Zoekresultaten voor microbioom (8 artikels)

Microbioom heeft directe invloed op suikerstofwisseling en diabetesrisico

19/03/2019 - Het microbioom, de micro-organismen in onze darmen, heeft een directe invloed op de suikerstofwisseling en het risico op diabetes. Onderzoekers van onder meer het Universitaire ziekenhuis UMCG Groningen en de universiteit van Oxford (VK) tonen dit aan.

Ongezonde voeding tijdens kindertijd heeft jarenlang impact

Ongezonde voeding tijdens kindertijd heeft jarenlang impact 10/02/2021 - Als kind te veel vet en suiker eten kan het microbioom levenslang veranderen, ook bij wie op latere leeftijd gezonder leert eten. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek bij muizen.

Afwijkende darmflora bij autisme

Afwijkende darmflora bij autisme 23/03/2017 - Mensen met autisme hebben andere bacteriën en schimmels in hun darmen dan wie de stoornis niet heeft. Dat blijkt uit onderzoek in het vakblad Microbioom, meldt Eos Wetenschap.

Doorbraak in onderzoek naar darmkanker

Doorbraak in onderzoek naar darmkanker 19/06/2020 - Onderzoekers aan de Universiteit Gent hebben nu een nieuw mechanisme ontdekt dat darmkanker veroorzaakt. Deze inzichten openen niet alleen deuren voor nieuwe behandelingen, ze bieden zelfs perspectieven om de ziekte te voorkomen.

Mogelijk verband tussen darmbacteriën en ADHD

Mogelijk verband tussen darmbacteriën en ADHD 14/10/2017 - Onderzoekers van het Radboudumc in Nijmegen hebben een mogelijk verband gevonden tussen de (verhoogde) activiteit van bepaalde darmbacteriën en activiteit in de hersenen. Bij mensen met ADHD vonden ze een grotere hoeveelheid bacteriën die via dopamine de beloningscentra in de hersenen minder gevoelig zouden kunnen maken, een essentieel kenmerk van ADHD.

De impact van een keizersnede op de darmpjes van de baby

2/07/2020 -

Slechtere gezondheid kind na medisch ingrijpen bij bevalling

Slechtere gezondheid kind na medisch ingrijpen bij bevalling 12/04/2018 - Kinderen die zijn geboren na medisch ingrijpen, bijvoorbeeld met weeënopwekkers, een vacuümpomp of een keizersnede, hebben vaker gezondheidsproblemen.

Alles wat je moet weten over vaginal seeding

25/05/2020 -

volgopfacebook

volgopinstagram