Zoekresultaten voor alcoholvergiftiging (6 artikels)

Alcoholvergiftigingen onder jeugd onverminderd hoog

15/11/2014 - Hoewel jongeren later beginnen met drinken, zien we het aantal alcoholvergiftigingen onder jongeren niet afnemen. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van VeiligheidNL.

Laat kinderen nooit proeven van alcohol

1/01/2015 - Laat kinderen nooit proeven van alcoholische dranken, ook niet bij feestjes of andere gelegenheden. Alcohol is gevaarlijk voor kleine kinderen.

Alcohol en jongeren: invloed op hersenen en later alcoholgebruik

Alcohol en jongeren: invloed op hersenen en later alcoholgebruik 12/01/2019 - Jong beginnen met drinken hangt samen met een grotere kans op een alcoholprobleem op latere leeftijd. Ook zijn er aanwijzingen dat alcoholconsumptie bij jongeren van invloed is op de ontwikkeling van de hersenen.

Bingedrinken minderjarigen veel groter probleem dan gedacht

Bingedrinken minderjarigen veel groter probleem dan gedacht 12/03/2014 - Elk jaar worden zowat 1000 jongeren tussen twaalf en zeventien jaar in het ziekenhuis opgenomen met een alcoholintoxicatie ten gevolge van bingedrinken of comazuipen.

‘Drunkorexia’: gevaarlijke combinatie van alcoholmisbruik en eetstoornis

‘Drunkorexia’: gevaarlijke combinatie van alcoholmisbruik en eetstoornis 5/06/2020 - Bij een nieuwe Australische studie bleek bijna drie op de tien universiteitsstudentes regelmatig maaltijden over te slaan om alcoholcalorieën te compenseren, met verschillende mogelijke gezondheidsproblemen als gevolg.

Wereld Alzheimerdag

30/11/2010 -

volgopfacebook

volgopinstagram