritmestoornis. Bij VFK slaat het hart bij wijze van spreken op hol en is de hartslag onregelmatig en veel te hoog.

Mobiele melding van hartaanval mogelijk

11/02/2002 - Philips biedt een mobiele dienst aan waarmee artsen 24 uur per dag de hartslag van een risicogroep van patiënten kunnen controleren. De patiënten krijgen daarvoor een zender die via de telefoonlijn gegevens doorstuurt.

Moet je je ongerust maken als je hartkloppingen hebt?

Moet je je ongerust maken als je hartkloppingen hebt? 20/02/2024 - Normaal gesproken voel je je hart niet kloppen. Maar onder bepaalde omstandigheden, bij gezonde mensen bijvoorbeeld bij zware inspanning of bij een hevige psychische schok, kan het gebeuren dat ze hun hartslag plots voelen. Is dat gevaarlijk?

Maandstonden: waarom is je bloed soms bruin?

Maandstonden: waarom is je bloed soms bruin? 20/04/2023 - Je menstruatie zegt veel over je gezondheid. Volgens experten is het zelfs een even belangrijke parameter als bloeddruk, hartslag en lichaamstemperatuur. Een van de factoren die je in de gaten moet houden, is de kleur van het bloedverlies.

Amerikaans gerecht beboet makers van gezondheidsapps

Amerikaans gerecht beboet makers van gezondheidsapps 22/04/2017 - De New Yorkse openbare aanklager (Attorney General) vindt dat drie app-leveranciers hun marketingclaims niet voldoende kunnen waarmaken en legde boetes op. Het gaat om bekende apps en uitgevers: Runtastic van Adidas, Cardiio en Matis, de maker van een app waarmee je de hartslag van een baby in de moederbuik zou kunnen registreren.

HRV: wat is hartritmevariabiliteit (heart rate variability)?

HRV: wat is hartritmevariabiliteit (heart rate variability)? 28/05/2024 - Hartritmevariabiliteit kan inzicht geven in de werking van het autonome zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor de regulering van onbewuste lichaamsfuncties zoals ademhaling, hartslag en spijsvertering. Hoe wordt je HRV gemeten?

App voorspelt ziekte

App voorspelt ziekte 28/02/2017 - Draagbare sensoren die onder meer uw hartslag, activiteit en de temperatuur van uw huid meten, kunnen het prille begin van een ziekte of een infectie signaleren. Dat blijkt uit onderzoek aan de Amerikaanse Stanford University. Onder meer de ziekte van Lyme zou zo in een zeer vroeg stadium kunnen opgespoord worden.

volgopfacebook

volgopinstagram