Zoekresultaten voor botox (18 artikels)

Ook mannen raken verslingerd aan Botox

Ook mannen raken verslingerd aan Botox 5/02/2008 - Een antirimpel-behandeling met Botox-injecties is niet langer een puur vrouwelijk fenomeen. Ook steeds meer mannen raken in de ban van Botox, zo blijkt uit Brits onderzoek.

Verslaafd aan Botox?

28/09/2006 - Volgens een Britse studie in 81 ziekenhuizen, waarbij Botox-behandelingen werden vergeleken met andere behandelingen tegen rimpels, blijkt dat ongeveer 40% van de Botox-gebruikers ‘verslaafd’ raken aan de behandeling.

Botox helpt mogelijk tegen incontinentie

25/06/2009 - Botox, dat op grote schaal gebruikt wordt tegen rimpels, zou mogelijk ook kunnen helpen tegen sommige vormen van incontinentie

Botox tegen plasklachten

21/11/2006 - Mannen die problemen hebben met plassen vanwege een vergrote prostaat, kunnen binnenkort bij het Universitair ziekenhuis van Utrecht behandeld worden met een nieuwe therapie gebaseerd op botox.

Chronische migraine: botox werkt niet beter dan afkicken van pijnmedicatie

7/05/2019 - Patiënten met chronische migraine die veel pijnmedicatie gebruiken kunnen daar beter mee stoppen dan een behandeling met botox ondergaan. Dat besluiten hoofdpijnonderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum uit een grootschalige studie.

Waarom mogen enkel artsen botox en fillers uitvoeren?

Waarom mogen enkel artsen botox en fillers uitvoeren? 15/10/2019 - Sinds 2013 mogen in België enkel erkende artsen botox en rimpelvullers (fillers) inspuiten. Schoonheidsspecialisten zijn daartoe niet langer bevoegd. Maar de wet over esthetische ingrepen wordt allesbehalve strikt nageleefd.

Botox tegen prostaatproblemen

12/06/2007 - Botox-inspuitingen die tegenwoordig op grote schaal gebruikt worden tegen rimpels in het gelaat, zouden ook kunnen helpen tegen de symptomen van goedaardige prostaatvergroting (benigne prostaathypertrofie, BPH).

Botox tegen overmatig zweten?

Botox tegen overmatig zweten? 19/02/2011 - Injecties met Botuline-toxine of Botox is een relatief nieuwe behandelingsmethode voor mensen die overmatig zweten (hyperhidrosis).

Blijf je er jong uitzien met gezichtsyoga?

Blijf je er jong uitzien met gezichtsyoga? 7/07/2022 - Gezichtsyoga zou het geheim zijn voor een strakke en jonge huid, zonder dure crèmes of lotions, zonder botox of laserbehandeling. Zo doe je zelf een lift om je gezichtscontouren te versterken.

Esthetische chirurgie wordt aan banden gelegd

14/06/2012 - Esthetische ingrepen zoals botox inspuiten, verwijderen van tatoeages of tanden bleken, mogen in de nabije toekomst alleen nog door gespecialiseerde artsen worden uitgevoerd.

EU wijst op risico's van behandelingen met botox

30/09/2008 - Het Europese geneesmiddelagentschap EMEA registreerde de afgelopen jaren meer dan 600 patiënten met problemen door een botoxbehandeling. 28 daarvan overleden aan de gevolgen, zo bericht het Duitse blad Focus.

Waarom je voor injecties met botox of hyaluronzuur beter een arts raadpleegt

Waarom je voor injecties met botox of hyaluronzuur beter een arts raadpleegt 14/10/2022 - In een advies waarschuwt de Gezondheidsraad voor invasieve esthetische procedures die worden uitgevoerd door mensen zonder medische bevoegdheid. "Het is een ingreep die bijwerkingen of problematische gevolgen kan hebben: infecties, littekens, allergieën, weefselnecrose, enz."

Tijdelijke rimpelvullers blijken onschadelijk

Tijdelijke rimpelvullers blijken onschadelijk 14/01/2018 - Het Nederlandse RIVM onderzocht 26 tijdelijke rimpelvullers, waarvan geen enkele schadelijk blijkt. Rimpelvullers, ofwel fillers, zijn producten die in of onder de huid gespoten worden met een medisch of cosmetisch doel. Dit kan bijvoorbeeld zijn om de natuurlijke lichaamsvorm te herstellen na een operatie, maar ook om de zichtbare gevolgen van ouder worden te maskeren.

Kans op litteken- of pigmentvorming bij behandeling in schoonheidssalons

Kans op litteken- of pigmentvorming bij behandeling in schoonheidssalons 18/06/2019 - Sommige behandelingen in schoonheidssalons brengen risico’s met zich mee, waardoor bijvoorbeeld roodheid, zwelling of littekenvorming kan ontstaan. Dit blijkt uit een onderzoek van het RIVM.

Urine-incontinentie bij mannen: welke behandelingen zijn er?

Urine-incontinentie bij mannen: welke behandelingen zijn er? 14/10/2021 - Incontinentie of urineverlies wordt vaak gezien als een vrouwenzaak. Onterecht, zo blijkt, want 10% van de mannelijke veertigplussers krijgt er eveneens mee te maken. Bij de meerderheid van hen is het probleem te verhelpen.

Zijn rimpelvullers veilig?

11/11/2008 - Het Nederlandse RIVM heeft op verzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoek gedaan naar injecteerbare rimpelvullers. Dat zijn producten die via een injectienaald onder een rimpel worden ingespoten, waardoor de rimpel vermindert of zelfs verdwijnt.

Online aangeboden peptiden mogelijk gevaarlijk voor de gezondheid

Online aangeboden peptiden mogelijk gevaarlijk voor de gezondheid 21/10/2019 - Illegale injecteerbare preparaten die peptiden bevatten en die verkocht worden via het internet kunnen een ernstig risico voor de gezondheid vormen. Deze illegale preparaten zijn populair om bijvoorbeeld snel en makkelijk een fysiek ideaal te bereiken of om sociale vaardigheden te versterken.

Hoe voorkom je rimpels?

3/03/2008 -

volgopfacebook

volgopinstagram