Pasta met eryngii, kerstomaten, rucola en lente-ui

Laatst bijgewerkt: January 2018
pasta-paddestoelen-.jpg

recepten

Eryngii is een zeer decoratieve en smaakvolle paddenstoel. Hij past uitstekend als garnituur of in saus bij vlees en wild, maar is evenals de oesterzwam ook een waardige vleesvervanger. Ook bij een romige pasta en witte vis of schelp- en schaaldieren doet hij het goed.

Benodigdheden

1/2 pak pasta
300 eryngii of oesterzwammen of een mengeling van beide
15-tal kerstomaten
1 handje rucola
2 lente-uien
grote eetlepel zure room (ongeveer een half potje)
1 lookteentje
Parmezaanse kaas
Italiaanse kruiden
1 stukje fijngesnipperde chilipeper en zout
optioneel: reepjes gebakken gerookt spek

Hoe ga je tewerk?

Scheur de paddenstoelen in reepjes, snij de lente-ui in schuine repen, snij de rucola in stukjes, versnipper de look.
- Wok de paddenstoelen met de fijngesnipperde look, voeg na twee minuten de lente-ui en tomaten toe. Kruid met de peper, een snufje zout, flink wat Italiaanse kruiden en laat nog 2 à 3 minuten verder stoven. 
- Roer de zure room door de mengeling en strooi er de rucolasnippers over.
- Werk af met geraspte Parmezaanse kaas.

zie ook artikel : Lekkere paddenstoelen het jaar rond

bron: Hilde Deweer, lifestylejournaliste
verschenen op : 11/01/2018

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub