Voor jou gelezen op De Standaard

Cannabis kan allergie voor fruit en groenten veroorzaken’

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws Het gebruik van cannabis kan leiden tot allergische reacties op bepaalde fruit en groenten. Dat beweren allergiespecialisten tegenover VRT. Citrus-, pit- en steenvruchten veroorzaken soms heftige reacties bij cannabisgebruikers.

De allergiespecialisten waarschuwen dat ze meer en meer patiënten nieuwe allergiëen zien ontwikkelen voor bepaalde fruit en groenten. Zo lokken sinaasappelen, kersen, appelen en druiven allergische reacties uit. Volgens de specialisten is het zeer waarschijnlijk dat het cannabisgebruik van de patiënten mee aan de basis ligt van die nieuwe allergieën.

‘In die groenten en vruchten zitten stoffen, die verantwoordelijk zijn voor de allergie, die zeer sterk gelijken op stoffen die aanwezig zijn in cannabis‘, legt Didier Ebo, professor aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, uit. ‘Je wordt allergisch aan bepaalde stoffen in cannabis en daardoor ontwikkel je een allergie ten opzichte van groenten en fruit.’

Artikel uit De Standaard
bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20130830_00715420


De Standaard
volgopfacebook

volgopinstagram