Zoekresultaten voor windpokken (7 artikels)

Algemene vaccinatie tegen windpokken bij kinderen doet misschien zona bij volwassenen toenemen

6/03/2011 - Een aantal landen (de VS, Australië en Duitsland) is begonnen met het inenten van kinderen tegen windpokken. In België maakt dit vaccin momenteel geen deel uit van de aanbevolen vaccins voor kinderen.

Alles wat je moet weten over windpokken als je zwanger bent

Alles wat je moet weten over windpokken als je zwanger bent 9/03/2023 - Windpokken is een heel besmettelijke kinderziekte. Je kan maar één keer in je leven windpokken krijgen. De kans is groot dat je de ziekte als kind hebt gehad en dan is er geen risico voor jou of de baby in je buik. Heb je nooit waterpokken gehad en ben je zwanger? Dan moet je wel opletten.

Varicella of windpokken: symptomen en behandeling

Varicella of windpokken: symptomen en behandeling 19/10/2020 - Windpokken, waterpokken, wijnpokken, varicella zoster, zona... De aandoening kent veel verschillende namen, maar hoe herken je ze? En vooral: wat is de beste manier om de huiduitslag te behandelen?

Windpokken: Aantal volwassen doden stijgt

1/12/2001 - Uit een analyse van de overlijdenscertificaten in Engeland en Wales in de periode 1995-1997 blijkt dat het aantal overlijdens ten gevolge van een infectie met windpokken of Varicella bij volwassenen toeneemt. In totaal werden in deze periode 119 overlijdens toegeschreven aan varicella, waarvan er na controle 94 of 79% overbleven.

Rode vlekjes en huiduitslag: alles over babyacne

Rode vlekjes en huiduitslag: alles over babyacne 30/09/2021 - Enkele weken na de geboorte krijgen veel baby’s pukkeltjes in het gezicht die lijken op jeugdpuistjes. Deze huiduitslag noemt men met een overkoepelende term babyacne, maar er zijn eigenlijk twee verschillende soorten te onderscheiden. Allebei onschuldig, gelukkig.

Baby’s maar 6 maanden immuun

10/06/2010 - Moederstoffen beschermen baby’s minder lang dan gedacht. Tot nu toe werd aangenomen dat pasgeborenen ongeveer een jaar beschermd zijn door de antistoffen die ze via de moederkoek meekrijgen.

Welke vaccinaties worden aangeraden tijdens de zwangerschap?

10/08/2021 -

volgopfacebook

volgopinstagram