Zoekresultaten voor hoesten (93 artikels)

Hogere kans op astma bij snurkende kinderen

22/09/2003 - Jonge kinderen die regelmatig snurken hebben een twee keer zo grote kans op ofwel astma ofwel nachtelijk hoesten.

Wat kan je doen als je kind ’s nachts blijft hoesten?

Wat kan je doen als je kind ’s nachts blijft hoesten? 21/10/2022 - Door te hoesten probeert ons lichaam slijmen, virussen en bacteriën uit onze luchtwegen te krijgen. Het is dus een nuttige reflex die we beter niet onderdrukken. Al kan een hoest natuurlijk wel vervelend zijn. Zeker 's nachts. Wat kan je op zo’n moment doen om het hoesten te stoppen?

Fabeltje over hartaanval doet (weer) de ronde op sociale media

Fabeltje over hartaanval doet (weer) de ronde op sociale media 17/01/2020 - Een hartaanval overleven als je alleen bent? Even hoesten en alles komt goed! Dit fabeltje (of hoax) duikt elk jaar weer op op sociale media en doet nu opnieuw de ronde op Facebook.

Hoestsiropen zinloos

15/08/2004 - Een nieuwe Amerikaanse studie heeft andermaal aangetoond dat de klassieke hoestsiropen geen enkele zin hebben bij nachtelijk hoesten van kinderen.

Pleuritis (borstvliesontsteking)

Pleuritis (borstvliesontsteking) 30/11/2017 - Borstvliesontsteking (Pleuritis) is een ontsteking van het borstvlies (pleura) dat de longen omgeeft. Ook kan zich door de ontsteking vocht in de borstholte ophopen.

EHBO: Wat moet je doen bij verslikking/verstikking?

EHBO: Wat moet je doen bij verslikking/verstikking? 17/02/2023 - De hoestreflex of kokhalsreflex mag dan wel angstaanjagend zijn, maar in veel gevallen zorgt het ervoor dat het brokje dat vastzit weer loskomt. Is dat niet het geval? Heeft die persoon zijn mond open en kan hij niet meer hoesten, huilen, schreeuwen of ademen? Dan is actie vereist.

Acute bronchitis: symptomen en behandeling

Acute bronchitis: symptomen en behandeling 29/09/2023 - Acute bronchitis is een infectie die veroorzaakt wordt door een virus of een bacterie. Acute bronchitis is gewoonlijk een kortdurende ziekte die wordt gekarakteriseerd door hoesten met slijm, pijn midden op de borst, soms koorts en een lichte vorm van kortademigheid.

Waarom beter geen antibiotica tegen hoest?

5/12/2018 - Hoesten komt bij vrijwel alle problemen van de luchtwegen voor. Het is meestal een beschermingsmechanisme van het lichaam om slijm, ziektekiemen of irriterende stoffen uit de luchtwegen te blazen.

Hoe kunt u uw baby beschermen tegen een RSV-infectie?

Hoe kunt u uw baby beschermen tegen een RSV-infectie? 5/11/2014 - Het Respiratoir Syncytiaal Virus (RSV) is zeer besmettelijk. Het virus wordt overgedragen via speekseldruppels die verspreid worden door de lucht door te niezen of te hoesten, door lichamelijk contact en contact met besmette voorwerpen.

Wat is pleuritis of borstvliesontsteking?

30/11/2010 - Borstvliesontsteking (ook gekend als pleuritis) is een ontsteking van het borstvlies (pleura) dat de longen omgeeft. Ook kan zich door de ontsteking vocht in de borstholte ophopen.

Heeft mijn kind astma?

Heeft mijn kind astma? 4/06/2020 - Astma is de meest voorkomende chronische aandoening bij kinderen en het percentage kinderen met astma neemt toe. Probleem is dat astma, zeker bij jonge kinderen, moeilijk met zekerheid is vast te stellen.

Ongewild urineverlies is makkelijk te behandelen

19/06/2006 - Het spannen van een kunststof bandje onder de urinebuis van vrouwen met ongewild urineverlies bij hoesten of lachen is een zeer effectieve ingreep.

Wat kan u doen tegen de Mexicaanse griep?

30/11/2010 -

Overheid geeft update over coronavirus op nieuwe website

Overheid geeft update over coronavirus op nieuwe website 11/02/2020 - Om de Belgische bevolking correct te informeren over de laatste stand van zaken over het coronavirus en verspreiding van fake news tegen te gaan, heeft de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid (FOD Volksgezondheid) een website opgestart.

