Zoekresultaten voor lewy bodies (6 artikels)

Lewy body dementie (LBD): tweede oorzaak van dementie

Lewy body dementie (LBD): tweede oorzaak van dementie 7/08/2014 - Weinigen kennen Lewy body dementie (LBD), een kruising tussen de ziekte van Alzheimer en Parkinson. Nochtans is Lewy body ziekte de tweede oorzaak van dementie bij ouderen, na Alzheimer.

Hoe herken je de symptomen van Lewy body dementie?

Hoe herken je de symptomen van Lewy body dementie? 4/08/2014 - Lewy body? Weinigen kennen de ziekte, die een kruising lijkt te zijn tussen de ziekte van Alzheimer en Parkinson. Nochtans is Lewy body ziekte de tweede oorzaak van dementie bij ouderen, na Alzheimer.

Nieuw gen voor Parkinson en Lewy Body dementie gevonden

Nieuw gen voor Parkinson en Lewy Body dementie gevonden 14/06/2018 - Onderzoekers van een team van Erasmus MC in Rotterdam hebben varianten in het LRP10-gen ontdekt die samenhangen met het ontstaan van de ziekte van Parkinson en Lewy Body dementie. De ziekte van Parkinson en dementie zijn veelvoorkomende en verwoestende neurodegeneratieve ziekten.

Einde aan onzekerheid dankzij vroegere diagnose Alzheimer

17/03/2014 - Tot vijf jaar geleden had men pas absolute zekerheid over de diagnose van alzheimer bij overlijden. Het merendeel van de patiënten heeft liever zekerheid over de diagnose van de ziekte van Alzheimer en wil niet jarenlang blijven zitten met vermoedens en onduidelijkheid.

Vermindert eten van vis de kans op dementie?

19/03/2016 - Het eten van minstens één portie vis per week zorgt mogelijk voor een lager risico op de ziekte van Alzheimer en dementie-gerelateerde aandoeningen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek gepubliceerd in het Journal of American Medical Association (JAMA).

Wanneer een erfelijkheidsonderzoek naar dementie laten uitvoeren?

Wanneer een erfelijkheidsonderzoek naar dementie laten uitvoeren? 21/09/2016 - Bij dementie speelt erfelijkheid soms een belangrijke rol, vooral dan bij jeugddementie (voor de leeftijd van 65 jaar). Indien dementie in uw directe familie voorkomt en er aanwijzingen zijn voor een eventuele erfelijke oorzaak (op basis van een stamboekonderzoek van uw familie over meerdere generaties)

volgopfacebook

volgopinstagram