Zoekresultaten voor maculadegeneratie (18 artikels)

Aspirine verhoogt risico maculadegeneratie

6/03/2013 - Regelmatig aspirinegebruik hangt samen met een verhoogd risico op maculadegeneratie. Dat is een ongeneeslijke oogaandoening waarbij het zicht geleidelijkaan achteruitgaat.

Asprine verdubbelt kans op slechtziendheid door macula-degeneratie bij ouderen

29/10/2011 - Ouderen die dagelijks aspirine moeten slikken (bv. om bloedklonters te voorkomen) hebben meer kans op de oogaandoening maculadegeneratie.

Roken versnelt begin maculadegeneratie

Roken versnelt begin maculadegeneratie 9/05/2015 - Een nieuwe studie van het Medisch Centrum van de Radboud Universiteit in Nijmegen in het vakblad JAMA Ophthalmology bevestigt dat roken een negatieve invloed heeft op het ontstaan van maculatiedegeneratie.

Retina-week

19/10/2001 - De Internationale Vereniging tegen Ouderdoms maculadegeneratie lanceerde zopas in het Europese Parlement een internationale bewustmakingscampagne rond maculaire degeneratie. Maculaire degeneratie is de voornaamste oorzaak van (gedeeltelijke) blindheid bij mannen en vrouwen boven 50 jaar.

Gezonde voeding goed voor ogen

Gezonde voeding goed voor ogen 23/04/2018 - Dagelijks 200 g groenten eten, twee stuks fruit en twee keer per week vis, kan het risico op de chronische oogziekte 'leeftijdsgebonden maculadegeneratie' bijna halveren. Zelfs mensen die erfelijk belast zijn met de ziekte kunnen het risico verlagen.

Gezonde voeding kan risico op oogziekte halveren

Gezonde voeding kan risico op oogziekte halveren 11/01/2019 - Dagelijks 200 g groenten eten, twee stuks fruit en twee keer per week vis, kan het risico op de chronische oogziekte leeftijdsgebonden maculadegeneratie bijna halveren. Zelfs mensen die erfelijk belast zijn met de ziekte kunnen het risico verlagen. Dat blijkt uit onderzoek het Rotterdamse Erasmus Gezondheid Onderzoek (ERGO).

Risico op beroerte bij oudere mannen gedaald

9/04/2012 - Bij mannen van 55 jaar en ouder is de kans op een beroerte sinds 1990 met ruim een derde afgenomen. Bij vrouwen van dezelfde leeftijd is dit risico gelijk gebleven.

Een positieve kijk op het ei

Een positieve kijk op het ei 16/04/2003 - Veel (w)etenswaardigheidjes over hét ei!

Hoe vaak moet je naar de oogarts?

Hoe vaak moet je naar de oogarts? 28/09/2020 - De ogen zijn één van de meest kwetsbare organen van ons lichaam en een goed zicht is heel belangrijk in het dagelijks leven. Een check-up kan oogaandoeningen opsporen in het vroegste stadium en zo je zicht beschermen. Hoe frequent ga je dan best naar de oogarts?

Kinderogen beschermen tegen Uv-straling

Kinderogen beschermen tegen Uv-straling 15/07/2015 - Kinderogen beschermen tegen Uv-straling Uv-straling kan permanente schade aan de ogen veroorzaken. Toch blijkt uit een peiling van het Oogfonds dat 82% van de kinderen in Nederland op een zonnige dag meestal geen zonnebril draagt. En dat terwijl kinderogen extra kwetsbaar zijn.

Oogfonds waarschuwt: ‘Pas op voor oogschade door felle zon’

Oogfonds waarschuwt: ‘Pas op voor oogschade door felle zon’ 4/05/2018 - UV-straling kan permanente schade aan de ogen kan veroorzaken. Het Nederlandse Oogfonds adviseert om de ogen te beschermen met een goede zonnebril.

Wintersporters laks met oogbescherming

Wintersporters laks met oogbescherming 11/03/2016 - Nederlandse wintersporters nemen een behoorlijk risico met hun oogbescherming. Dat bljikt uit onderzoek van het Oogfonds onder 3.000 deelnemers. Ruim 40 procent van de ondervraagden gaf aan tijdens de wintersport gewoon dezelfde zonnebril te dragen als op het strand.

Waarom is periodieke oogcontrole vanaf 40 jaar nodig?

9/10/2013 - Wanneer u plots met een oog- of gezichtsprobleem geconfronteerd wordt, is het normaal dat u een oogarts raadpleegt.

Inspuiting maakt oogoperatie overbodig

30/09/2012 - Patiënten met de netvliesaandoening vitreomaculaire adhesie hoeven binnenkort niet meer geopereerd te worden. In de nabije toekomst kunnen ze behandeld worden door een eenvoudige inspuiting met het eiwit ocriplasmine.

Geneesmiddel tegen maculaire degeneratie terugbetaald

24/10/2007 - Vanaf eind oktober 2007 wordt het nieuwe geneesmiddel Ranibizumab (merknaam Lucentis) tegen bepaalde vormen van maculaire degeneratie terugbetaald door de ziekteverzekering. Lucentis is sinds juli 2007 beschikbaar op de Belgische markt maar is zeer duur.

UV-straling net zo schadelijk voor de ogen als voor de huid

UV-straling net zo schadelijk voor de ogen als voor de huid 24/06/2015 - UV-straling kan ernstige oogaandoeningen en veroudering van ogen veroorzaken, zelfs als de zon niet volop schijnt of als men niet in de zon staat.

11 tips voor een goede zonnebril

11 tips voor een goede zonnebril 14/08/2020 - UV-straling van de zon is niet alleen gevaarlijk voor de huid, maar ook voor de ogen. UV-straling kan ernstige oogaandoeningen en veroudering van ogen veroorzaken, zelfs als de zon niet volop schijnt of als je niet in de zon staat.

Moet u een oogonderzoek ondergaan om een rijbewijs te krijgen?

5/10/2013 - Met de auto rijden wanneer uw zicht beperkt is, vormt een gevaar voor uzelf en voor anderen. 20% van de verkeersongevallen zou te wijten zijn aan een probleem van het gezichtsvermogen.

volgopfacebook

volgopinstagram