Zoekresultaten voor hersenaandoening (12 artikels)

Een op vier Nederlanders heeft hersenaandoening

Een op vier Nederlanders heeft hersenaandoening 7/12/2017 - 1 op de 4 Nederlanders heeft een hersenaandoening en 1 op de 5 sterfgevallen is het gevolg is van een hersenaandoening, zo blijkt uit onderzoek van het Nederlandse RIVM in opdracht van de Hersenstichting.

Ziekte van Parkinson en voeding

11/04/2014 - De ziekte van Parkinson is een relatief veel voorkomende progressieve hersenaandoening, een ziekte die verergert, waarbij hersencellen geleidelijkaan afsterven.

Migraine en het migrainebrein

Migraine en het migrainebrein 2/07/2024 - Migraine is een hersenaandoening waarmee je geboren wordt. Daarom werkt een migrainebrein ook anders: het is vatbaarder voor prikkels. Zelfs als er geen sprake is van een migraineaanval verloopt de prikkelverwerking in een migrainebrein anders dan in een niet-migrainebrein.

Syndroom van Korsakov: symptomen en behandeling

Syndroom van Korsakov: symptomen en behandeling 27/08/2021 - Het syndroom van Korsakov is een ernstige hersenaandoening die het gevolg is van jarenlang overmatig alcoholgebruik in combinatie met slechte of onregelmatige voeding, waardoor een tekort aan vitamine B1 (thiamine) is ontstaan.

Vrouwen hebben hoger risico op hersenaandoening dan mannen

Vrouwen hebben hoger risico op hersenaandoening dan mannen 1/11/2018 - De helft van de Nederlandse vrouwen en één op de drie mannen van middelbare leeftijd krijgt een beroerte, dementie of Parkinson in de rest van zijn of haar leven.

Bestaat schizofrenie niet?

Bestaat schizofrenie niet? 5/03/2016 - De term 'schizofrenie', die al snel in verband wordt gebracht met een hopeloze chronische hersenziekte, zou niet langer gebruikt moeten worden. Beter is het om deze term te vervangen door 'een aandoening in het psychose spectrum'.

De Ziekte van Huntington

De Ziekte van Huntington 26/01/2021 - De Ziekte van Huntington is een van die zeldzame aandoeningen waarvoor helaas nog geen genezende behandeling bestaat, al is het wel mogelijk om de klachten te verlichten.

Zaaddonor belast met erfelijke ziekte

28/02/2002 - Een spermadonor van wie tussen 1989 en 1995 het zaad is gebruikt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, blijkt een zeer ernstige erfelijke hersenaandoening te hebben. Van het zaad van de man zijn achttien kinderen verwekt bij dertien ouderparen. De nakomelingen hebben 50 procent kans dat ze de ziekte ook hebben.

Hersenweek - Brain Awareness Week

30/11/2010 -

Kan parkinson opgespoord worden via de neus?

Kan parkinson opgespoord worden via de neus? 15/06/2021 - Onderzoekers denken een nieuwe manier gevonden te hebben om de ziekte van Parkinson in een vroeg stadium te herkennen, zodat patiënten optimaal geholpen kunnen worden. Ze ontdekten belangrijke tekenen van de ziekte in de neus van patiënten.

Genetische zelftests via internet: voorbarig en misleidend

11/05/2011 - Genetische tests via post en internet zijn grotendeels gebaseerd op wetenschappelijk drijfzand, geven soms onjuiste informatie en suggereren een precisie die niet bestaat

Eén op de tien 50-jarigen heeft al Alzheimereiwit in hersenen

8/06/2015 - Bij tien procent van de 50-jarigen zijn veranderingen in de hersenen waarneembaar die wijzen op de ziekte van Alzheimer. De specifieke eiwitophopingen blijken twintig tot dertig jaar voordat dementie ontstaat al aanwezig te zijn

volgopfacebook

volgopinstagram