Proefpersonen gezocht voor onderzoek naar migraine en clusterhoofdpijn

123-vr-hoofdpijn-migr-stress-07-18.jpg

nieuws Hoofdpijn op zich kan best vervelend zijn, maar migraine en clusterhoofdpijn maakt het zelfs bijna onmogelijk om dagdagelijkse taken uit te voeren. Veel patiënten zijn echter onvoldoende geholpen met de huidige beschikbare (preventieve) medicatie. Extra studies moeten daar verandering in brengen en dus zijn onderzoekers op zoek naar proefpersonen.

Lees ook: Hoe kan je migraine voorkomen?

Klinische studie naar preventieve migrainemedicatie
Op dit moment loopt er een wereldwijde klinische studie naar nieuwe preventieve mediatie waaraan onder andere ook verschillende Belgische ziekenhuizen deelnemen. Deze studie onderzoekt in welke mate deze nieuwe medicatie werkzaam is om migraine-aanvallen te voorkomen bij patiënten die eerder onsuccesvol werden behandeld met preventieve medicatie.  

Migrainepatiënten tussen 18 en 75 jaar oud die minstens 4 migrainedagen per maand ervaren en niet geholpen zijn met de preventieve medicatie die beschikbaar is, kunnen zich aanmelden via jan.versijpt@uzbrussel.be (Hoofdpijnkliniek UZ Brussel).

Meer info op deze website 

Lees ook: Migraine: welke rol speelt voeding?

Onderzoek naar draagbare polssensoren en apps in het kader van migraine en clusterhoofdpijn
De dienst Neurologie van het UZ Gent is voor wetenschappelijk onderzoek op zoek naar vrijwilligers die 21 dagen een draagbare polssensor willen dragen om zo de hartslag, huidtemperatuur, huidgeleiding en beweging in kaart te brengen. Op bepaalde momenten dien je ook een hoofdpijnagenda in te vullen en vragen te beantwoorden via een mobiele applicatie. Deelnemers moeten twee keer naar het UZ Gent komen: aan het begin en aan het einde van de studie. 

Niet alle patiënten met migraine of clusterhoofdpijn kunnen deelnemen. Kandidaten die zich aanmelden via het telefoonnummer 09/332.45.29 zullen op basis van inclusie- en exclusiecriteria geëvalueerd worden. 

Meer info op deze website. 

Lees ook: Wanneer moet je je ongerust maken over hoofdpijn?

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: januari 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram