Zoekresultaten voor valpreventie (14 artikels)

Valpreventie: meer bewegen!

Valpreventie: meer bewegen! 23/04/2014 - Meer bewegen: de beste manier om niet te vallen Van 21 tot en met 27 april 2014 organiseert Vlaanderen de 3de Week van de Valpreventie.

Uniforme aanpak van valpreventie bij ouderen

16/12/2006 - De KU Leuven heeft in opdracht van Vlaams minister voor Gezondheid Vervotte een programma uitgewerkt voor valpreventie bij ouderen.

Valpreventie: het gevaar van slaap- en kalmeermiddelen

19/04/2015 - Eén derde van de thuiswonende 65-plussers en tot 42% van de 75-plussers valt minimum één keer per jaar. In woonzorgcentra (WZC) hebben vrijwel alle bewoners een verhoogd valrisico.

Wat zijn de belangrijkste risicofactoren voor vallen bij ouderen en wat kan je eraan doen?

Wat zijn de belangrijkste risicofactoren voor vallen bij ouderen en wat kan je eraan doen? 5/01/2018 - Het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV) heeft een nieuwe Vlaamse Richtlijn 'Valpreventie bij thuiswonende ouderen' uitgewerkt. De Richtlijn is op de eerste plaats bedoeld voor professionele hulpverleners (huisarts, thuisverpleegkundige...), maar bevat ook heel wat nuttige informatie voor de ouderen zelf en hun familie.

Valpreventie: tips om vallen te voorkomen

Valpreventie: tips om vallen te voorkomen 22/04/2019 - Eén op de drie 65-plussers valt minstens één keer per jaar. Zo'n valpartij heeft vaak nare gevolgen. Stoornissen in evenwicht, spierkracht en/of mobiliteit zijn enkele van de belangrijkste risicofactoren voor een val. Ze kunnen vermeden worden door regelmatig te bewegen.

Valpreventie: wat zijn veilige schoenen?

24/04/2013 - Ben je minder goed te been? Stappen met open pantoffels of slecht aansluitende schoenen, verhoogt het risico op vallen. Loop ook beter niet op blote voeten of kousen.

1 op de 2 ouderen heeft angst om te vallen

1 op de 2 ouderen heeft angst om te vallen 23/04/2019 - Met de slogan ‘Laat angst om te vallen je leven niet bepalen’ ligt de focus van de Week van de Valpreventie (22 tot en met 28 april 2019) op valangst. Valangst is voor ouderen een van de vele risicofactoren om te vallen.

Bent u vaak duizelig bij het rechtstaan? 10 tips om daaraan te verhelpen

Bent u vaak duizelig bij het rechtstaan? 10 tips om daaraan te verhelpen 27/04/2018 - Als u vaak last hebt van duizeligheid bij rechtkomen uit bed of zetel, dan loopt u een verhoogd risico om te vallen.

Vitamine D en heupfracturen

15/09/2008 - Oudere vrouwen met hogere vitamine-D-gehaltes in het bloed lopen minder risico op een heupfractuur.

Week van de Valpreventie: Tapijten gevaarlijker dan auto's

Week van de Valpreventie: Tapijten gevaarlijker dan auto's 25/04/2017 - Een op de drie 65-plussers valt minstens één keer per jaar. Een aantal dat waarschijnlijk nog hoger ligt aangezien heel wat valincidenten niet worden gemeld, bijvoorbeeld uit angst om opgenomen te worden in een woonzorgcentrum.

Slimme lamp detecteert val bij ouderen

Slimme lamp detecteert val bij ouderen 22/04/2021 - Van zodra de mobiliteit vermindert bij ouderen, wordt de kans op een val reëel. Om dat te verhinderen, heeft de Antwerpse start-up Nobi een slimme lamp ontwikkeld die een val detecteert en familie of hulpdiensten contacteert. Het toestel komt eind dit jaar op de markt.

Tai Chi helpt om valpartijen ouderen te vermijden

3/03/2011 - Tai Chi is een oude Chinese vorm van bewegingsleer, die gekenmerkt wordt door zachte, vloeiende en langzame bewegingen en gecontroleerde kracht.

Kinesisten willen af van doktersvoorschrift

1/11/2009 - Axxon, de nationale beroepsvereniging van kinesitherapeuten, wil dat patiënten geen doktersvoorschrift meer nodig zouden hebben om hun kinesitherapiebehandeling door het RIZIV terugbetaald te krijgen. Door rechtstreekse toegang wil Axxon de drempel voor patiënten verlagen.

Het autootje van uw kleinzoon kan gevaarlijker zijn dan het verkeer

30/11/2010 - Een op de drie 65-plussers valt minstens één keer per jaar. Zo’n valpartij heeft vaak nare gevolgen. Cijfers tonen aan dat een oudere 10 keer meer kans heeft om op de spoedgevallendienst te belanden omwille van een val dan als gevolg van een verkeersongeval.

volgopfacebook

volgopinstagram