Zoekresultaten voor clusterhoofdpijn (9 artikels)

Hoe ontstaat clusterhoofdpijn?

Hoe ontstaat clusterhoofdpijn? 16/08/2017 - Het is tot nu toe nog onbekend waarom en hoe aanvallen van clusterhoofdpijn ontstaan.

Wat zijn de kenmerken van clusterhoofdpijn?

Wat zijn de kenmerken van clusterhoofdpijn? 15/08/2017 - Clusterhoofdpijn is een relatief zeldzame, maar buitengewoon ernstige vorm van aanvalsgewijze hoofdpijn. De extreme pijn drijft sommige patiënten zelfs tot zelfmoordgedachten.

Clusterhoofdpijn vaak niet of te laat herkend

Clusterhoofdpijn vaak niet of te laat herkend 27/04/2017 - Clusterhoofdpijn wordt nog te vaak niet of te laat herkend, zodat patiënten een lange lijdensweg afleggen voor ze correct behandeld worden. Dat blijkt uit onderzoek aan het UZ Gent. Clusterhoofdpijn is een van de ergste vormen van pijn.

Hoe wordt clusterhoofdpijn behandeld?

Hoe wordt clusterhoofdpijn behandeld? 17/08/2017 - Eens clusterhoofdpijn is vastgesteld, zijn verschillende behandelingen mogelijk om aanvallen te voorkomen en adequaat te bestrijden. Gewone pijnstillers, zoals paracetamol of diclofenac zijn niet werkzaam.

Proefpersonen gezocht voor onderzoek naar migraine en clusterhoofdpijn

Proefpersonen gezocht voor onderzoek naar migraine en clusterhoofdpijn 28/01/2021 - Hoofdpijn op zich kan best vervelend zijn, maar migraine en clusterhoofdpijn maakt het zelfs bijna onmogelijk om dagdagelijkse taken uit te voeren. Veel patiënten zijn echter onvoldoende geholpen met de huidige beschikbare (preventieve) medicatie.

Getuigenis: leven met clusterhoofdpijn

Getuigenis: leven met clusterhoofdpijn 5/11/2021 - Tom heeft het tijdens zijn getuigenis herhaaldelijk over een beest in zijn hoofd dat hij maar niet kan verslaan. Volgens hem heerst er nog veel onwetendheid over clusterhoofdpijn en is meer onderzoek nodig naar een gepaste behandeling.

Wat is clusterhoofdpijn en wat kan je er tegen doen?

Wat is clusterhoofdpijn en wat kan je er tegen doen? 28/09/2020 - Clusterhoofdpijn (Neuralgie van Horton) is een zeer specifieke hoofdpijn met korte en zeer hevige aanvallen aan één zijde van het hoofd. Wij bespreken de klachten, oorzaken en mogelijke behandelingen.

Migraine: welke rol speelt voeding?

Migraine: welke rol speelt voeding? 10/09/2021 - Migraine is een veel voorkomende vorm van hoofdpijn, waar maar liefst 15% van de populatie onder lijdt. Veel patiënten zijn ervan overtuigd dat bepaalde voedingsmiddelen of –bestanddelen een migraine-aanval kunnen uitlokken. Maar klopt dit ook?

Drie preventieve migrainemedicijnen terugbetaald

Drie preventieve migrainemedicijnen terugbetaald 8/06/2021 - Hoofd-Stuk lanceerde anderhalf jaar geleden de petitie 'Schiet uit je sloffen'. Met succes, want de vele duizenden getuigenissen van hoofdpijnpatiënten werden door de beleidsmakers goed opgepikt en gehoord.

Rubrieken

hoofdpijn

volgopfacebook

volgopinstagram