Zoekresultaten voor cmv (15 artikels)

Moedermelk hoeft niet behandeld te worden tegen virus

Moedermelk hoeft niet behandeld te worden tegen virus 3/07/2013 - Pasgeborenen kunnen geïnfecteerd raken met cytomegalovirus (CMV) via de borstvoeding van hun moeder die eerder in haar leven een CMV-infectie heeft gehad.

Risico’s cytomegalovirus voor ongeboren baby groter dan gedacht

Risico’s cytomegalovirus voor ongeboren baby groter dan gedacht 13/02/2017 - Als een zwangere vrouw cytomegalovirus (CMV) oploopt, zijn de risico’s voor de ongeborene groter dan oorspronkelijk werd gedacht. Terwijl het niet altijd duidelijk is dat het om dit virus gaat, aldus onderzoek aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Onschuldig virus verhoogt kans op diabetes

Onschuldig virus verhoogt kans op diabetes 16/10/2012 - Ouderen die ooit besmet zijn geweest met het veelvoorkomende cytomegalovirus (CMV), hebben een ruim twee keer zo hoog risico om diabetes type 2 te ontwikkelen als leeftijdgenoten die nooit besmet raakten met het virus.

Cytomegalovirus (CMV): gevaarlijk tijdens zwangerschap

Cytomegalovirus (CMV): gevaarlijk tijdens zwangerschap 29/12/2020 - Cytomegalovirus (of CMV) is een overal voorkomend virus dat mensen van alle leeftijden kan besmetten. Zowat iedereen zal dan ook vroeg of laat in zijn of haar leven besmet worden, maar als een zwangere vrouw besmet raakt, kan het wel gevaarlijk zijn.

Verband infecties en hartziekten

10/01/2003 - De aanwezigheid van antistoffen tegen het cytomegalovirus (CMV) is een indicatie voor een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Ook premature baby's krijgen bij voorkeur moedermelk

6/09/2016 - Prematuren krijgen bij voorkeur exclusief moedermelk. Dit geldt ook voor prematuren met een zeer laag geboortegewicht op een NIC-dienst (neonatal intensive care). Dat zegt de Hoge Gezondheidsraad in een advies over borstvoeding voor prematuren.

Gehoorschade door virusinfectie bij ongeboren kinderen

13/12/2009 - Bijna een kwart van alle Nederlandse kinderen die doof of zeer slechthorend zijn, heeft die handicap opgelopen door een virusinfectie in de baarmoeder. Dat ontdekten onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Dit zijn de populairste babynamen in 2021

8/07/2021 -

Dove baby's door slechte voorlichting'

Dove baby's door slechte voorlichting' 26/10/2014 - Verloskundigen geven zwangere vrouwen te weinig informatie over een infectieziekte waar kinderen doof van kunnen worden. Betere voorlichting is noodzakelijk, zo blijkt uit onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Bent u tijdens uw zwangerschap gevoeliger voor een infectie?

Bent u tijdens uw zwangerschap gevoeliger voor een infectie? 27/11/2018 - Zwangere vrouwen zijn inderdaad gevoeliger voor sommige infecties. Bovendien kunnen veel infecties tijdens een zwangerschap ernstiger verlopen en kunnen er ernstige complicaties optreden die gevaarlijk zijn voor de baby.

Nieuw bewijs dat paracetamol toch niet 100% veilig is tijdens de zwangerschap

1/06/2021 -

Is een blaasontsteking tijdens je zwangerschap gevaarlijk?

21/02/2022 -

Moederschapsbescherming: verbod op ongezond of gevaarlijk werk

20/05/2020 -

Welke onderzoeken zijn nodig tijdens een normale zwangerschap?

Welke onderzoeken zijn nodig tijdens een normale zwangerschap? 15/08/2015 - Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) pleit voor een demedicalisering van de zwangerschap. Bij normale zwangerschappen raadt men onderzoeken af die niet duidelijk meer voor- dan nadelen voor moeder of kind hebben.

Zwangerschap: te veel onderzoeken 'uit gewoonte'?

24/03/2016 - Tijdens de zwangerschap gebeuren bepaalde onderzoeken bij de mama meerdere keren, zonder rekening te houden met haar risicofactoren. Denk maar aan de echografie: 1 op de 2 vrouwen krijgt 5 echo's tijdens haar zwangerschap, terwijl er maar 2 echt noodzakelijk zouden zijn.

volgopfacebook

volgopinstagram