Hoe voedselallergie bij uw baby voorkomen?

Laatst bijgewerkt: February 2015
123-baby-sinaasappel-allerg-voed-170-02.jpg

tips Er is een nieuwe Europese richtlijn om voedselallergie en anafylaxie bij kinderen te voorkomen. Deze nieuwe richtlijn werd opgesteld door de Taskforce on Prevention van de European Academy of Allergy and Clinical Immunology’s (EAACI).

Aanbevelingen voor alle kinderen (inclusief kinderen met een familiaal risico op allergie)
? De moeder moet tijdens zwangerschap of borstvoeding geen speciaal dieet volgen of bepaalde voedingsmiddelen vermijden om een voedingsallergie bij de baby te voorkomen.
• Alle moeders wordt geadviseerd minimaal 4 tot 6 maanden uitsluitend borstvoeding te geven.
• Vanaf de leeftijd van vier maanden kan voor alle kinderen een standaard formule zuigelingenmelk op basis van koemelk worden gebruikt, ook voor kinderen met een familiaal risico op allergie.
• Vanaf de leeftijd van vier à zes maanden kan gestart worden met vaste bijvoeding. Het is niet nodig, ook niet bij kinderen met een familiaal risico op allergie, om bepaalde voedingsmiddelen zoals koemelk, eieren en pindanoten, te weren.
• Het is niet nodig om kinderen supplementen zoals pre- of probiotica te geven om allergie te voorkomen.

Aanbevelingen voor hoogrisico-kinderen (met een familiale voorgeschiedenis van allergie of atopie):
Als borstvoeding onvoldoende of niet mogelijk is, wordt voor deze kinderen een hypoallergene formule (hydrolysaten eHF of pHF) met een gedocumenteerde preventieve werking aangeraden gedurende de eerste 4 maanden. Vanaf de leeftijd van vier maanden kan een standaardmelk op basis van koemelk worden gegeven. Er bestaat geen bewijs dat melk op basis van soja een preventief effect heeft op de ontwikkeling van allergie.
• Ook bij hoogrisico-kinderen kan vanaf de leeftijd van vier maanden gestart worden met vaste bijvoeding. Het is niet nodig om bepaalde voedingsmiddelen zoals koemelk, eieren en pindanoten, te weren.

zie ook artikel : Nieuwe richtlijnen over borstvoeding en kunstvoeding voor zuigelingen

Bron:
EAACI Food Allergy and Anaphylaxis Guidelines. Primary prevention of food allergy
http://onlinelibrary.wiley.com/store/10.1111/all.12398/asset/all12398.pdf?v=1&t=i415wyc0&s=0edff7b05ba1e8825cd96d94e7c86ddccf441406


verschenen op : 28/02/2015

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub