Zoekresultaten voor ebola (10 artikels)

Ebola in 10 vragen (update!)

Ebola in 10 vragen (update!) 13/10/2014 - Wat is Ebola? Ebola is een zeldzame maar ernstige infectieziekte die in Afrika voorkomt en gepaard gaat met bloedingen in het lichaam (hemorragische koorts).

Belgische ebola-site voor burger en gezondheidsprofessional

Belgische ebola-site voor burger en gezondheidsprofessional 13/02/2015 - Voortaan kunnen burgers en gezondheidsprofessionals in België terecht op één enkele website voor alle informatie omtrent ebola:

Waarom wij niet bang moeten zijn voor Ebola

Waarom wij niet bang moeten zijn voor Ebola 15/09/2014 - Sinds de uitbraak in maart 2014 grijpt het Ebolavirus steeds verder om zich heen in West-Afrika. Afrika. Met nu al meer dan 1.000 doden is het de dodelijkste uitbraak van het virus ooit.

Kan ebola ook in België opduiken?

Kan ebola ook in België opduiken? 24/10/2014 - De kans dat een met ebola besmet persoon in België terecht komt is heel klein, maar kan niet volledig uitgesloten worden. Er zijn tot nu toe enkele gevallen bekend van export of besmetting buiten Afrika:

Ebola: reizen naar Guinee, Sierra Leone en Liberia afgeraden

Ebola: reizen naar Guinee, Sierra Leone en Liberia afgeraden 12/08/2014 - De FOD Buitenlandse Zaken raadt niet-noodzakelijke reizen naar Guinee, Sierra Leone en Liberia af vanwege de Ebola-crisis. Niet zozeer vanwege het acute besmettingsgevaar, wel omdat zich praktische problemen kunnen voordoen,

Waarom we de ebola-uitbraak in West-Afrika ernstig moeten nemen

2/07/2014 - De ebola-epidemie die nu al zo’n zes maanden in West-Afrika woedt, is de zwaarste en dodelijkste epidemie van het virus ooit. De Wereldgezondheidsorganisatie houdt intussen een crisisvergadering over de toestand in West-Afrika. En terecht, want om volgende redenen is het nodig de uitbraak van het virus ernstig te nemen:

Malariapillen meer dan ooit nodig in tijden van ebola

Malariapillen meer dan ooit nodig in tijden van ebola 19/09/2014 - Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) wijst gezondheidsspecialisten en reizigers op het belang van malariapreventie in verband met de ebola-epidemie in Afrika.

Malaria en buiktyfus zijn grootste risico in tropen

Malaria en buiktyfus zijn grootste risico in tropen 12/03/2013 - Malaria en buiktyfus vormen het grootste gezondheidsrisico in tropische landen. Dat blijkt uit een studie in het American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.

Mannen kunnen écht zieker zijn van de griep dan vrouwen

24/02/2016 - Het is mogelijk dat mannen niet alleen kleinzerig zijn als ze dood lijken te gaan aan een griepje, maar dat ze ook effectief meer last hebben van het griepvirus. Dat is althans wat een onderzoek van de Britse Johns Hopkins Universiteit lijkt aan te tonen.

Wereld Malariadag: Malaria is het grootste gezondheidsrisico in tropische landen

25/04/2013 - Malaria en buiktyfus vormen het grootste gezondheidsrisico in tropische landen. Dat blijkt uit een studie in het American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.

volgopfacebook

volgopinstagram

pub