Rabarbertaart met karamel

123-h-rabarber-taart-05-21.jpg

recepten Wist je dat rabarber eigenlijk een groente is?
Deze sierlijke plant, waarvan de bladeren giftig zijn, bevat veel vezels en vitamine C, maar ook veel oxaalzuur!
Daarom eet je best de jonge stelen, die hebben nog niet zo veel oxaalzuur opgeslagen.
Ideaal zijn rabarberstelen die 2 à 4 weken oud zijn. 

Ingrediënten
1 pak kruimeldeeg
5 à 6 rabarberstengels
15 klontjes suiker
10 g poedersuiker
1 kl maïzena
1 dl melk

Bereiding
  • Leg het deeg mooi open in een (ronde) taartvorm en laat de oven voorverwarmen op 200 à 210 °C.
  • Maak de rabarber schoon en snijd hem in stukjes. Smelt de poedersuiker met een eetlepel water en laat de rabarberstukjes daarin een 10-tal minuten garen. 
  • Laat de klontjes suiker in een afzonderlijke pan smelten tot karamel. 
  • Doe de melk in een mengkom en los de maïzena erin op. Voeg dan de karamel toe terwijl je voortdurend alles goed doorroert. Giet dit mengsel gelijkmatig over het deeg en bedek met de rabarberstukjes. 
  • Laat een half uur bakken in de voorverwarmde oven. 

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: mei 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram