Zoekresultaten voor lockdown (15 artikels)

Hoe de lockdown ons doet bewegen: Start2run-loopjes verdubbeld in coronajaar

Hoe de lockdown ons doet bewegen: Start2run-loopjes verdubbeld in coronajaar 5/02/2021 - We zijn met ons allen meer beginnen te lopen tijdens de lockdown. Dat blijkt uit de statistieken van Start2run. Waar in een gemiddeld jaar zo’n miljoen loopjes worden gelogd, waren dat er vorig jaar dubbel zo veel.

Welke voorzorgsmaatregelen moeten we nemen nu de quarantaine wat versoepeld wordt?

Welke voorzorgsmaatregelen moeten we nemen nu de quarantaine wat versoepeld wordt? 4/05/2020 - Er wordt volop gewerkt aan de exitstrategie voor de lockdown rond het coronavirus, maar wat er nu precies moet of mag, is niet altijd voor iedereen even duidelijk. We lijsten de belangrijkste richtlijnen en aanbevelingen, die te maken hebben met ‘bescherming’, even op per situatie.

Is corona dodelijker dan de griep?

Is corona dodelijker dan de griep? 20/11/2020 - 2020. Het jaar dat we allemaal voor een virus in lockdown gingen, mondmaskers begonnen te dragen en onze vrienden minder zagen. Was dit allemaal echt nodig? Waarom doen we dit wel bij covid en niet jaarlijks bij de griep?

Mensen met depressie kunnen maar moeilijk stemming reguleren

Mensen met depressie kunnen maar moeilijk stemming reguleren 14/05/2020 - In situaties waar de persoonlijke keuze van activiteiten beperkt is, zoals tijdens een lockdown, wordt de natuurlijke stemmingsregulatie belemmerd. En dat kan resulteren in een depressie, blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Oxford.

Bewegen in natuur helpt tegen stress

Bewegen in natuur helpt tegen stress 12/11/2020 - Een wandeling of fietstocht in de natuur is altijd positief voor het gemoed, maar kan zeker in tijden van coronalockdowns je mentaal welzijn aanzienlijk opkrikken. Dat toont een onderzoek van natuurorganisatie Bos+ en het CM-ziekenfonds, uitgevoerd tijdens de eerste lockdown.

Studie toont mentale impact van lockdown

Studie toont mentale impact van lockdown 28/08/2020 - Het mag niet verbazen, maar is nu ook bewezen door Britse onderzoekers: de covid-19-crisis met de lockdown heeft zijn weerslag op de mentale gezondheid van mensen, zeker op kwetsbare groepen.

Pandemisch ouderschap: Hoe heeft de coronacrisis het ouderschap veranderd?

Pandemisch ouderschap: Hoe heeft de coronacrisis het ouderschap veranderd? 13/05/2022 - Volgens Philippe Noens, doctor in de pedagogische wetenschappen, bestaat er zoiets als pandemisch ouderschap, waarbij ouders gaan 'overopvoeden' om te compenseren wat de kinderen tijdens lockdowns en quarantaines moesten missen.

Uitstel obesitaschirurgie tijdens coronacrisis heeft serieuze impact

Uitstel obesitaschirurgie tijdens coronacrisis heeft serieuze impact 8/03/2021 - Tijdens de periodes van lockdown, waarbij niet-dringende ingrepen verplicht werden uitgesteld, kon van tientallen patiënten die op bariatrische chirurgie wachtten de operatie niet plaatsvinden. Bij meer dan de helft (54%) van deze patiënten nam het lichaamsgewicht toe.

Mogen we nog seks hebben in de lockdown?

Mogen we nog seks hebben in de lockdown? 21/05/2020 - Liefde en seks zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe pakken we dat aan in de lockdown? Mogen we nog seks hebben terwijl we minstens anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden? We vroegen het aan relatietherapeute en seksuologe Vanessa Muyldermans.

Pandemie treft ook specifiek mensen met eetstoornis

Pandemie treft ook specifiek mensen met eetstoornis 11/09/2020 - De coronapandemie heeft de situatie verergerd van vele mensen met eetstoornissen, zo tonen twee recente buitenlandse studies. Dat komt onder meer omdat hun dagelijkse routines werden verstoord en ze moeilijker toegang hadden tot professionele hulp.

Griepvaccins zonder voorschrift verkrijgbaar bij apotheker sinds 1 oktober

Griepvaccins zonder voorschrift verkrijgbaar bij apotheker sinds 1 oktober 5/10/2021 - Wie zich wil laten vaccineren tegen griep kan sinds 1 oktober bij de apotheker een griepvaccin afhalen zonder voorschrift van de huisarts. Dat moet het traject om je te laten vaccineren tegen griep korter maken, zegt de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) woensdag.

Start-up moonbird zet gratis live webinar reeks op poten met experts

Start-up moonbird zet gratis live webinar reeks op poten met experts 24/03/2020 - Ademhalingsoefeningen en meditatie zijn zeer actueel dezer dagen. Maar hoe voer je deze precies goed uit? Om je te motiveren om in deze moeilijke periode aandacht te hebben voor het mentaal welzijn, zet de Belgische start-up moonbird gratis live webinars op.

10 tips voor huis-en-tuin-activiteiten in tijden van Covid-19

10 tips voor huis-en-tuin-activiteiten in tijden van Covid-19 17/03/2020 - Nu het coronavirus ons in de ban houdt, nu het sociale en culturele leven in lockdown gaan, zijn we genoodzaakt om de vrije tijd thuis door te brengen. Tien tips om een lang verblijf in eigen huis en tuin aangenaam te maken.

Meer long-, huid- en maagkankers door klimaatverandering

Meer long-, huid- en maagkankers door klimaatverandering 9/11/2020 - De klimaatverandering zorgt voor meer luchtvervuiling en UV-licht en heeft ook een impact op de beschikbaarheid van onze voedselbronnen, wat het aantal kankergevallen doet toenemen. Dat concluderen onderzoekers na een analyse van tientallen wetenschappelijke artikelen.

Koppels delen ook letterlijk hartzeer

Koppels delen ook letterlijk hartzeer 19/11/2020 - Als koppel neem je dikwijls soortgelijke leefgewoontes aan. Dat zou ervoor zorgen dat levenspartners gelijkaardige risico’s lopen op hartproblemen, blijkt uit een Amerikaanse studie. Onderzoekers roepen op om preventiecampagnes meer te richten op koppels en gezinnen.

volgopfacebook

volgopinstagram