Zoekresultaten voor klimaatcrisis (7 artikels)

Klimaatcrisis belemmert strijd tegen kanker

29/06/2020 - De klimaatcrisis vormt een grote hinderpaal voor het boeken van verdere winst in de strijd tegen kanker. Dat stelt een rapport van de Amerikaanse Kankervereniging en de Harvard universiteit, dat onder meer wijst op de impact van natuurrampen en pleit voor minder vleesconsumptie.

Luchtvervuiling en hitte verhogen risico op problematische zwangerschap

Luchtvervuiling en hitte verhogen risico op problematische zwangerschap 20/07/2020 - Twee factoren van de klimaatcrisis, luchtvervuiling en stijgende temperaturen, blijken in het bijzonder zwangere vrouwen en hun baby’s zwaar te treffen. Amerikaanse onderzoekers vonden een duidelijk verband tussen deze fenomenen en problematische geboortes.

Klimaatcrisis maakt pollenseizoenen langer en heftiger

Klimaatcrisis maakt pollenseizoenen langer en heftiger 19/02/2021 - Nu de temperaturen weer beginnen te klimmen, dient ook het pollenseizoen zich terug aan. Volgens een nieuwe studie zorgt de klimaatcrisis ervoor dat pollenseizoenen steeds langer duren en er ook meer pollen in de lucht hangen. Dat is vooral slecht nieuws voor mensen met hooikoorts en astma.

Kinderen bijzonder kwetsbaar voor klimaatcrisis

Kinderen bijzonder kwetsbaar voor klimaatcrisis 8/06/2020 - Omdat hun lichaam en immuunsysteem zich nog volop ontwikkelen, zijn kinderen uitermate vatbaar voor de gezondheidsrisico’s gerelateerd aan de klimaatverandering, zoals ziektes en milieuvervuiling.

Meer long-, huid- en maagkankers door klimaatverandering

Meer long-, huid- en maagkankers door klimaatverandering 9/11/2020 - De klimaatverandering zorgt voor meer luchtvervuiling en UV-licht en heeft ook een impact op de beschikbaarheid van onze voedselbronnen, wat het aantal kankergevallen doet toenemen. Dat concluderen onderzoekers na een analyse van tientallen wetenschappelijke artikelen.

Hoe voorkomen we een volgende pandemie?

Hoe voorkomen we een volgende pandemie? 3/12/2020 - Een internationale groep experten waarschuwt dat we in de nabije toekomst met nog veel meer pandemieën te maken kunnen krijgen. Ze geven echter ook een lijst met preventieve maatregelen, waarmee we dit gevaar kunnen afwenden.

Kweekvlees voor het eerst te koop (in Singapore)

Kweekvlees voor het eerst te koop (in Singapore) 10/12/2020 - Als eerste land ter wereld heeft Singapore toestemming gegeven voor de verkoop van kweekvlees, dat in een laboratorium is gemaakt en waarvoor dus geen dieren zijn geslacht. Goed nieuws te zijn voor het welzijn van zowel dieren als mensen, al zijn er nog uitdagingen.

volgopfacebook

volgopinstagram