Internet leidt niet tot minder bezoek aan huisarts voor kleine kwalen

Internet leidt niet tot minder bezoek aan huisarts voor kleine kwalen 16/03/2017 - Bij het aantal contacten met de huisarts vanwege een kleine kwaal zoals insectenbeten, hoesten of schaafwonden, lijkt er weinig effect te zijn van meer (digitaal) beschikbare informatie hierover. Dat blijkt uit onderzoek van NIVEL, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg.

Luchtweginfecties bij kinderen: hoe vermijden?

16/12/2011 - Kinderen hebben elk jaar 6 tot 8 luchtweginfecties. Luchtweginfecties zijn goed voor zowat 60% van het totaal aantal ziekten bij jonge kinderen, bij schoolgaande kinderen zowat 30%.

Video: Verslikking volwassene

Video: Verslikking volwassene 1/04/2014 - Een lichte verslikking is doorgaans onschuldig. Een ernstige verslikking daarentegen is levensbedreigend.

Wat moet u doen als uw kind badschuim of shampoo heeft gedronken?

Wat moet u doen als uw kind badschuim of shampoo heeft gedronken? 10/01/2015 - Schuimende middelen zoals handafwasmiddel, producten om bellen te blazen, shampoo, badschuim enzovoorts bevatten hoofdzakelijk water en een detergent.

Kortademig en hoesten: misschien hebt u COPD?

20/11/2013 - COPD of chronisch obstructief longlijden is een ongeneeslijke longziekte. Bij deze ziekte zijn de luchtwegen vernauwd en de longblaasjes kapot. COPD is de verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem.

Verslikking bij een baby

9/04/2009 - Verslikking bij baby’s (tot 1 jaar) is meteen ernstig. In de meeste gevallen treedt verslikking op tijdens het eten of door het inslikken van kleine voorwerpen (muntjes, speelgoed,...).

Welke klachten kunnen wijzen op astma?

Welke klachten kunnen wijzen op astma? 4/05/2021 - Astma is een chronische ontsteking van de luchtwegen waardoor ze op allerlei prikkels overdreven reageren en vernauwen en prikkelbaar worden.

Minder verstopte neus door minder verkeer

24/04/2004 - Volgens een Britse studie leidt een vermindering van het verkeer tot minder problemen met een verstopte of lopende neus en pikkende of tranende ogen.

Hoe kunt u de gevolgen van smog voorkomen?

Hoe kunt u de gevolgen van smog voorkomen? 19/01/2014 - Door smog kunnen acute gezondheidsklachten ontstaan, vooral bij mensen met chronische long- en/of hart- en vaatziekten, ouderen en kinderen. Het gaat hierbij om klachten aan de luchtwegen, zoals hoesten, piepen en kortademigheid.

Wandelen door drukke straat is niet gezond

Wandelen door drukke straat is niet gezond 14/01/2018 - De gezonde effecten van lichaamsbeweging kunnen teniet worden gedaan door luchtverontreiniging, zeker bij mensen met een chronische hart- of longaandoening. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de British Heart Foundation gepubliceerd in het medisch vakblad The Lancet.

Liesbreuk: opereren of niet?

30/11/2010 -

Legionella: waarop moet je letten op reis?

Legionella: waarop moet je letten op reis? 31/07/2023 - Aangezien legionella goed gedijt bij hoge temperaturen, met een voorkeur tussen de 30 °C en 40 °C, is het risico op besmetting groter in warme vakantielanden, zoals Italië, Spanje, Turkije en Griekenland. Hoe kan je besmetting met legionella voorkomen op reis?

Hoe herken je de hand-voet-mondziekte en wat kan je doen?

Hoe herken je de hand-voet-mondziekte en wat kan je doen? 24/01/2022 - Hand-voet-mondziekte wordt veroorzaakt door een virus en is zeer besmettelijk. Vooral kinderen jonger dan tien jaar krijgen deze ziekte, vaak aan het eind van de zomer of in de herfst. Volwassenen worden gewoonlijk niet ziek van het virus.

Wat moet je doen als je peuter badschuim of shampoo gedronken heeft?

4/01/2020 -

Chronisch obstructief longlijden (COPD) verhoogt het risico op een plotse hartdood

Chronisch obstructief longlijden (COPD) verhoogt het risico op een plotse hartdood 16/06/2015 - Patiënten met COPD (chronisch obstructief longlijden) lopen meer risico om plots te overlijden aan een hartaandoening. Dat toont nieuw onderzoek van Gentse en Nederlandse wetenschappers aan.

Wat desinfecteert er je handen best: zeep of ontsmettingsgel?

Wat desinfecteert er je handen best: zeep of ontsmettingsgel? 2/06/2020 - Het staat in de top drie van de coronarichtlijnen: was regelmatig je handen met water en zeep. Hoe zit het dan met ontsmettingsgel? Werkt dat niet beter om virussen en bacteriën uit te schakelen?

volgopfacebook

volgopinstagram